Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא הנ"ל.

מדובר ברכב חדש מהיבואן מסוג סיטרואן בן פחות מחודש. לצערי הרב הספקתי להיות איתו במוסך מספר פעמים. בפעם הראשונה הגעתי בגלל רעש ורעידות חזקות מהמנוע שחזרו פעמיים במהלך אותה נסיעה - בדקו במוסך המרכזי ואמרו שהמחשב מראה שהכל בסדר (בינתיים התקלה הזו לא חזרה על עצמה). פעם נוספת באתי בגלל בעיה בגיר. בהתחלה צחקו עלי ואמרו שזה רעש רגיל אך הגעתי שוב ולאחר שבדקו לעומק גילו שאכן יש בעיה והחליפו את כל תיבת ההילוכים. כשבאתי לקבל את הרכב גיליתי שיש צורך בכיוון פרונט, שוב צחקו עלי אך מהר מאוד הבינו שאני צודקת ושוב הרכב נכנס לתיקון, אלא שמסתבר שלא תיקנו טוב והפעם הרכב משך ימינה ובנוסף הייתה בעיה קטנה עם החלון החשמלי. ושוב הרכב נכנס למוסך. בין לבין גם היה לי פנצ'ר אבל זה כבר סתם מזל נאחס :-).

עברתי גם תלאות בשביל לקבל רכב חלופי כל עוד הרכב שלי היה בטיפול אבל זה כבר סיפור אחר. כרגע ב"ה הכל בסדר.

השאלה היא האם אני זכאית לדרוש רכב חדש או לפחות פיצוי על כל אובדן שעות העבודה, עגמת הנפש, ירידת ערך (?) וכו'?

מה דעתכם?

פורסם

לפנות לחברה עם גיליון התקלות שלעניות דעתי לא תקין בכלל לרכב חדש,

ולדרוש לעשות בנידון משהו כאשר כבר שמעתי על דברים כמו החלפת מכונית או אפילו

שידרוג רכב בעייתי מסוג 206 במקרה הספציפי בתוספת תשלום קטנה ל307.

שיהיה בהצלחה

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

פורסם
שלום לכולם

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא הנ"ל.

מדובר ברכב חדש מהיבואן מסוג סיטרואן בן פחות מחודש. לצערי הרב הספקתי להיות איתו במוסך מספר פעמים. בפעם הראשונה הגעתי בגלל רעש ורעידות חזקות מהמנוע שחזרו פעמיים במהלך אותה נסיעה - בדקו במוסך המרכזי ואמרו שהמחשב מראה שהכל בסדר (בינתיים התקלה הזו לא חזרה על עצמה). פעם נוספת באתי בגלל בעיה בגיר. בהתחלה צחקו עלי ואמרו שזה רעש רגיל אך הגעתי שוב ולאחר שבדקו לעומק גילו שאכן יש בעיה והחליפו את כל תיבת ההילוכים. כשבאתי לקבל את הרכב גיליתי שיש צורך בכיוון פרונט, שוב צחקו עלי אך מהר מאוד הבינו שאני צודקת ושוב הרכב נכנס לתיקון, אלא שמסתבר שלא תיקנו טוב והפעם הרכב משך ימינה ובנוסף הייתה בעיה קטנה עם החלון החשמלי. ושוב הרכב נכנס למוסך. בין לבין גם היה לי פנצ'ר אבל זה כבר סתם מזל נאחס :-).

עברתי גם תלאות בשביל לקבל רכב חלופי כל עוד הרכב שלי היה בטיפול אבל זה כבר סיפור אחר. כרגע ב"ה הכל בסדר.

השאלה היא האם אני זכאית לדרוש רכב חדש או לפחות פיצוי על כל אובדן שעות העבודה, עגמת הנפש, ירידת ערך (?) וכו'?

מה דעתכם?

שאלה...

התיקונים נעשו במוסך המרכזי או במוסך מורשה?

יש הבדל גדול....

פורסם

לבעלת הרכב: יכול להיות שהמוסך שטיפלת בו פשוט לא יודע מה הוא עושה ולכן עברת את מה שעברת, מבחינתי אין הבדל בין מוסך מורשה למרכזי שניהם יכולים להיות דפוקים באותה המידה.

אני לא בטוח שתצליחי להוציא רכב חדש מכיון שעל דברים גדולים מאלה אנשים לא קיבלו רכב חדש , בוודאי כאשר הרכב כרגע תקין.

אני הייתי כותב מכתבים ליבואן שמפרט את כל הצרות שעברת ומבקשת מהם פיצוי הולם על כל השעות שבוזבו וכמובן על עוגמת הנפש, כמו כן חשוב לשמור את כל תיעוד התקלות כדי שלא יתנערו מהתקלות לאחר גמר האחריות.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

המוסך חייב לתקן את הרכב והוא בסופו של דבר עשה זאת.

