Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה סוג הדלק של הג'טה החדשה עם מנוע 1.4 TSI?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכלל תופס לגבי כל המנועים. זה לא משנה באיזה דרך אוויר מגיע לצילינדר.

מה שנכון,במנועים מוגדשים קצונית, יש חוקים אחרים.

Omnia mea mecum porto

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הוא לא.

אתה משתמש באוקטן גבוה כדי למנוע הצתה עצמית

הצתה עצמית מתרחשת בגלל חום גבוה

אם מראש הכנסת בהגדשה יותר אוויר תקבל יותר חום גם על יחס דחיסה נמוך

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

נכון, אבל אם יש למנוע הזרקת דלק ישירה לתוך חלל תא השריפה, הרי אין מה שיתלקח.

לכן הזרקת דלק ישירה היא מערכת שמפחיתה את הצורך להשתמש באוקטן גבוה.

פורסם

לא קשור, ההזרקה לתוך חלל הבוכנה ישירות עדין מתבצע בשלב היניקה ולא בשביל הצתה כמו במנוע דיזל, מה שעדין יכול לגרום פיצוץ עצמי בדחיסה...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

תבדוק שוב, לפי הידוע לי ההזרקה נעשית בדיוק כמו בדיזל - בסמוך להצתה, שאלמלא כן מה התועלת שבהזרקה ישירה.

אגב זו גם הסיבה לכך שמזרק כזה נדרש לזמן תגובה שנמדד במיקרו-שניות, בעוד שבהזרקה קונבציונאלית הזמן נמדד במילי-שניות.

פורסם

אני מודה שאני לא בקיא לגמרי בטכנולוגית ה FSI (שהיא הבסיס ל TFSI או TSI או איך שהם לא יקראו לזה מחר)

מהמעט שהיה לי זמן לבדוק כרגע יש סיכוי ששנינו צדקנו

http://uk.cars.yahoo.com/car-reviews/car-and-driving/audi-a3-1.8t-fsi-1005278.html

יש בפנים הסבר על FSI

בגדול ההסבר אומר שבזמן נסיעה רגועה ההזרקה נעשית באמת ברגע האחרון קרוב להצתה ע"מ "לרכז" את הפיצוץ לנפח קטן יעיל ובזמן שנדרשים ביצועים טובים יותר חוזרים לטכנולוגיה "ישנה" בה מזריקים ביניקה עצמה

לא מצאתי משהו מפורט כזה באתרים רשמיים של VW (חיפשתי כמעט חצי שעה וזה הקישור הרלוונטי היחיד שבאמת נתן הסבר טוב, עכשיו נשאר רק לנחש כמה הוא מדוייק ואמין)

תודה שהארת לי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

זאת אומרת שבמנועים האלה אין את מהלך הדחיסה?

אתם בטוחים במה שאתם אומרים או שאלה השערות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפי הבנתי, הזרקת הדלק נעשית בסמוך להצתה.

כשהמנוע נדרש להספק גבוה אז נקודת תחילת ההזרקה מוקדמת מעט (ביחס לרגע ההצתה) והדלק מוזרק למשך זמן ארוך יותר ובספיקה נמוכה יותר.

הדבר שונה מהותית מהזרקה שנעשית בסעפת היניקה למשך כל זמן היניקה (כדי להשיג עירבול טוב יותר בין האוויר לדלק).

בוא נעשה חשבון, נאמר שהמנוע מסתובב ב- 6,000 סל"ד = 100 סיבובים בשניה כלומר 10 מילי-שניות לסיבוב ו- 5 מילישניות לתהליך היניקה (פחות או יותר, אני מחשב מנקודה מ"ע ל-מ"ת).

כלומר מזרק כזה נדרש לתגובות של מילי-שניות.

מזרק בהזרקה ישירה יהיה חייב להיות מהיר בהרבה.

פורסם
זאת אומרת שבמנועים האלה אין את מהלך הדחיסה?

אתם בטוחים במה שאתם אומרים או שאלה השערות?

יש את מהלך הדחיסה, הוא פשוט דוחס אוויר נקי כמו בדיזל במקום תערובת

DORKI, בכל מקרה הדלק בסופו של דבר יגיע למצב שהוא בתערובת נכונה, בלחץ גבוה ובחום לא נמוך ועדין רוצים שהתערובת תידלק מניצוץ מבוקר ולא עצמית :p

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

דרור, אתה כמובן שצודק.

העניין הוא - כפי שכתבתי בתחילה - שבמנוע עם הזרקה ישירה, לתערובת שבתא השרפה יש פוטנציאל התלקחות עצמית נמוך בהרבה ביחס לתערובת שבמנוע עם הזרקה קונבנציונאלית.

• תוכן חדש...