רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,602 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 754 צפיות
אהלן חברים כל פעם אחרי שאני שוטף את הרכב . נשארים לי סימנים ממש בולטים בחלונות ובשמשה הקדמית והאחורית , יש לכם אולי רעיון ? ואמ אני משפריץ עם סנו חלונות ומנגב עם חולצת טי שירט צבאית ... :] תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת dj_leonardo, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 40 תגובות
- 4 אלף צפיות
יש שעות בהם עדיף להשאיר את הרכב בבית. שעות שבהם אתה יודע שאפילו נסיעה קצרה תגמר בהרבה עצבים ומרמור. אני מניח שמדובר בנושא אינדיבידואלי, בואו ונבדוק עד כמה מה הזמן השנוא עליכם ביותר לנהיגה? אלו ששונאים לנהוג ביותר מפרק זמן אחד מוזמנים לבחור את זה שבכל זאת קצת יותר מעצבן אותם.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש אופציה להשכיר רכב פאר ל3 ימים לנהג צעיר איזה חברות מאפשרות תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רכשתי פנסים אחוריים לרכב (בקליות שקופות) דרך האתר EBAY בקיצור הם בארץ וקיבלתי מכתב שאני יכול לבוא לשחרר את הפריט. אחרי שהתקשרתי למספרי הטלפון שיש על גבי המכתב נאמר לי שאני צריך להביא/לשלוח טופס אישור על הפנסים ממשרד התחבורה. אני מאזור הקריות והחבילה שלי במכס בתל אביב... איך ניתן לשחרר אותם כי עכשיו המצב די תקוע, החבילה במכס מחכה לשיחרור אבל הבעיה היא להשיג את האישור של משרד התחבורה ומבחינת כסף כבר חוייבתי על הפנסים ואחרי שלוש שבועות עוד צריך לשלם דמי אחסנה! בקיצור פלונטר לא נורמלי חייב עזרה חברים..
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם שאלה היפותטית לחלוטין: אם יש לי כמה רשיונות,למשל ב' ג' וA...ובאחד מהם,נניח בA אני עושה עבירה שגוררת שלילה (נניח מהירות מופרזת מאוד) אז האם השלילה היא גורפת ונפסלים לי כל הרשיונות,או השלילה היא רק לדרגה שבה בוצעה העבירה? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
משרד הרישוי והאזרח הקטן
מאת Guest maordan- 4 תגובות
- 717 צפיות
שלום לחברים זהו מכתב ששלחתי היום להנהלת משרד הרישוי קראו והתרשמו. אל רשות הרישוי. איתרע מזלי ואני זקוק דווקא היום לשירותיו הגרועים של משרד הרישוי של מדינת ישראל, בהכירי את פגיעתו הרעה של משרד הרישוי ואת זלזולו היומיומי באזרח הקטן, טרחתי ובדקתי באתרכם המהולל ווידאתי שאין כל חריגה או מגבלה בשעות הפתיחה של הסניף בבני ברק לתאריך 16/12/08, משהובטח לי באתר שהכול כשורה, הגעתי אל הסניף בבני ברק היום בבוקר רק כדי למצוא יחד עם עוד כמה עשרות אזרחים זועמים את שערי הסניף בבני ברק נעולים ומסוגרים ללא כל הסבר או הודעה , כעת עליי לנדוד לחולון לבזבז יום עבודה יקר מאוד בהמתנה ובנסיעות. בבירור טלפוני שערכתי עם המוקד הטלפוני של משרד הרישוי במספר *5678 נעני…
