Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני אלעד ואני אבא לילד בן 17 שלא מזמן הוציא רשיון נהיגה...

לי ולבן שלי היו כמה מחלוקות לגבי רכב ראשון ולא הגענו לפשרה.

הבן שלי מחפש מכונית ספורטיבית שלפי דעתי לא מתאימה לילד בן 17 שרק מתחיל לצבור נסיון על הכביש...

עכשיו לשאלתי:

במידה וקניתי לבן שלי רכב ספורטיבי וברצוני לשים לו הגבלת מהירות.

האם זה אפשרי? ומה התהליך במידה וזה אפשרי...?

תודה מראש

אלעד.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המלצתי: שלח את בנך לקורס נהיגה מתקדמת, חפש בפורום זו תהיה השקעה טובה.

לגבי הגבלת מהירות, נשמע לי מגוכח, נמתין לתגובות המומחים הטכניים של הפורום.

פורסם

לגבי הגבלה פיזית לא ידוע לי.

אצלנו בעבודה כל הרכבים היו מחוברים ל GPS וכאשר היתה עובר את המהירות המותרת היתה מופיע התראה על המסך במוקד.

פורסם

ואם תגביל את המהירות ל110 קמ"ש, זה ימנע ממנו לסוע על 100 בתוך העיר או לקחת סיבובים על 80?

קנה לו רכב בטיחותי שאתה שלם עמו.

אם תציין תקציב אני בטוח שיתנו לך מס' אופציות עם "נטיות" ספורטיביות ומראה צעיר.

מחזק לגבי קורס נהיגה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
ואם תגביל את המהירות ל110 קמ"ש, זה ימנע ממנו לסוע על 100 בתוך העיר או לקחת סיבובים על 80?

קנה לו רכב בטיחותי שאתה שלם עמו.

אם תציין תקציב אני בטוח שיתנו לך מס' אופציות עם "נטיות" ספורטיביות ומראה צעיר.

מחזק לגבי קורס נהיגה.

עידן

הצעתי לו המון אופציות עם ''נטיות'' ספורטיביות ומראה צעיר... הבעיה היא שיש לו הגדרות מיוחדות ודרישות ספציפיות.

התקציב הוא 110,000+-

פורסם

לדעתי עדיף קצת נסיון בנהיגה לפני ששולחים לקורס נהיגה מתקדמת.

ולענין הגבלת המהירות: מה זה משנה אם תקנה לו מזדה-3 והוא ינהג 130 קמ"ש בעיר או CUPRA והוא ינהג 170 קמ"ש באיילון? הסיכון והנזק הם אותו דבר.

לדעתי אתה צריך:

1. לדבר איתו על הסיכון בנהיגה מהיר / פרועה וכדומה

2. לקבוע מראש סנקציות קשות אם תדע שהוא לא נוהג כראוי (השבתת הרכב לחודש. כן, כן)

3. לקנות רכב שאביזרי בטיחות הם הצד החזק שלו

פורסם

אני הייתי הולך דווקא על כיוון אחר....

אני אומר את זה מהשקפת עולם של נהג,לא השקפת עולם של אבא של נהג (אני עדיין צעיר מדי מכדי שיהיה לי ילד שנוהג),ויתכן שחלק פה ירימו גבה על מה שאני אכתוב.

למה שלא תרשם עם הבן שלך יחד לקורס נהיגה ?

אני חושב שדווקא דבר כזה, עצם זה שאתם חווים את הקורס יחד ויוצרים סוג של חוויה משותפת יכולה ליצור אצלכם פתיחות,בניגוד לזה שהבן יעבור את החוויה לבד.

עצם זה שאתה גם "תשתולל" כמו הבן שלך במהלך הקורס,ובצורה מבוקרת עם המדריך,הבן שלך יהיה יותר פתוח לקבל ממך ביקורות בהמשך,כי כשתגיד לו בעתיד שיסע בזהירות,או שלא ישתולל יותר מדי,סיכוי נמוך יותר שהוא יבוא אליך בגישה של "אתה סתם זקן,אתה לא מבין בכלל",כי הוא ידע שיש לך ראש פתוח לנהיגה יותר מהנה,אבל שמצד שני אתה גם מאמין שצריך לעשות את זה בצורה בטוחה.

אולי אני חושב כך מכיוון שכאשר לי היה רכב ספורטיבי,אבא שלי הגיב בדיוק כמוך ("למה אתה צריך את זה ? זה סתם מסוכן"), הגישה לעניין היתה שלילית.

אל תיהיה שלילי, תראה לבן שלך שאתה עם ראש פתוח,ויותר מזה, שאתה אפילו מוכן להיות שותף לחוויה שלו.

אני יודע שאם אבא שלי היה מוכן להיות עם ראש פתוח ולהשתתף איתי בקורס כזה,או לבוא איתי פעם לאיזו נסיעה ספורטיבית, הייתי הכי שמח בעולם,הייתי הרבה יותר מקבל את הביקורות שלו על הנהיגה שלי,ובכלל זה היה מקרב ביננו יותר.

יהיה מעניין לנסות גישה כזאת.

ובכל אופן, לשים דגש על רכב בטיחותי,ותמיד לקוות לטוב.

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מחזק את עידן עם גישת השיתוף.

לדעתי אין לך מה להגביל את הרכב. שטויות אפשר לעשות גם ב-30 קמ"ש.

תדאג להשכלה מוטורית ברמה הטובה ביותר לבנך. תשתתף איתו בעניין.

