Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה סוג הדלק של הג'טה החדשה עם מנוע 1.4 TSI?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון כי ההצתה שלך מכוונת ל 95 "הישראלי" בכדי שתוכל לתדלק 95 אבל גם הכח יורד בצורה כזאת כי מאחרים את ההצתה.

אבל עם תמלא 98 ותלך תעשה כיוון הצתה (קידום הצתה) אז תרגיש בהבדל.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד מסכן.

דלק 98 אינו 95 עם שום תוסף. אין קשר בין תוספים לאוקטן. ניתן להגיע לאותו אוקטן ללא שום תוסף. האחרונים מיועדים בעיקר לניקוי פנים המנוע.

98 גם לא יגרום לשום בלאי.

98 לא מעלה שום טמפרטורה. הוא יוצת בטמפ' גבוהה יותר, ולכן מאפשר לקדם את ההצתה ולהפיק יותר אנרגיה מהפיצוץ - כל זה רק בתנאי שהבוכנה לא מגיעה לנמ"ע עם 95. אם זה המצב - גם אוקטן 100 לא יוסיף מיליגרם ביצועים.

אף אחד לא "מכוון הצתה" ברכבים מודרניים עם הזרקה. בטח לא במנוע מתוחכם כמו ה-TSI. יש חיישנים ומחשב ניהול מנוע ש"מזיזים" את ההצתה בהתאם לצרכים באופן מתמיד ועל פי מפות מתוכנתות מראש.

תעשו קצת חיפוש, הנה דוגמא.

פורסם

1 אין אוקטן 98 לא מיצרים . יש 95 מתוסף באוקטן כדי להגיע ל98

2 יכול לגרום לבלאי במנוע שרגיש להתחממות. _(ישן)

3 אוקטן גבוה בוער יותר לאט, ופולט יותר חום.

ל דורקי: לא אמרתי צריך, אמרתי שאין בעיה.

במנועים סטנדרתיים צריך להצמד להמלצות יצרן. אלה אם כן,הדלק לא ברמה, או מנוע משופר.

Omnia mea mecum porto

פורסם

1. מה זה תוסף אוקטן? :shock:

2. שוב, לא האוקטן של הדלק גורם לבעיות. אם כבר - דטונציה יוצרת נזק.

3. ?

לא קראת אף שרשור שהפניתי אליו, וגם לא אחרים, מה?

פורסם

דורקי: לא אמרתי צריך, אמרתי שאין בעיה.

במנועים סטנדרתיים צריך להצמד להמלצות יצרן. אלה אם כן,הדלק לא ברמה, או מנוע משופר.

צודק.

אני הסברתי שאין יחס דחיסה שמעליו חייבים להחליף אוקטן - כל מקרה לגופו.

פורסם
1. מה זה תוסף אוקטן? :shock:

2. שוב, לא האוקטן של הדלק גורם לבעיות. אם כבר - דטונציה יוצרת נזק.

3. ?

לא קראת אף שרשור שהפניתי אליו, וגם לא אחרים, מה?

לא תוסף אוקטן, אלה תוסף שמעלה את האוקטן.

אני נתקלתי במנועים שהחום מנוע שלהם היה עולה בעבודה עם אוקטן 98

בררתי את זה בזמנו, ונאמר לי (ממקור מוסמך) שדלק עם אוקטן גבוע בוער יותר לאט, וכתוצאה מזה פולט יותר חום.

בגלל זה , יש מנועים שמתחממים מזה. כתוצאה מחימום יתר, יש נזק לאטם ולפלגים.

קראתי את הקישורים שלך, עוד בזמן הפירוסום שלהם.

באחד מהקישורים האלו, יש גם מאמר שפרסמתי על הנושא.

Omnia mea mecum porto

פורסם

אין שום סיבה לא להתשמש ב 95

אני כרגע בפלורידה והדלק שנימכר פה הוא באוקטנים 87, 89 ו 93 ואף אחד לא שם 93 על בטוח כי הוא יקר בחצי דולר

ויש פה ג'טות חדשות, GTIים ועוד שלל רכבי ספורט שיש בארץ וכולם נוסעים בדרך כלל על 89

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לכל מי שחושב ש 98 זה בזבוז כסף והאוטו מסתדר מצוין עם 95 כשמדובר ברכבים גודשים או ספורטיבים יש ל 98 משמעות אדירה!

http://www.youtube.com/watch?v=NaPQLV5i4ks

ורק לידע כללי, בכל רחבי אירופה וארה"ב VW אומרים לגבי הרכבים הגודשים שלהם שאפשרי לתדלק ב 95 אבל ממליצים לתדלק ב 98.

