Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבלת דלק/ק"מ ברכב ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה אולי לא מפחד שיפתחו עלייך את הדלת או ישרטו לך את הרכב ליסינג שלך אבל אני אישית לא מחנה על יד רכבי ליסינג כי מה יהיה אכפת "לבעל" הרכב ליסינג לשפשף לי את הפגוש ביציאה מהחנייה או לפתוח את הדלת בחוזקה ולגמור לי את הדלת ברגע? זה עוד נזקים שנגרמים לציבור בגלל אנשים עם גישה "יש לי ראש שקט על הליסינג ולא אכפת לי כי הרכב הזה במילא לא שלי"

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חברת הייטק לא תצליח לגייס עובדים בלי ליישר קו עם ההטבות של חברות ההייטק האחרות ובינהן גם רכבי הליסינג.

וכן, טסט וטיפולים זה כאב ראש, בלי להכליל ובלי לפגוע, בעיקר לנשים אבל לכל אחד זה גוזל זמן וכסף.

ואישית, השקט הנפשי שווה המון: אני מחנה איפה שבא לי, לא מפחד שיפתחו עלי דלת, ישרטו, ישברו פנס (בטעות). אני חונה בפינות חשוכות ולא אוכל מהר במסעדה כי מפחד מנזקים וגנבה.

אחרי הים, הילדים נכנסים חופשי לרכב עם החול ומי הים, בחורף עם הבוץ וכו... וביום יום הבמבה השוקולד והמסטיקים..

ולכייף אני מחדיק רכב פרטי, נוהג בכייף בלילה ויושב בבתי קפה כשהרכב בזווית העין.

לא, אני לא מזניח ולא הורס את רכב הליסינג, גם לא משתולל אבל משתמש בו כך שהוא משרת אותי ולא ההפך. אני משלם על זה ממיטב כספי לא?

מה שאני לא מצליח להבין זה אם אתה משלם על הרכב במיטב כספך, אז למה לא מפריע לך לנסוע ברכב שרוט/עם חלקים שבורים/מטונף במשך 3 שנים? רק כי אחר כך אתה לא צריך למכור אותו?

פורסם

במקום עבודתי הקודם הגבילו (באופן רשמי) ל-30 אלף ק"מ.

בפועל, הבודדים שעברו את המגבלה עקב מקום מגורים רחוק (אני עשיתי כ-40 עד 45 אלף בשנה) לא חוייבו אפילו בשקל.

יכול מאוד להיות שהדברים ישתנו עקב המחיר הגבוה והמשבר הכלכלי המאיים להגיע.

פורסם
מה שאני לא מצליח להבין זה אם אתה משלם על הרכב במיטב כספך, אז למה לא מפריע לך לנסוע ברכב שרוט/עם חלקים שבורים/מטונף במשך 3 שנים? רק כי אחר כך אתה לא צריך למכור אותו?

רכב מטונף, לא - רוחצים לנו פעם בשבוע

חלקים שבורים, לא - מייד מחליפים

שריטות - לא משפיע ולא מפריע, הרכב לא שלי ואין כאב לב.

פורסם
מעט מאוד חברות מגבילות, וגם אלו שכן, זה בכדי ליישר קו עם חברות הליסינג שמגבילות את השוכרים וגובות על רכבים שעברו הרבה קילומטרים. (לא על מנת לחסוך בהוצאות הדלק)

למעשה, כיום המון חברות מגבילות עובדים בדלק, גם קטנות וגם גדולות.

בנוסף, יש כאן גם בעיה חוקית הקשורה למיסוי. אדם מקבל רכב, או משלם עבורו לחברה בה הוא עובד. (כיום באזור 3000 ש"ח לרכב דרגה-2) לרוב בתוך ה-3000 שהמעביד מוריד לעובד מהברוטו מגולמים גם הוצאות ממוצעות של דלק פר עובד בחברה. עד כאן הכל טוב ואין בעיית חוקיות ומיסוי.

אבל... גם מס הכנסה רוצה חלק (כולנו שותפים של מס הכנסה בין אם מרצון ובין אם לאו) בכל מקרה, מס הכנסה מעריך את שווי ההטבה שקיבל העובד ו"קונס" אותי בשווי רכב על פי דרגת המס. לרכב דרגה 2 זוקפים הכנסה (כלומר משלמים מס על סכום של בערך- 1700 ש"ח). סכום זה מגלם הטבה של רכב "נטו" ללא הוצאות נוספות. כלומר העובד קבל רכב "מלא" כולל דלק, תיקונים, ביטוח, חידוש רשיון וכו.

עכשיו, פתאום אתה בא ורוצה להטיל עליו "קנס" נוסף על שימוש חריג בדלק. ומה עם המס שהעובד כבר שלם? אולי הוא יבקש זיכוי?? הרי ההטבה כבר לא מלאה כמו שמס הכנסה חישב. קנסת אותו נניח ב - 300 ש"ח דלק בחודש. האם הוא יכול לנקות זאת מהמס שהוא שילם על רכב "מלא"? כמובן שלא ! ופה הבעיה.

