Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנס על אי הצבת משולש אזהרה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כ4 חודשים בערך קיבלתי רכב מהעבודה בהשכרה זמנית של שבועיים.

בבוקר אחד מימי העבודה האוטו התחמם מאוד ונאלצתי לעצור בכביש מס' 5 לפני פתח תקווה. מכוון שהיו פקקים ולא יכלתי לעבור את כל הנתיבים (הייתי בשמאלי הקיצוני) נאלצתי לעצור בצד השמאלי.

כאשר עצרתי את הרכב כיביתי אותו על מנת לא לגרום נזק נוסף לרכב והתקשרתי לחברת השכרה להודיע להם כי הרכב נתקע והבטיחו לי שיחזרו אלי ותוך חצי שעה יגיע גרירה שיקח את הרכב ויתנו לי רכב חלופי, פעלתי לפי ההראות שהחברת השכרה נתנו לי - לעצור בצד להפעיל אורות איתות להשאר ברכב ולחכות ולא להניע אותו.

מכוון שכל ההתרחשות היתה ביום עבודה הודעתי למעסיקים שלי כי הרכב נתקע ואוכל להגיע רק לאחר שאני אקבל רכב חלופי.

עברה שעה ולא התקשרו אפילו להגיד לי כלום, התקשרתי במהלך כמה פעמים ורק לאחר 4 שעות שלמות החליטו לחלץ אותי והגיע אחד העובדים של החברת השכרה עם רכב זהה הוא בדק את הרכב והעריך כי צינור מים התפוצץ ואמר לי להשאיר את הרכב במקום ולקח אותי לחברת השכרה ונתן לי את הרכב שהוא הגיע איתו.

היום קיבלתי דו"ח על אי הצבת משולש אזהרה, הפירוט המלא:

נהגת ברכב הנ"ל, שנעצר על פני הדרך מחמת קלקול,ולא הצבת מאחוריו משולש אזהרה ,בניגוד לתקנה 70(א) לתקנות התעבורה.

סביר להניח כי הדו"ח הגיע לחברת השכרה וחברת ההשכרה הפנו אותם אלי.

הסכום אומנם קטן ואין לי בעיה כלל לשלם אותו אך העבודה שפעלתי לפי הוראות שחברת ההשכרה נתנה לי ולכן הם צריכים לקחת את האחריות על העבירה.

חשוב לציין כי לא היה ברכב משולש אזהרה והדו"ח התקבל רק לאחר שעזבתי את המקום וחברת ההשכרה הודיעה לי כי היא תביא גרר ועשתה זאת רק לאחר כמה שעות שעזבתי את המקום ולא חצי שעה כמו שהבטיחו.

האם אפשר לערער על הדו"ח? האם כדאי לפנות לחברת ההשכרה ובגדול מה אתם מציעים לעשות?

S2000

פורסם

החוק קובע שאתה צריך לשים משולש אזהרה. אין לך אפשרות לגלגל את האחריות לחברת ההשכרה, כי אתה הנהג והאחראי בפני החוק. זה שאתה לא מודע לכך שעליך לשים משולש אזהרה, צעד אלמנטרי, זה כבר לא טוב.

זה מאוד חשוב לשים משולש אזהרה זה, בייחוד אם אתה תקוע בנתיב השמאלי.

דוח מוצדק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מדוע לא דיווחת להם שאין משולש אזהרה?

היית צריך לומר להם באותו הרגע שאין לך אביזר בטיחות, ככה יכלת לצאת מידי חובה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

למרות שלחברת ההשכרה חלק בדבר בשל היעדרו של משולש האזהרה, האחריות במקרה זה חלה עליך.

זו הייתה יכולה להיות באותה מידה נורה שרופה שגם אז, למרות שהרכב אינו שלך ולא ריאלי (אך הגיוני עם זאת) שתחליף נורה על חשבונך. האחריות על נהיגה במכונית ללא תאורה תקינה היא שלך.

אבל, לגבי תשלום הקנס, אני בהחלט חושב שחברת ההשכרה שהוציאה מכונית ללא ציוד אלמנטרי זה צריכה לשאת בהוצאות הנגרמות בשל כך.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני מודע לכך שצריך לשים משולש אזהרה, אך חברת ההשכרה אמרה לי שלא לצאת מהאוטו ולא להשאיר אותו ללא השגחה.

ולכן אני חושב שהם אחראיים לשלם את הדו"ח הזה במקרה ו..

1. הם היו מגיעים בזמן שהם הודיעו וגוררים את הרכב כמו שהבטיחו שיעשו.

