Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מסכימה עם הגישה של "תנו לו לצבור קצת ניסיון ואז שלחו אותו לקורס"

ככל שינתן לו יותר חופש לרכוש הרגלים - יהיה קשה יותר לשנות אותם ולכן עדיף כמה שיותר מהר ללכת לקורס (עם גמר המלווה לדעתי יכול להיות רעיון מצויין לסוג של צ'ופר).

הרעיון של ללכת עם הבן שלך לקורס נראה לי רעיון טוב מאוד, סוג של Male bonding שיראה לבן שלך שאתה סומך עליו ורוצה בטובתו. הגבלות נוקשות רק יביאו לויכוחים ותסכול מצד הבן וכתוצאה מכך עלולות להוביל לכך שהוא יאמץ אץ שיטת "רחוק מהעין רחוק מהלב".

הדגש הכי חשוב כאן לא צריך להיות התרעה אלא כפי שנאמר הסברה - הסברה שנהיגה היא פעולה מורכבת שדורשת ריכוז רב וחוש אחריות אישית וכוללת (אם זה לחיים שלך, לרכושך או לחייהם ורכושם של אחרים).

בהצלחה

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום אני אלעד ואני אבא לילד בן 17 שלא מזמן הוציא רשיון נהיגה...

לי ולבן שלי היו כמה מחלוקות לגבי רכב ראשון ולא הגענו לפשרה.

הבן שלי מחפש מכונית ספורטיבית שלפי דעתי לא מתאימה לילד בן 17 שרק מתחיל לצבור נסיון על הכביש...

עכשיו לשאלתי:

במידה וקניתי לבן שלי רכב ספורטיבי וברצוני לשים לו הגבלת מהירות.

האם זה אפשרי? ומה התהליך במידה וזה אפשרי...?

תודה מראש

אלעד.

### התייחסות לא מכובדת נמחקה ###

אישית:לא הייתי נותן לילד בן 17 ללא נסיון רכב ספורטיבי,הייתי מחכה שיצבור מס' חודשים-שנה של נסיון ורק לאחר מכן קונה לו רכב ספורטיבי+קורס נהיגה מתקדמת.

*סטטיסטית בשנה-שנתיים הראשונות נהגים עושים יותר טעויות על הכביש(ועדיף שהוא יטעה על 100 כ"ס מאשר על 180 כ"ס).

אם יש ספק אז אין ספק.

turboy

פורסם

תלוי באופי של הנהג.

אני בגיל 17 וחצי עד 18 נהגתי על שברולט אופטרה , אח"כ קניתי את האיביזה טורבו.

חודשיים אחרי קבלת הרכב עשיתי קורס נהיגה מתקדמת במסלולים.

גם אם תקנה לו פיאט אונו הוא יוכל לנהוג עליה 130 בעיר , מהירות כנראה תטריד אותך עם כל רכב שיהיה לו.

אתה צריך לסמוך עליו ואם אתה לא סומך עליו אל תקנה לו אוטו בכלל.

פורסם

ערב טוב.

א.אני מסכים מאוד עם התגובה שמעליי (תמיר)

ב.אולי לא הבנתם מה הדרישות של הילד ומה זה בשבילו אוטו ספורט נשמח אם תציין איזה אוטו נחשב אצלו ספורט ואיזה רכב אתה מעוניין לקנות לו..

מקווה שעזרתי..

125 סוסים לא מספיקים?

הונדה מציתה את הדימיון !! :lol:

פורסם

KERNEL: מילים כמו פיאט פונטו ובטיחות לא הולכים ביחד....

הגבלת מהירות לא תתרום לכלום מכיוון שאין שום קשר למהירות אם בן אדם לא יודע לנהוג...

אם הבן שלך רוצה רכב ספורט, תקנה לו, אבל לפני שאתה קונה תגיד לו שכל האחריות על הרכב תהיה עליו, כלומר הוא יצתרך לשלם לבד על הכל במקרה של נזק הכי קטן (תיקונים,ביטוחים-השתתפות עצמית וכו) ולא מעניין אותך מה הם הנסיבות , זה יגרום לו לנהוג יותר בזהירות..

כמו כן, היתי ממליץ לקנות לו רכב ידני, מכיוון שבהתחלה אם רכב ידני יהיה לו יותר קשה להשתולל עד שהוא ילמד, וזה יקח לפחות כמה חודשים ..