רק בארץ לא, אולי הם חושבים שהמלצה כזאת תפגע להם במכירות כי זה דלק יקר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רק בארץ לא, אולי הם חושבים שהמלצה כזאת תפגע להם במכירות כי זה דלק יקר.

בגירה, אין ספק שחובת תידלוק בבנזין 98 לא מוסיפה מאומה למכירות.

עוד עניין, הצורך בבנזין כזה מתעורר רק כשהמנוע נדרש למלוא יכולתו, שכן רק אז נוצרים בתא השרפה תנאי החום והלחץ שבעבורם נדרש האוקטן הזה.

לשון אחרת, יחס הדחיסה מייצג את יחסי הנפח שבצילינדר בנקודות מ"ע ומ"ת. אם הצילינדר בנקודה מ"ת מתמלא רק לשליש נפחו (כי הדוושה לא לחוצה) אזי בנקודה מ"ע לא יתפתחו תנאים להצתה עצמית של התערובת.

בנוסף לכך, אם למנוע הזרקת דלק ישירה אז עד למועד הזרקת הדלק, אין בתא השריפה מה שיתלקח כיוון שיש שם אוויר בלבד.

ברור שטכנולוגיה כזו מצמצמת את הצורך בשימוש באוקטן גבוה.

למען הסר ספק, לדעתי אין טעם ברכישת רכב עם מנוע בריא אם אין כוונה לנצל אותו מעת לעת.

אבל רציתי לציין שלהבנתי עניין האוקטן קצת פחות קריטי ממה שמציגים לנו.

פורסם
אין שום סיבה לא להתשמש ב 95

אני כרגע בפלורידה והדלק שנימכר פה הוא באוקטנים 87, 89 ו 93

אני לא בטוח שמדובר באותן שיטות מדידת אוקטן (ישנן שתים RON ו - TRON).

צודק, מצאתי טבלת השוואה והמספרים שנתתי מקבילים ל 91, 93, ו 97.

אבל שוב, הבנתי שרק אופנוענים מתדלקים עם ה אוקטן הגבוהה (97) ביניהם כי זה גם ככה לא הרבה דלק וזה יקר מאוד

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
להבנתי עניין האוקטן קצת פחות קריטי ממה שמציגים לנו.

על סמך מה "הבנתך" מבוססת?

מן הסתם, לא טרחת להכנס לקישור שסיפקתי.:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אצלי ברכב (שבסמלון) יחס הדחיסה הוא 1/12, עשיתי לא מעט נסיונות ולא הבחנתי בשינוי בין בנזין 95 ל- 98.

עוד עניין, הצורך בבנזין כזה מתעורר רק כשהמנוע נדרש למלוא יכולתו, שכן רק אז נוצרים בתא השרפה תנאי החום והלחץ שבעבורם נדרש האוקטן הזה.

לשון אחרת, יחס הדחיסה מייצג את יחסי הנפח שבצילינדר בנקודות מ"ע ומ"ת. אם הצילינדר בנקודה מ"ת מתמלא רק לשליש נפחו (כי הדוושה לא לחוצה) אזי בנקודה מ"ע לא יתפתחו תנאים להצתה עצמית של התערובת.

בנוסף לכך, אם למנוע הזרקת דלק ישירה אז עד למועד הזרקת הדלק, אין בתא השריפה מה שיתלקח כיוון שיש שם אוויר בלבד.

ברור שטכנולוגיה כזו מצמצמת את הצורך בשימוש באוקטן גבוה.

על סמך מה "הבנתך" מבוססת?

מן הסתם, לא טרחת להכנס לקישור שסיפקתי.:roll:

הבנתי - ולא "הבנתי" - מבוססת על הציטוטים שצירפתי.

יש שם גם הנמקות טכניות.

הקישור שצירפת בהחלט תומך בדיעה שלי, שהשיפור בהספק הוא רק במצב של סחיטת המנוע.

בכלי רכב שאיננו קיצוני השיפור יהיה בלתי מורגש (כמובן באם דרישות היצרן מאפשרות זאת) וגם לכך התייחסתי בתגובה שלי.

פורסם
יחס דחיסה פחות מ 10.5 , אין צורך ב98

אתה מדבר על כלל אצבע למנועים לא מוגדשים

במנוע מוגדש היחס דחיסה הזה חסר משמעות בהתיחסות לאוקטן.

הטענה של VW היתה ש 98 למעשה יתן ביצועים חסכוניים טובים בדלק ולכן למעשה יחסוך עלויות.

ניסויים שנעשו (בארץ) הראו שאין שינוי לטובה בצריכת הדלק וגם עם 95 המנועים האלה מסתדרים מעולה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...