רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 733 צפיות
בס"ד עשיתי תאונה עם 3 רכבים נפגעים והולכי רגל שנפגעו קל (בנס ב"ה) ויצאו מבית החולים באותו היום. מתקלה טכנית ברכבי. שאלתי היא: א. רשיוני נשלל ואת האוטו שלי אני לא מתכוון לתקן האם אני יכול לבטל את החובה שלי והצד ג' שהיה לי?או להקפיא? האם זה קשור שעדיין לא העבירו כסף לרכבים הנפגעים (הסוכן שלי אמר עד שהנושא לא יוסדר אתה לא יכול לבטל, וגם אמר שהתחייבתי לשנה ואין אפשרות לבטל) ב. יתכן ואשפט על התאונה אם אבטל את הביטוח לא יהיה לי ייצוג משפטי מהביטוח? או שהולכים עפ"י יום התאונה (ולא עפ"י יום המשפט שייתכן שיהיה גם עוד שנה)והם חייבים לספק לי עו"ד? ג. אם אבטל את החובה ומחר מחורתיים אחד ההולכי רגל יחליט לתבוע אותי על נזקי גוף לא אהיה לי ביטוח לכסות זאת או שהולכים עפ"י …
הודעה אחרונה מאת gimlison, -
- 6 תגובות
- 903 צפיות
שלום קיבלתי את פסק הדין שלי מהעורכת דין שלי... שפסק עלי לשלם קנס של 500 ש''ח ובלי נקודות לפי סעיף 21ב1 רציתי לדעת אם מישו מכיר את הסעיך והוא באמת נכון שאין לו נקודות
הודעה אחרונה מאת Combinati_Rabak, -
שאלה בקשר לאחיזה בגשם 1 2
מאת Smiro- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן, האם זה הגיוני שהנעה קדמית(בורה) תיכנס להיגוי יתר(אם זה זה בכלל) בגשם? אתמול קרה לי מקרה מוזר. אני רגיל שבד"כ בגשם הרכב מפרפר מהמקום(אני מדבר על לחיצות מתונות, לא חזקות)[הצמיגים הם DUNLOP SP SPORT SP200E אם זה משנה משהו]. אני עומד ברמזור, לידי מונית. אני לוחץ בצורה רגועה יחסית והרכב מפרפר, רק שהפעם התחת מחליק לי שמאלה והפרונט ימינה לכיוון המונית. אני משתלט וממשיך להאיץ נורמלי. יש לי מס' שאלות: 1. למה הרכב מפרפר ביציאות מהמקום בעוד שרוב הרכבים האחרים לא.(ושוב, אני מדבר על לחיצה מתונה) 2. האם זה הגיוני שהרכב שלי נכנס להיגוי יתר?(או תת היגוי תתקנו אותי אם זה כך) יש לציין שהרכב הוא בורה 1.6 ומסיבה כלשהי בד"כ מזנק מהמקום מאוד מהר( יותר מהרבה מהרבה רכבים שלח…
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ביום ה' הגעתי למוסך מכובד, נקי ממש בית מרקחת. המוסך מורשה ליצרן אחד של כלי רכב, באמצע טיפול שיגרתי מודיעים לי על הצורך להחליף דברים רבים בעלות של 7000 ש"ח. הלכתי עם הצעת המחיר המפורטת למוסך אמין מאד והתברר שהרוב שקר. החלקים שכתבו להחליפם במצב מצויין, וחלקם הוחלפו במוסך המורשה לפני 8 חודשים. פשוט נסיון סחיטה לא מתוחכם. מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם וסליחה על הבורות מראש. אני תמיד רואה באשכולות וזה "מנוע אטמוספרי" אי אפשר לשפר השאלה שלי היא מה זה מנוע אטמוספרי? עשיתי חיפוש ולא הגעתי עדיין לתשובה.. הודה לכם מראש
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
זו לא פרסומת ליד-2 בתור התחלה. פשוט נמאס ממונופול המחירון של יצחק לוי, ואני מאוד מאוד שמח שסוף סוף יש לו תחרות. המחירון גם מתייחס לערך השוק האמיתי ולא לפי מצב הרוח של מר לוי. יש אפשרות לחשב תוספות, מצב הרכב ואפילו תאונות. בואו נעזור למהפכה, יחי כח השוק! http://pricelist.yad2.co.il/
הודעה אחרונה מאת honda CIVIC 99, -
- 1 תגובות
- 605 צפיות
כותרת. פשוט לא מוצא את זה בשום מקום. אשמח למקום וודאי באיזור דרום שמוכר את זה, כדי שלא אסע סתם ולא יהיה שם. תודה
