Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על מה אתם מדברים?הוא רק קיבל רשיון הוא לא יודע מה הוא עושה בכלל אז להתחיל ללמד אותו על תת היגוי,היגוי יתר ושאר האלמנטים של נהיגה מתקדמת?

שילמד לפנות כמו שצריך אחרי זה נלמד אותו להשתמש במבט ואיך לסובב את ההגה , לא צריך לדחוף לו הכל במכה ,שירכוש

"מיומנות" בסיסית ואחרי זה שיגש לקורס.

דר"א לשנות הרגלים זה בכלל לא קשה , הכל תלוי במוטוביציה וברצון ליהות נהג טוב יותר(וגם קצת כישרון) ,מניסיון.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על מה אנחנו מדברים? על זה שבמקום ללמוד לא נכון ולנסות לשנות אחר כך, שילמד מלכתחילה. המיומנות שהוא ירכוש בכוחות עצמו לרוב תהיה שגויה ומוטב להימנע מזה מוקדם ככל האפשר.

תת היגוי והיגוי יתר, דרך אגב, קורים גם לנהגים חדשים וככל שיקדים ללמוד ולהבין, כך ייטב לו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שצריך לדון בנושא מזוית אחרת:

מהו אופיו של הילד ?

היית מגדיר אותו כאדם שקול ? בוגר ? מחושב ? מושפע בקלות ? יסודי ? דייקן ? מרוכז ?

מאיזה איזור אתם בארץ, אגב ?

.

התשובה הכי עניינית כאן לטעמי.

בכל שכבת הגיל הזה של הוצאת רישיון יש את אלו הבוגרים יותר שלא עומדים בלחצים שחבריהם מציבים ויש כאלה שהם פחות שקולים.

גם מבין החברים הטובים שלי היום, שהוציאו רישיון יחד איתי לפני 7 שנים, היו כאלה שרכב ספורט בגיל 17 היה מזרז אותם מהר מאוד לפגישה לא מיוחלת עם עץ/קיר.

נכון, מאזדה 3 לא פחות מסוכנת לנהג הפזיז חסר הניסיון ממכונית ספורט, אבל למכונית ספורט יש טריגר נוסף (בטח ובטח בגילאים האלו).

אמיר.

פורסם
על מה אנחנו מדברים? על זה שבמקום ללמוד לא נכון ולנסות לשנות אחר כך, שילמד מלכתחילה. המיומנות שהוא ירכוש בכוחות עצמו לרוב תהיה שגויה ומוטב להימנע מזה מוקדם ככל האפשר.

תת היגוי והיגוי יתר, דרך אגב, קורים גם לנהגים חדשים וככל שיקדים ללמוד ולהבין, כך ייטב לו.

בגלל זה רשמתי "מיומנות" הוא רק קיבל רשיון הוא עדיין לא שולט שליטה בסיסית ברכב , אז לדחוף לו נהיגה מתקדמת?לא נראלי...

פורסם

לא נראה לך אולי, אבל כאן אתה טועה. כפי שכבר הסברתי, כל מיומנות שהוא ירכוש ללא הדרכה מתאימה תהיה, רוב הסיכויים, מוטעית. הוא ישלוט ברכב, לדעתו ולדעתך, אך לא יעשה זאת נכון. למה לתת לו לעשות זאת רק בשביל לשנות אחר כך? למה שמהתחלה לא ינהג נכון? נהיגה מתקדמת זה לא נהיגת מרוצים או פעלולים. היא מתקדמת רק לעומת הסטנדרט (או חוסר הסטנדרט) של לימוד הנהיגה בארץ. השם הנכון יהיה נהיגה נכונה, וככזו יש ללמדה מוקדם ככל האפשר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בגלל זה רשמתי "מיומנות" הוא רק קיבל רשיון הוא עדיין לא שולט שליטה בסיסית ברכב , אז לדחוף לו נהיגה מתקדמת?לא נראלי...

אפשר לשאול אם עשית קורס איזשהו בכלל?

כי מהתגובות שלך זה לא נראה ככה.

אין דבר טוב לילד עם רישיון חדש מללמד אותו נהיגה נכונה.

