Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שמרשים זו ההשפעה של מערכות השליטה מתוך הרכב שממש משנות את האופי של המכונית

אתה מוכן להרחיב?

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא בקיא במאה אחוז לגבי המערכות אבל בין השאר אתה יכול לשנות את "העדפותיו" של הדיפרנציאל המרכזי, יותר כוח אחורה, יותר כוח קדימה או נעול לגמרי.

פורסם

את זה אני מכיר, אבל אני רוצה לשמוע חוות דעת מפורטת לגבי אותן מערכות (מה קיים בנוסף ל-DCCD וכיצד זה בא לידי ביטוי/מרגיש)

פורסם
מאחר ואתה מתכוון בהשוואה לSTI, אז כן, כנראה שהS3 עדיפה - בגלל זה אודי מכרו 10 S3 על כל STI, בערך ;)

אני חושב שהסיבה שאודי מכרו יותר S3 היא כי הם קלעו יותר לטעם של הקהל הישראלי - גם במחיר, אגב. אם אתה יכול לקבל אודי בפחות מסובארו, ועם נתוני ביצועים קרובים מספיק ותחושה הרבה יותר מפוארת - ברור שתעדיף את האודי. זה לא אומר, כמובן, שהיא מכונת נהיגה עדיפה.

אתה מוכן להרחיב?

אני אשתדל.

ב-STI החדשה יש לך את הקונסולה הזאת ששולטת על אופי המכונית:

08_sti_sidrive.jpg

במצב ידני אם תעלה או תוריד את המתג הכסוף שלמטה תשנה את חלוקת הכוח בין הציר הקדמי לאחורי (לא זוכר בכמה). זה משפיע די הרבה על ההתנהגות תחת גז - יותר היגוי יתר, פחות היגוי יתר וכדומה. מצב אוטומטי הוא כמובן - אוטומטי, אבל גם בו יש שני מצבים של מינוס או פלוס (יופיעו בתמונה שלמטה מימין ומשמאל ל-AUTO הירוק). מינוס זה מתאים יותר לכבישים עם אחיזה רבה ופלוס לתנאים עם אחיזה פחות טובה - נניח עפר או שלג.

בנוסף יש את מתג הSI-DRIVE שאפשר ללחוץ עליו לקבלת מצב I (אינטליג'נט) שהוא הכי עדין - מחליש את תגובת הדוושה ואת עוצמת המנוע ודואג שמערכת ההנעה תהיה סלחנית כלפי הנהג. מצב ספורט מחדד תגובת דוושה ומספק יותר כוח (וזה מורגש) ומצב ספורט שארפ ממש מחדד את תגובת הדוושה ומאפשר שימוש בכל כוח המנוע - וגם זה מורגש מאוד.

בנוסף בקרת היציבות מאפשר ניתוק מלא בלחיצת כפתור יחידה, וניתוק חלקי בלבד בלחיצה ארוכה (שימו לב - די הפוך מההגיון...)

ag_08sti_tach.jpg

עריכה - גם לי אין מושג למה סמל ה-STI בלוח השעונים הוא בורוד.

וגם - אם תרצו לקרוא יותר (באנגלית) על פעולת המערכת, יש כאן טקסט מפורט

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אולי אני טועה ואולי לא, אבל האם כל הבקרה הזו עם מגוון האפשרויות לא מסובכת מדי? יש כמה אפשרויות לבקרת יציבות, כמה אפשרויות לויסות תגובת המצערת, וכמה אפשרויות למשחק עם הדיפרנציאל. כמה מחשבה צריך הנהג הממוצע להקדיש כדי לכייל את הרכב לפעול בדיוק לפי רצונו? זה לא מוגזם? נכון שניתן להתאים את הרכב למגוון מצבי התנהגות לפרטי פרטים, אבל האם הפיקוד המסובך הזה הוא לא יותר חסרון מיתרון? האם גם לאיבו 10 פיקוד דומה?

פורסם

זה לא מיועד לנהג ממוצע. מי שלא רוצה, יכול להשאיר את האוטו בNormal עם בקרת יציבות דולקת וסתם להנות מהכוח.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם לא בא לך "להתעסק" שים על AUTO ותקבל את מה שהיית מקבל ברכב בלי שליטה (לטוב ולרע, מבחינת המכלולים, אם הם טובים יותר או פחות) כאן האפשרויות מוסיפות אך לא גורעות.