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בסוף דצמבר 2007 נתפסתי על 148 קמ"ש, לאחר הפחתה, בכביש החוף. רשיוני נשלל במקום ל30 יום, קבלתי הזמנה למשפט, בחדרה בחודש יוני 2008. שכרתי את עורך דין יאיר סטולר מחיפה, הוא עשה לי עסקת טיעון בשיפוט מהיר בבית המשפט בחיפה, שם הוסיפו לי 10 ימים לשלילה המנהלית+1100 ש"ח קנס+4 חודשים שלילה על תנאי. אתמול בבוקר קבלתי דואר רשום, מסתבר שהמשפט בחדרה לא בוטל, התביעה המשטרתית ובית המשפט בחדרה, לא ידעו שכבר נשפטתי בחיפה וקיבלתי כבר עונש, בחדרה בחודש יוני, שפטו אותי בהעדרי וגזרו עליי 1000 ש"ח קנס נוסף+3 חודשים על תנאי. ראיתי שמספרי התיקים שונים, אבל לפי בירורי שערכתי מדובר בוודאות על אותה עבירה! העורך דין שלי מנסה להרגיע אותי שהעניין יטופל, שהטעות תתוקן וההרשעה הנוספת תמחק. אני…
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 0 תגובות
- 621 צפיות
הונדה אקורד שנת 2001 דגם ES מפואר מנוע 1850 כמה כוח סוס יש לה? http://www.carfolio.com
הודעה אחרונה מאת DRS, -
- 2 תגובות
- 632 צפיות
ניכנסתי לזאפ מצאתי מחיר טוב גם לביטוח מקיף וגם לביטוח חובה ₪ 7,604 ₪ 49₪ 6,117₪ 1,438המרכז והשפלה/חולוןביטוח בטוח כתובת: הבנאי 5, חולון | טלפון: 1700504060 , טלפון נוסף: שאלתי האם מסוכן לרכוש בחברה זו כי זוהי חברה לא מוכרת כמו ביטוח ישיר או AIG. ובכלל בכללי בחברות קטנות,איך אפשר לדעת שאני לא נופל בפח? תודה מראש דימה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
שלום לכולם (כן מאוחר) אבל בכל זאת היום אני מתעורר בלילה (אני לא יושן טוב) שומע איזה רעש בחוץ ואני גר בביניין רב קומות אני רואה איזה ערס משחק עם האוטו כאילו מנסה לפרוץ אז אני כמו כל בן אדם אחר התקשרתי למשטרה אמרתי להם ש איזה בן אדם מנסה לפרוץ אוטו ותנחשו מה הבחורה אמרה לי (במשטרה) היא אמרה אז מה אני אומר לה מה זאת אומרת אז מה והיא שוב אומרת לי אז מה ואיך להגיד את זה(יש לה קול כמו של פרחה דרומית) אני אומר לה תשליחי ניידת או משהו והיא ניתקה כן אני מסתכל דרך החלון והרכב כבר נעלם (מה שאני רוצה להגיד שזה בושה למשטרה שלנו מה קרה להם היום פעם זה היה אחרת).