אני עשיתי את הקורס הראשון שלי שנה אחרי שקיבלתי רישיון ואני מצטערת על זה שלא יכלתי לעשות אותו לפני זה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
לא נראה לך אולי, אבל כאן אתה טועה. כפי שכבר הסברתי, כל מיומנות שהוא ירכוש ללא הדרכה מתאימה תהיה, רוב הסיכויים, מוטעית. הוא ישלוט ברכב, לדעתו ולדעתך, אך לא יעשה זאת נכון. למה לתת לו לעשות זאת רק בשביל לשנות אחר כך? למה שמהתחלה לא ינהג נכון? נהיגה מתקדמת זה לא נהיגת מרוצים או פעלולים. היא מתקדמת רק לעומת הסטנדרט (או חוסר הסטנדרט) של לימוד הנהיגה בארץ. השם הנכון יהיה נהיגה נכונה, וככזו יש ללמדה מוקדם ככל האפשר.

הלוואי,אבל זה לא מה שקורה נכון לעכשיו.

נהג שרק קיבל רשיון עושה המון טעויות,חושש,לא מכיר את הכביש ואת הסכנות הצפויות לו,תלמד אותו עכשיו לבלום בבלימת חרום,

על המגרש ?מגניב,אבל בכביש הוא יהיה מרוכז באיך אני משתלב בנתיב לקראת הפנייה כי הכביש עמוס (ובשבילו זה מצב מסובך) ולא בנהיגה מודעת וצפייה מראש כי אין לו מושג עדיין למה לצפות ,

כשהוא ינסה לשלב את הדברים ביחד זה סתם יצור אצלו בלאגן ויסכן אותו עוד יותר, ותאכלס ?סוף סוף הוא נוהג לבד ומה שמעניין אותו זה לפרוק "דודה" ולא להאט לפני המשאית וליהות מוכן על הבלם כי יש סיכוי שיקפוץ לי ילד לכביש וזה יקצר את מרחק העצירה משמעותית.

פורסם
אפשר לשאול אם עשית קורס איזשהו בכלל?

כי מהתגובות שלך זה לא נראה ככה.

אין דבר טוב לילד עם רישיון חדש מללמד אותו נהיגה נכונה.

אני עשיתי את הקורס הראשון שלי שנה אחרי שקיבלתי רישיון ואני מצטערת על זה שלא יכלתי לעשות אותו לפני זה.

כמו שרשמתי בתגובות האחרונות ,מניסיון.

פורסם

אני אגיד לך את זה מהצד שלי - אני בן 18, לי יש פג'ו 205 GTI 1.9, לעוד חבר טוב שגם בסביבות הגיל שלי יש 106 ראלי.. עכשיו מי שקצת מבין יודע כמה המכוניות האלה עוקצניות.

הכל תלוי בילד.. כל הזיבולי מוח פה לא שווים, הכל תלוי אך ורק בילד. אנחנו לא עושים שטויות וכל הזמן שיש לי רשיון לא הייתי קרוב לחצי תאונה.. בכבישים פתוחים ובלחיצות מתוכננות ברור שלוחצים כן? אבל בלי שטויות.

הכל תלוי בילד.

205GTi 1.9 :evil:

פורסם
אם זה מעניין אותך קורס נהיגה מתקדמת בסיסי עברתי במסלולים.

גם אני את הקורס הבסיסי עשיתי שם לפני כמה שנים. אחרי זה הספקתי לעבור עוד כמה קורסים במספר בתי ספר ולדעתי אתה טועה וטועה בגדול. אם היית מאמץ הרגלים נכונים מההתחלה לא היה שום צורך לתקן את אלו הקלוקלים שרכשת בעצמך.

אין ספק שמדובר בעניין של אופי. אבל אם אפשר לתרום לאותו ילד בן 17 ידע רחב יותר לגבי מה שהוא עושה כשהוא עולה לכביש למה למנוע את זה ממנו? למה לתת לו לחכות? למה שלא יהיו לו כלים וידע על ההתחלה? במה הם יזיקו לו?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

***נא לא לצטט תגובה מעליך***

כי הוא לא ידע להשתמש בהם ולא יבין את משמעותם, צריך לתת לו קצת זמן להכיר ולהתנסות,אני לא מדבר על שנים

3 חודשים-חצי שנה מספיקים במידה והוא נוהג בתדירות דיי גבוהה.

