Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי חוץ מבזבוז זמן לא "תרויח " שום דבר,לא שמעתי שמישהוא תבע אישית אדם שהיה מעורב בתאונה ,על עוגמת נפש שנגרמה לו ,מה עוד שכנראה זה לא היה במזיד.

אתה נשמע בחור צעיר ולכן אולי כדאי שתקשיב לעיצה מאנשים טיפה יותר בוגרים ומנוסים שכבר רשמו כאן שזה יהיה בזבוז זמן,אם אתה שואל אותי,תשקיע את הזמן הזה בתביעה של ביטוח החובה(כמובן תתחיל לאגור מסמכים רפואיים ולדעתי תשכור עורך דין),גם יותר פשוט,גם יותר סיכוי ולדעתי גם סכום פיצוי גבוה בהרבה ממה שאתה מנסה להשיג.

בכל מקרה בהצלחה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

http://www.articles.co.il/article/3762/%D7%9E%D7%AA%D7%99%20%D7%9B%D7%93%D7%90%D7%99%20%D7%95%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%99%20%D7%9C%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A9%20%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%94%20%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%94%20%D7%9B%D7%93%D7%99%20%D7%9C%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%90%D7%AA%20%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%99%20%D7%94%D7%A6%D7%9C%D7%97%D7%AA%20%D7%94%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%94

דוגמא: בתאונת דרכים של נזק בלבד, נגרם לרכבכם נזק כולל של 4500 ש"ח וזאת עפ"י חוות דעת של שמאי רכב, שמאד מקובלת בבית המשפט (בהיותו מומחה בתחומו).

הנהג הפוגע כבר שילם לכם 2000 ש"ח בלבד, ועומד בסירובו להשלים את פיצוי הנזק בסך 2500 ש"ח הנוספים.

חישוב תביעתכם יהיה: סכום הנזק הכולל + הוצאות משפט + הפסד חצי יום עבודה + הוצאות שונות כריבית והצמדה, נסיעות, טלפונים ועגמת נפש ואולי אף קנס שמגיע לנתבע, היות וגילה חוסר תום לב בסירובו לשלם על נזק שגרם.

מהסכום הנ"ל יש להפחית את הסכום שכבר שולם ובסה"כ:

1) הפרש סכום הנזק שלא שולם ? 2500 ש"ח

2) הוצאות משפט כ ? 300-600 ש"ח הכוללים חצי יום עבודה שצריך לדרוש במפורש!

3) הוצאות שונות בהתאם לנסיבות ועפ"י אסמכתאות/חשבוניות, כנסיעות או כל הוצאה

הרלוונטית לנסיבות המקרה. וכן כל הוכחת נזק שנגרם בעקבות המקרה מיום המקרה.

4) ריבית והצמדה מיום התביעה.

מעולם לא הגעתי לבימ"ש לתביעות קטנות אבל מעו"דים שהיו שם במהלך הלימודים אני מבין שהם לא יבואו כנגדך אלא אם כן לא הרמת את נטל ההוכחה - בשביל זה כתבתי שתכין את כל הקבלות ותפרט את הכל במסמך מסודר.

פורסם

תביעה אישית לא נראה לי שיצא לך כי אין לך נזק גופני, אתה יכול לנסות אבל אל תשכח שרוב האנשים שיש להם ביטוח יש להם גם כיסוי לעורך דין במקרה שכזה אז תחשוב אם אתה רוצה להכנס לזה.

על זמן ודלק תנסה לדרוש את זה מהביטוח שלה.

ואם כואב לך אז וזבזתה זמן ונגרם לך סבל נפשי אז יש את החובה שלך.

אני אישית נגד תביעות כאלו אם התאונה קרתה ללא כוונה כי זה יכול לקרות לכל אחד גם לך.

פורסם
כשאב הנזק היחיד הוא עוגמת נפש, אין סיכוי להוציא שקל בתביעה (למעט חריגים ובמקרים קיצוניים מאוד שלא תוארו בעניין זה)

אבל לא מדובר רק על עוגמת נפש.

מדובר על אובדן שעות עבודה והוצאות שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה (שימוש במוניות? השכרת רכב חלופי? וכו'..).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מאיפה הבאת את זה?

דבר ראשון הוא תובע דברים שכן אפשר להעריך בכסף -

הוצאות דלק ואובדון שעות עבודה.

דבר שני - הוא תובע "עוגמת נפש" שנגרמה לו כתוצאה מהתאונה.

בכל התביעות האחרות שבעולם אפשר לקבוע ולהעריך עוגמת נפש אבל רק במקרה שלו אי אפשר?

תעשה לי טובה..

לפני שאתה פולט דברים תבדוק ותשכיל!

אין מקרה בארץ ששילמו עבור עוגמת נפש בולשיט הכל !

יש רק מקרה אחד שאני מכיר וזה לא בתחום הרכבים.

וממליץ לך בחום לפני שאתה מגביר טורים בתגובתך, תשתה מים קרים תודה.

פורסם
אבל לא מדובר רק על עוגמת נפש.

