רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,601 נושאים בפורום הזה
-
http://news.walla.co.il/?w=//1266789 מעניין מה היה חושב אותו בוחן אם רכב שזה הרגע אושר, היה קוטל רגע אח"כ מישהו מבני משפחתו. .
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי, אני הולך ביום ראשון לעשות טסט ללנסר 90 GLX שלי. לאחר מספר הודעות של "להתרחק ממכון כזה או אחר"... יש איזה צ'ק ליסט שכדאי לעשות לאוטו? אחרי שעה של חיפושים בפורום מצאתי את: 1. כמובן אישור בלמים. 2. מנורות (כולל מנורות מספר מאחורה) 3. פח זבל. 4. אפוד צהוב. 5. משולש זוהר. 6. כלי החלפה לגלגל ספייר + גלגל ספייר. 7. מגבים + שפריצרים. 8. תקינות המספר + צביעה בטוש שחור במידת הצורך. 9. ניקוי פנסים. מה עוד הדברים הקטנים והמטומטמים שאפשר להערך אליהם לפני טסט באופן עצמאי (ללא מוסך) ועליהם מכוני הטסטסים אוהבים להתעלק? לא מתחשק לי לחזור לטסט חוזר... תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
שלום, הרגע שכלכך פחדתי ממנו הגיע, אתמול לקראת חצות באיזור נתניה עוצרים אותי שוטרי תנועה בצד הכביש (לא תוך כדי נסיעה). על ההתחלה הוא קלט את הקסנון ורעש האגזוז, אז הוא החליט להיות דקדקן. למעשה הוא ממש עשה לי טסט, הוא כלכך השתדל למצוא עוד ועוד דברים בשביל לרשום בדוח, שזה מרגיז בטירוף. אז ככה: *חלונות כהים לצד הנהג והנוסע, והשמשה האחורית *קסנון לא מקורי (למרות שהוא כן, מהיצרן- לא עזר לו) *רעש לא סביר מהאגזוז עד כאן נגיד שבסדר.. ואז מתחילים לחפש: *לוחית זיהוי קדמית קטנה. *פנס ערפל שמאל שבור (הוא עובד פיקס, רק החיפוי שבור) *פילטר אוויר פתוח *איתות בצד הרכב בצבע אדום *נורית ABS דולקת *מגב אחורי בלוי, ואין מים. *לדים בלוחית זיהוי אחורית …
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
הינשוף מרשיע חפים מפשע 1 2 3
מאת pasat04- 41 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
"ניסוי שיזם בית המשפט מוכיח את חוסר האמינות שך מכשיר הינשוף: 1 מכל 12 נהגים שמורשע באמצעות הינשוף כלל לא היה שיכור". מ-Ynet אודי עציון, ידיעות אחרונות, 19/12/2008
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
הקישור הוסר Featuring Tig-art's twin scroll turbo kit. credits for TIG MOTORSPORT for the buildup and RR RACING for Tuning the car.
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פורד פיאסטה החדשה, גירסאת אקוונטיק. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3575397,00.html האם היא צפוייה להגיע לישראל? ומתי? כמה בערך היא תעלה? תודה
הודעה אחרונה מאת roei, -
היי ביום שישי נכנסתי ל"טסט השרון" בכפר סבא כדי להעביר את הרכב של אבא שלי טסט. הרכב עבר טיפול מכני לפני הטסט כך שלא היתה צריכה להיות שום בעיה לעבור אותו. אבל רק אם המכון היה הגון ולא מחפש לסחוט את האנשים שמגיעים אליו... הכל היה נראה כאילו עבר בסדר ואז בסוף הטסט אחד הבוחנים אמר לי "קח פה ימינה" לקחתי ימינה וראיתי שהגעתי למחלקה של אביזים ואנשים עובדים על רכבים. שאלתי אחד מהעובדים מה זה אומר ששלחו אותי לכאן והוא אמר שאני צריך לתקן כמה דברים... כמובן שכבר קלטתי שעשו לי פה קטע... ניגשתי לאחד מהעובדים עם טופס הטסט ושאלתי אותו מה זה אומר. הוא אמר לי "תכניס ת'רכב לכאן" הכנסתי את הרכב ושאלתי אותו מה זה אומר מבחינת מחיר והוא ענה "צריך ללטש את הפנסים ולהחליף את ה…
הודעה אחרונה מאת mr_jpdlm, -
- 5 תגובות
- 835 צפיות
מישהו ביקר שם לאחרונה? בזמנו דובר על ימים של המתנה בתור. בהזדמנות זו אני מודה לעמית קומפי על העזרה הרבה והמקצועית בטלפון. תודה.