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

אתה הוא זה עם הכסף, והבן שלך מחליט מה לעשות איתו? נראה לי מוזר.

תקנה לו רכב עם מראה צעיר, כזה שיוכל לצבור עליו את הנסיון בנהיגה. במקביל שלח אותו שיעשה קורס. אם תלך איתו בדרך טובה של הבנה והסברים כל זה יהיה רעיון מצויין, אבל במקרה שהדרך הזו לא תעבוד אני מציע שלא תקנה לו רכב בכלל כי ההתמרדות שלו תגרום לו להשתגע בנהיגה וזה עלול לסכן אותו.

פורסם
KERNEL:

כמו כן, היתי ממליץ לקנות לו רכב ידני, מכיוון שבהתחלה אם רכב ידני יהיה לו יותר קשה להשתולל עד שהוא ילמד, וזה יקח לפחות כמה חודשים ..

אתה צוחק נכון?:shock:

turboy

פורסם

מחזק לגבי קורס נהיגה מתקדמת, אבל גם אחריו אפשר לעשות תאונה.

אני חושב שצריך לדון בנושא מזוית אחרת:

מהו אופיו של הילד ?

היית מגדיר אותו כאדם שקול ? בוגר ? מחושב ? מושפע בקלות ? יסודי ? דייקן ? מרוכז ?

מאיזה איזור אתם בארץ, אגב ?

מילים כמו פיאט פונטו ובטיחות לא הולכים ביחד....

למה סתם לקשקש ?

פיאט פונטו (ספייס) - מבחני NCAP - ארבעה כוכבי בטיחות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

gt3rs: ממש לא צוחק... יש המון אנשים שמתחילים ללמוד לנהוג על ידני ואחרי שמבינים שלא כל כך מצליך להם ועוברים לאוטומת..

אתה יודע למה? כי לנהוג על ידני יותר קשה אם אתה לא רגיל לנהוג על ידני וזה לוקח זמן עד שאתה מתרגל ולנהג חדש זה יקח עוד יותר זמן להתרגל. קפיש?

Kundason: לא דיברתי על מבחני ריסוק, הכוונה היתה יותר לכיוון התנהגות כביש של הרכב הנ"ל, והמבין יבין..

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

לדעתי אתה צריך לקנות רכב בטיחותי!

אבל אם אני זוכר נכון היה איזה תוכנה של איתורן שמדווחת לך אם הילד שלך עובר את המהירות המותרת (בהודעה לנייד שלך)לא יודע אם הדבר עוד קיים ככה לי זכור.

אין כמו אלפא :)

פורסם
gt3rs: ממש לא צוחק... יש המון אנשים שמתחילים ללמוד לנהוג על ידני ואחרי שמבינים שלא כל כך מצליך להם ועוברים לאוטומת..

אתה יודע למה? כי לנהוג על ידני יותר קשה אם אתה לא רגיל לנהוג על ידני וזה לוקח זמן עד שאתה מתרגל ולנהג חדש זה יקח עוד יותר זמן להתרגל. קפיש?

אם לקח לי שבוע בלחץ(אחרי כמעט 6 שנים באוטומט) להתרגל,אז אני לא מאמין שתהיה בעיה לנהג שעד עכשיו נהג רק על ידני.

*אנא ממך השתדל להבא לרשום בעברית תקנית וללא שגיאות כתיב מביכות.

*כאן לא גנון!

turboy

פורסם

לפי דעתי אנשים פה באים בגישה ממש לא לעניין !!!!

האבא כן מעוניין להשקיע באוטו שישמח את הילד שלו ויעשה לו טוב, ואתם אומרים לו שזה כסף שלו ושהוא לא חייב ואפילו עדיף שלא יקנה לו אוטו ספורטיבי.

לדעתי תבחן את הילד אתה בלי להגיד לו, תראה בחודשיים חודשיים וחצי הראשונים איך הוא נוהג ואז תחליט לבד.

אני אישית ממש לא שולל קנייה של רכב ספורטיבי לנהג חדש כי גם מאזדה 3 שהיא משפחתית פשוטה ורגילה מאפשרת לעשות שטויות ולהשתולל!

אני חושב שקורס נהיגה מתקדמת יהיה יעיל ביותר, לא הייתי אבל נשמע לי ממש מומלץ!

