רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
ברשיון רכב שלי לא כתוב איזה תת דגם האוטו, איך עוד אפשר לדעת מהו התת דגם של האוטו?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
היום קיבלתי מנורות לד כחולות: אני מתכוון להרכיב את זה בגריל של האוטו. עכשיו השאלה שלי האם זה חוקי. המנורות האלה די מסנוורות ועצם העובדה שהם כחולות(משטרה) מישהו יודע אם הם חוקיות או מהוות בעיה כלשהי
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 12 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
עשיתי פרסה וזה היה נגד כיוון התנועה למרות שהיה להם אדום ולא היה שלט של אסור לעשות פרסה לא משנה היה לפני שנתיים עכשיו בחידוש של הרישיון קיבלתי מכתב הלכתי למשרד הרישוי אמרו לי לעשות תאוריה שוב ואחרי זה לחדש רישיון ויהיה לי שוב לעוד שנתיים נהג חדש לא נורא (: מזל שלא יותר גרוע קיצר אני צריך דיי הסבר מהתחלה לגביי התאוריה ואיך עושים את זה אחרי שיש לי כבר רישיון שנתיים ואחר כך איך אני מחדש רישיון אז קודם כל הולכים להוציא תופס ירוק ו...? צריך להצטלם שוב? מה אני אומר שמה שזה תופס בשביל חידוש הרישיון?? ואז הולכים לעשות תאוריה עכשיו איך אני אלמד לתאוריה?? אתר למד עדיין כמו שהוא היה פעם?? הבנתי שתאוריה עולה 40 שקל ועכשיו זה על מחשב וכל זה ויותר שאלות איך…
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אחרי שבחודשים האחרונים הועלו ספקולציות שהסטיג (הלבן) של טופ גיר הוא בן קולינס, פתאום הועלה הסרטון הזה לYouTube: http://www.youtube.com/watch?v=8Lkh0uWFg9c דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. האם הסטיג השחור יחזור? האם מדובר באישור מסווה לכך שהסטיג הלבן אכן היה בן קולינס? או האם מדובר בכלל בסתם "תרמית" אינטרנט שנועדה למשוך תשומת לב? ההודעה היחידה שנמסרה יחד עם הסרטון היא:
הודעה אחרונה מאת mcherkass, -
- 2 תגובות
- 880 צפיות
יש הונדה סיויק מהישנות (98-+) לא האצ'בק אבל עם 3 דלתות? אם כן איך קוראים לדגם הזה? ראיתי אחת כזאתי מסתובבת באשדוד. ואני לא יודע אם זה קיט או שיש כאלו הכוונה לקופה
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 997 צפיות
רעיון מעניין להשתעשע בו: http://www.autoblog.com/2009/02/09/what-if-the-dodge-viper-were-around-in-1967/
הודעה אחרונה מאת ערן-B18, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רכשתי רכב מסוג יונדאי גטס 2007 מליסינג דרך Avis. למי שיודע או לא, Avis נותנים אחראיות מלאה על כל חלקי הרכב למשך תקופה של שבועיים עד חודש מיום קבלת הרכב. כך שאם משהו התגלה כתקול, אפשר לדרוש שיתוקן. אחרי כמה ימים שמתי לב שארבע נורות בדש-בורד לא עובדות: א. נורית לוח שעונים, בין 0-60 בספידומטר לא עבדה ופתאום חזרה לעבוד. ביקשתי שיחליפו. ב. נורית חיווי שהמזגן דולק, על המתג - לא עבדה. ג. נורית רקע ללחצן מפשיר אדים - מגע רופף, כשלוחצים חזק מהבהבת. ד. נורית רקע ללחצן אורות משולש. קבלתי מ- AVIS "הפניה" למוסך יונדאי בת"א, והם אישרו להחליף את כל הנוריות. הרכב שהה במוסך מספר שעות, ושחזרתי נאמר לי כך: א. מתג מזגן הוחלף. ב. נורת לוח שעונים הוחלפה. ג. תוקנה הבע…