וכן, לאיבוX בקרות דומות.

אגב, עוד מישהו מתגעגע לימים שבהם WRX כחולה עם ספויילר, 218 כוח סוס ו0-100 בכ6 שניות הייתה כל מה שאנחנו צריכים? :-)

פורסם
את הסטורית החרטוטים שלך קראתי בפורום VAG אז תחסוך את זה ממני, זו הפעם האחרונה שאני מגיב בנושא שלך שבת שלום.

אתה יכול להגדיר את מה שאני כותב חרטוטים אבל אם אתה רוצה אתה יכול לפגוש אותי כל ימי השבוע במתחם של אוטו דיל בכייף אני מוכן לעזור לך אם תרצה ואם לא אז שיבושם לך.

יניב

פורסם
זה לא נכון. הן מתחרות ישירות לדעתי ולא סתם השוו בניהן במגזינים שונים.

כמעט אותו כוח, כמעט אותו מחיר. על האודי אתה משלם פחות, מקבל פחות כוח אבל הרבה יותר מסביב ובסובארו בדיוק להפך.

השאלה מה אתה מחפש. אין ספק שמקדם התדמית באודי היא גבוה יותר, רמת האיבזור וההגשה מרשימה מאוד והמחיר גם זול יותר

בסובארו אתה יותר משלם על מנוע חזק יותר וביצועים עדיפים יותר, מערכת הנעה מתקדמת יותר (רוני הסביר זאת קודם) ובכלל אתה מקבל מכוניות הרבה יותר "קיצונית" כך שמי שמחפש מכוניות ספורטיבית יותר הסובארו תהווה תשובה הולמת יותר.

שוב, השאלה מה סדר העדיפות שלך.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

דווקא נראה לי שהSTI נוחה יותר מהS3. תנסה "פלסטיקים יפים" לעומת "מערכת הנעה" ואולי תקלע להבדלים, למרות שבסופו של דבר, ל90% מרוכשי המכוניות האלו, זה עניין של "מה אני רוצה לשדר" ותו לא. בערך כמו השוואה בין סדרה 5 לE קלאס לA6; בסופו של דבר, מה תרכוש מוכתב יותר על ידי משלח ידך (עבריין\קבלן\בוגר MBA בן 30-ומשהו שידע ללקק לבעל הבית), מאשר איזושהי תכונה כזו או אחרת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
דווקא נראה לי שהSTI נוחה יותר מהS3. תנסה "פלסטיקים יפים" לעומת "מערכת הנעה" ואולי תקלע להבדלים, למרות שבסופו של דבר, ל90% מרוכשי המכוניות האלו, זה עניין של "מה אני רוצה לשדר" ותו לא. בערך כמו השוואה בין סדרה 5 לE קלאס לA6; בסופו של דבר, מה תרכוש מוכתב יותר על ידי משלח ידך (עבריין\קבלן\בוגר MBA בן 30-ומשהו שידע ללקק לבעל הבית), מאשר איזושהי תכונה כזו או אחרת.

ממש קלעת בול לדעתי, זו גם הסיבה שה-S3 מוכרת בארץ יותר מה-STI. בסופו של דבר, רוב רוכשי המכוניות בקטגוריה הזאת מעדיפים את מקדם התדמית והעיצוב על חשבון התוכן והמהות. במגרש כזה ל-STI הרבה יותר קשה מול ה-S3.

זו גם הסיבה שחלק מהגולשים נדהמים מהמחיר של הסובארו ומשלימים עם המחיר של ה-S3, הם פשוט מעדיפים לבחון את הקנקן.

(אגב, ההיתיחסות ל-STI זהה מבחינתי גם בהשוואה של ה-S3 למול הEVO)

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
. בערך כמו השוואה בין סדרה 5 לE קלאס לA6; בסופו של דבר, מה תרכוש מוכתב יותר על ידי משלח ידך (עבריין\קבלן\בוגר MBA בן 30-ומשהו שידע ללקק לבעל הבית), .

מה לגבי בוגר MBA שמתעסק בנדל"ן להשקעה ומנצל פרצות מס על גבול העבריינות? :wink:

פורסם

לקסוס? :lol:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...