את יכולה לדרוש את החלפת הרכב, אך הסיכוי שיאשרו דבר כזה שואף לאפס עם כל הצער.

תקלות ברכב חדש קורות גם במכוניות יפניות, אז מספיק עם הדעות הקדומות של אמינות המכוניות האירופאיות- נמאס.

מה שאת כן יכולה לבקש זה פיצוי על עוגמת הנפש, אולי יפצו בטיפול חינם או משהו כזה.

פורסם
תשמע לא ביקשו ממך עצה על קניית רכב, נמאס לראות איך כל דיון על סיטרואן נהפך לדיון אמינות ארוך ומתיש.

לבעלת הרכב: יכול להיות שהמוסך שטיפלת בו פשוט לא יודע מה הוא עושה ולכן עברת את מה שעברת, מבחינתי אין הבדל בין מוסך מורשה למרכזי שניהם יכולים להיות דפוקים באותה המידה.

אני לא בטוח שתצליחי להוציא רכב חדש מכיון שעל דברים גדולים מאלה אנשים לא קיבלו רכב חדש , בוודאי כאשר הרכב כרגע תקין.

אני הייתי כותב מכתבים ליבואן שמפרט את כל הצרות שעברת ומבקשת מהם פיצוי הולם על כל השעות שבוזבו וכמובן על עוגמת הנפש, כמו כן חשוב לשמור את כל תיעוד התקלות כדי שלא יתנערו מהתקלות לאחר גמר האחריות.

אני בכלל לא בטוח שנותנים תיעוד של התיקונים במסגרת האחריות.

אני חושב שלא נותנים שום נייר לבעל הרכב, מתקנים וזהו (אבל כותבים רישום במחשב של היבואן).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני בכלל לא בטוח שנותנים תיעוד של התיקונים במסגרת האחריות.

אני חושב שלא נותנים שום נייר לבעל הרכב, מתקנים וזהו (אבל כותבים רישום במחשב של היבואן).

כל טיפול ברכב גם במסגרת אחריות נרשם במחשבי היבואן ולו מהסיבה הפשוטה שאם מדובר על תיקון במסגרת האחריות, התשלום עבור החלק מועבר ליצרן, במיוחד אם מדובר על גיר אוטומטי.

בעל הרכב זכאי לקבל את פירוט התיקונים אשר בוצעו ברכב גם במסגרת האחריות, מומלץ לפותחת השירשור לדרוש את הניירת הרלוונטית.

לגבי החלפת הרכב אני סקפטי , אלא אם כן הרכב ימשיך צלעשות בעיות, ניתן לבקש את הארכת האחריות על הרכב ואו לבקש טיפול שנתי ואו שווה ערך חינם.

בהצלחה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לדעתי כדאי לפנות אל היבואן ו"להתחיל לבנות תיק". שלחי מכתב מנומס עם דרישה להחלפת הרכב/פיצוי הולם.

חשוב מאוד - אל תיכנסי למצב נפשי שבו מרגישה שאת "חייבת" להחליף את הרכב, זה רק יפגע לך בהנאה ובתועלת ממנו.

פורסם

תקלות ברכב חדש קורות גם במכוניות יפניות, אז מספיק עם הדעות הקדומות של אמינות המכוניות האירופאיות- נמאס.

אתה צודק. אבל רק ברשת המוסכים של לובינסקי זה מצחיק אותם כל פעם מחדש. כל כך מצחיק שהם כמעט תמיד מצליחים לקלקל משהו אחר בדרך החוצה - כדי שיוכלו לצחוק שוב.

לעניין הספציפי - אם כל טענותיך טופלו לבסוף לשביעות רצונך, כנראה שאין יותר מדי מקום לפיצוי על עוגמת נפש. אבל, אם הרכב דרש ממך השקעה חריגה ובלתי סבירה של ימי עבודה ביחס לגילו (נתון לפרשנות) ייתכן וניתן לדרוש פיצוי בגין כך.

את יכולה פשוט לכתוב מכתב ולדרוש זאת. או שתצליחי לקבל משהו (טיפולים חינם וכד') או שלא. במקרה השני, אם זה נראה לך חשוב וצודק אז אולי כדאי להתייעץ עם עו"ד ולראות מה ניתן לעשות.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

התיקונים בוצעו במוסך המרכזי בלבד. לשמחתי הייתי מספיק חכמה בשביל לדרוש וגם לקבל את כל הרישומים של התיקונים. ככה שלפחות בנוגע לזה אני מסודרת.

• תוכן חדש...