רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני יהיה עוד שבועיים בתאילנד בבנקוק, פוקט וצ'אנג מאיי.. רציתי לדעת איפה יש חנויות שבהם אפשר לקנות חלקי נוי לאוטו כמו שעונים, "בד" קארבון ריפודים אולי גם מסך ואלקטרוניקה ואפילו פילטר ואגזוז אם אפשר לקבל מקום ספציפי עם כתובת זה יהיה מצויין כי אני בא לשבועיים והזמן שלי מאד מחושב תודה רבה לעוזרים ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת dabab, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 922 צפיות
פתחתי פה את הנושא ולא ב"ייעוץ ברכישת רכב" . כי כרגע לא קונים אותו , אני רוצה קצת לברר עליו פרטים לראות אם יש קו להמשיך . אם המנהלים חושבים תעבירו למקום הנכון. רציתי לדעת קצת פרטים על הביואיק אינקלייב, הבנתי שהוא חדש יחסית ולא מצאתי עליו כמעט כלום . רציתי לדעת מי המתחרים שלו פחות או יותר , איך הנסיעה בו , כמה אפשר להיכנס איתו לשטח (ברור לי שזה לא גיפ לשטח אבל שבילים וכאלה) , צריכת דלק וכול דבר שאפשר בבקשה .. לא יודע אם יש לאנשים ניסיון איתו או משו אבל אשמח לכול מידע שיש ברשותכם , תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Padi, -
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
עשיתי היום מבחן עיוני ל C1 יש לי כבר ברשותי רישיון לאופנוע ורכב פרטי עכשיו עברתי, ונירשם למטה "לצורך לימוד נהיגה או מבחן מעשי חייב באישור כשרות רפואית מרשות הרישוי" מה הדבר הזה אומר? קראתי איפה שהו באינטרנט שזה מה שרושמים, אבל האם אני אמור לעשות אם זה משהו, או שאין לזה שום חשיבות וזה רשום אצל כולם? תודה
הודעה אחרונה מאת the_player, -
שלום, רציתי לדעת כמה עולה אגזוז לחץ או אגזוז פתוח האם זה חוקי? אם זה כדאי? ומה המחיר?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
לפני כמה ימים עברתי טסט ועדיין יש לי 3 חודשים של מלווה עכשיו אני רוצה לשאול האם מותר לי להסיע יותר משני נוסעים ? (כשיש לידי מלווה) אם לא, אפשר אחרי ה-3 חודשים ? כלומר שיהיה נהג שכשיר להיות מלווה לידי אפשר להסיע יותר משניים ? זה קצת מבאס להסיע רק שני נוסעים במשך שנתיים שלמות !!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
330K ש"ח... למה הם לא מביאים WRX במחיר נורמאלי?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 3 תגובות
- 820 צפיות
היי חבר'ה,העניין הוא כזה,הציעו לנו מטעם בית ספר קורס נהיגה,והם לא ממש סגורים על איזה קורס מדובר. שהודיעו לנו בבית ספר אמרו "קורס נהיגה ליציאה ממצבי חירום",ועכשיו אני רואה שכתוב "קורס לנהיגה מתקדמת" עם פירוט על תכני הקורס: החלק העיוני בן 4 שעות יבוצע בכיתות, החלק המעשי יבוצע במגרש וכולל: סדרת תרגילים המדמים מצבי כביש: סלאלום קדימה מעגל שמיניות תרגיל הממחיש זמן תגובה+זמן בלימה+שמירת רווח נסיעה לאחור בריחה ממכשול ועצירות פתע עם וללא ABS ירידות ועליות לשול ומימינו משך ההדרכה המעשית כ- 4 שעות מכיוון שיש פה אנשים רבים שעברו קורס נהיגה מתקדמת,אשמח אם תוכלו לומר לי באיזה קורס מדובר,כי תכננתי לעשות קורס נהיגה מתקדמת ואם הנ"ל הוא קורס נהיגה מתקדמת אז זה מסת…
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן לכולם, ברשותי שרייד מודל 93, אליו פרצו בחודש האחרון לפחות 4 פעמים - טוב שאני לא שומר דברים חשובים בפנים. ברחובות תל אביב, אזור רוטשילד, נחלת בנימין, אלנבי - נראה כאילו כל לילה קורה משהו כזה, רכב אחד או אחר נפרץ, נחבל.. התאורייה שלי היא שלרכבים ישנים קל לפרוץ ולכן הם המטרות הראשונות - מרימים מעט את הידית, מעבירים בפנים חוט ומרימים את כפתור הנעילה. האם עוד אנשים סובלים מתופעה זו? האם למשהו יש טיפים בנוגע לאיך להתמודד עם הגניבות? אולי ידיות/מנעולים טובים יותר? תודה על זמנכם קובי
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אוטו דיפו נחשב זול? ואני רוצה לקנות גם ספריי לנקות את הדשבורד,על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני נולדתי ביוני 85. אני יודע שיש חברות שכבר מ-2009 מחשיבות נהג יליד 85 (לא חשוב התאריך המדוייק) כנהג בגיל 24. מכירים?
