רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, אמש קיבלתי דו"ח על מעבר קו לבן רציף, וזוהי פעם הראשונה שבה אני מקבל דו"ח כלשהו ב-4 שנים ו-10 חודשים שיש לי רישיון (אפילו לא דו"חות חניה). סיפרתי את העובדה הזאת לשוטר ושאלתי אם ניתן להסתפק בעבירה. בגלל שהדו"ח כבר היה רשום אצלו הוא אמר לי לשלוח אותו ומכתב בקשה להמרה לאזהרה וזה יתקבל. לפני כן, הוא שאל אותי כמה זמן יש לי רישיון וממה שזכרתי, אמרתי לו ארבע שנים. והוא אמר שזה יתקבל. אבל כעת אני רואה שאחד התנאים להמרה הוא ותק של 5 שנים. שאלתי היא כמה זה קריטי, במיוחד שאני "אחגוג" 5 שנות ותק עוד חודשיים. תודה רבה לקוראים והעוזרים.
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כשאני מדבר על משיכת הילוכים אני מתכוון פלוס מינוס להעביר הילוך לפני הקו האדום..500-1000 טורים לפני שהוא מגיע לאדום אני מדבר על לעיתים קרובות מאוד..
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.mccanndigital.co.il/honda/CRV0307/?site=28&ToolId=EB4TWKV :lol: שרק יירבו פירסומות כאלה.
הודעה אחרונה מאת bara_fxp, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, לשם השלמת פרוייקט קטן שאני עסוק בו, אני צריך להעיף מבט בתא המנוע של פריזמה סימבול או דלתא GTI (עם הגה כוח בלבד). כל מי שיש לו כזו ומוכן להקדיש לי 5 דקות, או לחילופין כל מי שמכיר כזו, בכל מצב (עם תא מנוע שלם כמובן) אשמח לשמוע ממנו. המון תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום קניתי לפני כ-שנתיים רכב מסוחר, שקנה את הרכב מאלבר. אלבר קנו את הרכב ממישהו (הוא היה יד ראשונה). כשקניתי את הרכב מהסוחר, קיבלתי ייפוי כוח על שם אלבר, עם חתימה של עורך דין. לא עשיתי העברת בעלות וכבר עברו שנתיים. אי אפשר להשיג את הסוחר שממנו קניתי את הרכב, אין לי את תעודת הזהות שלו. כול מה שיש לי זה ייפוי הכוח מלפני שנתיים והרישיון של האוטו של שנת 2007. מה אני עושה במצב כזה? איך אני מעביר את האוטו בעלות? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם.. יצאתי מפגר.. מטומטם, חסר אחריות, מה שתגידו, לאדע. נסעתי ביום חמישי חזרה לבית לאחר בילוי, אחרי ששתיתי (לא הרבה, אבל מספיק..) ונתפסתי ע"י שוטר. עשיתי בדיקת אלכוהול - יצאתי "שיכור". נשלל הרישיון.. כרגע, הרישיון נשלל לתקופה של כחודש. המשפט יערך תוך קצת פחות מחודש. עכשיו.. במשפט.. על פי מה קובעים את גזר הדין? באיזה קריטריונים מתחשבים? אני: נהג חדש (כמעט סיימתי את תקופת הנהג חדש - שנה ו-10 חודשים בכביש ללא שום עבירות תנועה). בינשוף הסבירו לי שהמגבלה היא 240, התוצאה יצאה לי 330 ונאמר לי שזה בינוני, לא גבוה. הם מתחשבים בזמן הנהיגה/עבירות קודמות/כמות האלכוהול שנמצאה בי באותו הזמן?.. איך? מה כדאי/לא כדאי להגיד במשפט כדי שאולי אוכל להמעיט את העו…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש ברשותי גולף 2001, לבנה, 93,000 ק"מ. מחיר מחירון הינו - 48,600 ש"ח. יש ברכב התוספות הבאות: מערכת מולטימדיה JVC נשלפת. מגבר אוריון. סאב היפוניקס. רמקולים של מורל (קומפוננטים). פנסים שקופים. ואין לי מושג אם זה משנה אבל מצבר חדש וטסט לשנה. כמה עליי לדרוש מעל המחירון? (כל התוספות הן בערך 10 אלף, מה שלא אקבל)
הודעה אחרונה מאת viper05, -
- 7 תגובות
- 17.8 אלף צפיות
שלום, היום בפעם הראשונה נסעתי במכונית של ההורים (רנו מגאן ידנית שמונעת ע"י בנזין) והיו לי בעיות רצינות בזינוק בעליה. בשונה מהרכב של המורה לנהיגה שלי בו פשוט העלתי את הקלאץ', כשעשיתי את אותו הדבר במכונית של ההורים המנוע ישר נכבה. ניסיתי גם להרים את הקלאץ' עד נקודת החיכוך וללחוץ ישר על הגז אבל האוטו ישר נכבה. .. איך עושים זינוק בעליה? =\
הודעה אחרונה מאת AVI32, -
אני נוהג ברכב אוטומטי, את השאלה שאל אחד מהחברים שלי ולא הייתה לי תשובה לה. האם יש יתרון כאשר משתמשים בזינוק בעלייה כאשר נוסעים במישור\ירידה?