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מכסה מנוע לBMW שאני צריך עולה בארץ 3000₪ בחו"ל עולה רק 600₪ עם משלוח ומכס יעלה לי יותר זול. העניין שאני בחו"ל בעוד כשבוע וחשבתי להביא אותו לבד. הוא שוקל כ20 ק"ג אבל הוא גדול. יתנו לי לשלוח אותו דרך המטוס או שאני חייב רק דרך קונטיינר? אם כן יתנו,איך בידיוק הוא יצא מהחור הזה בבן-גוריון ממנו יוצאות המזוודות. תודה מראש על השאלה המוזרה שלי
הודעה אחרונה מאת cocAIn, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 814 צפיות
יש לי אשכול בדף הראשון אבל השאלה חשובה ונעלמה בין שאר השאלות. מדובר באונו שנת 94 והיום קיבלתי הודעה על אי שימוש ברכב,האם חובה עלי לטפל במוסך מורשה פיאט? אני מעוניין לטפל במוסך שאני מטפל קבוע,מה יקרה כאשר התקלות יתוקנו ואני יגש למכון רישוי עם אישור התיקונים שלא ממוסך מורשה? מה קורה במצב כזה? אני אשמח אם מישהו יבהר לי את העניין הזה. תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
*אם זה לא הפורום הנכון אנא להעביר, היתלבטתי בין פה לאוף טופיק ו"כללי" ניצח * בתחילת החודש הבא עקב אילוץ אני טס לברצלונה לכמה ימים, וכמו שידוע בארץ זו נולדה נבלתי (מלשון נבלה ) שוק מוצרי האפטרמרקט שם עצום ואני מקווה שגם הרבה יותר זול. האם מישהו מכיר כתובות של חנויות בברצלונה של שיפורי רכב מכל הסוגים? (קוסמטי,מכאני וכו'?)
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 5 תגובות
- 661 צפיות
היי. קראתי באתר של ביטוח רכב במדור של ביטוח חובה את הדברים הבאים: "רכב בעל נפח מנוע קטן יותר ישלם פרמיה גבוהה יותר". נשמע לי תמוהה. למה שרכב חזק יותר ישלם פחות? יש לו יותר סיכונים, לא?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, יש לי כמה הנחות והשערות ואני אשמח אם תרשמו "נכון" או "לא נכון" ליד כל אחד מהם. סוג של משחק שכזה =] 1. משיכת הילוכים מתונה בזמן האצה מסיעת לחיסכון בדלק. כלומר, אם אני בדרך ל- 100 קמ"ש, אעביר משני לשלישי ב- 50 ולא ב- 40. 2. בלימת מנוע מסייעת לחיסכון בדלק ואפילו עוצרת את הצריכה לחלוטין. למשל, אם אני על 100, מוריד להילוך שלישי, לא נוגע בגז - האוטו צורך 0 דלק עד שהוא מגיע בערך ל- 60. 3. נסיעה בטורים גבוהים, ולא בטווח האדום, לא הורסת את המנוע ולא את המצמד. 4. מביחנת צריכת דלק (לא מבחינה בטיחותית), עדיף "לשייט" בניוטרל מאשר בהילוך גבוה. 5. נסיעה עם חלונות פתוחים מגבירה את צריכת הדלק, משום ההתנגדות שנוצרת כתוצאה של כניסת רוח לרכב …
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
מגנזיום לאופל טיגרה 1 2
מאת HaDaS00- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום.. לאחר שעיינתי רבות בפורום הזה, ברצוני להתייעץ איתכם. ברשותי אופל טיגרה שנת 98 אני מחפשת לה כבר הרבה זמן מגנזיום יפה וכמו שצריך כל מקום שמצאתי מגנזיומים יפים הם אינם מתאימים לרכב שלי. שמתי לב שפירסמתם את רכבכם וכן יש להם מגנזיום. אז.. איפה אוכל למצוא מגנזיום יפה ושווה? הכסף הוא לא הבעיה. אבל תשתדלו לייעץ מקומות טובים ולא סתם לחרטט. תודה רבה לעוזרים, שבת שלום
הודעה אחרונה מאת חנזו, -
קבוצות רישוי
מאת lishaina-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
רציתי לדעת וללמוד אודות קבוצות הרישוי . האם קבוצות הרישוי קשורים לדגם הרכב? מנהלים , משפחתי , יוקרה וכו.. אם כן אשמח לקבל את הפירוט לגבי קבוצות הרישוי .