רכוש לו רכב שיהיה בטיחותי.

והשאר - בידי בנך והיושב במרומים.

לא תוכל להשאיר אותו בצמר גפן לעולם. עוד שנה והוא רץ בג'בלאות עם פק"ל ו- M16.

בהצלחה!

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
הצעתי לו המון אופציות עם ''נטיות'' ספורטיביות ומראה צעיר... הבעיה היא שיש לו הגדרות מיוחדות ודרישות ספציפיות.

התקציב הוא 110,000+-

נו, אז שיבקש. תגיד לא. לא קונים רכב ספורטיבי לנהג חדש. לפחות לא אם אתה אוהב אותו.

פורסם

בגיל כזה, ילדים אוהבים מאוד לשחק במחשב NEED FOR SPEED. תן לילד כזה רכב ספורט והוא ינסה לממש במציאות מה ש"למד" במשחק. עדיף לקנות איזה רכב סופר מיני, פיאט פונטו לדוגמא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נו, אז שיבקש. תגיד לא. לא קונים רכב ספורטיבי לנהג חדש. לפחות לא אם אתה אוהב אותו.

לא מסכים עם זה.

כמובן שיש צעירים שללא ניסיון וידע בסיסי לא מומלץ שיבדקו מגבלות של רכבים ספורטיבים כאלו ואחרים.

אבל נהג חדש בהחלט יכול לנהוג על מכונית ספורטיבית, זה תלוי בבן-אדם עצמו.

ואם הוא אוהב לנהוג, אז זה אפילו הכרחי.

שיקנה ספורטיבית ויעשה קורס נהיגה ויהנה מהחיים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
לדעתי עדיף קצת נסיון בנהיגה לפני ששולחים לקורס נהיגה מתקדמת.

ולענין הגבלת המהירות: מה זה משנה אם תקנה לו מזדה-3 והוא ינהג 130 קמ"ש בעיר או CUPRA והוא ינהג 170 קמ"ש באיילון? הסיכון והנזק הם אותו דבר.

לדעתי אתה צריך:

1. לדבר איתו על הסיכון בנהיגה מהיר / פרועה וכדומה

2. לקבוע מראש סנקציות קשות אם תדע שהוא לא נוהג כראוי (השבתת הרכב לחודש. כן, כן)

3. לקנות רכב שאביזרי בטיחות הם הצד החזק שלו

אני מסכים עם לורנס! תשובה יפה.

מכיון שהרגלי נהיגה קשה לשנות (לפחות בלי לחטוף את המכה), כדאי לדעתי שיקבל את הכלים הנכונים לפני שההרגלים נעשים פעולה אוטומטית.

כמו באופנוע ,לא מתחילים באופנוע חזק לפני שלומדים להשתלט על הרכיבה.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

לא יעזור לך אם תגביל אותו , כי כמו שאמרו מעליי זה לא יעזור.

תלך על השיטה החכמה ולא על השיטה הכוחנית והיא הסברה , ילד מחונך לא יתפרע על הכביש.

אותי לקחו לבית לווינשטיין לראות פגועי תאונות דרכים , עליי זה השפיע להוריד את הרגל מדוושת הגז באופן משמעותי , תנסה דרכים מקוריות כאלו ואני בטוח שזה יעזור.

רק כמובן שאל תעשה את הטעויות שאבות אחרים עשו, קנו לבנם פיאט אונו או רכב שדומה לקובית קרח שאינו בטיחותי בגרוש והבנים שלהם נהרגו על הכביש כמו זבובים כתוצאה מרכב שאינו בטיחותי.

כך שעדיף לשים על הבן את ה5 אלף בביטוח תוספת מאשר לתת לו לנהוג בגרוטאה ללא איבזורי בטיחות מינימליים.(ABS כריות אוויר וכו')

בהצלחה.

פורסם

אלעד מרמרוש

שלום אני ייתן לך חוות דעת מפי אחד שעבר את זה , כיום אני כמעט בן 19 כשרק הוצאתי רישיון גם אבי חשש לתת לי לנהוג , שנה שלמה הוא הגביל אותי בנהיגה רק באזור שלנו לבד(מרחק של 5 קילומטר משהו כזה) ובכבישים עמוסים , מהירים ומקומות בעיתיים הוא היה לצידי , במשך שנה שלמה! שנה שלמה היינו מתווכחים ורבים על זה אבל בתום השנה הזאת הבנתי שהוא רק עשה לי טובה כי בשנה הזאת הוא רק תרם לי לידע ועזר לי וכאשר כן נהגתי לבדי היה לי את היצר לעשות שטויות כי לא הבנתי עדיין מי עם מי ומי נגד מי, אפילו עברתי תעונה קטנה בחנייה והגעתי למצבים מפחידים לא מאט וזה רק חיזק ולימד אותי שנהיגה על הכביש זה לא צחוק שנייה אחת הורדת את העיניים מהכביש וזה מספיק, תחשוב על זה, מקווה שעזרתי, נתן.

פורסם

בתור אחד מהצד האחר,

קנה לילד שלך רכב ב-30K,

בסגנון הפיאט פונטו, עם מנוע חלש,

מהרכב הזה קשה מאוד לעשות שטויות, להגיע למהירות גבוהה[כשב-140 המנוע נחנק], במידה ודופקים אותו, עולה חיוך גדול על הפנים ולא באסה והאחזקה תהיה זולה.

לגבי הדרישות שלו,

תגיד לו, "או פיאט, או שיש לך אוטו מ-8 בערב".

----

• תוכן חדש...