הודעה אחרונה מאת High Octane, -
עבירות תנועה (דוח על אי מתן זכות קדימה שהתקבל שלא בצדק ותוצאות המשפט שאחריו) [כ"ע]
מאת Combinati_Rabak- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי סיפור קטן שאני רוצה לשתף אותכם ותגידו לי אם קרה לכה אותו מקרה ,מקרה דומה ,הזדהות או כל תגובה אחרת לפני כחצי שנה נסעתי באזור קרוב למגוריי ויציאת מכביש שרות כשביציאה לכביש ישנו תמרור תן זכות קדימה (שהוא מוסתר) על ידי ענפים,נתתי למכוניות לעבור והבחנתי בניידת משטרע שנסעה לעברי בלי צ'קלקות והאטה כדי שאני יכנס כאשר נכנסתי לנתיב המשטרע הפעילה צק'לקות עצרו אותי בצד ומיד ביקשו ממני רישיון כאשר הורדתי את החגורה ממני השוטר או יותר נכון המתנדבשבגלל שאני נראה לו בחור טוב בחר לעוף עלי)שאל אותי למה אני נוהג בלי חגורה. אמרתי לו שהורדתי אותה כדי לתת לו את הרישיון שאלתי אותו מה עשיתי והוא ענה לי שיצאתי בלי להסתכל התווכחתי איתו ואמרתי לו שעצרתי וחיכית וראיתי שהניידת מאטה כדי ש…
הודעה אחרונה מאת tamirh, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 101.6 אלף צפיות
שלום רב הערך "רשיון נהיגה" בוויקפדיה אומר כי 4d הוא "מקום למספר מנהלתי חלופי לסעיף 5 (תחת סעיף זה נשמר מספר הרישיון המקורי מלפני הרפורמה)" וכי 5 הוא "מספר רישיון הנהיגה (מספר רישיון הנהיגה הינו זהה היום למספר תעודת הזהות)". מבדיקה באתר משרד התחבורה נראה כי 4d הוא מספר הרישיון וכי 5 הוא מספר הת"ז. אני יודע שההגיון אומר כי משרד התחבורה צודק, אך קרה לי לא פעם שנתקלתי ב'טעויות' קלות במידע המוצג באתרי הממשלה. אינני אומר כי ההפך הוא הנכון בנוגע לוויקפדיה, ולכן אשמח לקבל את התשובה מכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
הרכב של אובמה 1 2
מאת bmw ricer-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
חברים יקרים - בימים האחרונים העלו סרטון שמדבר על התאונות בדרכים, אני לא יודע אם העלו אותו כבר אבל לדעתי מאד נוגע ! . בסרטון מספר סצנות של תאונות דרכים - http://videos.streetfire.net/video/Pay-attention_207993.htm מנהלים אני מאד מקווה שהעלתי במקום הנכון ! בברכה אסף.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב אתמול כשהרכב שלי היה בחנייה ממול הבית . למזלי יש לי אזעקת ביפר - היא התריאה לך על מכה ברכב , מיד רצתי לחלון בחדר וראיתי את הרכב הנמלט . למזלי אני מכיר את הרכב והוא של החבר של השכן . היום בבוקר השכן נתן לי את הטלפון של הנהג - ילד בן 17-18 . אביו שוחח איתי , הוא הגיע למקום החנייה ונפגשנו . יש בידי את מספר הפוליסה שלו , את שם חברת הביטוח , הכתובת שלו , כל הפרטים המלאים . הוא ביקש שאם אני אפנה לביטוח אני יאמר שהוא(האבא של הילד נהג) ולא הילד . הוא רוצה לסגור את הנושא ללא עירוב הביטוח . מספר שאלות לי אלייך : 1) האם במידה ואני ילך למשטרה להתלונן על פגע וברח -יקחו לנער את הרישיון ? בנוסף לפרטים שהוא נתן לי הוא כתב על דף …
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, היום נסעתי עם הפולו קלאסיק שלי באיזור העמק-כפר תבור. במשך כמה דקות עקב אחרי מישהו ולבסוף כשעצרתי שאל אותי אם אני מוכר את האוטו, ניסתי לייצר מחשבה מהירה ולתת תשובה. עניתי ואמרתי שבינתיים אני לא מוכר את הפולו, הבחור לקח את המספר טלפון שלי ואמר שיטלפן עכשיו לסוגיה. בלי עין הרע הפולו עושה לי הרבה בעיות, יש לי דפיקה בדלת האחורית שעולה לפי שמאי 3.5K ואני ממתין לכספי הביטוח, החברה שלי לוחצת למכור כי טוענת שהאוטו "נאחס". עכשיו, במקרה והוא יתקשר ויהיה על מה לדבר, כמה עליי לדרוש על האוטו? הנתונים הם: פולו קלאסיק שנת 97, מנוע 1600, 100 כ"ס,קילומטרז' 135K (מנוע שהחלפתי לפני שנה וחצי), קלטצ' חדש,משאבת מים חדשה,מצבר חדש,הכל באמת חדש וכל פעם יש לי תקלה אז אני …
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה המחיר של ארבעה ג'אנטים גודל 15? האם המחיר כולל הרכבה? או כמה עולה ההרכבה? ואיפה אני יכול לקנות ולהרכיב באזור פ"ת? מקום טוב ואמין ולא יקר כמובן.
