Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כפתור POWER באימפרזה, מה תפקידו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי שזה משהו שקשור לגיר, אבל לא הבחנתי בשום דבר שונה במהלך נהיגה עם כפתור לחוץ או בלעדיו.

מה בדיוק תפקידו ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

תפקידו אאל"ט לגרום למעבר הילוכים בסל"ד גבוה יותר, וכך לתת יותר "כוח".

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

power - כוח.

טורים גבוהים יותר.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

כשתיהיה בעלייה ותרגיש שהרכב לא מספיק סוחב, תלחץ על הכפתור הזה, מה שיגרום

לטורים לעלות ולהעניק את אותו "POWER" למנוע שגורם לרכב להאיץ.

עובד ועובד טוב בשעת הצורך.

פורסם

יצא לי לנהוג כמה ימים באוטו המדובר,

וגם אני תאמת *** תאמת = את האמת, כל האמת, רק האמת ושום דבר מלבד האמת *** לא שמתי לב לשום הבדל בין אם הכפתור לחוץ ובין אם לא..:-(

קראתי בספר רכב על הכפתור המדובר ותפקידו הוא בעצם להעביר הילוך בטורים גבוהים יותר על מנת לקבל יותר כוח מהמנוע, ומשמש בעיקר בנסיעה חזקה יותר, עקיפות וכו'

פורסם

אם תלחץ על דוושת הגז עד סופה, לא משנה אם הכפתור יהיה לחוץ או לא, הרכב יאיץ בדיוק אותו הדבר. (קיק דאון)

אתה תרגיש את זה רק כאשר תלחץ במתינות על הדוושה. ההילוך יעבור ב 4500 אלף ולא ב 3000 לדוגמה.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

בנסיעה ביונדאי גטס, כפתור O\D גם כן לא השפיע, בניסאן מייקרה השפיע מאוד, בכל סוג של נסיעה, פשוט לוחץ על זה והוא מוריד הילוך לטורים גבוהים יותר.

דווקא באימפרזה אף פעם לא שמתי לב שיש הבדל כלשהו.

תודה לכם.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

O/D - או באנגלית over drive משמעו לא משיכת הילוכים, אלא החזקת הילוך במצב קבוע ( מבלי להעלות או להוריד ) . למעשה מדובר בכפתור הזהה ל HOLD.

פורסם
בנסיעה ביונדאי גטס, כפתור O\D גם כן לא השפיע

זה לא יכול להיות, בהנחה שהכפתור תקין, כמובן.

בניגוד למצבי POWER וSPORT למינהם, לחצן O/D OFF משפיע תמיד, בכל רכב, ואי אפשר לא להרגיש את ההשפעה שלו.

כשהוא לחוץ, הילוך 4 מבוטל, וגיר מעביר בין ההילוכים 1-3 בלבד. בנסיעה על כביש מהיר ב 100 קמ"ש לחצת על הכפתור הזה וזה לא השפיע ? לא מאמין.

הגיר היה משולב להילוך 4, והמנוע הסתובב הכ2500 סל"ד. לאחר הלחיצה הגיר שילב להילוך 3 והסל"ד עלה לאיזור 3500. קשה מאוד מאוד לא לשים לב.

O/D - או באנגלית over drive משמעו לא משיכת הילוכים, אלא החזקת הילוך במצב קבוע ( מבלי להעלות או להוריד ) . למעשה מדובר בכפתור הזהה ל HOLD.

לא נכון.

באנגלית OVER DRIVE זה "הילוך יתר". הילוך יתר זה ההילוך הגבוה בגיר, עם יחס ההעברה גבוה מ-1:1

לחיצה על לחצן O/D OFF = הילוך יתר ב OFF, כלומר מבוטל.

שאר ההילוכים עוברים רגיל, ללא שום "החזקה" או "משיכה" של שום דבר.

הכפתור הזה לא זהה לכפתור HOLD.

פורסם

במילים אחרות, אם בגיר אוטומטי יש 4 הילוכים, כיבוי O/D מבטל את ההילוך הרבעי.

כפתור O/D היה בעיקר במכוניות עם גיר אוטומטי אלקטרוני בדורותיו הראשונים.

אם כבר מזכירים גיר אוטומטי ועליות, מומלץ מאוד להגביל גיר עד הילוך שלישי כולל (אני מתכוון לגירים של 4 הילוכים).

במקום כשכל פעם כאשר רוצים להוסיף קצת גז הוא יוריד הילוך ואחרי זה יעלה חזרה.

אני בכל אופן, בעליות תמיד מגביל לשלישי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא יודע מה איתכם אבל במאזדה mpv שלי הכפתור של ה power עובד מצויין ונותן זינוקיים יפים מאוד בעליות וגם כאשר בכביש הערבה הייתי צריך לעקוף משאית אז הוא עבד מצויין,

ואהבת לרעך כמוך

פורסם
אני לא יודע מה איתכם אבל במאזדה mpv שלי הכפתור של ה power עובד מצויין ונותן זינוקיים יפים מאוד בעליות וגם כאשר בכביש הערבה הייתי צריך לעקוף משאית אז הוא עבד מצויין,

נו בטח, זה כפתור טורבו!!!!

:-)

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
הבנתי שזה משהו שקשור לגיר, אבל לא הבחנתי בשום דבר שונה במהלך נהיגה עם כפתור לחוץ או בלעדיו.

מה בדיוק תפקידו ?

לחיצה על הכפתור גורמת לכך שתא הכפפות שלך מתמלא בברושורים של הSTI.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לחיצה על הכפתור גורמת לכך שתא הכפפות שלך מתמלא בברושורים של הSTI.

אז למה קונים בימינו STI כשאפשר לקבל את אותו תא כפפות באימפרזה שעולה 111000 ש"ח ?

הרי תא הכפפות זה מה שחשוב בSTI לא ? :roll:

• תוכן חדש...