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
- 4 תגובות
- 970 צפיות
פשוט נמאס לי מהן!!! כמה פעמים ייצא לכם להיתקל באישה שנוסעת כאילו זה מגרש המשחקים שלה?! לי יוצא המון לאחרונה וזה מזעזע, נתחיל עם: *הן עוברים נתיב בלי להסתכל ובלי לאותת. *הן מעכבות את התנועה, נוסעת בשנטי שלהן. *הן לא מקשיבות שמצפצפים להן. והכי גרוע, שנתקלתי בו לפני שעתיים בערך, אישה נוסעת כנגד כיוון הנתיב!!!:brickwall: אני נוסע בנתיב שלי פיתאום אני רואה אישה נוהגת על מסחרי (Van) כנגד כיוון הנסיעה (על הנתיב שלי)!!! WTF?! צפרתי לה, מזל שזה היה על מהירות נמוכה... אחרת הייתי עושה וואחד תאונה, שלא נדבר על זה שאני נוסע על קטנוע. כל פעם שאני רואה מכונית (כשאני נוסע מאחורה) עושה את אחד מהסעיפים שרשמתי יישר אני אומר "זאת בחורה על בטוח" אני עובר את המכ…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 742 צפיות
שלום רציתי לדעת עם אני מזמין קסנון מאתר אייבי מחו"ל כמה זה עולה להכניס אותו במכ"ס ועם לא יתקעו אותו במכ"ס? ועם יש לכם מספר שלהם ?.. __________________
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שעות הערב המוקדמות בערך 5-6 בערב, נסיעה בכביש החוף מחיפה לתל אביב נסיעה די פקוקה מהירות ניסעה בערך 50 - 60 קמ"ש. אני נוסע אחרי רכב מסוג I30 ומדבר אם אמא שלי שהיתה איתי באוטו לפתע האוטו שלפני בלם בפתאומיות ואני לא היתי מספיק עירני ולא הבנתי את המהירות בא הרכב לפני בלם אז לא בלמתי בחוזקה וכהבנתי שהאוטו לפני כבר כמעט עצר ואין לי סיכוי לעצור גם אם אני בולם בכל הכח, סטיטי לשולים ועצרתי בחוזקה (אבל בלי חריקת צמיגים) עצרתי במקביל לרכב שלפני אולי הפרש של 20 ס"מ בין הקדימה שלו לשלי אחרי שעצרתי פתאום אני שומע חריקת בלמים חזקה ואז בום נכנסו בי מאחורה. רכב מסוג קנגו שנתון 01 נכנס בי מאחורה הנזק לאוטו שלי לא נראה רציני אבל אצלו התקפל לו כל המכסה מנוע והפגוש, נשבר לו פנס והאוטו שלו…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רב! לפני שבוע אני קיבלתי קנס על מהירות של 109 קמ"ש בכביש עכו כרמיאל, בכביש זה מותר לנסוע 90 קמ"ש. רציתי לדעת מאיזה מהירות המצלמות פועלות. 109 זה בדיוק המהירות שבה נסעתי או שזה אחרי הפחתה ?
הודעה אחרונה מאת masu, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
לפני כ4 חודשים בערך קיבלתי רכב מהעבודה בהשכרה זמנית של שבועיים. בבוקר אחד מימי העבודה האוטו התחמם מאוד ונאלצתי לעצור בכביש מס' 5 לפני פתח תקווה. מכוון שהיו פקקים ולא יכלתי לעבור את כל הנתיבים (הייתי בשמאלי הקיצוני) נאלצתי לעצור בצד השמאלי. כאשר עצרתי את הרכב כיביתי אותו על מנת לא לגרום נזק נוסף לרכב והתקשרתי לחברת השכרה להודיע להם כי הרכב נתקע והבטיחו לי שיחזרו אלי ותוך חצי שעה יגיע גרירה שיקח את הרכב ויתנו לי רכב חלופי, פעלתי לפי ההראות שהחברת השכרה נתנו לי - לעצור בצד להפעיל אורות איתות להשאר ברכב ולחכות ולא להניע אותו. מכוון שכל ההתרחשות היתה ביום עבודה הודעתי למעסיקים שלי כי הרכב נתקע ואוכל להגיע רק לאחר שאני אקבל רכב חלופי. עברה שעה ולא התקשרו אפילו להגיד לי …
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
עשיתי ביטוח מקיף שאין בו כינון אוטומטי לאחר תביעה. האם ניתן לדעת מה המקסימום % שאני יכול לשלם לכינון מערך הרכב? לדוגמא, אני רוצה לחשב כמה יעלה לי כינון אם רכב ששווה 50,000 ש"ח והייתה תביעה על 10,000 ש"ח חצי שנה לאחר תחילת הביטוח?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני יודע שהשאלה בפני עצמה קצת מוזרה, אך מעילעולים בפורום מצאתי את המושג "היגוי אחורי פאסיבי" עם הסברים מפורטים בדיוק אחרי שדיברתי עם חבר בדיוק על אותו הנושא אתמול בערב בלי לדעת שדבר זה קיים בכלל, אך מימה שקראתי למדתי כי רק לZX ול306 יש את ה"פינוק" הזה ורציתי לדעת עם ישנם רכבים נוספים שבידי נהג ישארלי צעיר אפשרות לשים ידיו עליהם? כמו למשל ה405/6 שנחשבות לדגמים היותר יוקרתיים של פזו שמקבילים לשנתונים של ה306/ZX...
