רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,603 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 74.3 אלף צפיות
אהלן, יש לי אוטו קיה ריו 2004 בבעלות של אמא שלי, אז התחלתי לשחק באוטומט וראיתי את הכפתור של O/D OFF זה לא מדוייק, וראיתי על מסך ליד שעונים של קמ"ש, מופיע בצהוב על O/D OFF, מה זה בדיוק? ניסיתי לחפש מידע עליו, אמרו לי שזה אוליי אוטו ספורט, ניסיתי לנסוע מהר, אולי זה קשור לזה? אשמח מאוד להסבר מהירה, תודה רבה אנשים, דניאל .
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כאשר משווים ליסינג ממקום העבודה, לעומת רכישת רכב פרטי, ברור שנוחות הליסינג עולה כסף, השאלה כמה. להלן קובץ אקסל המחשב ברמת פירוט גבוהה את ההבדלים, הופתעתי מאוד לגלות שהנוחות עולה (תוך התחשבות גם ברפורמה המתחילה בחודש הבא) כ 1,400 ש"ח ! כלומר, לקחת רכב ממקום העבודה (לצורך העניין, פחות 4,000 ש"ח בברוטו, יש שווי מס, דלק ללא הגבלה), עולה כל חודש 1,400 ש"ח יותר מאשר לרכוש רכב לתחזק אותו לבד. הפרט היחיד שניתן להתווכח עליו הוא שווי הרכב שרוכשים, באקסל הצבתי רכב בשווי 50,000 ש"ח, מכיוון שאני לא חושב שאם מישהו רוכש רכב במקום ליסינג, או ירכוש רכב ב 114,000 ש"ח (כמו המאזדה), ולכן צריך שהחישוב יהיה אמיתי. האם 1,400 ש"ח לחודש בעבור הנוחות של רכב טוב יותר, ורא…
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי חברים. ברשות המשפחה יונדאי טוסון דנדש, הכריות אוויר בו נמצאות גם בכסאות. אני מחפש ולא מוצא כיסויים שבמקרה הצורך לא יפריעו לכריות אויר לפעול במקרה של תאונה. האם קיימים כיסויים כאלה למושבים של הטוסון?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קניתי רכב, ויש עליו מגנזיום. רציתי לדעת איזה חברה, וכמה הוא שווה בערך ? תודה לעונים ד"א זה גאנט 17 אינצ' . הוא קצת מלוכלך, שמנקים אותו הוא מבריק. זה ג'אנט ניקל או ציפוי ? וזה הרכב החדש טויטה אוונסיס
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הזמנה יפה ומושקעת על נייר משובח, בתוך מעטפה מושקעת לא פחות. שתיהן שחורות. ההשקה מתוכננת לסוף השבוע של ה- 19-21/12. עכשיו רק נותר להמתין ולראות האם הגולף תתומחר במחיר שפוי שיעלה אותה לכביש במספרים הראויים לה, או שהיא תישאר למשוגעים לדבר. ולא, אני לא מכוון לגירסת ה-1.6 הבסיסית, אלא לגרסאות ה-1.4 המפולפלות יותר.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, ברשותי מאזדה 323 שרכשתי בשנת 2003. את הרכב רכשתי ללא ספר רכב. לאחרונה צצו לי רעיונות בראש לשדרג את הרכב מכאנית מאחר ואני גם ככה מטפל ברכב באופן קבוע. כצעד ראשון ניגשתי לחפש באינטרנט, לראות איזה מידע אני יכול למצוא אודות הדגם שיש ברשותי וכבר כאן "נפלתי", איני מבין איזה מין דגם יש ברשותי, מקריאת מספר הודעות בפורומים שונים הבנתי שיש הבדל שנים בין הדגמים שנמכרו בארץ לבין אלו בחו"ל. אז ככה; הרכב הוא מאזדה 323BG12E (כך רשום ברשיון רכב), הרשיון רכב הונפק לראשונה ב 6.8.96. יש לו הזרקת דלק ומראות צד לא מתקפלות, להבדיל מדגמים משנים קודמות. השאלה שלי מהו בעצם הדם שברשותי? מה שמו בחו"ל? מה עלי לחפש, כי חיפוש על protege נותן לי הצ'בקים, BG לא ממש נותן תוצאות, גם לא ס…
