Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה חברים, אחרי עיונים אינספור בפורום סופסוף אני מחובר וכותב הודעה. כל מה שחיפשתי עד עכשיו מצאתי בעזרת תשובות החברים בפורום.

עכשיו לעניין...

בעקבות תאונה שעבר הרכב שלי (יונדאי לנטרה 99') קיבלתי לידי את הדוח שמאי. הרכב הלך טוטאל לוס ואני מקווה לקבל בקרוב את הכסף מהביטוח. אבל בדוח שמאי רשם לי הבחור "מקוריות חברה 2000- ש"ח".

וכאן אני צריך אתכם

מה זה לעז... מקוריות חברה ולמה מורידים 2000 שקל על זה?

תודה מראש לכל היודעים והעונים

(מצטער אם אני נשמע רוגז אבל הלחץ דם שלי עלה בשבועות האחרונים בעקבות מה שעושים לי החברת ביטוח. לאויבים הכי גדולים שלי אני לא מאחל לעבור את מה שאני עובר עם החבר'ה האלה)

Nothin really matters to me

פורסם

וואללה יש מצב

לא יודע לא בדקתי

אבל אני יד 3 וקילומטראז נמוך , על זה הוא דווקא הוסיף

יכול באמת להיות שהרכב היה של חברה יד 1 אני כבר לא זוכר מה המוכר אמר לי( אני קניתי מפרטי)

בכל מקרה תודה על התגובה

Nothin really matters to me

פורסם

לא קשור מה אמר לך.

מה שרלוונטי הוא מה שרשום ברשיון הרכב בסעיף "מקוריות".

ביצחק-לוי יש טבלה של הפחתות והוספות, המלצה שלי - להשקיע חצי שעה ולבצע את החישוב בעצמך כדי לוודא 100% שהשמאי חישב נכון ולא דפק אותך במאות שקלים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ליסינג ו/או חברה פרטית לא מופיע בסעיף "מקוריות" הרישיון הרכב.

הדרך היחידה לדעת אם הבעלים היו פרטיים או לא, היא לגשת למשרד הרישוי עם בעל הרכב ולהוציא היסטוריית בעלויות.

פורסם

בכל מקרה, היתה כבר מזמן פסיקה תקדימית בעניין ואם שילמת פרמיה מלאה אתה מקבל זיכוי מלא.

אם שילמת פרמיה מופחתת (מה שכמעט לעולם לא קורה) כי בעצם הרכב שלך לא מחושב עפ"י מחירון X אלא עפ"י מחירון X-10% אז גם תקבל זיכוי מופחת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יכול להיות שבעבר הרכב היה של חברה וכן זכרת את זה. יכול להיות שכשזכרת את זה, אפילו דיווחת לביטוח כשערכת את הפוליסה הראשונה. יכול להיות שעל סמך הרשום בחברת הביטוח על-פי הצהרתך, השמאי שואב את המידע להפחתה.

יכול להיות שזאת שיטת "מצליח".

תשאל מה זה הסעיף הזה ועל-סמך מה הוא נקבע ? כשתקבל תשובה, יהיה לך קצה חוט להמשך הדרך.

יכול להיות שהרכב הזה היה מבוטח בעבר בחברת ביטוח זאת, ועל-פי רישומייהם הם יודעים שהיה שייך לחברה. אם הדבר אכן כך, ההגיון מחייב שהם לא יגבו ממך תשלום מלא עבור ביטוח אלא תשלום מופחת. אם הם גבו תשלום מלא ושתקו (כי אולי לא תהיה לך תביעה והם ירוויחו עליך באופן לא כשר), הם אמורים לשתוק גם היום. נראה לי שאם הם השתמשו במידע פנים שלהם ולא שיתפו אותך ובכל זאת יתעקשו להפחית - סביר ששופט ישתיק אותם וגם יתן לך פיצוי קטן בנוסף.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש ברשיון רכב סעים שנקרא "רישום קודם", הוא מופיע מצד ימין למספר בעלים קודמים, באותה השורה.

שם צריך להיות רשום אם לרכב יש "עבר פלילי".

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

א. בסעיף מקוריות נרשם רק אם המכונית היתה בעברה בחב' השכרה,קיבוץ,משרדי ממשלה , משטרה, ייבוא אישי ,דיפלומט.

כל שאר החברות או ליסינג למינהן נימחק,אך נרשם כמובן בתעוד משרד הרישוי .

ב. בחברות הביטוח כאשר ישנו מצב של טוטל לוס או גניבה וחב' הביטוח אמורה לשלם פיצוי למבוטח, מח' תביעות (עם חוקרים של חב' הביטוח), בודקים את היסטורית הרכב.

ג. ע"פ הניסוח "מקוריות חברה " ללא צל של ספק המכונית היתה בעברה ע"ש חברה פרטית (לא נרשם במקוריות) , וישנה הפחתה בגין בעלות זו ,בין 9% עד 17%.

ד. אם תשאל את מחי תביעות ואת מי שמטפל בתיק שלך בטוחני כי תקבל נימוק להפחתה זו .

ה. הגישה להיסטוריה זו יכולה להתבצע מול משרד הרישוי או אפילו לרשומות של היבואן ,כלמוביל - יונדאי .

• תוכן חדש...