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
- 0 תגובות
- 512 צפיות
שלום לכולם וערב טוב , אני רוצה לדעת אילו שינויים אמורים להתבצע ב2009 בנוגע לתיאוריה ולמבחן המעשי . תודה מראש לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת elazar17, -
- 5 תגובות
- 958 צפיות
אופל אסטרה וקורסה שתי אחיות שקיבלו חיים חדשים. {מי אמר שהבריטים לא יודעים לעבוד}. האחות הגדולה האסטרה מצוידת במנוע 2ליטר מוגדש, מפיקה כעת 280כ"ס. מהירות מירבית של 257 קמ"ש, תאוצה 0-100 5.2ש'. והאחות הקטנה הקורסה, מצוידת במנוע מוגדש קטן יותר 1.6ליטר, המפיק 220 כ"ס. 0-100 5.8ש'.
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
- 11 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום,לבוס שלי הגיע כרטיס מגנטי של תו הנכה החדש,זהו חוק חדש שצריך להדביק אותו על השימשה,אבל את הכרטיס המגנטי,יש למישהו רעיון מקורי כיצד להדביק את זה בצורה יפה על השימשה? יש מדבקה אולי שקופה לשני הצדדים?
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
גלאי ראדאר
מאת RoyCo- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, האם למישהו יש נסיון עם הדגם הבא: Bel STI Driver בכל המבחנים שראיתי הוא די ניצח את הV1 בכל התחומים-המבחנים נערכו ברובם בארה"ב. מבחן די ישן אבל בכל זאת: http://radartest.com/article.asp?articleID=100542 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת C.U., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
ולמה "המלחמה" בתאונות הדרכים כל כך מצליחה? סיפור חם מהתנור: נסעתי היום באיזור הצפון אחרי פורד פוקוס. הגענו לצומת עם תמרור עצור. הפוקוס לפני זחל ועבר את הצומת בלי לעצור ,עבדכם הנאמן עצר כמטר לפני קו העצירה, הסתכלתי לצדדים והמשכתי בנסיעה. תוך כדי העצירה והמבט סביב הבחנתי בניידת אבל מכיוון שעצרתי כחוק לא ייחסתי לכך חשיבות והמשכתי בנסיעה. כמובן שתוך כמה שניות הניידת יושבת לי על התחת ומסמנת לי לעצור. עצרתי בצד ושוטר (נחמד) ניגש אלי ושואל אותי אם אני יודע למה הוא עצר אותי -לא היה לי מושג. או אז השוטר מסביר לי שלא עצרתי בעצור! WTF? אני שואל את אותו שוטר הכיצד ? הרי בבירור עצרתי אחרי הרכב שלפני- שהוא לא עצר. אותו שוטר אומר לי : "נכון הוא זחל בלי לעצור ואתה עצרת אחרי הרכ…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.motorauthority.com/marussia-sports-car-born-out-of-russia.html
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לכל גולשי הפורום שלום רב ברשותי פג'ו 205 מוגדשת שבדיוק סיימה פרוייקט ולכן היתה ללא טסט טיפה יותר מחצי שנה על המזל שלי באחת הנסיעות הבודדות שנסעתי שוטר תנועה סימן לי לעצור בצד והזמין לי בוחן תנועה הרכב קיבל הורדה מהכביש ואני 1000 שקל + זימון לבית משפט עכשיו לשאלות : 1.העבר שלי נקי ואני עם וותק של 4 שנים + הרכב לא רשום על שמי (אם זה עוזר במשהו) 2.אני הולך לעלות את הרכב חזרה לכביש ,ממה שהבנתי אני צריך לעשות 2 טסטים פעם אחת להורדה מהכביש ופעם אחת וטסט עצמו איך אני נמנע מלעבור את המסלול פעמיים? יש אפשרות לעלות עם הטפסים של 2 הטסטים ולמלא אותם בפעם אחת? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום! ברשותי סובארו ג'אסטי כבר 6 שנים ובכל שנה כשאני בא לעשות טסט הבוחן אומר לי שאני צריך לבצע איזון גלגלים. האם זה הגיוני שכל שנה איזון גלגלים יפיל את הרכב, או שמא לבוחן כואב הלב שאוטו בן 16 שנה יעבור טסט חלק. אבקש את עזרתכם / המלצתכם?! תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