הודעה אחרונה מאת br_amir, -
חיפוש לא יעזור מאחר ואני מקרה מיוחד לפי דעתי והטיפים חוזרים על עצמם. אני כבר 69 שיעורי נהיגה לקחתי, 6 טסטים עשיתי ועדיין לא עברתי, ידוע לי שיש כאן כמה מורי נהיגה למשאית אבל זה אותו עיקרון של לחץ. כל הטיפים של: תירגע, אל תהיה לחוץ, קח מסטיק כל אלה לא ממש עוזרים לי. כי אני נלחץ. הטעויות שהיו לי: נראה לי כל טסט בולמים אותי, פעם אחת נכנסתי בפניה בהילוך שלישי [פה באמת היתי לחוץ] ואי שליטה באוטו אחרי אותו טסט שפניתי בהילוך 3 העברתי להילוך שני וכתוצאה מכך היד שמאל משכה לכיוון שלה. בטסט האחרון ממש על ההתחלה נכשלתי [דקה אחרי נראה לי], יצאתי מיישוב [מושב] בצומת פניתי הגעתי לתוך נתיב האצה ואז הטסטר בלם אותי ובצדק, כי אם היתי ממשיך היתי כבר כנראה בבית חולים. בקיצר כל הזמן א…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
עזרה בנושא ביטול מקיפ לרכב מרצדס SLK קבריולט למשהו יש סוכן לביטוח רכב זה?
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
-
- 23 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום! איפה אוכל למצוא תמונות ומידע על אוטובוסים, נפחי מנוע, תמונות וכל הקשור לאוטובוסים הקיימים בארץ? אגד כבר שלחו לי חוברת על האוטובוסים שלהם, אבל הם לא מפרטים על המנועים, נפחים, ונתונים שונים, אלא רק על רמות הגימור ושימושים שונים, וכן מרכבים. את המרכבים מייצרות שתי החברות הישראליות "מרכבים" ו"הארגז", וכן חברה ספרדית בשם איריזאר. האוטובוסים מגיעים לארץ כשלדות, המוארכות בארץ במפעלי יצרניות המרכבים. אני רוצה לקבל עוד מידע נוסף על השלדות עצמן, אלה שעליהן מורכבים המרכבים MARS ו-APOLLO של מרכבים, ו-BARAK של הארגז. אשמח לקבל עוד מידע כללי. ד"א - כבר ביקרתי שעות על גבי שעות בפורום תח"צ של תפוז... בתודה, רועי.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
עברתי טסט ... ופתאום מתקשר המורה ומודיע לי שאתה לא חייב לנהוג בלי מלווה!! שאלתי אותו למה ? אמר לי לא כתוב פה שאתה חייב לנהוג עם מלווה עד תאריך מוסים ! לנהוג בלי מלווה או לפנות למשרד רישוי !?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הזמנתי VW JETTA בדקתי טלפונית בהרבה ביטוחים ואני לא מרוצה מהמכיר . היכן ניתן לרכוש את הביטוח הזול ביותר?
