Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב הם מסתכלים על בעל הרכב או הרכב עצמו, אבא שלי לא מדברים איתו על מנורות כאלה בכלל, בטח כי הוא מגיע עם טויוטה קורולה רגילה ועובר טסטים בכיף.

פורסם
אם זה לא עובר טסט, גם שוטר שמוסמך לכך (בוחן תנועה) יכול לתת לך הורדה מהכביש.

תסביר לי בבקשה את ההגיון במה שכתבת, אם זה לא עובר טסט אז זה גם בהחלט מצדיק הורדה מהכביש(ברמה החוקית)!

אני יסביר לכם, ההוראות שקיבלו בטסטים זה לא להעביר מכוניות עם אור כחול (כמובן שאפשר להתווכח על זה ולהגיד שזה רק מנורה רגילה ולא קסנון ובלה בלה בלה....אבל בשביל 5 דקות של החלפת מנורה לא שווה לקחת את הסיכון).

עכשיו אני נעצרתי כמה פעמים בלילה עם הרכב שלי שיש לי עליו דימונד ויז'ין.

ובחלק מהבדיקה השגרתית אמר לי אחד השוטרים שהאור שלי לא חוקי אז הסברתי לו שזה לא קסנון וזה אור רגיל עם ציפוי כחול שקונים ב50 שקל באייס, והוא לא מסנוור נהגים ופשוט יש לו גוון כחול אז הוא אמר לי שבסדר אין בעיה פשוט הוא קיבל הוראה להוריד את כל הנהגים עם הקסנונים המסנוורים ובגלל זה הוא בדק את זה

בקיצור אין לי כוח להתחיל פה להתוכח עם אנשים זה מה שאני יודע בטסט לא מעבירים כמעט (יש ויש עדיין) ובמפגש עם שוטרים הם לא יכולים להוריד כי זה אור הלוגן רגיל עם ציפוי כחול

פורסם

אני דרך אגב, מחזיק בתא הכפפות את הקופסא המקורית שבה כתוב : 12V / 55W והתקנים שהנורה עומדת בהם.

לדעתי (בלי לפגוע) רכב כמו רנו 5 מושך תשומת לב מיוחדת בטסט, וגם דיי ברור שאין סיכוי שנורות בגוון הזה באו עליו מקוריות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם יש לנורות תקינה E, אז הם חוקיות.

בנורות הלוגן רגילות גוון האור המותר עד 4000K, שזה 250K מעל המנורות הפשוטות.

ה COOLBLUE של אוסרם 4000K עוברות. של פיליפס דיימנד 5000K יעשו בעיות.

הבעיה שככול שטמפרטורת האור K יותר גבוהה ככה האור פחות חדיר ערפל.

למה אין את הבעיה עם קסנון מקורי, כי הוא חזק פי 2-3 ממנורה רגילה אז היחס משתווה.

תמיר

פורסם

נו באמת, תהיו רציניים, אתה תיתן לשוטר את האריזה המקורית של הנורה, הוא יבחן אותה, ישווה נתוני קלווין ובסוף יגיד לך:" ידידי המלומד, על פי סך הנתונים המופיעים על אריזתה המרשימה של נורה משובחה זו המיוצרת ע"י ידידינו מארץ השפלה, אני מאשר לך בזאת להמשיך בדרכך, סע בזהירות"?

את מי בכלל מעניינת הקופסא? מי אמר שהיא של הנורה המותקנת?

יש חוק, האור צריך להיות לבן או צהוב! אם לא קיבלתם הורדה מהשוטר זה בגלל שהוא ריחם עליכם או שלא היה ב$ין שלו באותו רגע ערמות של ניירת אבל זה ברור וחד משמעי, אם זה לא עובר טסט אז זה גם עילה להורדה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה צודק, ברור שאת השוטר זה לא יעניין. אבל בוחן מבין עניין - אולי כן.

התאורה הרבה יותר קרובה ללבן מאשר לכחול בכל מקרה.

אני חושב שעדיף לעודד התקנת תאורה מהסוג הזה, מאשר קסנונים סוג ז' שאולי עומדים במבחן הגוון אבל מסנוורים בטירוף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שלא תהיה אי הבנה, אין לי שום דבר נגד האור הכחול הזה ואני חושב שהורדה על סעיף שכזה (בטסט או ע"י בוחן) היא דבילית ולא מוצדקת אבל כל מי שאומר שזה "לא עובר טסט אבל שוטר לא יכול להוריד רכב על זה" טועה והרבה יותר גרוע, מטעה אחרים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שלא תהיה אי הבנה, אין לי שום דבר נגד האור הכחול הזה ואני חושב שהורדה על סעיף שכזה (בטסט או ע"י בוחן) היא דבילית ולא מוצדקת אבל כל מי שאומר שזה "לא עובר טסט אבל שוטר לא יכול להוריד רכב על זה" טועה והרבה יותר גרוע, מטעה אחרים.

האמת אבל בסופו של דבר בדימונד עושים אור לבן על בסיס כחלחל ולא יותר מזה וזה לא מתקרב לפי דעתי לקסנון ככה שאין סיבה ששוטר יעשה לך משהו אבל בטסט מחוייבים להיות עם אור צהוב (בגלל כל החוקה החדשה שיצאה עם הקסנון)

פורסם

אני חוזר ואומר, בוחן רכב משטרתי עצר אותי לבדיקה (אגב, הרכב שלי ממש לא מושך תשומת לב, הוא עצר אותי כיוון שהיה רכוב על קטנוע ונעמד ליד החלון שלי, הציץ פנימה וראה שיפט לייט ושעונים, ואז הורה לי לעמוד בצד), לא אמר כלום על הנורות, לעומת זאת בוחן בטסט כן העיר.

שוב, חלפתי על פני ביקורות משטרה בלילה, לא עצרו אותי לבדיקה אפילו למרות שהייתי עם הנורות הללו.

פורסם

יש לי את הנורות הנ"ל גם כן, הן נותנות אור לבן כחלחל טיפה, זה למה הן מצופות בכחול. מכיוון שכאשר אני מתקרב בחנייה לקיר או כל דבר אחר, אני רואה אור לבן חזק, אבל ממרחק יש אשליה כאילו זה אור כחול.

• תוכן חדש...