וכמו שאמרתי הרגלים זה באמת שטויות הכל תלוי במידת רצונו של הבנאדם להשתנות והתעניינותו בנושא הנהיגה הנכונה.

עוד דבר קטן,אחרי שאני עברתי את הקורס ולמדתי קצת על נהיגה נכונה,כל ההשקפה שלי על נהיגה השתנתה לגמרי וזה מה שגרם לי ליהות בוגר יותר ואחראי יותר כשאני על הכביש , השינוי הזה וההבנה שעד עכשיו שיחקתי בשטויות ונהיגה זה עולם ומלואו ולא פול גז בכיכר ואו אני נהג, ועכשיו אני מבין מה אני עושה ואני לא ילד קטן שמסכן את עצמו והציבור(זה מדליק את מי שחושב שהוא יודע מה הוא עושה),ומה שאני בא להסביר לך כאן שללא התקופה "ההיא" אני לא בטוח שזה היה קורה בזמן הקרוב.

זוהי דעתי והיא מבוססת על נסיוני האישי ועובדה שזה עבד.

פורסם

זה עבד אצלך כי אתה היית מפוחד מכל השתלבות ומצב שדורש טיפה מחשבה על הכביש, כפי שאמרת בעצמך.

הטעות שלך היא להניח שהדברים בהכרח באים האחד על חשבון השני. המטרה של הקורסים היא להפוך נהיגה נכונה לטבע שני, לא לדבר שדורש מחשבה מיוחדת. אתה, בעצם, ממשיל כל נהג חדש לקלי באנדי, שאצלה כל פיסת מידע חדשה דוחקת את הקודמת. זה לא עובד ככה. נהג שיודע יותר בהכרח טוב יותר. נהג שיודע יותר מוקדם יותר, יעשה פחות שטויות. הרגלים טובים לא יכולים להזיק והטיעון שלך לפיו הנהג החדש "לא יבין את משמעותם" לא יכול להחזיק מים. אתה רוצה שאדם יטעה ואחר כך "יראה את האור"? תאיר לו את הדרך מהתחלה! זה לא חזרה בתשובה, אתה יודע.

העדת על עצמך שקיבלת פרספקטיבה שונה על הנהיגה ושינית את הרגליך. אם היית מגיע למצב זה מהתחלה כל תקופת ה"שטויות" שציינת לא הייתה קיימת. אין בה כל צורך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא מסכים עם העניין הזה של "תקנה לו פיאט פונטו,יותר טוב".

במה יותר טוב ?

עם פיאט פונטו הוא לא יוכל להגיע ל-120 קמ"ש ויותר ?

אולי ההתנהגות ואחיזת הכביש המדהימים ?

או שמא מדובר בבטיחות הפנומנלית של הרכב ?

לפותח השרשור,

ההבדל בין פיאט פונטו לאיביזה טורבו (סתם השוואה) היא שבקו ישר הוא יוכל להאיץ יותר מהר באיביזה, אבל כשהם יגיעו על 100 קמ"ש לפנייה מסויימת,האיביזה תאחוז הרבה יותר טוב.

רכב ספורטיבי זה לא רק מהירות, זה גם אחיזה הרבה יותר גבוהה, וזה לטעמי חשוב יותר מאשר הנתון הזה של כמה מהר האוטו יגיע מ-0 ל-100 קמ"ש או בכמה תיסגר הסקאלה.

כל משפחתית ממוצעת מגיעה היום די בקלות ל-180 קמ"ש,אין מה להתחסד.

אתה יודע מה ?

מצאתי לך את ה-רכב לבן שלך.

חפש לו יאריס TS.

מדובר ברכב קטן וחמוד לאללה עם נטיות ספורטיביות,אבל זה לא איזה חורך אספלט כמו האיביזה טורבו שציינו פה כמה פעמים.

אני חושב שהבן שלך יהיה מרוצה, אתה תיהיה מרוצה כי מצאת לו פשרה לא רעה בכלל (היי,זה גם יפני!).

ואל תוותר על קורס נהיגה משותף,ויפה שעה אחת קודם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...