Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם רוני בעניין זה. אין שום סיכוי לקוילאובר לשפר את מהירות הפניה ב-50%. אם זה השיפור שאתה חש, אז קודם לא ניצלת את מלוא היכולות של הרכב, מכל סיבה שהיא. חד משמעית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע, אם אני לא מנצל את היכולות של רכב סטאנדרטי אז אני גם לא מנצל את היכולות של האיביזה עם הקויילאובר, זה לא משנה את העובדה שעם הרכב שלי אני נכנס לסיבוב המסוים הזה על 80 ועם הרכב שלו על 110!

מה זה קשור עד כמה אני מנצל את הרכב שלי?

אם אני מנצל רק 80% או 20% או 100%מהיכולות זה לא קשור לזה שבאותה רמת נהיגה יש שיפור עצום במהירות הפנייה בין רכב לרכב עם אותו נהג, אותו כח, אותם צמיגים ואותה פנייה שאותה אני עושה בממוצע 4 פעמים ביום ב 7 שנים האחרונות :twisted:

פורסם
לחבר שלי יש קופרה שנת 2007 והיא ממש מהירה ומגיבה ממש טוב (יש לה טורבו)

אכן קופרה מיוחדת, מעניין אם זה רק ב2007?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

יכול להיות שהספ-אפ החדש נותן לך יותר ביטחון לפנות מהר יותר, אבל אם היית מבצע את אותה הפנייה בצורה אידאלית, הבדל המהירות בפנייה בין שני הסט-אפים לא היה 50%.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

מצטרף לדעה הזו.

אין שום סיכוי שבעולם שהמהירות תעלה בסיבובים ב-50% כתוצאה משינוי מיתלים.

מה שקרה, שלפני השידרוג לא הרגשת בנוח להיכנס לסיבוב יותר מהר.

עכשיו אתה הרבה יותר מרגיש בנוח.

תחושה וביטחון הם קריטים למיצוי הרכב.

אביחי

פורסם

בואו נגיד שאתם צודקים (מה שמאוד יכול להיות) לגבי הביטחון, אבל אני מכיר מצויין את הרכב שלי וגם אם נסעתי קצת יותר בביטחון לתוך הפנייה עם האיביזה המשופרת זה עדיין לא מגיע לרמה של ה50%! גם אם היה לי ביטחון שיגביר אותי ב 10% זה עדיין הבדל של 40%!

בכל אופן זה לא רלוונטי כי אני מכיר את הגבולות של הרכב שלי טוב מאוד ויודע בדיוק מה הוא מסוגל,כמה ולמה!

אאוץ- אני מדבר על הסיבוב בכניסה לרעות אם אתה זוכר, למי שלא מכיר: זהו סיבוב רחב (2.5 נתיבים) של 90 מעלות ואני מכיר אותו כמו את הכף יד שלי, עם הרכב שלי אני נכנס על 80 וכמעט על הגבולות של הרכב לעומת אותה איביזה בדיוק חוץ מהקויילאוברים שבה אני נכנס על 110 כמעט על הגבולות, עוד 5 קמ"ש לפה או לשם, ביטחון או לא ביטחון, מנצל את הרכב עד הסוף או לא זה כבר לא משנה:

נהג יחיד, 2 רכבים זהים בהכל חוץ מהמתלים ואותו סיבוב מוכר ואהוב וההבדל משמעותי!

פורסם

דג, אני מצטער אבל כמו שאמרתי זה פשוט לא הגיוני. מה שכן הגיוני הוא שתוספת הבטחון מהקויל-אוברים נתנה לך את הבטחון הדרוש להעלות מ-80 ל-110, כאשר אני משוכנע שבמקרה הזה ניתן לעשות את הסיבוב גם במעל 100 עם הרכב המקורי - זה שהוא לא משרה בטחון לא אומר שהוא לא מסוגל לכמות האחיזה האבסולוטית הזאת.

בכל מקרה זה מוכיח שהקויל-אוברים עשו את שלהם - אם הם נותנים לך בטחון רב יותר ביכולת הפנייה של המכונית, הם בפירוש שווים את הכסף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אתה לא צודק מהסיבה הפשוטה, אני נוסע עם הרכבים עד גבול מסויים שאני מרגיש, את הגבול הזה הרגשתי ב80 באוטו שלי וב110 באוטו שלו. זה שהרכב שלי מסוגל לקחת את הפניה גם ב100? אולי כן ואולי לא, זה לא משנה את העובדה שאם הרכב שלי מסוגל לקחת את הפניה במהירות X בגבולות שלי אז הרכב המשופר ייקח אותה במהירות X+++.

אני לא עובר את המגבלות בכביש ציבורי אף פעם, אני גם לא מנצל את הרכב עד הסוף (כל רכב, לא משנה איזה) על כביש ציבורי!

תמיד יהיו לי עוד 10-20% לפחות טווח ביטחון.

ככה שזה לא משנה כמה ביטחון עצמי יש לי אלה שהוא מתבטא בדיוק אותו דבר על 2 הרכבים.

שוב, שים לב שרשמתי עד 50%, הכל תלוי בסוג הפניה, הנהג, במגבלות וכו'!

אני ממש לא טוען שכל פניה של 100 על רכב סטאנדרטי אתה תוכל לעשות ב150, ממש לא!

