Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנחנו "אוהבים"שוטרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולמה "המלחמה" בתאונות הדרכים כל כך מצליחה?

סיפור חם מהתנור: נסעתי היום באיזור הצפון אחרי פורד פוקוס. הגענו לצומת עם תמרור עצור.

הפוקוס לפני זחל ועבר את הצומת בלי לעצור ,עבדכם הנאמן עצר כמטר לפני קו העצירה, הסתכלתי לצדדים והמשכתי בנסיעה.

תוך כדי העצירה והמבט סביב הבחנתי בניידת אבל מכיוון שעצרתי כחוק לא ייחסתי לכך חשיבות והמשכתי בנסיעה.

כמובן שתוך כמה שניות הניידת יושבת לי על התחת ומסמנת לי לעצור. עצרתי בצד ושוטר (נחמד) ניגש אלי ושואל אותי אם אני יודע למה הוא עצר אותי -לא היה לי מושג. או אז השוטר מסביר לי שלא עצרתי בעצור! WTF?

אני שואל את אותו שוטר הכיצד ? הרי בבירור עצרתי אחרי הרכב שלפני- שהוא לא עצר. אותו שוטר אומר לי : "נכון הוא זחל בלי לעצור ואתה עצרת אחרי הרכב שלפניך כי היית חייב ולא כי רצית לעצור ... אני שואל אותו :הרי הרכב שלפני לא עצר ולכן לא אילץ אותי לעצור,אני עצרתי כי הצומת מסוכן וצריך לעצור.

השוטר מתחיל לתמרן לי : נכון שעצרת אבל לא עצרת בקו הצומת ולא בקו העצירה אלא הרבה לפני. אדוני השוטר אני משיב ,הרכב שלפני זחל מעבר למחצית אורכו מעבר לקו העצירה, אני עצרתי אחריו הבטתי לצדדים (הוא ציין שראה אותי מסתכל לצדדים)ונסעתי,למה אתה עוצר אותי, שנניח אני ספק עבריין כאשר לפני הרכב לא עצר לחלוטין? תשובה לא קיבלתי.

אמרתי לו : אדוני השוטר,מכיוון שלך נקודת מבט טובה משלי עדיין ראית שעצרתי ,אולי תן לי דו"ח אזהרה במקום להרוס לי את היום?" השוטר הסכים-רק בעייה המסוף לא עובד ואני צריך לשלוח מכתב לקצין התנועה וכו'. אותו שוטר רשם בדו"ח בצורה ברורה שראה אותי עוצר(!) ושאם היה לו מסוף היה ממיר את הדו"ח לדו"ח אזהרה.

זהו זה הסיפור . אני חסר מילים לתאר את מה שאני מרגיש,אבל זוהי דוגמא קלאסית לשוטרי התנועה שלנו וכמה טיפשות/רישעות/אגו/חיפוף /חוסר מקצועיות אצל שוטר האמון על "שירות הציבור".

פורסם

לדעתי הצדק איתו. צריך להגיע לעצירה מוחלטת ממש לפני קו העצירה, לא מטר, 87 או 62 ס"מ לפניו.

נסה להיזכר בשיעורי הנהיגה- כשהיית מגיע לתמרור עצור ולפניך היה עוד רכב, היית מגיע לעצירה מוחלטת, הרכב היה עובר, אתה היית מתקדם אל עבר קו עצירה, עוצר באופן מוחלט ואז ממשיך בנסיעה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט יקירי אנחנו לא מחפשים כאן מורי נהיגה, לרובנו כבר יש ניסיון פלוס כמה שעות טיסה.

באמת מקרה מעצבן, עכשיו תתחיל עם מכתבים ופקסים ודואר רשום, ועד שתקבל תשובה רק יתפח הקנס והנקודות יתווספו לך.

פשוט בקש להישפט (הרי הוא רשם בודאות שראה אותך עוצר ולא עובר את החוק) אז למה דו''ח?

מה זה המשחק הזה מסוף יצא לחופש חנוכה ולא עובד...

שלח בקשה שאתה מבקש לבטל את הדו''ח עקב עבר אחרון נקי, ושהשוטר ציין שעצרת והמסוף לא היה פעיל, אינך רואה עילה לדו''ח ואתה מבקש לבטל או להישפט.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

נתתי את שיעורי הנהיגה כדוגמא לנהיגה חוקית.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לך זה היה נראה כמטר לפני קו העצירה שבפועל זה כנראה היה יותר. אין לך על מה להלין כי לא עצרת כחוק.

עכשיו תבקש להמיר את הדוח לאזהרה בעצמך ע"י מכתב למשטרת התנועה של האיזור בו נתפסת.

