Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול צד ג וחובה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

עשיתי תאונה עם 3 רכבים נפגעים והולכי רגל שנפגעו קל (בנס ב"ה) ויצאו מבית החולים באותו היום. מתקלה טכנית ברכבי.

שאלתי היא:

א. רשיוני נשלל ואת האוטו שלי אני לא מתכוון לתקן האם אני יכול לבטל את החובה שלי והצד ג' שהיה לי?או להקפיא? האם זה קשור שעדיין לא העבירו כסף לרכבים הנפגעים (הסוכן שלי אמר עד שהנושא לא יוסדר אתה לא יכול לבטל, וגם אמר שהתחייבתי לשנה ואין אפשרות לבטל)

ב. יתכן ואשפט על התאונה אם אבטל את הביטוח לא יהיה לי ייצוג משפטי מהביטוח? או שהולכים עפ"י יום התאונה (ולא עפ"י יום המשפט שייתכן שיהיה גם עוד שנה)והם חייבים לספק לי עו"ד?

ג. אם אבטל את החובה ומחר מחורתיים אחד ההולכי רגל יחליט לתבוע אותי על נזקי גוף לא אהיה לי ביטוח לכסות זאת או שהולכים עפ"י יום התאונה שבו כן היה לי ביטוח?

ד. מה הייתם ממליצים לעשות עם פגו 205 93 שהעלות לטיפול בה עולה כמותה?! ומה הפרצדורה אם עדיף למכור לחלקים?וכמה בערך זה שווה?

בתודה רבה חיים.

פורסם

אין דבר כזה - התחייבות לשנה.

מצד שני - במקרה הספציפי שלך - כיוון שחב' הביטוח חייבת לפצות את אלה שפגעת בהם, הרי שמימשת את הפוליסה (החברה מקיימת, או תקיים את התחייבותה עפ"י הפוליסה), ולכן לא יגיע לך החזר כלשהו (או לחילופין, אם עדיין לא שולם, החברה יכולה לטעון שבגלל שיש תביעה פתוחה, אין ביכולתך לבטל).

לסיכום - אם לא הייתה תביעה - יכולת לבטל. כיוון שיש - לא תוכל.

לגבי הגרוטאה - אתה יכול למכור אותה לסוחרי גרוטאות לברזל (בכל צומת רצינית יש מדבקות שלהם), אל תצפה ליותר מדי. אפשר גם לפרסם ביד 2.

פורסם

הפיאט טמפרה שלי הלכה טוטאל לוס לפני חצי שנה בערך. כל המגרשי פירוק עושים יד אחת וכולם הציעו לי 500 ש"ח!

ושתבין, הייתה רק פגיעה מאסיבית בדלת הנוסע וציריה קדמית התעקמה לגמרי. זאת אומרת שעל החלקים האחרים המפרק עשה המון כסף ואני מה נותר לי לעשות איתה אלא רק להתבאס ולמכור ב 500 שקל.

Nothin really matters to me

פורסם
בס"ד

א. רשיוני נשלל ואת האוטו שלי אני לא מתכוון לתקן האם אני יכול לבטל את החובה שלי והצד ג' שהיה לי?או להקפיא? האם זה קשור שעדיין לא העבירו כסף לרכבים הנפגעים (הסוכן שלי אמר עד שהנושא לא יוסדר אתה לא יכול לבטל, וגם אמר שהתחייבתי לשנה ואין אפשרות לבטל) לא נכון, אפשרי לבטל או להקפיא רק באמת בתום הטיפול זה יכול לקחת כמה חודשים, אולי יהיה משפט אם מעורבים נזקי גוף. איך קרתה התאונה?

ב. יתכן ואשפט על התאונה אם אבטל את הביטוח לא יהיה לי ייצוג משפטי מהביטוח? או שהולכים עפ"י יום התאונה (ולא עפ"י יום המשפט שייתכן שיהיה גם עוד שנה)והם חייבים לספק לי עו"ד? נכון, אם תבטל לא יהיה לך ייצוג משפטי מטעמם, יחד עם זאת אני לא בטוח שמקבלים יצוג משפטי שעושים ביטוח צד ג' וחובה, תברר את זה, אם מקבלים ותבטל לא תוכל לקבל ייצוג משפטי רטרואקטיבי...

ג. אם אבטל את החובה ומחר מחורתיים אחד ההולכי רגל יחליט לתבוע אותי על נזקי גוף לא אהיה לי ביטוח לכסות זאת או שהולכים עפ"י יום התאונה שבו כן היה לי ביטוח? על פי עניות דעתי הולכים לפי יום התאונה, כי אם הוא יתבע גם עוד שנה והוא יכול עד 25 שנים, אז הולכים על פי יום התאונה, בכל אופן יש לך שאלות מעניינות וכדי שסוכן הביטוח שלך יענה לך עליהם יותר בדיוק, בדוק גם את הפוליסה שלך.

ד. מה הייתם ממליצים לעשות עם פגו 205 93 שהעלות לטיפול בה עולה כמותה?! ומה הפרצדורה אם עדיף למכור לחלקים?וכמה בערך זה שווה? אי אפשר לדעת מבלי לראות את הרכב, מה הנזק שנגרם לך? תעלה תמונה או משהו...

אם יש לך כסף ואתה אוהב את הכסף תתקן, אם זה יותר מידי בשבילך תמכור לחלקים וקנה משהו אחר.

בתודה רבה חיים.

התשובות באדום, בכל אופן סע בזהירות.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

נו ומה נראה לך?

שהייתי משאיר את האוטו ככה מפורק בכביש למטה בשכונה?

וחלקים מפורקים של רכב יתפסו חניות בשכונה?

ושלא לדבר על האוכלי פגרים שהיו מגיעים ב 2 בלילה ולוקחים הכל.

ואז הייתי נשאר גם בלי 500 שקל.

(שלא לדבר על זה שאין לי מושג איך מפרקים מה ומה זה מה ולמה?)

Nothin really matters to me

• תוכן חדש...