Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודש נהגת נכנסה ברכב שלי ולקחה איתה את הדלת ואת המראה,

לאחר כל טררם השמאות והמוסך, הנזק הסתכם ב-6.5K ועניין עלות התיקון טופלה.

שאלתי היא, האם ניתן להגיש תביעה כנגד הנהגת הפוגעת, על הזמן, העצבים, הטלפונים, הדלק והזמן שלי שהתבזבז בתביעות קטנות?

אני מעוניין להגיש נגדה תביעה על סך 750 שקלים,

בטוענה של עוגמת נפש, יומיים של התרוצצויות במוסך ושעות בטלפון.

קביל? נעשה בעבר?

----

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

750 ש"ח זה מה שאתה מצפה לקבל ממנה, אבל תמיד מגדילים את הסכום, סתם לדוגמא ל-4,000 ש"ח עם פירוט:

400 ש"ח על דלק.

1,000 ש"ח על עוגמת הנפש.

2,000 ש"ח על אובדן ימי עבודה/לימודים.

וכו' וכו'.

אם יש לך חבר עו"ד שיעשה לך את זה בזול, לך על זה. אם לא, חבל להשקיע על שכר טרחת עו"ד כשמדובר בסכומים כאלה קטנים.

Xbox12341

פורסם

750 אני מצפה לקבל ולכן אני לא מתכוון לנפח את הסכום ולגרום לשופטת לחשוב שאני מנסה לעשות עליה קופה.

מתוכם זה 400 על אובדן השתכרות של יומיים

50 על הוצאות דלק[הדרך היחידה לחשב את הדלק היא ע"י הצהרת היצרן]

ועוד 300 על עוגמת נפש, צרחות בטלפון על הקרצייה הזאת וזמן שבוזבז במילוי מסמכים לצורך ביטוח ושיחות עם ביטוח.

----

פורסם

בורקה,

דווקא לא הפכנו לאמריקה.

לא ייתכן מצב כזה שאני מעורב בתאונה שלא באשמתי,

ואני צריך לצאת מהמצב הזה בהפסד.

כמובן שבטרם התביעה יוגש מכתב עם בקשה לתשלום.

----

פורסם

למרות שעל פניו נראה כאילו אתה צודק, חבל על זמנך.

פגיעות גוף מכסה ביטוח חובה.

פגיעות ברכוש מכסה ביטוח צד ג'.

בהנחה שהיא לא התנגשה בך בכוונה ולא התכוונה לגרום לך נזק במזיד, אין לך שום עילה לתבוע אותה אישית.

תאר לך מצב, שבו אתה מיתנגש בעמוד וגורם נזק למכוניתך, ללא התערבות צד שלישי.

תיגרם לך בדיוק אותה עוגמת נפש ואותם טירטורים - את מי תתבע אז?

וגם אם תתבע את חברת הביטוח על אובדן ימי עבודה, שום שופט לא יאשר לך את התביעה, ותשלח הביתה + הוצאות משפט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם אני אתנגש עם רכבי בעמוד,

אני יאכל את הלב, ישלם 2100 שקל השתתפות עצמית[150% נהג חדש],

ויוסיף עוד כמה שעות עבודה ביום כדי לממן את ההפסד[בכל מקרה אני כבר עובד 16 שעות ביום].

אבל מאחר והיא התנגשה בי,

המחשבה שאני אמור לצאת מהאירוע הזה בנזק,

מחרעת לי את הלב.

בכל אופן, אני מתכנן לקפוץ לקריה האקדמית[31 צעדים ואני שם] ולהתייעץ עם כמה סטודנטים למשפטים בנוגע לתביעה.

לאחר מכן, לאגור ראיות[קבלות ועדויות על שיחות טלפון מבזק ומהפלאפון], לשלוף מאיפשהו תלוש משכורת.

וללכת עם הראש בקיר, להגיש כתב תביעה כנגדה על סך שקל אחד בלבד בפירוט התובענות תו"כ הגשת בקשה מבית המשפט לשמש כבורר.

לאחר מכן, נלך לבית הדין לפני המשפט, נשכיל קצת ממה שקורה במקום, נלך למשפט[אני מקווה להיות על מדים עד אז, איזה נקודת בונוס], להתגרזן נגדה וללכת על כל הקופה.