2. היו מודיעים לי שאצרך לשים משולש או שברגע שבא הבן אדם מחברת ההשכרה וראה את הרכב ולא אמר לי לגבי משולש או הוציא משולש מהרכב שהוא הגיע איתו כדי שיהיה לי לשים.

לא רק שהדו"ח היה נמנע גם לפי דעתי האחריות לא היתה נופלת עליהם. יכול להיות שבדיעבד יכלתי לעשות אחרת ולפעול נכון יותר אך לא ידעתי שכך יהיה השתלשלות העיניינים ואולי הייתי תמים שברגע שאמרו לי שהם יגיעו תוך חצי שעה באמת חשבתי שיגיע גרר תוך חצי שעה ויגרור את הרכב משם ופועל מה שקרה שהגרר הגיע רק אחרי הרבה שעות שהרכב עמד שם.

הקנס ניתן בשעה 16:00 הרכב נתקע שם בסביבות השעה 7:30

S2000

פורסם

DAR , יקירי תעצור את זה כאן.

הרגע שבו הבנת שאתה לא נוסע לשום מקום, הוא הרגע שבו היית צריך לשים משולש. שלא היה, ועל זה מגיע נו נו נו גדול לחברה.

ההתחשבנות שלך צריכה להיות מול החברה (או מול האחראי על העניין מטעם מקום העבודה שלך) לגבי התשלום, וכאן הסיפור הוא עקרוני ללא קשר לגובה הקנס.

דבר שני, "הם אמרו לי לא לצאת" הוא לא טיעון חכם במיוחד, להישאר בתוך מכונית לצד הכביש ועוד בשמאל על אחת כמה וכמה הוא דבר לא בריא, גם אם הם אומרים לך לעשות כן, שיקול הדעת שלך הוא זה שיקבע בשטח ולא איזה מוקדן משועמם.

אגב, לטובת הגולשים, מה שם חברת ההשכרה כדי שנדע מי זו שמוציאה מכוניות ללא ציוד בטיחות ומייבשות לקוח במשך שעות במצב סיכון.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

חובת הצבת משולש אזהרה ידועה לכל וחברת ההשכרה לא צריכה לידע אותך על כך, ההנחיה שלהם היא לא לעזוב את הרכב אבל איש לא יכול לחייב אותך לשבת בו עד הגעת החילוץ. אם ידעת שאין ברכב משולש אזהרה למה לא הודעת להם כשאספת את הרכב?

יכולת לבקש מנציג החברה שהגיע עם רכב החילוץ שיציב את המשולש שהיה ברכבו מכיוון שלא עשית את זה האחריות היא שלך שלם את הדו"ח וסע בזהירות.

גם רכב שעומד תקול חצי שעה מחייב הצבת משולש.

Peugeot 208GTI

פורסם

"אמרו לי לא לצאת מהרכב"

מה אתה ילד קטן? ואם היית צריך להשתין אז גם היית בא אם הסיפור הזה "אמרו לי לא לצאת"?

מה זה הטיעונים הילדותיים האלה?

נתקעת עם הרכב, חובה עליך להעביר את האוטו לשולי הדרך, לשים משולש ולהפעיל וינקרים!( נוהל שאתה מחויב עליו על פי החוק והבטיחות שלך בכביש).

אין משולש, היית צריך לבדוק כשקיבלת את האוטו וחתמת עליו!

אור לעובדה שלא ביצעת שום דבר מהדברים הנ"ל ואתה משתמש בתירוצים כמו "המוקדן שיושב במשרד אמר לי ככה וככה" שלם את הקנס ותחסוך מאיתנו את הסיבות.

נ.ב:

הצחקת אותי "חצי שעה לגרר". אם באמת חשבת שגרר יגיע אליך תוך חצי שעה כשעוד זה בשעות העומס והפקקים אז אתה באמת תמים, בלשון המעטה

Nothin really matters to me

פורסם

אמרו לי אח"כ שכדאי לי לקפוץ מהגג...

סבירות גבוהה שהיה משולש אזהרה ברכב ולא מצאת אותו. טרחת לשאול איפה המשולש ברכב הספציפי?

לא מבין איך אנשים עוצרים בנתיב שמאלי. הרי הרגשת שמשהו לא בסדר,האוטו עדיין נסע, מה הבעייה לצאת לשול הימני?

לפני כשלוש שנים חטפתי פנצ'ר בדיוק מתחת לגשר בכפר שמריהו. העדפתי להמשיך לסוע 500 מטר על הפנצ'ר ולגמור את הצמיג מאשר לעצור מתחת לגשר, לסכן את חיי וחיי אחרים .