הודעה אחרונה מאת bara_fxp, -
היי כולם ושבת שלום, היום, כשהאישה בקניון והילדות "מנוטרלות" יצא לי לעבור ליד מסוף המכולות שליד חיפה. שם, במקום די עלוב, ממתינות הנסיכות המיובאות ביבוא אישי. מי שמדבר על מיתון צריך לעבור שם כדי לראות שהמצב כנראה טוב משחשבנו - מדי כמה ימים מתחלפות שם הנציגות, כאשר השלל היומי כלל כ-40 מכוניות ביניהן: מוסטאנגים (קבריו כמובן), טוארג, בימר X6, קאמרי, גרנד צ'ירוקי לפי הקילו (ואני לא מגזים - הרכב ממש להיט וחיפה רוויה בו), C300, סולסטיס, שבי סברבן שחורות (נראות כאלו שעוברות ישר לידי השב"כ/שגרירות ארה"ב), מרצדס ML, אינפיניטי FX, קומנדר המי (!) וגולת הכותרת - יונדאי טוסון ואלנטרה! כן - יש סיכוי שבעוד כמה ימים יפארו את כבישי ארצנו 2 מכוניות-על אלו מתוצרת קוריאה! כמובן…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עברתי באוטו דיפו מצבר תוצרת הארץ עולה 680 .בררתי מחוץ לסניף מצבר גרמני עולה 520 של וורטא. למישהו יש ספק שוורטא זו פירמה לא טובה ? אבל גם אם אני רוצה לקנות רק תוצרת הארץ אוטו דיפו לא מאפשרים לי,מוכן גם לשלם 15 אחוז יותר על וולטה ובלבד שיהיה תוצרת הארץ,אבל הפרש 25 אחוז עם תוצרת וורטא לא מתקבל על דעתי,לא קניתי לא זה ולא זה,ולכן אני פונה לפורום. כיצד אתם רואים את המצב המוזר הזה,ועוד המוכר אומר לי ש וורטא פשטו את הרגל וזה חמש דקות אחרי שבררתי מחיר וראיתי אותו במו עייני. מה אתם הייתם עושים במקומי,ומי יכול להסביר מה ההגיון להחזיק כזו רשת ענקית ולדרוש מחיררים מופקעים מהיסוד ללא כל התחשבות בשוק המתנהל מסביב למגדל הזכוכית של אוטודיפו. הערה וולטא 55 אמפר וורטא 6…
הודעה אחרונה מאת jimbo, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
להלן התיבה המדוברת: http://www.uti.co.il/?CategoryID=274&ArticleID=758 אני עושה עבודה על תיבות הילוכים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 828 צפיות
שלום לכולם, שמי יוסי, לפני כתשעה חודשים עברתי תאונת עבודה כנגר גגות "שכיר" ועכשיו אני מתכון לעשות הסבה מקצועית הענין הוא שאני מעונין ללמוד חשמלאי רכב (לא שמע ומיגון). אני מתכון לאלטרנטורים, סטרטרים וכו... יש למישהו מושג איפה אני לומד את המקצוע ? בתודה יוסי
הודעה אחרונה מאת roger wilco, -
לפעמים אני חושב שחבל שאין עונש מוות. מעניין מי העו"ד שיישכר להגן על ה"מסכנים" האלה (רכב שטח, אני מניח חדיש, מסרב לדבר = כיס עמוק = עו"ד יקר = תירוצים בסגנון "אני בטירונות ולא ישנתי", "אני לא זוכר מה קרה (וגם כל האחרים לא זוכרים)" וכו'. http://news.walla.co.il/?w=/1/1361657
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יום חמישי ניגמר לי המלווה ועדיין לא עשיתי ביטוח,מה העונש על נהיגה ללא ביטוח של נהג חדש?