ובנוסף לכל אופי של בן אדם זה אופי של בן אדם, גם בן אדם שהוא על הכביש 5 שנים והוא בן 22-23 הוא משתולל אם זה האופי שלו אין מה לעשות, וב200 קמ"ש לאבד שליטה נהג חדש או נהג שהוא 5 שנים על הכביש רק בנס יצאו מתאונה כזאת!

פורסם

אני לא מתאר לעצמי בחור בן 17 שרק קיבל רשיון הולך לקורס נהיגה מתקדמת,

כל העניין בקורס הזה הוא לחדש לך ולהראות לך שאיך שנהגת עד עכשיו,זה שגוי ומסוכן,

בנאדם שרק קיבל רשיון עוד לא צבר מספיק ניסיון בנהיגה בכדי ללמוד מטעויותיו ולשנות את השקפתו לגבי נהיגה.

תן לו זמן לנהוג,להכיר את הכביש,להכיר מצבים שונים ואחרי זה שלח אותו לקורס ואז הוא יגלה צד אחר של נהיגה

ולא "אני מרים אנדברקס בחנייה הכל קטן עליי" , תן לו להתבגר לשנות את השקפתו בנושא הכביש והנהיגה ואז תקנה לו רכב ספורטיבי

ובקיצור אני חושב שצבירת ניסיון אישי בנהיגה היא הבסיס.

אתם מוזמנים לחלוק על דעתי ,אך זוהי דעתי האישית מניסיון ומשטויות שעשיתי במהלך חיי כנהג.

פורסם

למה לתת לנהג חדש לרכוש הרגלים שגויים רק כדי לשבור ולתקן אותם לאחר חצי שנה?

עדיף ללמוד ולתרגל נכון מהתחלה.

לגבי הרכב...

רוב התאונות הקשות להן אנו עדים אינן כוללות איביזה טורבו עם 7000 כ"ס.

יונדאי גטס על 140 תגרום אותו הנזק. לנהג ולסביבה.

קנה לו רכב בטוח שיגן עליו מפני עצמו ומפני המשתמשים הנוספים בכביש.

הרעיון לעבור את הקורס יחד עם הבן נשמע לי מעולה.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

לאלה שטוענים שיש לחכות עד הקורס: למה לנסות להוציא הרגלים רעים אם אפשר מלכתחילה להטמיע הרגלים נכונים? אחד הדברים הקשים ביותר הוא לשנות הרגל.

לגבי לא לקנות רכב חזק וספורטיבי אז בכל הכבוד, להשוות הוט האצ' ואופנוע ספורט זה מגוחך. רוב הרכבים החדשים לא יכניסו נהג, גם חדש, לצרות בעצמם אם הוא ממש לא התכוון לכך. אם הוא מתכוון לכ, תספיק לו גם אונו 45. מניסיוני, כמות השטויות שעשיתי בימי צעירותי עם אפלאוז (91 כ"ס וצמיגי 155/80R13) גבוהה בהרבה ממה שאני מרשה לעצמי עכשיו עם רכב חזק פי 2.

בקיצור, חשוב שתבין מספר דברים:

- לא תוכל למנוע מהילד לגמרי לעשות שטויות. בשביל זה הוא בן 17.

- לא לתת לו לנהוג זה לא הפתרון. לא ינהג, לא ילמד לעולם. יתחיל לנהוג מאוחר יותר, ילמד מאוחר יותר. אין פה קיצורי דרך.

- אם תגביל אותו או תאיים בענישה תיצור אנטגוניזם שיתבטא ביותר שטויות, חמורות יותר, בהיחבא וכמעשה "דווקא". לא טוב.

- קורס נהיגה מתקדמת ייתן לו כלים להתמודד עם מצבים שהוא עלול להיכנס אליהם ויכניס אותו לפרספקטיבה באשר ליכולות רכבו וליכולותיו הן. בניגוד לדעה של אנשים שלא עברו קורסים כאלה, לרוב האנשים יוצאים מהם שקולים יותר ומבינים יותר. קורס משותף, אגב, זה רעיון נהדר לדעתי.

- רכב טוב יתן לו מגבלות רחבות יותר ופחות סיכון לתאונה עצמית. תאונה אחרת לא ממש תלויה ברכב שבו הוא ינהג.

- שיחות, שיחות, שיחות, ועדיף כאלה שאינן "חופרות" לו מנקודת מבט פטרנליסטית אלא מציאותיות ומסבירות, להבדיל ממאיימות ומתנשאות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...