מקסימום, שרפתי 200 שקל =]

----

פורסם

מחרע מחרע, רק תחשוב שאם תתנגש במישהו בתום לב, ותגרום לו את אותם הנזקים שניגרמו לך, לא תרצה שהוא יתבע אותך ויגזול את מעותיך האחרונות?

בכל מקרה אתה יכול להגיש תביעה קטנה, למרות שסיכוייך לזכות עומדים על 0.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא קיימ מושג כזה בבית משפט לא ניתן לתבועה משהו שאין לו ערך ולא ניתן להעריך אותו,

מביחנה חוקית אתה יכול להשכיר רכב ולנסות לתבועה את ההוצאות! אך זה תקף לרוב רק לגבי רכבי עבודה.

פורסם
לפני חודש נהגת נכנסה ברכב שלי ולקחה איתה את הדלת ואת המראה,

לאחר כל טררם השמאות והמוסך, הנזק הסתכם ב-6.5K ועניין עלות התיקון טופלה.

שאלתי היא, האם ניתן להגיש תביעה כנגד הנהגת הפוגעת, על הזמן, העצבים, הטלפונים, הדלק והזמן שלי שהתבזבז בתביעות קטנות?

אני מעוניין להגיש נגדה תביעה על סך 750 שקלים,

בטוענה של עוגמת נפש, יומיים של התרוצצויות במוסך ושעות בטלפון.

קביל? נעשה בעבר?

תכין את כל הקבלות, תפרט את זה יפה במסמך מסודר, ותנסה את ביהמ"ש לתביעות קטנות. מקסימום הלכו עוד כמה שעות.

פורסם
לא קיימ מושג כזה בבית משפט לא ניתן לתבועה משהו שאין לו ערך ולא ניתן להעריך אותו,

מאיפה הבאת את זה?

דבר ראשון הוא תובע דברים שכן אפשר להעריך בכסף -

הוצאות דלק ואובדון שעות עבודה.

דבר שני - הוא תובע "עוגמת נפש" שנגרמה לו כתוצאה מהתאונה.

בכל התביעות האחרות שבעולם אפשר לקבוע ולהעריך עוגמת נפש אבל רק במקרה שלו אי אפשר?

תעשה לי טובה..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

דבר שני - הוא תובע "עוגמת נפש" שנגרמה לו כתוצאה מהתאונה.

בכל התביעות האחרות שבעולם אפשר לקבוע ולהעריך עוגמת נפש אבל רק במקרה שלו אי אפשר?

תעשה לי טובה..

ביהמ"ש אינם פוסקים פיצויים על עוגמת נפש. בכל פס"ד שקראתי בעבר והן בעת האחרונה, השופטים ביטלו פסקה זו כלאחר יד.

המקרה היחיד בו נתקלתי ששופט כן פסק פיצויים על עוגמת נפש, היה ע"כ שנהג הרכב השני יצא בגידופים ונאצות.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
750 ש"ח זה מה שאתה מצפה לקבל ממנה, אבל תמיד מגדילים את הסכום, סתם לדוגמא ל-4,000 ש"ח עם פירוט:...

לא רק שאתה עלול בצורה כזו להפסיד ולא לקבל כלום קרוב לוודאי תשלם גם את הוצאות המשפט ולדעתי יש אולי אפשרות שאם תיפול על שופט עצבן אז גם יקנוס אותך על בזבוז זמן בית המשפט.

בבית המשפט לתביעות קטנות לא אוהבים ניסיונות להתעשר על חשבון המערכת.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

עמית, לא דיברתי על מקרים מתאונות דרכים וכאלה - דיברתי באופן כללי בכל תחומי המשפט.

לא חסרים מקרים בהם השופט פסק תשלום X ש"ח בגין עוגמת נפש.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
עמית, לא דיברתי על מקרים מתאונות דרכים וכאלה - דיברתי באופן כללי בכל תחומי המשפט.

לא חסרים מקרים בהם השופט פסק תשלום X ש"ח בגין עוגמת נפש.

כשאב הנזק היחיד הוא עוגמת נפש, אין סיכוי להוציא שקל בתביעה (למעט חריגים ובמקרים קיצוניים מאוד שלא תוארו בעניין זה)

:-P

hasta la victoria- siempre

• תוכן חדש...