הודעה אחרונה מאת audi t, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בדואר . תוך כמה זמן הוא צריך להגיע? בנתיים אני נוסע רק עם פתק של העברת בעלות מהדואר .
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.motocar.co.il/test/926.aspx השברולט טראוורס החדשה קיבלה סיקור באולם התצוגה סטייל יד 2 היא נראת טוב והכל, אבל כותב הסיקור לא התייחס לעובדה שבכמה אלפים פחות ניתן לקבל את האפלנדר שבגרסתו הבכירה הינו זול יותר מהגירסה הבסיסית של הטראוורס וכן הוא בא עם יותר אבזור ולא הרבה פחות מקום. אז למה שברולט יורה לעצמה ברגל? בנוסף אני חושב שהמקום שנישאר אחרי שמרימיםאת שורת המושבים השלישית הוא דיי גדול ופותר את הבעיה של מיניואנים קומפקטים בעת פגיעה מאחור שבמקום שהנוסעים בשורה האחרונה יפגשו את המכונית הפוגעת ישנו מקום די גדול שיספוג את המכה, מי שראה את הפרק האחרון של היולוך חמישי ידע על מה אני מדבר. יוני.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
גרסת ה-SPEC V אולי נוכל לנהוג בה, אבל זה יקרה רק בסוני. 550 כ"ס עם אופציה להזנקת המומנט בלחיצת כפתור. בקיצור לראות ולבכות.
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אתמול בערב מישהו נכנס בי מאחורה ברמזור. אבל לא קרה כלום לרכב,ואני קצת מרגיש כאבים בצוואר. האם אפשר לטבוע אותו למרות ששום נזק לא נגרם לרכב?.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לרכוש קסנון לרכב ואני לא מבין בצבעים בכלל, השמח אם תגידו לי איזה צבע האור ב 8K ואיזה צבע ב 6K או שעדיף אם יש למישהו טבלה או משהו. תודה. נ.ב מיצטער אם הפורום לא מתאים.
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
- 2 תגובות
- 833 צפיות
במידה ונלקחו 2 גלגלים שעברו איזון, ואחרי תקופה מסויימת של נהיגה הוחלפו הצמיגים בין הג'אנטים (אחד בשני), האם האיזון נעלם?