האבסורד - בדיוק עברה ניידת מתנ"א ובמקום לסוע אחרי לאט עם מהבהבים כדי להזהיר נהגים מהמפגע הפוטנציאלי, הם האיטו בנתיב לידי (!!!) שאלו אם אני מסתדר והמשיכו לטייל.

פורסם

ניסיתי לבדוק מה אומר החוק בדיוק לגבי משולש אזהרה, זה מה שמצאתי:

"רכב שהיה הכרח לעצמו ולהשאירו עומד על פני הדרך, יציב נוהג הרכב משולש אזהרה שיהא נראה לעין נוהג רכב הבא מאחוריו ממרחק של 100 מטרים לפחות."

לדעתי, כשנציג חברת ההשכרה הגיע למקום וקיבל את המפתח של הרכב, כאן מסתיימת האחריות שלך. הוא הלך לבדוק מה הבעיה עם הרכב, זה שהוא החליט "להשאירו עומד על פני הדרך" זה כבר לא עניינך.

לדעתי אמור להיות גם חוק שמחייב הצבת משולש כאשר עוצרים את הרכב לצורך תיקון תקלה, לא הצלחתי למצוא את הניסוח המדוייק, אבל אם הוא בסגנון של מה שכתבתי, אתה לא התכוונת לתקן שום תקלה כי לא הוסמכת לכך ע"י חברת ההשכרה. רק עצרת כדי לחכות לנציג שלהם. בכל מקרה אני מתאר לעצמי שהדו"ח שקיבלת הוא על החוק שציטטתי, על השארת רכב על הכביש בלי משולש.

פורסם

קודם כל עשיתי מה שהם אמרו לי מכוון שהרכב הוא שלהם וכל נזק שהייתי עושה לו הם היו מוצאים איך להאשים אותי.

לגבי הקנס, שניתן בשעה 16:00 שכבר אני לא הייתי "בעלים" של הרכב אלא חברת ההשכרה שנתנו לי רכב אחר זאת אומרת שכביכול החזקתי 2 רכבים מחברת השכרה באותו זמן? כי הם החתימו אותי כבר כמה שעות לפני על רכב אחר. ואם הייתי עושה עבירה אחרת באותה שעה בדיוק עם הרכב השני לדוגמא עבירת מהירות היו לי 2 דוחות על 2 רכבים שנהגתי שונים מחברת השכרה כאשר השכרתי רכב אחד.

אם אתם מבינים לאן אני חותר, נגיד והאחריות היתה שלי אם היו נותנים לי את הקנס עוד לפני שקיבלתי רכב חלופי או שעובד חברת ההשכרה לקח אותי מהמקום הייתי משלם עליו בלי להתווכח אך משום שעברו כמה שעות אחרי שכבר הרכב לא היה ברשותי, הם יכולים לעשות איתו עבירה נוספת ולהגיד שזה אני.

אגב היה פעם אחת שנתקעתי עם הרכב הפרטי שלי בגלל אלטרנטור שנדפק והודיעו לי שגרר יגיע תוך חצי שעה מהביטוח והוא הגיע לאחר 10 דקות. יכול להיות שלקח לגרר במקרה הזה הרבה זמן להגיע כי הוא הגיע מאילת? חוץ מזה הם יכולים להקשר אלי במקום לבזבז לי את הזמן.

אבל זה כבר תלונה אחרת, למרות שיש לי כל כך הרבה תלונות על חברת ההשכרה הזאת כמו הצמיגים שהם נותנים ברכב שהם חצי יבשים וצמיגים זבל...

להישאר בתוך הרכב? בשוליים? זה הכי טיפשי שיש. ואם ייכנסו בך מאחורה?

עדיף לי שיכנסו בי מאחורה כאשר אני ברגע ושלא יכנסו ברכב מאחורה ושהוא ימחץ אותי למוות כאשר אני עומד לידו, בעיקר שזה פקק שהמהירות המירבית שם היא 40 קמ"ש

S2000

פורסם

אתה אמור לעמוד מאחורי הרכב, וברור שלא לפניו, שלא תימחץ.

אותי אישית מפחידה המחשבה שמישהו יתעסק בטלפון ויסטה מהנתיב.

פורסם

היית עובד על שוטר שעוצר אותך,

תגיד לו ככה "האוטו נכבה, אז האי הצבת משולש לא נמצא אצלי, כי האוטו להשכרה, והוא יחשוב ויוותר לך,

מה לא חשבת?!

• תוכן חדש...