הודעה אחרונה מאת zipp0, -
-
- 3 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בעקבות חיפושי אחרי רכב, נתקלתי ברכב שפורסם כשנת 2006. על רישיון הרכב רשום שהרכב הוא שנת 2006 אך מה שתפס את עיני הוא תאריך עליית הרכב בתחילת יוני 2005. אז נכון שאני יודע שפעם (נדמה לי שהיום כבר אסור לעשות את הטריק הזה) כבר לקראת סוף השנה הוציאו רכבים שהם עם השנתון החדש. עוד הייתי מבין אם היה מדובר על רכב שעלה על הכביש באוקטובר או נובמבר 2005. אך לעלות רכב ביוני 2005 על הכביש ולקרוא לו שנת 2006? ועכשיו לשאלה בין השנים הנ"ל לא היה הבדל בדגם, ז"א שרכבים שנת 2005, 2006 זהים לחלוטין ( הדגם הנ"ל התחיל ולא שונה משנת 2004) אז איך אני אמור להסתכל במחירון, לפי שנת 2005 או לפי שנת 2006 ?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום ברכב שלי הריפודים התחילו להזדקן, דהו טיפה\ על כיסא אחד יש מרוח אפילו קצת שוקולד מלפני כמה שנים ששפשפו אותו ,זה לא נראה כזה קריטי אבל לי אישית בעין זה מפריע יש דרך לנקות ריפודים, איזה ספריי מומלץ או משהו?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מכין פרוייקט על שיפורי הרכב, יש לי פרק ובו עלי לרשום על השסתומים ותרומתם לכח סוס. למשל, כמות שסתומים, גודל השסתומים, תזמון ממוחשב וכו וכו. מה שאני מבקש ממכם זה לתת לי עוד כותרות ושינויים שבוצעו עם הזמן לשסתומים שתרמו לכ"ס. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
- 1 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
לבעל רשיון אוטובוס עד איזה משקל רכב שאינו אוטובוס מותר לנסוע?
הודעה אחרונה מאת maier, -
החלפת צמיגים
מאת DUKE1983- 0 תגובות
- 646 צפיות
יש לי דייטסו אפלאוז 97 ידנית צמיגים R13 האם אני יכול להחליף אותם לR14? פשוט אין לי ספר רכב . ואם כן אז כמה זה יעלה והיכן ניתן לעשות את זה? יש שרשור בפורום הטכני שעוסק בצמיגים ובמידות אפשריות למגוון גדול של רכבים. נא בדוק בשרשור ההוא, ורק אם רכבך לא נידון בו בעבר, פרסם בו את הודעתך. תודה.
הודעה אחרונה מאת DUKE1983, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הבנתי שב1.1.09 יורדים המחירים של הרכבים המשומשים והחדשים כ30% זה נכון? מישהו יודע על זה משהו?
הודעה אחרונה מאת eyal911, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני לא ממש סגור על עצמי אם זה קשור לפה או ייעוץ בקניה, אבל השאלה השאלתית היא: הרבה פעמים נתקלים ברכבים שהחליפו להם מנוע, וכמעט בכל פעם הבעלים מוכן להשבע שהוא הזמין מנוע חדש דנדש סגור בניילונים מהייבואן, האם זאת עבודה בעיניים וזהו מנוע שסך הכל שופץ על ידי היבואן ויובא מחו"ל או שזהו באמת עלול להיות מנוע דנדש?
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מי יתרגם לנו? עוד תמונות http://photofile.name/users/albert_nismo/3663794/81838342/
הודעה אחרונה מאת eyal911, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
לאור המיתון הקשה ומחנק האשראי הבנקאי, חברות הליסינג זקוקות למזומנים ומוכנות להפטר מרכביהן הישנים בכמעט כל מחיר. לדוגמא, במסגרת מבצע של "אופרייט ליס" מוצעות: - רנו מגאן 1.6 ליטר בגרסת הציים, ממודל 2005, בכ-36 אלף שקל, כ-20 אלף שקל מתחת למחירון הפרטיות. - יונדאי גטס 1.3 ליטר אוטומטית מודל 2006 מוצעת ב-35 אלף שקל. - אילו מאזדה 3 "אקטיב" מודל 2006 מוצעת ב-49 אלף שקל, לא פחות מ-26 אלף שקל מתחת למחירון. אוויס צפויה להצטרף לגל המבצעים מחר, ב24 לחודש, עם הנחות של ~30 אחוז http://globes.co.il/news/article.aspx?did=1000409905&fid=3220
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 3 תגובות
- 811 צפיות
החיים כאן לא הופכים לקלים יותר עם השנים בכול מה שקשור לתחבו-רע
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מקווה שזה מתאים לפורום רכב כללי אם לא אודה למנהלים נא להעביר למקום המתאים תודה. הבחור הזה הפך את הבורה שלו לקופה ממרכב סדאן מעניין אם זה לא פוגם בשלדה מה שהוא עשה לאוטו..