אם אין לך עבירות תנועה קודמות כ 2 שנים אחורה יש סיכוי כי בקשתך תאושר.

פורסם

אם עצרת אחרי הרכב שהיה לפניך שחצה את הקו המשיך לתוך הצומת,והעצירה שלך הייתה בקו או קרוב לקו זה תקין לחלוטין!!!

ז"א שכיבדת את התמרור,חוץ מזה המשמעות יכולה להיות מה קורה עם שדה הראייה במקום שעצרת בו,באם יש שדה ראיה,אין שום סיבה להתקדם ולעצור שוב,העצירה בטווח של כמה מטרים מהקו היא תקינה לגמרי.

אני הייתי פונה ללשכת תנועה הרלוונטית ומבקש את ביטול הדו"ח לאחר הסבר מפורט בכבת כולל סקיצה של הצומת.

פורסם
לדעתי הצדק איתו. צריך להגיע לעצירה מוחלטת ממש לפני קו העצירה, לא מטר, 87 או 62 ס"מ לפניו.

נסה להיזכר בשיעורי הנהיגה- כשהיית מגיע לתמרור עצור ולפניך היה עוד רכב, היית מגיע לעצירה מוחלטת, הרכב היה עובר, אתה היית מתקדם אל עבר קו עצירה, עוצר באופן מוחלט ואז ממשיך בנסיעה.

תקנה 64 ד':

פרק 230 (ד) נוהג רכב המתקרב לצומת שלפניו מוצב תמרור המציין חובה לעצור, יעצור במקום שיוכל לראות את התנועה בדרך החוצה, ואם סומן קו עצירה — לפני קו העצירה, ויתן את זכות הקדימה לרכב אחר המתקרב או הנכנס לצומת מכביש אחר.

השאלה היא אם זינקת מייד אחרי הפוקוס שגלש לפניך, או שהמתנת במצב עצירה, ואז יצאת מהצומת (אני מניח שלא היה מצב של אי מתן זכות קדימה, כי אז אין ספק שמגיע לך דו"ח)?

החובה לעצור מוגדרת כ- לפני קו העצירה. אין כאן תחרות על קירבה לקו.

אם עצרת כמתואר לעיל - כתוב ללשכת התנועה תוך תיאור נסיבות המקרה, ובקש לבטל את הדו"ח.

פורסם

לא רק שעצרתי,השוטר גם ציין בפני שראה שהבטתי לצדדים.

שביט נכבדי אתה צודק.

לשמחתי יש שופטים שמכבדים לא רק את המילה הכתובה אלא גם את כוונת המחוקק, יש פס"ד תקדימי (אנסה למצוא אותו ולהוסיף אותו בהמשך) שניתן במקרה מאד דומה. השופט קבע שנהג שעצר- אחרי רכב אחר שעצר בקו עצירה -ולאחר עצירתו (מרחק רכב מקו העצירה) "זחל" לעבר הצומת בזהירות(!),אינו חייב לעצור פעם נוספת רק כדי לציית להוראת "קו העצירה" מכיוון שמילא את חובת הזהירות המוטלת עליו בכך שעצר והתקדם בזהירות וגו'.

במקרה שלי, עצרתי כאשר הבגאז' של הפוקוס היה על קו העצירה ואני ממש צמוד אליו.

אני אנסה לבטל את הדו"ח לגמרי ואעדכן בהמשך.

פורסם
נתתי את שיעורי הנהיגה כדוגמא לנהיגה חוקית.

יש פסיקה שאומרת אחרת (לא שיש לי כוח לחפש אותה עכשיו), של נהג שהזדחל אחר רכב אחר וזוכה, לאחר שהשופט קבע כי הוא נהג בהתאם "לרוח החוק" או משהו כזה.

לפותח השרשור - אני הייתי קובע עם השוטר דייט בבית משפט.

מתישהו צריך גם להיות צודק לא רק חכם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היה מעניין לחקור מיתאם בין יחס לשוטרים ועבריינות על הכביש.

מאלה שסביבי שנוהגים 40 שנה בלי הרבה עבירות חמורות אני לא שומע התבטאויות מורעלות ,שמעידות רק על אומריהן, נמו כאן.

פורסם

בהצלחה בביטול הדו"ח, כרגיל אטימות כחולה במיטבה, וחיימי, מתי תפסיק עם הטרחנות הכחולה המאוסה שלך?

אתה בטוח שאתה נמצא במקום הנכון בכדי להביע דעות? אין פורום לשוטרים בפנסיה שבמקרה פסחת עליו?

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

• תוכן חדש...