מדובר על אובדן שעות עבודה והוצאות שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה (שימוש במוניות? השכרת רכב חלופי? וכו'..).

שמע, בוא נעבור בקצרה על תקנות סד"א, אבל ממש בקצרה: בנוגע לאובדן שעות עבודה והוצאות שונות שנגרמו שמוערכות במאות ש"ח בודדים, עקב העובדה כי האדם אותו אתה מתעתד לתבוע מבוטח בחב' ביטוח- היינו, מוצו ההליכים (מיצוי הליכים) ואפשרות תביעה נגררת היא מפלילי לאזרחי בלבד! נוסף למיצוי ההליכים, לא ניתן לתבוע חברה בבית משפט לתביעות קטנות -רק אדם.

מקווה שהבהרתי משהו.

טל.

:-P

hasta la victoria- siempre

פורסם
נוסף למיצוי ההליכים, לא ניתן לתבוע חברה בבית משפט לתביעות קטנות -רק אדם.

מותר לתבוע חברה, לחברה אסור לתבוע.

פורסם

מעולם לא הגעתי לבימ"ש לתביעות קטנות אבל מעו"דים שהיו שם במהלך הלימודים אני מבין שהם לא יבואו כנגדך אלא אם כן לא הרמת את נטל ההוכחה - בשביל זה כתבתי שתכין את כל הקבלות ותפרט את הכל במסמך מסודר.

יש לך טעות יסודית. עו"ד אינו מופיע בפני ביהמ"ש ל-ת.ק. אלא רק במקרים חריגים בהם התיר זאת ביהמ"ש.

לא ניתן לתבוע חברה בבית משפט לתביעות קטנות -רק אדם.

מקווה שהבהרתי משהו.

טל.

לא נכון.

חברה אינה יכולה להגיש תביעה ב-ת.ק. אך אדם יכול לתבוע חברה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
יש לך טעות יסודית. עו"ד אינו מופיע בפני ביהמ"ש ל-ת.ק. אלא רק במקרים חריגים בהם התיר זאת ביהמ"ש.

במהלך הלימודים (שלהם, לא שלי). חברות לוקחות סטודנטים למשפטים לייצוג בתביעות קטנות.

פורסם
חברה אינה יכולה להגיש תביעה ב-ת.ק. אך אדם יכול לתבוע חברה.

יש לך טעות יסודית. חברה יכולה להגיש תביעה נגדית בת.ק. 8)

פורסם

בקיצר , אתם נגררים לעניינים שונים לגמרי.

שורה תחתונה , אמריקה אנחנו לא , ופיצויי על זמן , השתכרות , דלק ואחרון חביב (ומיוחד) עוגמת נפש כמעט לא ניתנים פה במשפט.

במיוחד עוגמת נפש שהוא משהו שפשוט לא מקובל לתת (למרות שכל העולם ואחותו מכניסים את זה לכתבי תביעה, אז מכניסים)

וותר , הסכום מגוכך וכמו שכתבו , אם תיפול על שופט עצבני - אתה עלול עוד להיקנס (בנוסף לזה שלא תקבל חזרה את ההוצאות על הפתיחת תיק וכו).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בקיצר , אתם נגררים לעניינים שונים לגמרי.

שורה תחתונה , אמריקה אנחנו לא , ופיצויי על זמן , השתכרות , דלק ואחרון חביב (ומיוחד) עוגמת נפש כמעט לא ניתנים פה במשפט.

במיוחד עוגמת נפש שהוא משהו שפשוט לא מקובל לתת (למרות שכל העולם ואחותו מכניסים את זה לכתבי תביעה, אז מכניסים)

וותר , הסכום מגוכך וכמו שכתבו , אם תיפול על שופט עצבני - אתה עלול עוד להיקנס (בנוסף לזה שלא תקבל חזרה את ההוצאות על הפתיחת תיק וכו).

ליביו

ממש לא נכון. בית המשפט מאוד בא לקראת האזרח הקטן בקטעים האלה, כמובן אל תשכח שמי שאתה תובע הוא גם כן אזרח קטן, וביהמ"ש צריך להחזיר את המצב לקדמותו, לא להעניש אף אחד ולא להעשיר אותך על חשבון הנתבע.

ברגע שהוכחת נזק, אתה לא תקנס. בשביל זה צריך קבלות. גם קבלה על דלק, בצירוף פירוט מרחק הנסיעות, יכול להניב לך פיצוי. מה שחשוב זה שתהיה הוגן ולא תתחכם - את זה שופטים אף פעם לא אוהבים.

לפי המאמר שצירפתי מעלה אתה יכול לתבוע על ימי עבודה שהפסדת.

ד"א: האמריקאים גם יודעים להגזים. אם אתה רוצה לתבוע אותה תביעת נזיקין בבימ"ש השלום בי מיי גסט, רק תתכונן שהעו"ד שתפנה אליו יצחק עליך, ואולי גם השופט - ולא נראה לי שזה בכלל יגיע לשופט אלא דרך ת.ק. זה המיסים שלנו משלמים על המערכת הזאת, והם לא אוהבים שמבזבזים את הזמן שלהם על כסף קטן. וכן, למרות שלך זה ממש חשוב, זה כסף קטן. מאוד.

