Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כל הכבוד לקורס נהיגה מתקדמת גם אם הבן יהיה שומאכר ויסע 80 בעיר סביר להניח שיהיה אסון.

מה שאני מציע זה לקנות רכב הכי ביטיחותי שיש עם טחינת מח לילד בלי סוף על הסכנות בכביש.

להגביל את הילד או לא לאפשר לו לנהוג יהיה חסר אחריות כי אז שיגדל וייקח את הרכב לנסיעות ארוכות יהיה חסר לו הביטחון.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד לא שמענו בכלל לאיזה מכוניות הכוונה כשמדברים על "רכב ספורטיבי".

יש הבדל בין יונדאי קופה לבין 206XS לבין סובארו STI.

את האחרונה לא הייתי שוקל בחיוב לנהג חדש.

אחת מהראשונות דווקא אין סיבה אמיתית שלא.

מה שהכי חשוב - לנצל את תקופת המלווה ולעשות כמה שיותר נסיעות ביחד, ובתנאים מגוונים כדי שיצבור נסיון ופידבק.

רוב התאונות של נהגים חדשים הן בגלל טעות בשיקול דעת שנובעת מחוסר נסיון, ולא השתוללות נטו.

כמובן שאם תפתח עיתון ביום ראשון מה שתראה זה מה שמצטלם טוב, כלומר ילד בן 18 עם איביזה טורבו שנכנס בקיר ב200 קמ"ש בזמן רייס עם חבר שלו, ולא ילד אחר בן 18 שנכנס בקיר עם מזדה לנטיס כי תשומת הלב שלו הוסחה ע"י פלאפון או כי רכב אחר ביצע תמרון שהפתיע אותו והוא הגיב באופן שגוי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הבעיה הבסיסית פה לדעתי היא שבכלל אתה חושב לקנות לו רכב חדש בסכום כזה, והוא עוד יש לו דרישות.

עם כל הכבוד, נראה לי שיש פה בעית חינוך קטנה.

בכל מקרה אני לא חושב שאני הייתי נוהג כך, למרות שיש לי את האפשרות הכלכלית (הילדים עוד קטנים).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לא הספקתי לקרוא הכל אך יש לי הצעה "הזויה" שאולי תעזור,

בזמנו כשהייתי נהג חדשדש (לפני כ 5 שנים) גם אני השתוללתי ברכב, הרבה..

אך זה לא היה לתקופה ארוכה, ביום אחד נכנסתי לאתר OGRISH, שם ראיתי תמונות זוועה של תאונות דרכים, שרק אנשים עם לב חזק יכולים לראות ולסבול בלי להקיא, וקראתי מתחת לכל תמונה את הסיבות לתאונה, ואז התחלתי לחשוב לעצמי שאני נוסע במהירות כזאת ועושה תאונה זה מה שיקרה לי? אני יחסוך מעמצמי מעכשיו.

פחדתי ומאותה תקופה ועד להיום המהירות הכי גבוהה שהגתי היא 120 באופן חריג מאוד ובטעות בד"כ אני נוסע 90-100 קמ"ש ורק בכביש 6 110 קמ"ש.

אולי זאת לא הדרך הנכונה לחנך, אבל אולי קצת אימה מעובדות תרתיע אותו ותחסוך ממנו סיכון מר לחייו.

אני לא יודע אם האתר הזה עדיין עובד :)

צרכים לחשוב על כל מה שיכול לקרות בכביש, ולא רק על כל מה שקורה עכשיו.

עריכה:

שכחתי לציין שאני מסכים עם ALON

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

עכשיו אני חושב גם על קורס קארטינג לדוגמה, פשוט: לפרוק אנרגיה.

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

דבר ראשון: קורס נהיגה מתקדת + רכב ספורט עדיף לבצע רק לאחר שנצבר נסיון מסויים בנהיגה בסיסית על הכביש ולא בגיל 17.

אני אישית את הלקח שלי על הכביש למדתי רק אחרי תאונה בא הפרדתי את אבי מהרכב שהיה יקר לליבו (10 שנים עמד אצלנו בחניה)

מקווה שהבן שלך הצעיר עם הדרישות שלו ילמד את הלקח בצורה יותר זולה, למרות שזה בכלל לא מובטח בימינו.