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שבוע טוב לאחרונה אני מגשש קצת בכיוון רכישת אחד מהרכבים הבאים אימפרזה טורבו WRX 2001 אאודי A3 TURBO 2000/2001 GOLF GTI 2001/2002 אני בן 29,הייתה תביעה אחת לפני כשנתיים שאחי הקטן עשה תאונה על הפוליסה שלי,אבל משיחה עם אחת מחברות הביטוח נאמר לי שזה לא נחשב מכיוון שהביטוח היחידי שהיה בזמנו הוא צד ג' ללא מקיף,נכון\לא נכון? (העדר תביעות) כרגע אני מחפש חברת ביטוח זולה יחסית מניסיונכם על מנת להשוות בין ביטוחי הרכבים הנ"ל שגם לזה חלק חשוב בהחלטה לפני הרכישה בתודה אלעד
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לא האמנתי בהתחלה, מכונית על אמיתית מעץ. הכל. קפיצים, חישוקים, דלתות וכל הגוף בעצם חוץ ממנוע הקורבט שמייצר 600 כ"ס לפחות ואמור להביא את המכונית הנ"ל למהירות מירבית של 400 קמ"ש (אופטימיים?). הנה הלינק לכתבה מי שלא ראה: http://auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-22306-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%9E-%D7%A2%D7%A5.aspx עכשיו שאלה. לא יכול (תיאורתית) לקרות מצב של חימום יתר במנוע ו/או חימום יתר מהבלמים וכל המכונית פשוט תעלה באש? ואיך ייתכן שעץ חזק יותר מפלדה? לא משנה כמה חזק יהיה העץ הזה ובאיזה טכנולוגיות ישתמשו להדביק אותו, במקרה של תאונה כל המכונית תתרסק לל…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
צמיגים חדשים - מיקום ? 1 2 3
מאת vbiti1-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
כקונים זוג צימיגים חדשים , היכן מומלץ לשים אותם ? כזוג קידמי או כזוג אחורי ?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם בבעלות אימי טויוטה קורולה 2007 דגם GLI. עקב מקרה גניבה שהיה לנו בחצר ,ובגלל שהרבה זמן אני חושב לבדוק את זה יצאתי לבדוק את האזעקה באוטו. האוטו היה נעול עם אזעקה ,נכנסתי לאוטו בלי לבטל את האזעקה אלא עם המפתח והאוטו לא ציפצף ולא כלום. חשבתי שזה בגלל שפתחתי עם המפתח ,ביטלתי את האזעקה ,נכנסתי לאוטו ,סגרתי את הדלת והפעלתי שוב. זזתי באוטו , קפצתי ,פתחתי את הדלת והאוטו עדיין לא ציפצף. חיפשתי מתחת למכסה המנוע את הסוויץ' הקטן הזה של שמבטל/מפעיל את האזעקה וגם אותו לא מצאתי. מישהו יודע מה עושים במצב כזה? אולי יש משהו שאפשר להפעיל את האזעקה ואני לא יודע עליו? תודה לכל מי שינסה לעזור ,וסופ"ש נעים .
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
איתות במעגל תנועה 1 2
מאת liran123- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
היי עברתי היום השתלמות נהיגה מונעת. המדריך טען שבמעגל תנועה צריך לאותת ימינה אחרי הכניסה למעגל, בגלל שבמעגל תנועה למעשה פונים תמיד ימינה (הוא "פרס" את המעגל תנועה והראה לנו שזה כמו 4 צמתי קמץ ימינה). כמו רוב האנשים, אני מאותת ימינה, אם אני רוצה לפנות ימינה, לא מאותת אם אני ממשיך ישר, ומאותת שמאלה אם אני פונה לכיוון שמאל. לא נשמע לי הגיוני לאותת ימינה, ניסיתי את זה, אם ממשיכים ישר או שמאלה, האיתות לא נכבה. חיפשתי בספר של התאוריה, מעגלי תנועה לא הוזכרו שם; חיפשתי באינטרנט, בכל מקום רשום משהו אחר.. איך באמת צריך לאותת במעגל תנועה?
הודעה אחרונה מאת benik84, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ע"פ פס"ד של כבוד השופטת חגית מאק-קלמנוביץ, ביהמ"ש השלום י-ם, עצם היותך נוסע במעגל התנועה וזכות הקדימה שלך הוא, ונוצר מפגש תאונתי עם רכב המשתלב למעגל (וחייב לתת זכות קדימה), יכול שתמצא אשם בגרם התאונה. נבצר מבינתי "חוכמתה" של השופטת.
-
נקח מכונית עם מנוע מרכזי חלוקת משקל אידאלית 50:50 ומכונית עם מנוע אחורי גם 50:50 , מה יהיו ההבדלים בהתנהגות? בחרתי באחורי כדי להתעלם מנושא ההשפעה על ההיגוי. לשתיהן מערך מיתלים דומה וכאמור אותה חלוקת משקל.
הודעה אחרונה מאת TShavit, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נסעתי עכשיו 16:00 על הקטע בין רעננה צפון לבני דרור לכיוון צפון פזורות 4 ניידות וכמובן ניידת חמישית לכיוןן אחרי הצומת בפניה שמאלה לכיוון איקאה. אחרי 3 ניידות אתה בטוח שזהו ומסתבר שהמשטרה משקייע המון בלהעשיר את קופתה בואו נתערב שב-1 בבוקר שיסעו שם שיכורים ב160 הם לא יראו כזאת נוכחות.
הודעה אחרונה מאת redroze,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,330 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- IsraCar
- Bull-81
- רפי לין
- mcshmupi
- orankohn
- lka
- Emanuel5
- Night Driver
- fatboy1340
- Coresh
- נחוץ