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לגבות מהעובדים החדשים או אלה שמחדשים את חוזה הליסינג 3300 ש"ח של הרכב. מי שרוצה, שיקח, מי שלא, שיוותר על הליסינג.

המס המוטל על העובד איינו ממש מכסה את השווי האמיתי של הרכב. 1570 כיום, 1780 בשנה הבאה. מעבר לכך, הסכום שמקוזז לעובד משכרו כולל כמות מסויימת של דלק, ידועה התופעה שבעלי רכבי ליסינג נוטים להרבות בנסיעה או לחלק את הרכב למשפחותיהם.

נראה לך הגיוני שעובד שגר בתל אביב ועובד ברמת החייל יצרוך 2500 ש"ח בחודש? זה קורה.

אני במקרה מסמנכ"ל בחברת סטאראפ קטנה ואחראי על חלוקה הדלק. צורת החלוקה אצלנו היא כזאת:

מרחק נסיעה מהבית לעבודה כפול מספר הימים שהעובד במשרדים, 100 ק"מ לימי סידורים מטעם העבודה כפול ימי הסידורים בממוצא. 500-1000 ק"מ פרטיים של העובד.

בסופו של דבר ההקצעה לעובדים היא בין 2000 ש"ח ל 3500.

יש לציין כי החברה ממוקמת ביוקנעם - ככה שלרוב העובדים יש מרחק רב לנסוע.

בכל מקרה, הצורך בהגבלה אמור לנבוע מהרגשתך - האם יש עובדים החורגים מרמת הסביר. אם כן, פעל! זה נורמלי וסביר בהחלט!

פורסם

לי יש רכב חברה (אני לא מוגבל,עדיין)

יש חודשים שאני נוסע מרחקים מטורפים ויש חודשים שאני נוסע מעט(הכול במסגרת העבודה)

אין שום דרך לעשות אצלי ממוצע של מרחקי נסיעה ככה שאני לא רואה איך אפשר לעשות איזה מגבלה כלשהיא עליי

היה לנו ויכוח על זה בעבודה ואף אחד לא מצא פתרון איך מגבילים או מפקחים עלינו.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

פתרונות תמיד יש.

ניתן לארגן מערכת איתורן העוקבת אחרי הרכבים בכל זמן נתון. ייצור לעצמך שאילתה בקשר לשעות הפעילות ותוכל לראות מי נוסע בזמן העבודה ומי בסופשים... ניתן לבקש דוחות ק"מ בתחילת וסוף שבוע. (אפשר לארגן את זה באופן אוטומטי עם חיבור למחשב הרכב.

קיצור הכל תלוי בכמה מנסים למצוא פתרון...

פורסם

את האיתורן יש בחברה של אבא שלי,העסק עובד טוב אצל מי שעובד משמונה עד חמש.

יוצא אצלנו שפתאום נופל פרויקט ואנשים מוצאים את עצמם בנסיעות לגבול הצפון במשך חודשים וחוזרים באמצע הלילה.

וגם הפתרון של החזרת הרכב לעבודה לא בדיוק עובד אם סיימתי לעבוד בשתיים בלילה...

הפתרון הוא בחינוך העובדים(נשמע מצחיק אבל נכון)

אני יכול להעיד על עצמי שהרגלי הנסיעה שלי לא השתנו כלל מרגע קבלת הרכב.

אני יכול גם להעיד למשל שאבי אוהב לטייל וגם אם הוא ייצטרך לשלם עבור הטיולים שלו בעצמו,זה לא מה שיימנע ממנו לטייל.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

טוב,

חברה כל שהיא, ולא משנה באיזה תחום החברה, שאיכפת לה מהעובדים שלה ורואה בהם כנכס ולא כנטל לא תגביל אותם משום שאין צורך.

חברה שעושה כסף טוב ואין לה בעיה לממן נסיעות מעל למה שהעובד משלם לא תהיה לה בעיה להתמודד עם זה, לאומת הנכס האמיתי כאן שהוא בעצם העובד עצמו.

אני לא לקחתי ליסינג מסיבות שונות אבל אין אצלנו שום הגבלות וגם לא תהיה ולא משנה מה מחירי הדלק או תקציב החברה. הכסף שאותו החברה מוציאה שווה כל אגורה בשביל עובד טוב. פשוט כך.