אל תתרח לקנות לו רכב יקר ולפי המפרט שלו אלא עם המפרט כולל דברים הגיוניים לבחור צעיר על הכביש:

רכב בטיחותי, אין בעיה שיהיה חזק אבל לא איזה STI/GTI וכל המפלצות הנ"ל, שתהיה בו מערכת סאונד נחמדה להנעים את הנהיגה, והמון מערכות שיספקו לו נהיגה בטוחה בכל תנאי הכביש.

כמו שאמרו כאן: תעשה לילד כל הזמן ובמיוחד לפני נסיעה ארוכה/לילית/בעייתית וכו'.. שיחת נפש ותכניס למוח שלו טוב טוב שאתת לא רוצה בן על כיסה גלגלים ואף יותר גרוע מכך!

אבא שלי כל הזמן מטיף לי אבל בצורה מאוד ברורה ולא מעצבנת לרוב.

תזכיר לבן שלך שלא כל תאונה נגמרת ברכב מושבת, אלא בעיבוד חיי אדם או עיבוד חיים נורמאליים.

לי היה מזל.

לא לי ולא לשלושת החברים שלי לא נגרמה אפילו סריטה אחת באותה התאונה. (הרכב הושבת)

התסריט הנ"ל לא חוזר על עצמו לצערנו.

קודם כל יש לפתור בעיות חינוכיות ורק אחר קח לעלות לכביש מול הגה של כלי הנשק הקטלני ביותר בימנו!

רק לאחר כל זה תשבו ותבחרו רכב טוב ולא משהו שיכול בקלות יתרה להוביל אתכם חס וחלילה לבית האלמין.

תהנו מהקנייה.

בהצלחה.

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

אלעד,

השאלה שלך עוררה דיון מאד מעניין אבל להערכתי לא תוכל לקבל מענה מן הפורום שאינו מכיר אותך, את בנך ואת מערכת היחסים ביניכם.

החרדה שלך מהתנהגותו של בנך היא לגיטימית: גם אם הוא בוגר ואחראי ואינו "חולה הגה", חוסר הניסיון והגיל הצעיר הם גורמי סיכון.

רכב ספורט (ולצורך הדיון, גם רכב "כאילו"-ספורט) מעודד נהיגה אגרסיבית יותר. זה אינו רק עניין של מהירות, אלא גם נטילת סיכונים.

בהכללה אפשר לאמר שנהג צעיר, חדש וטעון בהורמונים גבריים, נמצא ברמת סיכון גבוהה יותר מבחינת שיקול דעת. אני, ורבים מהמשיבים לך בפורום מעידים על הסיכונים שלקחו בנהיגה בגיל צעיר.

אני סבור שהפקדת רכב ספורט בידי נהג לא מנוסה משולה להפקדת תער בידי תינוק. העובדה שבנך אינו מוכן לקבל את דעתך כ"בעל המאה" מעוררת חשש לגבי מידת בגרותו, ותמיהה לגבי יכולתך להציב לו גבולות. (סליחה על סגנון סופר נני)

תפקידך כהורה אחראי הוא לדאוג לחינוך בנך ומנוע ממנו להזיק לעצמו, ולא לרצות אותו:

א. נצל את תקופת הלווי על מנת להתרשם מכישורי הנהיגה שלו.

ב. התקן ברכב שלו מתקן הרושם ומדווח על נתוני הנהיגה.

ג. קורס נהיגה מתקדמת יכול רק לשפר את השליטה ברכב, הוא לא "יחנך" את הילד.

כשבני הבכור קיבל רשיון נהיגה על אופנוע כבד, נתתי לו במתנה קורס נהיגה מתקדמת, למרות שהיו לו מספר שנות נסיון ברכיבה על שני גלגלים. זה לא הפחית את החששות והחרדות שהם ככל הנראה חלק בלתי נפרד מן ההורות. אגב, שני בני סיימו שירות קרבי ארוך בצה"ל - אם אתה בעניין של חרדות, יש לך למה לצפות.

• תוכן חדש...