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
לפני חודשיים קניתי איביזה 20VT צהובה אחרי שחיפשתי המון זמן! יד 3 150K שנת 02 שילמתי 51 אלף עליה המחירון היה 40 אלף. לרכב הייתה תאונה קלה שתוקנה במסגרת הביטוח לפני 4 שנים בעלות 700 שקל. עשיתי לה ביטוח והשקעתי 4000 שקל על יישור קו. לפני שבועיים עשיתי תאונה ושמאי קבע שהרכב מושבת. עכשיו קיבלתי צ'ק מהביטוח 33 אלף שקל. אחרי שהורידו כמה אחוזים על תאונה שהייתה ממזמן. מכה קלה מאוד בכנף שהורידה את הערך "בסעיף תאונה שלא תוקנה" עוד 6% יד גבוהה בערך 7% על קילומטר גבוה ועוד ועוד על כל מיני סיבות. ותחשבו על הכסף שגם הפסדתי על הביטוח. פעם הבאה שאתם משתוללים עם הרכב קחו את זה בחשבון.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ביום חמישי האחרון הגיעו למסקנה, כנראה, שיש להחזיר את העדיפות לעורקים ראשיים. כל זה מתחבר בדיוק עם מה שאמרתי לפני מספר חודשים בדבר כביש-5 ומחלף מורשה, בו העומס (בבקרים) נובע מהצטמצמות הכביש מ-3 נתיבים ל-2 נתיבים על המחלף עצמו. עכשיו החליטו שעורק ראשי כזה צריך להישאר על מסלוליו לכל אורכו - ולכן גירדו וסימנו מחדש את גשר מורשה וקבעו בו את שלושת הנתיבים כך שמי שנוסע ממזרח למערב לא נאלץ לעמוד בצוואר בקבוק על המחלף. אז מי "הרוויח" ומי "הפסיד" ? "המרוויחים": כל מי שנוסע בשעות הבוקר בכביש-5 ממזרח למערב. נעלם כליל העומס בין מחלף התקווה למורשה - והתנועה זורמת לחלוטין. רווח של לפחות 10-15 דקות לבאים מהכיוון הזה, אם לא מעבר לזה. "המפסידים": הבאים על כביש-4 (גהה) מצפון …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/southkorea/4523250/Woman-fails-driving-test-771-times.html
הודעה אחרונה מאת Dror122, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי,אני מוכר את הרכב שלי לפירוק, השאלה שלי היא- אני אתן לבנאדם את הרכב היום, מחר אני אלך למשרד הרישוי,להוריד את הרכב מהכביש,כמה עולה להוריד את הרכב מהכביש?ויש איזו פרוצדורה שצריך לעשות עם הקונה? או פשוט לקחת את הכסף? להוריד מספרי רישוי?בבקשה זקוק להכוונה.תודה
הודעה אחרונה מאת bennnn, -
- 4 תגובות
- 843 צפיות
אם למישהו היה ספק, מע"צ בתחקיר פנימי מודה שהגדרות יכולות להיות מלכודות מוות http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000424065&fid=607
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
אתמול סביבות אחה"צ כניראה אחד מהשכנים (כמעט בטוח בזה) דפק לי את האוטו בחניה. אני ישנתי באותו זמן ולא שמעתי את הביפר זועק, וגיליתי את זה רק לקראת הלילה כשיצאתי לבלות. לאוטו שלי (ג'אסטי) אין ביטוח מקיף מכיוון שזה לא כדאי כלכלית. תמונה של המכה: http://img530.imageshack.us/img530/5314/06022009526rf3.jpg יש לציין שחניתי ברחוב קטן ליד ביתי שיש בו כמה בתים פרטיים בודדים, לכן אם זה אחד השכנים זה יותר קל למצוא מי זה. בנוסף, חניתי במקום שבו חונות מכוניות כל הזמן, ולא בצורה מזלזלת וכו', ובחיי לא ראיתי אוטו שנדפק ככה באותה חניה. ליד המכונית שלי חנתה הונדה סיוויק שאני חושד שזאת המכונית שפגעה באוטו שלי, בגלל שהיה לה פס אדום בטמבון האחורי בפינה השמאלית, וגם…
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
מצורף שירטוט.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
אחותי שלחה לי מייל : יש ניידות סמויות וגלויות שתופסות על נסיעה בנתיב השמאלי מעל 40 שניות שלא לצורך 1000 שקל קנס ו 10 נקודות - יש דבר כזה ?