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- 1 תגובות
- 13.7 אלף צפיות
שלום לכולם, קרובת משפחה הייתה מעורבת בתאונה, היא עמדה ברמזור בי-ם ורכב נכנס בה ובעוד מס' מכוניות מאחור. פונו כולם לבי"ח עם פציעות קלות. הרכב ככל הנראה טוטל לוסט, אבל מעבר לתביעת הביטוח של הנהגת הפוגעת, מה אפשר לעשות? מי מפצה על נזק בגוף? אובדן יום עבודה/לימודים? אשפוז בבי"ח? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 2 תגובות
- 804 צפיות
אם אינני טועה הביאו לכאן פעם קישור לאתר פורשה העולמית ושם היה אפשר לסחור דגם של פורשה ולשמוע את צליל המנוע שלו. חיפשתי רבות באתר הרשמי וגם כאן ולא מצאתי, מישהו יכול לעזור ? והם למישהו יש אתר או קבצי סאונד של צלילים בסגנון?
הודעה אחרונה מאת tomer.m, -
יוצא מאוחר מהבית, משהו לא הסתדר בלו"ז של הבוקר... נתקע בפקק הרגיל בהרצליה, משתדל לא להתעצבן מהישראלי המצוי שחותך את כל הפקק ממש לפני הרמזור ועוד לפניך..."אלק" טעה בדרך והבין ברגע האחרון שהוא צריך לפנות. מגיע לקראת הירידה לאיילון דרום במחלף שבעות הכוכבים...עומד ברמזור. לא יצא לי הרבה זמן להיות ראשון ברמזור...Pole Position של הישראלים... שיר שאני אוהב בסטריאו, עזבו איזה שיר...זה לא תואם את האשכנזיות שלי. הרמזור הופך לירוק, אני צריך להשיג רק אם הקטנוע הזה שמאיץ חזק. השגתי אותו...עכשיו זה רק אני והפניה, הכל ריק ושומם כמו ביום כיפור. משתיק את הסטריאו. כניסה לסיבוב, 270 ברדיוס קבוע, אספלט חלק יחסית עם שיפוע חיובי בתחילת הפניה שהופך אח"כ לשיפוע שלילי, כל הכבוד…
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאני ניגש לטסט אני רוצה לבוא עכשיו הכי נוח בעולם שהרגל שלי תתקתק הכול בטסט זה לא פסיכולוגי זה באמת עוזר נעליים עכישו השאלה שלי יש לי 2 זוגות נעליים בבית שהבנתי שהם של נהיגה איזה נעל עדיף הפומה פרארי שיש לי או adidas new year rice תודה לעוזרים =] ומה ההבדל בין הנעליים האלה לנעליים רגילות כמו נייק שוקס הקטנות שגם היא עם סולייה דקה תודהה לעוזרים .. :]]
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מבחן ראלי של אריאל אלסיבוני לSTI. http://www.auto.co.il/כתבה-22397-מבחן-דרכים-סובארו-STi-וידאו.aspx כתושב עוטף עזה, אני מודה לכם על ההזדהות!!! רציתי להעיר, בשביל נהיגת ראלי כזאת אפשר לקחת את האאוטבק 3.0R, לא? (אם יש כזאת בארץ בכלל...) יאיר.
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 28 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום! היום המורה לקח אותי לדרך הררית, בעוד שכל החברים שלי עשו דרך הררית אחרי 20+ שיעורים. אני בשיעור 13. האם זו התקדמות מהירה? או שמא היא התקדמות נורמלית? רועי.