הודעה אחרונה מאת 323BG, -
- 4 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
איך בדיוק אני מפרש את הביטוי linear actuator? בתירגום של גוגל זה יוצא מנוע לינארי, מה שלא נראה לי. אז איך בדיוק זה אמור להיות? הנה משפט לדוגמה: תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3635728,00.html אין גבול לחוצפה
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רציתי לברר איזה סוג רשיון דורש האמר צבאי משוריין, משהו כמו בט"שית.\
הודעה אחרונה מאת senior585, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נראה מה יהיה. מקווה שלא יחמירו את המצב עם הספורט המוטורי הישראלי. תהנו. אביחי
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אז ככה,חבר שלי הוא נהג חדש , היה מעורב בתאונה. בעקבות התאונה הוא קיבל שלילה מנהלית לחודשיים וגם אמור להיות משפט לאחר מכן. האם הוא יכול לעשות רישיון על קטנוע?
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כמה חודשים חזרתי לי מבילוי בשעה 3 בבוקר הכל על כבישים מהירים. הכביש היה ריק ונסעתי על 110 כל הזמן וכמה פעמים אם היה צורך בעקיפה או משהו עליתי טיפה על המהירות. איתי היתה באוטו אישה וכנראה שהיה בעיה בבית שלה ולכן מיהרתי קצת יותר ונסעתי על 130 צילמה אותי מצלמה (כאן נמחקו שלוש נקודות מיותרות) ואני יודע שפשעתי וצריך לקבל עונש. עכשיו קיבלתי את הדוח ורשום באיזה שעה ואיפה התרחשה התקרית (גם כאן) הכל נכון ורשום שהמהירות היתה 130 שמותר ליסוע במקום זה 100. אם הכל אני מסכים אך רשום שהקנס הוא 3000 שקל. אני נוהג כבר כ30 שנה בלי עבירת משמעת בלי כלום, האם יש סיכוי שאני יוכל להקטין את הסכום של הקנס כי 3000 נשמע לי מוגזם? ובנוסף יכול להיות שהקנס כזה גדול כי זה מכונית של מ…
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כתבה מאוד מעניינת ומכעיסה! משהו שכבר ידענו אבל בכל אופן לתשומת לבכם! http://www.motocar.co.il/article/10319.aspx
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 129 תגובות
- 32.3 אלף צפיות
היום בבוקר ירדה מהאוניה בנמל אשדוד אאודי R8 בצבע אדום. יש לי תמונות בפלאפון היום בערב או מחר אני יערוך ויעלה תמונות שלה מהנמל.
הודעה אחרונה מאת Oren_D, -
-
להסתכל ולבכות. מתי נזכה לראות כזה דבר בארצנו הקטנטונת? 405 כ"ס שלא יגיעו לכאן. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1390779
הודעה אחרונה מאת חנזו, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הייתי מעוניין לברר האם 2 המצלמות במיקומים הבאים אמיתיות או לא. 1)המצלמה בצומת של המשטרה בכפר סבא (לכיוון רעננה). 2) המצלמה ברחוב שאליו מגיעים אם לוקחים בצומת סירקין בפ"ת שמאלה (כאשר אתה עם הפנים לכפר סירקין).