קצת רקע: כאשר רכשתי את ה-146, המוכר אמר לי שעד הטיפול הבא נותרו עוד 3,000 ק"מ. מסיבות שונות החלטתי שלא להקדים את הטיפול, אלא להמתין שיעברו אותם 3,000 ק"מ, אולם בד-בבד, גם החלטתי שעד שהרכב לא יעבור יישור קו כנדרש, אני לא מוציא אותו לשום התגרזנות. בשעה טובה ומוצלחת, מועד הטיפול הגיע. לא אלאה אתכם בכל הדברים שטופלו או הוחלפו, רק אסכם ואומר שעכשיו בהחלט אני יכול להיות סמוך ובטוח שהרכב ישרת אותי נאמנה, גם באותן נסיעות קיצוניות שאליהן אני יוצא מידי פעם בפעם. יחד עם זאת, מה שכן אני מוצא לנכון לציין שהוחלף, הם: משולש קדמי-ימני, רפידות קדמיות (FERODO), בוקסות המוט המייצב, שהוחלפו לפוליאוריטן מתוצרת SUPERFLEX, וכן גם נוזל הבלמים. באגף הכוח, שמיניית הפלאגים (המוחלפת אחת ל-100K…
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לידיעת כל חברי הפורום. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3631902,00.html יש להתרחק מהם כמו מאש. הם רק צוברים להם אויבים. לפי דעתי הרעיון שמאחוריו הם עומדים הוא מצויין. אבל הביצוע רע. רע מאוד. פשוט לא שמים *** על הלקוחות. פשוט גועל נפש. גילעד
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 159 תגובות
- 18.8 אלף צפיות
חשבתי שיהיה נחמד לפתוח שרשור אתגר מכוניות שנוצרו ב-Photoshop בליווי תמונות . הכללים: 1. לוקחים שתיים או יותר מכוניות ומחברים אותן אחת לשנייה (ולשלישית...). 2. הרעיון הוא לא להוסיף מיליון כונסי אויר, ספויילרים מוגזמים או כנפיים מנופחות לאותה מכונית, אם בתמונות המקוריות יש כבר משהו או שזה ממש בגדר חובה אז יאללה נו, שיהיה, אבל זה לא הרעיון אז נא להשאיר את זה כדבר מישני. 3. כדאי לצרף את תמונות המקור לפחות בקטן ... 4. ...אבל נא לא להשתמש באותן התמונות שמישהו אחר העלה או לפחות לבקש רשות מראש מאותו המשתמש... האינטרנט גדול, יש עוד המון תמונות. עד כאן ברור? שאני אתחיל? והתוצאה הסופית - יאללה חברים, לעבודה ! מוטי.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 965 צפיות
שלום, ניסיתי ביום שישי לבדוק כמה דלק צורך הרכב שלי - טויוטה קורואלה 2000 GLI. תידלקתי בבוקר, נסעתי 96.3 ק"מ וחזרתי לתחנת דלק ותדלקתי 5.24 ליטר עד שזה קפץ. לפי החישוב שלי זה יוצא 18.377 ק"מ לליטר. זה הגיוני? כמעט כל ה96.3 ק"מ האלה היו בדרך בינעירונית.
הודעה אחרונה מאת gurfi, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! היום גנבו מתוך הרכב שלי - פורד פוקוס 2008 - האייפוד ועוד דברים קטנים (פנס וכו'). כל הדברים היו תוך התא כפפות לא נראים לעין. הרכב היה נעול והם פתחו הדלת אך לא שברו שום דבר. יש לי קודן ואימובילייזר אבל כמובן זה לא עושה שום דבר לגבי תכולת הרכב. האם אזעקה ימנע גניבות כאלו?