הודעה אחרונה מאת מאור_השודד, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
הצבע שמאחורי תאונות הדרכים: הסיכוי של מכונית שחורה להיות מעורבת בתאונה בישראל גבוה פי 1.5 משל מכונית אדומה או לבנה. אבל אם מכונית אדומה כבר מעורבת בתאונה, גדל הסיכוי שיהיה "טוטאל לוס". מעורבות בתאונות לפי צבע המכונית צבע... מכוניות במדגם... תאונות כלליות... תאונות קשות שחור... 2811... 2.12% ...2.49% אדום... 3516 ...1.48% ...2.30% אפור... 11,831... 1.62%... 1.79% כסף... 25,601... 1.87%... 1.82% לבן... 35,047... 1.50% ...1.88% נתונים של חברת שגריר, חברת שירותי הדרך הגדולה בארץ מגלים כי מכוניות שחורות מעורבות בתאונות בשיעור הגבוה ביותר ביחס לשיעורן על הכביש. מניתוח של כ 79 אלף תאונות שאירעו למנויי החברה בשנה החולפת עולה כי הסיכו…
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 0 תגובות
- 718 צפיות
שלום, מצאתי סט שלייף ללאנצ'יה שלי שעלותו בEBAY כ25 פאונד ועוד משלוח 8 פאונד, מה יהיה מחירו הסופי בארץ? זה קצת מתסכל ששילמתי על שני אטמים 180 ש"ח כל אחד, כשבמחיר הזה אני יכול להזמין סט שלם מחו"ל.
הודעה אחרונה מאת nissan, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב .. אשמח לדעת מה סל"ד מנוע של פיג'ו 406 במהירות שיוט של 100 קמ"ש ? בתודה מראש, יובל
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
חזרה לנהיגה
מאת Benor- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. הוצאתי רשיון בגיל 17 ועקב חרדת נהיגה (פחד מלנהוג) לא נהגתי כ-3 שנים ורק לאחרונה התחלתי לחזור להגה עם ההורים. אני נוהג על ידני. יש איזה טיפים מיוחדים שאתם יכולים לתת? על איזה פרקים בתיאוריה כדאי לי לחזור?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שיהיה אמין פשוט לשימוש ומהיר. מה אתם אומרים על הדגמים של MIO?
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי היום היה לי שיעור נהיגה ראשון מתוך ה22 (?) שאני צריך לעבור כדי לקבל רישיון לדרגה C1. השעה של הנהיגה עברה כמו דקה היות ויש לי כבר רישיון לרכב פרטי, יצאנו מיד לכביש. הייתי ככה: נתחיל מהרשמים מפנים הרכב. תנוחת הישיבה שונה מכל מה שהכרתי עד עכשיו. הסדר בדוושות הוא אותו הסדר אבל בין הבלם למצמד יש לי את עמוד ההגה. וזה קצת מפריע לרגל. משמאל לדוושת המצמד יש את הבלם מנוע. באוטו רגיל משמאל למצמד יש פשוט מקום לרגל ככה שהיה קצת קשה להתרגל לבלם הזה ידית האיתות, בזמן הפעלתה עושה רעש כל כך חזק שנשמע כאילו שברתי אותה הבלם לא רגיש בשיט. ליטוף קל לא עוזר ביכלל וצריך ממש להשקיע כדי לעצור אותה, וזה עוד כלום לעומת המצמד. הדוושה הזאת כל כך כבדה שאני בטוח שאחרי שלוש…
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 711 צפיות
1300 4 צילינדר. האם מישהו יודע או יכול להמליץ איפה לחפש. תודה יאיר
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני יודע שהנושא חרוש ובדקתי לפני שכתבתי אבל יש כל כך הרבה אנשים שכותבים שונה שאין לי מושג מה נכון יש לי אוודי A4 שנת 2001 האם מותר לי להשם קסנון H7 8000K תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2 אלף צפיות
בכל רכב, שתוכנן בעשור האחרון, וגם בהרבה מכוניות ישנות יותר יש אפשרות לכיוון גובה אורות, בהתאם לעומס הרכב. זה מיועד למנוע סינוור נהגים אחרים. יש לי הרגשה, שאף אחד לא משתמש בכפתור הזה. אני אישית רק לעיתים נדירות נזכר להשתמש בו, ובדרך כלל כבר לקראת סוף הנסיעה. האם אתם משתמשים באביזר הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת אלי_לוי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, רכב מודל 1994 שאמור מחר לעבור טסט, האם צריך לעבור את בדיקות העשן לפי התקנים הקיימים היום? הרכב אינו מעשן, אינו שורף שמן וכד', אבל בכל זאת האם להתכונן למסחטת ה "תשים תוסף ותעשה סיבוב וזה יעבור, רק 90 שקלים" ? מתישהו שמעתי שמכוניות משנת 95' וצפונה צריכות לעמוד בתקנים המחמירים, אבל לא היה לי אז עניין בזה... תודה, יואב
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,789 אורחים (הצג רשימה מלאה)