Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

כאמור, יש מוסכים מתמחים, ויש מוסכים מתחכמים. היה לאבא שלי מקרה של מוסך מתחכם. המקרה הוא כזה:

שלשום, נכנסנו למוסך, כדי לתקן רעש מיסב (482623 ק"מ הרכב שרד בגבורה. כבר רוצים להחליף מנוע).

הרכב הוא מסוג LANDCRUISER מבציר 01'. באנו, פתחנו כרטיס, וישבנו, וישבנו, וישבנו. לאחר כשלושת רבעי שעה, הואיל בטובו להגיע בוחן מטעם המוסך, ונסע איתנו. הרעש בא והולך לסירוגין. מנסים להקשיב טוב טוב (חלונות סגורים, רדיו כבוי, דלתות נצורות על בריחיהן). הבוחן קובע - בלכה משאבת מים ומיסב אלטרנטור גמור, ומחזיר שמן אחורי.

מאיפה בא מחזיר שמן אחורי? מה הקשר? שאלתי את הבוחן מה הקשר למחזיר שמן אחורי, ובתור תגובה חטפתי צעקה "שתוק! אתה לא יודע מה אתה מדבר!". בסדר. שתקתי. מה עוד אפשר לעשות?

הגענו חזרה למוסך, והבוחן אמר לנו להשאיר את הקוד של הקודן, ועותק של המפתח. קצת חשוד, לא? בקיצור, לא הסכמנו, ונשארתי אני ליד המוסכניק שביצע את התיקון. בקיצור, מן הון להון, המוסכניק שאל אם להחליף "על הדרך" מסנן שמן גמור, ונתתי לו את האור הירוק.

לא רק שהחמור לא עשה עבודה טובה, לא רק ששבר את המסנן הפגום, הוא גם שפך את השמן המשומש לתוך דלי מפלסטיק, ושפך את כל השמן בתעלת הניקוז שבשפת המוסך.

הגענו הביתה אחרי כמעט שש (!) שעות במוסך, שרובן היו ככה:

(שמות בדויים)

"משה!"

"מה?"

"תביא מפתח 4!"

"אין לי כוח! בוא לבד!"

"אבל אני עם פילטר שמן שבור ביד!"

"לא מעניין אותי!"

"נו, בחייאת!"

"לא בז** שלי, עזוב'תי כבר, ראבכ!"

"הרצל?!"

"מה נשמע אחי?"

"הכל טוב!"

"מה קרה?"

"האוטו שבק..."

"שיט..."

"כן.."

"מה עם רוני?"

(התערבות שלי) "יאללה כבר, אולי תתעסק באוטו במקום למרוח שעות?"

(המוסכניק והחבר שלי עונים לי) "שתוק, שב בצד!"

(המנהל מגיע)

"נו, הרצל! אתה מפריע לי! תבוא אחר כך! אני באמצע!"

(רעש של מתכת נופלת, וצרחה איומה) "איייייי!!!!"

"מוטי!!!!"

"מה?"

"נפל עלי מפתח 6!!!"

וכך הלאה...

(האמת אין לי שמץ על מה הם דיברו, אבל נגיד ש...).

כשהגענו הביתה, פתאום נורת לחץ שמן דלקה. לא הבנו מה זה, וחשדתי שהמוסכניק לא עשה עבודה משהו... למחרת, חשכו עיני - אני ואבא שלי באים לאוטו, הוא היה צריך לקחת אותי לבית הספר בירושלים, והייתי צריך להתעכב עוד שעה וחצי באוטובוס (למי שמכיר מחסום א-זעיים ממעלה אדומים לירושלים, בשעות הבוקר...).

אבא שלי השאיר לי את האוטו בבית, שנראה מה קרה (למדתי עם בעלה של חברה של אמא שלי, שהוא מוסכניק, מכונאות). בדקתי כמה דברים, ומסתבר שהחמור לא החליף שייבאת נחושת של בורג קרטר.

הלכנו אליהם היום - "זה לא אנחנו" ועוד... ניסו להפיל עליונ את האשמה. רק לאחר שאבא שלי איים שייתבע אותם, הם ניאותו להחליף שייבאת בורג. מה גם, שהם שילמו פעמיים על שמן מנוע, איכותי דווקא - ליקווי מולי..

אז רק שתבינו - זה קק* מוסך! אני לא מפרסם את שמו רק משום שאני לא רוצה להיות חשוך לתביעות שווא מצד המוסך...

:snipersmi:bad-word::screwy::brickwall:

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני בטוח שאם היית מחפש המלצות בפורום על מוסכים לא היית מתאכזב מהם, המוסך שהיית בו נשמע כמו חבורה של אנשים לא מפותחים שלא יודעים מהחיים שלהם.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
ובתור תגובה חטפתי צעקה "שתוק! אתה לא יודע מה אתה מדבר!".

זה השלב שבו הייתם אמורים לעשות אחורה פנה, קדימה צעד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה גם, שהם שילמו פעמיים על שמן מנוע, איכותי דווקא - ליקווי מולי..

ממתי ליקווי מולי הוא איכותי?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קודם כל תלונה לאיגוד המוסכים, פניה בכתב למוסך באיום על תביעה בטענה של אי פתירת תקלה, חלקים לא רציולנים שהוחלפו, ובזבוז שעות עבודה מיותרות, דרישה להחזר כספי.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

כל התאור הזה מתגמד אל מול פעולת זריקת השמן אל תעלת הניקוז.