פורסם

לא משנה מה תגיד, אני מבטיח לך שאבסולוטית המהירות לאורך הפנייה לא תשתפר ב-50% רק בעזרת קוילאוברים. זה לא משנה שאתה מרגיש שאתה יכול לנסוע יותר מהר משמעותית, או שאתה לוקח מרווח בטחון כזה או אחר, וגם סוג הפנייה והנהג הם לא הנושא כאן. קח לדוגמה נהיגה על מסלול. אם אותו הרכב עם קוילאוברים יעשה את כל הפניות אפילו 20% מהר יותר, הוא יגיע ה-ר-ב-ה לפני הרכב הסטנדרטי. בוא נניח שהוא יחתוך רק 10% מהזמן של הרכב הסטנדרטי - זה נשמע לך הגיוני? רק שתבין, 10% זה יותר מההפרש בין התוצאה של סיאט איביזה FR לתוצאה של לוטוס אליז או אודי S3 במסלול של מגזין EVO. זה בערך כמו ההפרש בין האיביזה לפאקינג פורשה בוקסטר על אותו המסלול!

אגב - נהגתי במסלול נחשונים על קליאו ספורט רגילה ועל אחת עם קויל-אוברים (מצוינים!). ההפרש בזמנים היה פחות משנייה (לאורך כ-50 שניות). הקוילאוברים נתנו תחושה עדיפה בפניות ושליטה משופרת על תנועות המרכב, אבל אחיזה משופרת? לא ממש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי מה שאולי קרה זה שהאיביזה ללא הקוילאוברים פשוט לא מרגישה יציבה ונשלטת ולכן יותר קשה להגיע לגבול האבסולוטי שלה באותה הפנייה, וזאת עם הקוילאוברים כנראה מרגישה הרבה יותר יציבה כשמתקרבים לגבול וזה מה שנתן לך את הביטחון הנוסף הזה.

ועוד דבר, למה שקוילאוברים יתנו אחיזה, כאשר אתה מקשה את הרכב האחיזה עצמה לא משתפרת (וזה שמרכז הכובד מונמך בקצת זה די זניח) הדבר היחיד שהם נותנים בדיוק כמו שרוני כתב זה תחושה טובה יותר ושליטה טובה יותר.

הרכב מגיב טוב יותר, אבל זה לא אומר שהאחיזה השתפרה.

פורסם

בסיבובים אין שיפור משמעותי מבחינת מהירות, זה יותר פסיכולוגיה.

אבל בבלימה, יש הבדל גדול מאוד בין רכב מוקשח לרך, וכנ"ל בהאצה חזקה מהמקום (במיוחד FWD).

אביחי

פורסם

האם מישהו רכש את האיביזה במבצע?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אאא...דרך אגב שאלה לכל בעלי איביזה טורבו,

כשנהגתי על הקופרה בנסיעת מבחן שמתי לב שלידית ההילוכים יש חופש תנועה מוזר:

למשל כשאני מכניס ראשון מניוטרל, אז התנועה של ידית הילוכים לא חדה ומדויקת אלה שהידית הולכת קצת מעבר למה שהיא צריכה ואז ע"י קפיץ (כנראה) חוזרת לאיפה שהיא צריכה להיות בהילוך....

האם זה נורמלי וזה קורה גם אצלכם?

פורסם
לא משנה מה תגיד, אני מבטיח לך שאבסולוטית המהירות לאורך הפנייה לא תשתפר ב-50% רק בעזרת קוילאוברים. זה לא משנה שאתה מרגיש שאתה יכול לנסוע יותר מהר משמעותית, או שאתה לוקח מרווח בטחון כזה או אחר, וגם סוג הפנייה והנהג הם לא הנושא כאן. קח לדוגמה נהיגה על מסלול. אם אותו הרכב עם קוילאוברים יעשה את כל הפניות אפילו 20% מהר יותר, הוא יגיע ה-ר-ב-ה לפני הרכב הסטנדרטי. בוא נניח שהוא יחתוך רק 10% מהזמן של הרכב הסטנדרטי - זה נשמע לך הגיוני? רק שתבין, 10% זה יותר מההפרש בין התוצאה של סיאט איביזה FR לתוצאה של לוטוס אליז או אודי S3 במסלול של מגזין EVO. זה בערך כמו ההפרש בין האיביזה לפאקינג פורשה בוקסטר על אותו המסלול!

אגב - נהגתי במסלול נחשונים על קליאו ספורט רגילה ועל אחת עם קויל-אוברים (מצוינים!). ההפרש בזמנים היה פחות משנייה (לאורך כ-50 שניות). הקוילאוברים נתנו תחושה עדיפה בפניות ושליטה משופרת על תנועות המרכב, אבל אחיזה משופרת? לא ממש.

אני, שהייתי שם והשתתפתי, יכול להעיד על כך.

הקליאו דור ראשון הסטנדרטית של אלברט ייצרה 0.01G יותר מאשר המשופרת (שלי).

הגורם המרכזי לכך הוא הצמיג.

קיבלנו הוכחה חיה לכך שהמישלין אקסלטו PE2 אוחז יותר מאשר הדנלופ SP9000 (ובכך, אגב, נפתרה חידה נוספת).

וה-0.01G האלו יגדלו משמעותית לטובת המישלינים אם זה היה אל מול קליאו ספורט סטנדרטית. זה שהסטנדרטית ייצרה יותר כוחות G אל מול המשופרת זה ראוי לציון.

וגם במקרה זה, השינויים הנכבדים במתלים לא הביאו לשיפור של 50% במהירות הפניה.

בכדי להגיע ביעילות ל-50% יותר מהירות פניה, הייתי ממליץ על צמיגים טובים לפני שיפורי מתלים. וכאלו הם הטויו R888, בהתחשב במחירם המצחיק.

מה שכן צפוי להופיע זה התנהגות מוזרה כאשר צמיגים דביקים מדי יורכבו על קליאו סטנדרטית. אני לא מצפה שהשובבות תהיה כמו בעבר.

• תוכן חדש...