הודעה אחרונה מאת TomSilver, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אתם מכירים את הסמל של פורד בגריל של המונדיאו? זה שמסתובב על ציר ואז אפשר להכניס לשם את המפתח כדי לשחרר את הנעילה של מכסה המנוע? אז לפני כמה ימים המונדיאו שלי חנה בלילה מול מכולת שפתוחה כל הלילה, ובבוקר מצאתי שהסמל הזה מעוקם בזדון ושבור (לא תלוש, סתם שבור ותלוי על בלימה). מסתבר גם שבכניסה למכולת יש מצלמת אבטחה שעובדת כל הלילה. ביקשתי מהבעלים לראות את הוידיאו, ולא תאמינו: רואים שם את החוליגן הקטן בפעולה. הוא פשוט ניגש לאוטו ומעקם ברשעות את הסמל. עכשיו אני מחפש אותו. ברור לי שהנער הזה מסתובב בשכונה ולא יהיה קשה למצוא אותו בקרוב. מה אתם מציעים שאעשה איתו כשאתפוס אותו? לסגור את העניין מולו? לדבר עם הוריו? משטרה?
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום חברה אני חדש פה,יש לי שאלה איך הכי מומלץ לפתוח באוטומט?אני מכיר את כל השיטות אבל השאלה איזה מהם היא הכי מומלצת יש את השיטה של לתפוס את הברקס ולפמפם עם הגז כאילו קלאץ לחוץ וגז להעלות טורים,ויש את זה ששמים כל הילוך ראשון או L מה שיש בתיבה,ויש גם את הניוטרל D ואז מקבלים גלגלים מפה ועד להודעה חדשה.אז איך הכי מומלץ לפתוח באוטומט ואם יש משהו שאני לא מכיר אני ישמח לדעת.תודה רבה. ואגב אם זה לא שייך לפה אז מנהלים תעבירו בבקשה כי זה נראה המקום הכי מתאים לשאול.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
ממליץ לסגור את החלונות, להגביר את הווליום ולהתמקם בנוחות בכיסא http://video.kenblockracing.com/flash/small_player/preloader.swf?vendor_id=204&media_id=9183&bgcolor=FFFFFF&autoplay=0 אני מאמין שרובכם שמעתם על הבחור, שמפורסם בעיקר בגלל הקפיצות המרשימות שהוא עושה עם האימפרזה שלו. ראיתי את זה היום והרגשתי צורך לשתף.
הודעה אחרונה מאת Dar, -
-
- 0 תגובות
- 505 צפיות
לפני כמה ימים ראיתי תגובות באתר ווינט ומישהו הביא קישור לאיזה משתמש בFLIX, משתמש שיש בו סרטונים של איזה ישראלי שמתפרע בכבישים עם מכונית משופרת. לדוגמא רואים אותו בכביש תלאביב ירושלים בשעה שיש מכוניות, נוסע ומגיע למאתיים, הוא צועק:"מאתיים, מאתיים" ואז חבר שלו אומר לו:"תאט, תאט!!"... ומלא סרטונים בסגנון... אם מוכר לכם האיש עם המכונית המשופרת בארץ שיתן לי את הקישור בבקשה. תודה! רועי.
הודעה אחרונה מאת Roysht, -
איזו מרצדס זו? 1 2
מאת איתן_כ-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שמעתי על "קליאו ספורט", אפילו על "פאג'רו ספורט", אבל לא על דגם שנקרא "מרצדס ספורט" כמו שכתוב בכתבה על חדיף: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3633847,00.html לפי הפרונט שדומה ל S קלאס אני חושב שזו CL, אבל אני לא בטוח.
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
-
בהמשך לכתבה שפורסמה אמש ב-YNET על ירידת ערכן של המכוניות המשומשות במחירון דצמבר הקרוב ב-10%, נראה שלוי יצחק הבין שמעשיו הן על גבול הפלילי והעסק שלו עשוי להתמוטט. היום פורסמה "כתבת תיקון" בכלכליסט. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3155622,00.html בושה וחרפה - צריך להחרים את המחירון של המנוול ולעבור לעבוד עם מחירונים "לא תלויים" - לא כאלו שמפרסמים בתוכם את כל חברות הליסינג וחברות הביטוח. צריך פשוט להחרים ולהחליט להתייחס למחירונים אמינים ובלתי תלויים אחרים - עד שגם הם "יזוהמו". בהצלחה....