גם אני שואל ממתי ליקווימולי הוא איכותי?

פורסם

באמת שאתה חייב להבין שתמיד הלקוח צודק. אין לך שום חובה לשלם לו על דיאגנוסטיקה שהוא קובע אם אתה חושב שזה לא קשור לכלום ואתה יכול ללכת ולהתייעץ עם בעל מקצוע אחר. פעם הבאה תבדוק בפורום לגבי המלצות למוסך איכותי ואם אתה מקבל כזה יחס כבר מההתחלה היית אמור להבין את הרמז וללכת לתקן את התקלה במקום אחר. לא חסרים סיפורים בפורום על מוסכים שלקחו אלפים על תיקון תקלות לא נכונות שבמקום אחר יכלו לתקן את התקלה האמיתית בהרבה פחות. חשובה הבחירה במוסך מוכר בעל ביקורות חיוביות.

פורסם

שפיכת השמן לתעלת הניקוז זו עבירה פלילית.

אם הדבר נכון, מדובר בעבריינים שלא רק שמצפצפים על הלקוחות, הם גם לא שמים על הסביבה דבר שפוגע בכולנו. גם בהם.

לשמן בתעלת ניקוז יש השפעות והשלכות סביבתיות אדירות שתקצר היריעה מלפרטן בפורום.

אני מציע לך להעביר את המידע למשטרה הירוקה.

אוי כמה זה מרגיז

:evil:

פורסם

באמת שאתה חייב להבין שתמיד הלקוח צודק. אין לך שום חובה לשלם לו על דיאגנוסטיקה שהוא קובע אם אתה חושב שזה לא קשור לכלום ואתה יכול ללכת ולהתייעץ עם בעל מקצוע אחר. פעם הבאה תבדוק בפורום לגבי המלצות למוסך איכותי ואם אתה מקבל כזה יחס כבר מההתחלה היית אמור להבין את הרמז וללכת לתקן את התקלה במקום אחר. לא חסרים סיפורים בפורום על מוסכים שלקחו אלפים על תיקון תקלות לא נכונות שבמקום אחר יכלו לתקן את התקלה האמיתית בהרבה פחות. חשובה הבחירה במוסך מוכר בעל ביקורות חיוביות.

קודם כל תלונה לאיגוד המוסכים, פניה בכתב למוסך באיום על תביעה בטענה של אי פתירת תקלה, חלקים לא רציולנים שהוחלפו, ובזבוז שעות עבודה מיותרות, דרישה להחזר כספי.

תגידו את כל זה לאבא הפצפיסט שלי... :x הוא לא מוכן לצעוק ואפילו לא להרים את הקול על אף אחד (אולי זה השלב של היציאה מהארון?).

לא ידעתי ששפיכת שמן לתעלת הניקוז היא עבירה פלילית. אין כל ראיה לשפיכת השמן, והוא כבר מזמן עבר לביוב העירוני.

איך אפשר להתלונן על השמן? ואיך לפנות לאיגוד המוסכים?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
ממתי ליקווי מולי הוא איכותי?...

איכותי יחסית לשמנים אחרים שבד"כ שמים במוסכים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מחזק.

להגיע למצב שבעל מקצוע שהוא נותן שירות יצעק על לקוח ?

חביבי, כמו שמתייחסים אלייך - ככה גם יתייחסו לרכב שלך. למדתי את זה על בשרי.

הכסף שלך שווה הרבה (כסף), ואתה "תבזבז" איפה שמתייחסים אלייך כמו שצריך, לא איפה שצועקים עלייך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מספר הטלפון באיגוד המוסכים הינו 03-5620113 רחוב יוסף קארו 24 ת"א פקס 03-5620440 למנכ"ל האיגוד קוראים אילן מלמד תיקח את האבא לשם ותפתחו תיק בירור מסודר נגד המוסך הרשלן. מבטיח לך שלא תתאכזב! האיגוד דואג לשנות את פני המוסכים בארץ!

דורון - מרצה טכני באיגוד המוסכים.

פורסם

ופעם הבאה כבדו את הרכב שלכם שעשה 400K ואל תלכו למוסך ב 2 שקל - כי ככה זה נשמע לי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
תגידו את כל זה לאבא הפצפיסט שלי... :x הוא לא מוכן לצעוק ואפילו לא להרים את הקול על אף אחד

לא צריך לדעת להרים את הקול. כשאתה מגיע למוסך ומשהו הכי קטן נראה לך לא בסדר - מסתובבים והולכים. ברוך השם לא חסר מוסכים טובים בארץ, וגם מהסוג שיצא לך ולאבא שלך לבקר בו.

פורסם

תבינו משהו, ירושלים עיר גדולה אך אין הרבה מוסכים בה, למוסכים בירושלים תמיד יש עבודה ואין הרבה תחרות, לכן רמת השירות של המוסכים כאן ממש גרועה והמחירים יחסית גבוהים מאיזור המרכז (היה אפילו סקר בעיתון ארצי שאימת את זה), אני נתקל בזה המון, הלוואי שהמצב היה כמו באיזור המרכז, אין הרבה מבחר לצערי.

• תוכן חדש...