פורסם
לפני שאתה פולט דברים תבדוק ותשכיל!

אין מקרה בארץ ששילמו עבור עוגמת נפש בולשיט הכל !

יש רק מקרה אחד שאני מכיר וזה לא בתחום הרכבים.

וממליץ לך בחום לפני שאתה מגביר טורים בתגובתך, תשתה מים קרים תודה.

"פולט דברים" ? "בולשיט" ?

דבר ראשון - תרגע ותשמור על צורת הדיבור שלך.

אני לא הגברתי שום טורים בתגובתי, בניגוד גמור עליך.

לשתות מים קרים? ואם בא לי דווקא מיץ ?

בנוגע למה שאתה אומר שאין דבר כזה פיצוי בגין עוגמת נפש, בלי לטרוח יותר מידי (כיוון שיש לי דברים יותר טובים לעשות בזמני מאשר להתווכח איתך על שטויות שכאלה),

חיפוש קצר בYNET העלה את הממצאים הללו:

1- "השופטת הוסיפה, כי ההסברים שקבל המדריך במרכז המידע של אגד לגבי שעת ההגעה הצפויה של האוטובוס היו בלתי מספקים,ושעל החבר לפצות את המדריך ב-1,200 שקלים עבור הוצאות משפט ועוגמת הנפש."

2- "לאור האמור, נקבע כי yes תפצה את התובע בסך של 5,000 שקל בגין הטרחה ועוגמת הנפש הרבה שנגרמה לו בשל מחדליה."

3- " נפסק כי נגרמה לתובעת עוגמת נפש שיש לאמוד ב-1,000 שקל. בנוסף חויבה החברה להשיב לתובעת את הסכום ששילמה בעבור המתקן (2,400 שקל), ובסך הכל החברה חויבה לשלם לתובעת 3,400 שקל."

4- "בנוסף קיבל השופט את טענת התובעת, כי נגרמה לה ולמשפחתה עוגמת הנפש רבה, שכן הטיול היה מתוכנן ערב גיוסה לצה"ל של הבת הבכורה ... בלה בלה בלה ... נפסק כי אופיר טורס תשלם לתובעת ולשלושת בני משפחתה האחרים, פיצוי בסכום של 5,000 שקל. בנוסף, חויבה אופיר טורס לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך של 350 שקל."

וזה מחיפוש של 15 שניות בYNET.

אז אולי כדאי שאדוני יפסיק לפלוט דברים, יבדוק וישכיל ?

שמע, בוא נעבור בקצרה על תקנות סד"א, אבל ממש בקצרה: בנוגע לאובדן שעות עבודה והוצאות שונות שנגרמו שמוערכות במאות ש"ח בודדים, עקב העובדה כי האדם אותו אתה מתעתד לתבוע מבוטח בחב' ביטוח- היינו, מוצו ההליכים (מיצוי הליכים) ואפשרות תביעה נגררת היא מפלילי לאזרחי בלבד! נוסף למיצוי ההליכים, לא ניתן לתבוע חברה בבית משפט לתביעות קטנות -רק אדם.

מקווה שהבהרתי משהו.

טל.

בנוסף למה שאמרו פה שניתן לתבוע חברה,

אני מעולם לא אמרתי לתבוע חברה.

אני תובע את הבן אדם שעשה איתי תאונה.

גם עבור הנזק לאוטו (שבמקרה הזה הביטוח ישלם/שילם אותו) וגם עבור הוצאות נוספות שנגרמו כתוצאה מהתאונה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

Discover,

מה הקשר בין כל מלל הצטטת הנ"ל לבין הנדון פה.

אל תקח פסיקה על מתן שרות ותשליך הבטיה על ת.ד.

תפנים, בתיקים של ת.ד. אין פיצוי על עגמת נפש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בתיק שבו לנתבע לא היה כיסוי ביטוחי ולמעשה במקום לשלם לך, גרם לך לעוד עיכוב ועצבים בכך שנאלצת להגיע להכרעת בית משפט, יש מקום לבקש עוגמת נפש.

במקרה שכזה, שופט המגיע למסקנה שהפוגע מנסה לטרטר אותך, יש סבירות שתקבל פיצוי נוסף בגין עוגמת נפש והוצאות נלוות סבירות.

בד"כ הפיצוי על עוגמת נפש בתביעה מעין זו, הוא החלק הזניח והשולי, ולכן לרוב הוא יותר בסכום סמלי.

ההתנהלות הסבירה במקרים שכאלה, היא שחברת ביטוח מפצה על נזקים ישירים או שהפוגע משלם ללא עיכוב. היות וזו ההתנהלות המעוגנת והמקובלת, אין מקום לבקש פיצוי על עוגמת נפש.

אומנם נגרמה לך עוגמת נפש, אבל ההתעלמות ממנה, היא בגדר המקובל והמעוגן בפוליסות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...