הודעה אחרונה מאת 4Xforce, -
מכון רישוי
מאת hamad- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
להעביר את האוטו טסט במכון רישוי כמה משלמים ועבור מה האם יש תעריפים ברורים ואיפה זה מפורסם
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מתרוצצת לה השמועה שבתחילת 2009 תיובא לארץ קורולה בעלת גיר אוטומטי קונבנציונלי ולא רובוטי. כנראה מדובר בגיר פשוט עם 4 היל' ללא אפשרות לתפעול ידני. האם יש למישהו מידע נוסף בנידון? האם עדיין תהיה עם מנוע 1600? מחיר משוער? אבזור בטיחותי?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
BMW Z4 החדשה http://carscoop.blogspot.com/2008/12/2010-bmw-z4-coupe-convertible-scooped.html הונדה (אפילו שזה נראה כמו טויוטה פריוס) http://carscoop.blogspot.com/2008/12/2009-honda-insight-hybird-first.html הצגת המזדה(עד עכשיו היו רק תמונות) http://www.autoblog.it/galleria/mazda-3-motorshow-2008-01/12
הודעה אחרונה מאת david brown, -
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רב חברים. לקחתי ליסינג מימוני מחברת דורנט. נשאר לי לשלם מהשהו כמו 7 חודשים שאחריהם הרכב אמור לעבור לבעלותי. לאחרונה יש הרבה שמועות ועובדות שמצביעות על סיכוי גבוה שהחברה תפשוט את רגלה. האם מישהו יודע מה אומר החוק לגבי זה?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 0 תגובות
- 882 צפיות
נתבקשתי ע"י חבר לשאול אם יש במקרה קבוצה המתארגנת לנסיעה לנורבורגרינג בחודשים הקרובים - הוא מעוניין להצטרף. אשמח לתשובה בה"פ. שימו לב - רק קבוצה שכבר מתארגנת - לא אנשים שרוצים להצטרף לקבוצה. תודה רוני
הודעה אחרונה מאת sronis, -
רנו לגונה קופה, מנוע V6 3.5 המפיק 238 כ"ס.
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכם אני רוצה להחליף את הפאסאט שלי 2001 במאזדה 2007 או רנו מגאן 2007 מה עדיף? מבחינת בטיחות ובחינת צריכת דלק ובכלל האם כדאי לקנות רכב מאלדן אני צריך תשובה דחוף!!!!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
מחירי הרכב בארץ 1 2
מאת nadavs-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, שאלתי אולי תראה מעט תמימה ובנאלית, ואני מתנצל אם כבר דשו בנושא מעל גבי פורום זה. ניסיתי לחפש תשובה בהודעות אחרות אך ללא הצלחה: שוטטתי להנאתי באתרי מחירי מכוניות בארה"ב, ולפליאתי גיליתי פערים של מאות אחוזים בין מחירי המכוניות באמריקה למחירי המכוניות בארץ. פערים פשוט מדהימים ומשוללי פרופורציה. לדוגמא, הסובארו B-9 טריבקה, שבארץ מחיריה נעים החל מ- 350,000 ש"ח ובארה"ב מתחילים מ- 30,000$, שזה בחישוב מהיר פחות מ- 120,000 ש"ח. או הטויוטה יאריס, שמחירה הוא 12000-13000$, ובארץ כ- 100,000$. מישהו יוכל לספק לי הסבר מסודר לתופעה, מדוע ההבדלים הגדולים? וממה מורכב תמחור הרכב בארץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 943 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- lanosforce
- amosbmw
- G. P. Magnus
- לירון .ה.
- מחפש1
- Camaro 92
- om2
- Or05230
- zaf
- orankohn
- malcishua
- Aviady001