סובבים אותי אנשים עם רכבי ליסינג והם דואגים לרכב מכל הלב, הם לא יפגעו חס-וחלילה ברכב אחר "כי הרכב לא שלהם" או טענה אחרת חסרת אחריות שכזאת. אולי יש כמה שמתנהגים כך אבל באותה המידה יש אנשים עם רכבים חדשים פרטיים שמתנהגים כך עם רכבם (פותחים דלת בחוזקה בחניה בידיעה שיפגעו ברכב אחר) לא שמעתי על מקרים כאלה אצלי וסובבים אותי מאות עובדים עם רכבי ליסינג. מה גם שרוב האנשים מתנהגים לרכבם כמו שהיו שלהם ומאוד זהירים איתם יש כאלה שאפילו לא מכניסים אוכל לרכב למרות שיש שטיפה חינם...

פורסם

אצלי בחברה הקודמת, מחיר הליסינג כלל 25000 ק"מ בשנה.

מעל זה היה קנס, אבל ניתן היה "להזמין מראש" הקצבה של 40000 ק"מ בשנה, בתוספת תשלום שיצא זול יותר מהקנס, וגם זול יותר מעלות הדלק הנוספת שצריך בשביל לנסוע 15000 ק"מ.

מה שאני תמיד חשבתי שהחברה צריכה לעשות כדי להקטין את הוצאות הדלק, זה לא להגביל את הנסועה, אלא להציע מכוניות חסכוניות לעובדים (גיר ידני, מנוע קטן וכו'), ומי שייקח מכונית חסכונית יותר, יהנה מהחזר של חצי מעלות הדלק שנחסך לעומת ליסינגומטית סטנדרטית (10 ק"מ לליטר בממוצע).

אז לדוגמה, עובד יקח הונדה ג'אז או פיאט פונטו שעושה 15 ק"מ לליטר. מי שנוסע 25000 ק"מ בשנה יחסוך בערך 830 ליטר דלק לעומת מזדה 3 באותם תנאים, שזה מעל 5000 ש"ח חסכון בדלק, והחברה נהנית ממחצית החסכון, וגם העובד מקבל חצי מהחסכון (אפשר גם לגלם את זה במחיר שהמעביד מוריד מהשכר עבור מכונית חסכונית), או כל חלוקה אחרת של החסכון.

אפשרות נוספת לעידוד החסכון בדלק זה למדוד את צריכת הדלק של העובדים, ולהעניק הקצבת קילומטראז' נוספת לאלה שצורכים הכי פחות דלק (ואם מישהו בחר מכונית בזבזנית - זבשל"ו), וגם לאפשר להם לסחור בהקצבה הנוספת עם נהגים אחרים כך שמי שמבזבז יותר דלק יוכל לנסוע יותר, אבל זה יעלה לו.

סתם רעיונות...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

הרעיון מצויין ג'רמי

אצלנו למשל מחשבים את הוצאות הדלק לפי ק"מ ומי שלוקח רכב חסכוני יותר יכול לנסוע יותר על אותה הקצבה. אני למשל לקחתי סוזוקי סוויפט שצורכת מעט מאוד דלק - דבר המאפשר לי לנסוע יותר ק"מ על אותה ההקצבה.

אבל בפועל, רוב האנשים נעולים על אותם רכבים, מזדה 3, C4 וכו הצורכים בערך ליטר ל 10. רוב האנשים לא יקחו רכב ידני או קטן...

פורסם

סתם רעיון שעלה לראשי, אפשר לתגמל את העובדים שנוסעים פחות או לפחות לתת תמריצים לכך.

נגיד מי שנוסע מתחת ל- 15K בשנה ינתן לו גמול כספי או משהו בסגנון הזה.

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

טוב, נראה לי שהבנתי את התמונה.

אני לא הולך לשים מגבלה. בין השאר כי אני מכיר את עצמי - אני לא אקפיד ממילא (שמנו מגבלה על שימוש בטלפון סלולרי אבל מעולם לא אכפתי אותה ובד"כ אפילו אין לי עניין לעבור על החשבונות - זה פשוט לא שווה את הזמן שלי). האמת היא שגם די תהיתי מה המצב בשוק, אם יש היום יותר הגבלות מבעבר (והאם עובדי צריכים לשמוח שהם לא מוגבלים, או לקבל את זה כמובן מאליו).

בכל מקרה תודה לעונים.

אגב לגבי שריטות והזנחה - על זה דווקא אני כן מקפיד בקרב העובדים, כי אני יודע איך אני מרגיש כשאני רואה רכב ליסינג מוזנח של חברה אחרת (בעיקר כשהלוגו מודבק עליה) - זה פשוט עושה רושם רע. רכבים של חברות גדולות דווקא בד"כ מצוחצחים ונראים טוב, הבעיה בחברות קטנות שאולי לא מודעות לתדמית.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
(שמנו מגבלה על שימוש בטלפון סלולרי אבל מעולם לא אכפתי אותה ובד"כ אפילו אין לי עניין לעבור על החשבונות - זה פשוט לא שווה את הזמן שלי)

זה נשמע כאילו אתה צריך עובד חדש, אחד שיעבור על חשבונות הטלפון והדלק

פנה אליי בה"פ :roll:

• תוכן חדש...