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. היום קיבלנו רשיון רכב חדש לקראת הטסט הקרב ובא בפברואר. הרכב הוא מרצדס C220 CDI ברמת גימור אוונגרד. הבעיה היא שברשיון רכב מצויין שברכב 4 כריות אוויר (בפועל 6), ובחלונית "בקרת יציבות" לא מסומן כלום (יש מערכת ESP). כמו-כן רמת הגימור הרשומה היא קלאסיק ולא אוונגרד. שאלתי היא למי פונים בבקשה לתיקון הפרטים? האם מספיק להגיע למשרד הרישוי הקרוב ולדרוש תיקון? אודה על כל פיסת מידע, אלי.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 620 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3642586,00.html האם מודבר על סוף עידן ה אוקטן 96?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 625 צפיות
שלום! יש לי טסת בפעם הראשונה עוד חודש ויש לי כמה שאלות: אין לי משאבה של המים לווישרים (הייתה חסרה מאז שקניתי את האוטו) השאלה היא אם אנ חייב שיהיה לי אותה בטסת או שזה לא חובה? דולקת לי קבוע נורית של ה-ABS(בצהוב) השאלה אם אני צריך לתקן את זה או שזה אמור לדלוק? ושאלה אחרונה... אם במקרה ואני נכשל טסת אני אמור לשלם בכל מקרה או שזה רק אחרי שאני עובר את הטסת? תודה רבה לעוזרים!
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כתבה שפורסמה היום בוואלה: עליה של 150 אחוז ביבוא אישי יום ראשון, 21 בדצמבר 2008, 15:01 מאת: ירון אדרי, מערכת וואלה! שברולט קורבט מרצדס ML פולקסווגן טוארג 2,300 כלי רכב יובאו השנה לישראל שלא דרך היבואנים הרשמיים ובקרוב המלאכה תיעשה אף לקלה יותר. הסוף למונופל בשוק הרכב? מנתונים שמפרסם משרד התחבורה, עולה כי מתחילת 2008 חלה עלייה של כ-150 אחוז בהנפקת אישורים לייבוא רכב חדש באופן אישי. 2,300 אישורים כאלה הונפקו השנה, לעומת 900 ב-2007. כ-280 רישיונות הנפיק המשרד בכל אחד מ-3 החודשים האחרונים. הפער גדול אף יותר בהשוואה ל-2006 ו-2005, אז הונפקו 400 ו-250 אישורים בהתאמה. בעקבות ריבוי הפונים אל משרדי הרישוי, אשר התבקשו להגי…
הודעה אחרונה מאת tomer.m, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני עומד לפני רכישה של אלפא 156 2002 מנוע 2000 סמ"ק בררתי לגבי הביטוח ונדהמתי לגלות כי הביטוח לנהג חדש הוא 11k אני מדבר כמובן על חובה+מקיף האם דבר זה הוא הגיוני? אם לא מישהו יכול לתת לי את המחיר. תודה רבה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת guyush, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכם! אפשר לעשות טסט ביום ההולדת 17? או שצריך לחכות ליום שלמחרת? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת edan82,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,083 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoni2sh
- guy.a
- Camaro 92
- lanosforce
- Be roo
- o.r
- גור אדם
- arice
- פיטר גריפין
- Yuvalino
- אליה
- yoav911gt2