Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל חובבי פולקסווגן..

"

דווקא בתקופה של שפל כלכלי ותחילתו של מיתון עולמי, הפכה היום יצרנית המכוניות הגרמנית פולקסווגן למשך כמה שעות, לחברה הגדולה בעולם במונחי שווי שוק. מניית פולקסווגן פתחה היום את המסחר בבורסת פרנקפורט בזינוק חד שהקפיץ את שוויה חברה ל-296 מיליארד יורו (370 מיליארד דולר). מדובר בשווי הגבוה משוויה של החברה הגדולה בעולם – ענקית הנפט אקסון מובייל – שנסחרה אתמול בניו-יורק לפי שווי של 343 מיליארד דולר.

עם זאת, לקראת הצהריים התמתנו במקצת העליות בפולקסווגן וכעת נסחרת החברה סביב שווי של 200 מיליארד יורו – זינוק של 54% לעומת אתמול. רק במהלך השבוע הקודם נסחרה החברה על פי ערך שוק של כ- 75 מיליארד יורו בלבד. "

מתוך כלכליסט

http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3139688,00.html

פורסם

מה שמדהים זה שביום שישי המניה של VW נסחרה ברמה של 200 יורו למניה.

היום היא נסחרה ברמה של 1000 יורו למניה.

וזה בתקופה שאנשים מפסידים עשרות ומאות מיליארדים בבורסות העולם.

ה-ז-ו-י !!!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מה הייתי נותן כדי לחזור בזמן לקנות לי 100 מניות ואז לחיות בשקט.

מה מחירה כיום? האם זה יהיה עדיין אטרקטיבי לקנות? אחריי הכל, בטח היא לא תזנק כמו במספרים קודמים?

פורסם

כן רק שזה יותר ריאלי, ואפשר פחות או יותר לחזות גידול או ירידה בחברה, שוב שים לב, "פחות או יותר".

פורסם

הסיפור הוא ממש לא חיזוי ולא הזוי.

מנית פולקסווגן סבלה (כמו מניות אחרות) ממכירות כבדות (כ- 13% מהון המניות) בשורט (מכירה בחסר, אני מוכר את מה שאין לי מתוך תיקווה שערך הנכס ירד ואני אקנה אותו בחזרה ביותר זול).

שימו לב ששורטיסט לוקח על עצמו סיכון בלתי מוגבל, הוא חייב לקנות בחזרה את נכס הבסיס, בכל מחיר (כל מחיר = אם החברה מצאה פטנט עולמי לפתרון בעיות האנרגיה וערך המניה שלה זינק בפי מאה, גם אז הוא חייב לקנות בחזרה את הנכס).

כאמור, בימינו אלה של צונאמי כלכלי עולמי מכירות בשורט הן תופעה נפוצה מאוד.

אז מה השתנה במנית פולקסווגן? צירוף קטלני של הון מניות חופשי מצומצם למדי - כלומר בשוק לא מסתובבות "הרבה" מניות וקונה נחוש - 'פורשה' - שהודיע על כוונתו להגדיל את אחזקותיו בפולקסווגן בכל מחיר.

התוצאה - השורטיסטים נכנסו לתסריט האימה שלהם, מחד הם חייבים לקנות בחזרה את המניה, מצד שני אין הרבה מוכרים ומצד שלישי עומד רוכש נחוש...

זו כל התורה על רגל אחת.

פורסם

מחיר המניה יקרוס חזרה, כמובן, ולו מפני שפורשה בשום פנים ואופן לא תסכים לרכוש את המניות הנותרות במחירן הנוכחי.

ההודעה של פורשה משלשום היתה בדבר כוונה לרכוש מניות נוספות. תהליך הרכישה לא החל עדיין.

הזינוק במחירה כרגע נובע אך ורק מסגירת פוזיציות היסטרית של אופורטוניסטים.

פורסם

ארנון, אתה כמובן צודק.

כרגע המניה יורדת ב- 36%, זה עדיין לא מצליח למחוק לי מהפנים את החיוך הענק למקרא ה'ברוך' שהשורטיסטים נכנסו אליו...

כן כן, אלה אותם טיפוסים שהביאו את מחירה של חבית נפט ל- 147 דולר.

• תוכן חדש...