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
שלום זה כבר חודש שאני והחברים מתווכחים על הנושא של המיזוג. אני מפנה את השאלה אליכם: אם אני פותח את המזגן ברכב ועושה על מצב שהאוויר נכנס מבחוץ. שם את הטמפ' על הכי חם ואת הוונטה על 4 מתוך ארבע כלומר הכי חזק. האם זה לוקח לי דלק?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, לפני חודש וקצת קניתי רכב (יונדאי קופה 2003 V6) שהתגלתה תקלה במנוע שלה. בוכנה מספר 5 נשרטה ויש צורך לחרוט את המנוע. מכיוון שאין אני מאמין בתיקונים שכאלה, החלטתי להחליף מנוע. האם קיים מקום בישראל שיהיה מעוניין לרכוש את המנוע המוחלף (110 אלף קילומטר, ללא בעיות נוספות) בעלות זולה? מנוע חדש שווה 40 אלף שקל, ביבוא עלות המנוע סביבות 15 אלף שקל, אני מוכן למכור אותו AS IS במחיר של 5,000 ש"ח. מישהו מכיר או יכול להכווין אותי למקום שיהיה מעוניין לרכוש ממני את המנוע? פירוקיות, מוסכים המומחים בשיפוץ והחלפת מנועים וכו'... תודה!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לצורך העניין נגיד שאבא שלי עובד במקום שמספק לו רכב ( למשל אגד, חברת חשמל, מקורות) אבל מאפשר רק לנהגי החברה לנהוג על הרכב, האם אפשר להגיע להסכם עם החברה? לחילופין האם אפשר לבטח את הרכב בביטוח נה חדש, או שחייב את אישור מקום העבודה?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חשבתי לפתוח עוד נושא מעניין שכל אחד ירשום את המכונית המהנה ביותר שהוא נהג עליה עד היום ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
באיזה אופנועי מוטוקרוס יש רשיון לכביש?
הודעה אחרונה מאת low rider, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 121 תגובות
- 16.1 אלף צפיות
בעקבות שאלה ששאלתי פה בקשר לחבר שלי שנעצר על נהיגה בגילופין (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129521) וכל ההערות שנזרקו באוויר, מעניין אותי מי פה בדרך קבע עם מאחורי ההגה לא שותה בכלל, ואם כן שותה, כמה הוא שותה שהוא חושב שאחרי שהוא מתיישב לנהוג שהוא כבר לא שיכור לפי הגדרה. פשוט אני בזמן האחרון שאלתי כמה אנשים כאשר הם יצאו, כמה הם שתו, והם לא שתו הרבה, אבל הם עברו את הגבול המותר. אני בטוח שיותר מ 50% מאלה ששותים ונוהגים חזרה הם עורים על החוק. וחשבון פשוט באמת עכשיו, עם שתיתם שתי בירות של חצי ליטר (ואת זה את האמת אפילו לא מרגישים) ונהגתם במהלך שעתיים שלוש הקרובות, אם שותר היה עוצר אותכם, כנירא הייתם נפרדים מהרישיון.