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני כותב פה כי אני חייב להוציא את העצבים שלי. היום שוב פעם אני יוצא החוצה מוריד קצת לכלוך אחרי הגשם מהאוטו עם מיים (שטיפה קלה), ואז אני שוב מגלה שיש שריטות מכוונות , לא עמוקות אבל על הלקה, בצורה כזאת |||||| על האוטו. מכיוון שהאוטו חדש, עדיין כואב לי הלב לראות את הדברים האלה. אם הייתי תופס מישהו על חם עושה את זה לא יודע מה הייתי עושה לו באותו רגע בגלל העצבנים . אני לא מבין אנשים פשוט, למה מציק לך שיש רכב שעומד וחדש בלי פגמים עדיין? מקנא?! מה הסיבה שיכולה ליהיות לבן אדם להשחית רכוש של מישהו אחר ללא שום סיבה ממשית, כלומר לא מכיר אותו, מילא הכיר אותי ולא הסתדרנו ויש לו שנאה כלשהי כלפי, אבל כלום! סתם הולכים ושורטים לאנשים את האוטו בשביל הכיף. …
הודעה אחרונה מאת rotem_b_m, -
-
- 32 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מקווה שזה המקום הנכון לעניינים הללו, במידה ולא קבלו התנצלות מראש ואנא הפנו אותי למקום הרלוונטי. אני איש הייטק במקצועי ומבין משהו במחשבים, אך איכשהו נושא ה-GPS הוזנח אצלי לחלוטין ולאחרונה כששקלתי לרכוש מערכת ניווט לרכב החדש שיגיע בקרוב הבנתי שאין לי מושג מאיפה להתחיל. אני מעוניין לקבל המלצות למכשירי ניווט טובים, טווחי מחירים ותוכנות רלוונטיות (אני לא יודע מה ההבדל בין דסטינייטור ל-iGO וכו'). בהיותי חובב גאדג'טים לא הייתי שולל רכישה של מחשב כף יד שישמש גם כמכשיר ניווט (יש לי מקום חם בלב למסך מגע ) וגם כאן השאלה מה עדיף, אם זה משתלם ואם מחשבי כף יד הם גם מכשירי ניווט ראויים או שהם מספקים חלופה עלובה לניווט בין חדר השינה לסלון. בקיצור, כמה …
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מספר שנים שאני מבטח את המכוניות דרך סוכן שקבלתי עליו המלצות ולמרות שלא נזקקתי לשירות מיוחד, מה שנעשה היה בסדר, כולל התעריפים. מעולם לא ראיתי אותו ובשעת הצורך שוחחתי איתו בטלפון. לאחרונה הוא הפסיק לעבוד והעביר את התיקים לסוכן אחר. הדבר מעורר מחשבות ושאלות לגבי נחיצותו של הסוכן והאם לא עדיף לעבוד עם ביטוח ישיר?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
Subaru getting into bicycle business Spy Shots: Peugeot 3008
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
יש לי פריוס כבר מספר חודשים, ולפני שקניתי אותה עניין אותי איך ירגיש במציאות נתון המומנט הגבוה שנע סביב ה40 ומשהו קג"מ. כשנהגתי בה לראשונה ובעצם עד היום אני לא מרגיש שום דבר יוצא דופן. קראתי ממספר אנשים באינטרנט שאומרים שבתאוצה חזקה היא יכולה לגרום לאנשים כאב בצוואר ודברים כאלה, אבל שום דבר מזה לא קרוב למציאות. אז אני רוצה לשאול, גם אצלכם זה ככה? ועוד שאלה, המנוע של הרכב די רועש, אין בידוד רעשים טוב מתא המנוע, זה ככה לא רק אצלי?
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
http://news.walla.co.il/?w=//1266789 מעניין מה היה חושב אותו בוחן אם רכב שזה הרגע אושר, היה קוטל רגע אח"כ מישהו מבני משפחתו. .
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי, אני הולך ביום ראשון לעשות טסט ללנסר 90 GLX שלי. לאחר מספר הודעות של "להתרחק ממכון כזה או אחר"... יש איזה צ'ק ליסט שכדאי לעשות לאוטו? אחרי שעה של חיפושים בפורום מצאתי את: 1. כמובן אישור בלמים. 2. מנורות (כולל מנורות מספר מאחורה) 3. פח זבל. 4. אפוד צהוב. 5. משולש זוהר. 6. כלי החלפה לגלגל ספייר + גלגל ספייר. 7. מגבים + שפריצרים. 8. תקינות המספר + צביעה בטוש שחור במידת הצורך. 9. ניקוי פנסים. מה עוד הדברים הקטנים והמטומטמים שאפשר להערך אליהם לפני טסט באופן עצמאי (ללא מוסך) ועליהם מכוני הטסטסים אוהבים להתעלק? לא מתחשק לי לחזור לטסט חוזר... תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Lenovo,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,330 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- IsraCar
- Bull-81
- רפי לין
- mcshmupi
- orankohn
- lka
- Emanuel5
- Night Driver
- fatboy1340
- Coresh
- נחוץ