הודעה אחרונה מאת the_player, -
-
ארה"ב - תמונות 1 2 3
מאת T-Roy-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ושבת שלום! לאחרונה (טוב, לא כל-כך לאחרונה , חודש ומשהו?) חזרתי מטיול בארה"ב וחשבתי לשתף את הפורום בתמונות. קודם כל אני חייב לציין שארה"ב היא ארץ מדהימה, הן בנופים והאווירה והן בנושא המוטורי. ראוי לציין, אינני צלם מיקצועי ולכן חלק מהתמונות לא יצאו משהו. דבר שני, לא אני ולא מקרובי מופיעים באף אחת מהתמונות, נא לכבד . נתחיל עם התמונה שלפי דעתי יצאה הכי טוב מבין כולם: עוד כמה: ההוספת תמונות מסתבכת לי קצת אז אני הוסיף עוד תמונות בתגובה. נ.ב: כמובן שלא נקפח את חובבי האספנות ונוסיף תמונות של רכבי אספנות.
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קרוב מגרמניה עושה עלייה לארץ בינואר כעולה חדש , אם הוא מביא רכב כל נהג יכול לנהוג ברכב ?
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 2 תגובות
- 799 צפיות
חבר נמצא כרגע בחו"ל (ארה"ב)והוא רוצה להביא לי רדיו דיסק , האם לאחר ההתקנה אני צריך להתאים תדרים כאן בארץ או שזה מתאים ולא צריך לעשות כלום. ירון מאיר
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
לפני יומיים לאחר שנישרפה לי המנורה של מספר הרכב החלפתי בחדשה וסידרתי את זה , אבל האם המספר חייב להיות מואר ? ואם לא אז מה סכום הקנס על זה ?
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. לאחי הקטן הייתה תאונה אתמול. (הכול בסדר איתו, אך הרכב ניפגע דיי חזק ) יש לי ביטוח מקיף וכו. וליפני שאני שולח אותו מחר למוסך הייתי רוצה לשמוע את דעתכם מהנסיון שלכם, האם אפשרי לתקן את זה בכלל או שזה הורדה מהכביש. הרכב מסוג סובארו גרנד ליאונה שנת 94 ידנית 1600 ס"מק.. מלבד הפגיעות הקוסמטיות שניגרמו לשמשה הקידמית,חלונות קידמיים של דלתות צד ולגג של הרכב. הרכב עצמו נוסע מעולה ולא מרגישים בעיה. (חבר עם ידע במכונאות הסתכל על המנוע ואמר שאין שום בעיה שם) מכסה המנוע אפילו לא נישרט כך שהייתי רוצה לדעת באמת מה דעתכם כי בסופו של דבר הייתי מעדיף שיתקנו אותו עקב הערך האישי שיש לי לרכב. מעלה סירטון שאחי הקטן צילם אחריי המיקרה.(אל תשימו לב לשטויות שיוצאות לו מהפה) (מ…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
צהריים טובים לכולם, היום תפס אותי שוטר סמוי בזמן שעניתי לשניה בפלאפון, משך השיחה היה בקושי 3 שניות אך השוטר טען שדיברתי מעל דקה. הוא לא רוצה להכשיב בכלל... בקיצר דפק 1000 ש"ח כנס + 4 נקודות. אמרתי לו שאני חייל ואין לי כסף לשלם סכום גבוה כזה אך זה גם לא הזיז לו... הוא אמר שאם אני אבקש להישפט יש מצב ששופט יכול להוריד לי את הכנס בגלל שאני חייל ולפרוס לתשלומים... זה באמת יכול לעזור?האם כדי לבזבז את הזמן על כל התהליך הזה? תודה מראש לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- 1 תגובות
- 542 צפיות
בשעה טובה ומוצלחת עברתי טסט . הבעיה היא כזאת יש לאוטו את כל הביטוחים נהג צעיר ביטוח חובה קיצור הכל חוץ מביטוח חובה של נהג חדש? מבחינה חוקית אני ראשי לנהוג על כבישי ישראל או ששוטר יכול לעשות משהו בנידון?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,311 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Deutz912
- פול-טנק
- Yondalar
- רפי לין
- fishmanl
- Pavlik
- nglancer
- פריג'י
- AmitGo
- orankohn
- לירון .ה.
- cbendor