הודעה אחרונה מאת asad, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
נאמר שיש לי רכב שאני מעוניין למכור לפירוק. לרכב רישיון רכב בתוקף, טסט עד לקיץ שנה הבאה וביטוחים בתוקף עד לקיץ שנה הבאה. תגידו לי בבקשה אם משהו לא בסדר הדברים כאן לא נכון או שבכלל בילבלתי הכל (כל מה שאני יודע זה מחיפושים פה בפורום): קודם למצוא קונה שיקנה את הרכב לפירוק. ואז דרך ראשונה: לגשת למשרד הרישוי כדי לבצע "הורדת רכב מהכביש", בכך מבטלים את רישיון הרכב. (פעולה בלתי הפיכה) לבוא עם רישיון הרכב ות.ז. הקונה משלם לי ולוקח את האוטו. עכשיו אני יכול לבטל ביטוח חובה וביטוח צד שלישי ולקבל קצת החזרים מהם. דרך שנייה: מכיון שיש לרכב תעודת רישיון בתוקף ויש לו טסט - אפשר לבצע העברת בעלות ואז רק צריך לגשת לבנק הדואר, לשלם את האגרת ה 180 ש"ח על ההעברה. ה…
הודעה אחרונה מאת bennnn, -
- 2 תגובות
- 741 צפיות
יש קישור למודעה/הודעה רשמית למפגש שיערך ב7 למרץ בנתניה (מתחם איקאה) אם פרטים מלאים כמו... איזה מועדונים יהיו שם?? אנשים מכל איזורי הארץ יגיעו? אופנועים יהיו? ג'יפים? רכבי ספורט? שטח?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה סיטרואן מתכננים לנו עם סמל של ה DS ? http://carscoop.blogspot.com/2009/02/citroen-ds3-concept-revives-ds-badge.html 2010 Kia Forte/Spectra coupe
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
מה אתם אומרים על המערכות החדשות שמדממות מנוע ברמזור? שיש בסמארט החשמלית יהיה במזדה 3 החדשה ובט יגיע למכוניות אחרות נראה לי מסוכן ומיותרX5! כביכבל לחסוך דלק,אני לא מאמין לזה נמאס לי ממחשבים שמתערבים לנו בחיים ודי כבר עם מכוניות החשמל האלה מה שאני מתאר במרוצים של עוד 10 שנים זה: {בדיוק,כלום} סובארו ג'סטי 1.0 לנצח:-P
הודעה אחרונה מאת zion_p2, -
-
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם. התחלתי לעבוד לפני כחודש בחברה מוכרת בתור סוכן מכירות. בחוזה שלי איתם כתוב: "המס שיגיע על "ההכנסה הזקופה" בגין שווי השימוש ברכב יחול על העובד. מה זה אומר במילים פשוטות? האם עליי יוטל שווי השימוש המלא של הרכב? באיזה סכום מדובר? והאם בכלל מישהו שהרכב משמש אותו לצורכי עבודה (לא לצורך הטבה) אמור לשלם על הרכב? הרי אני משתמש ברכב כי אני צריך לסוע ממקום למקום, ולא כהטבה. תודה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. האם מישהו יודע מדוע אין בכלל(ובדקתי בה מ ו ן אתרים)אופל אסטרה 1800 סמ"ק שנת 2006 למכירה? האם בשנה זו לא נמכר הדגם הנ"ל?-כי הוא מופיע במחירון... האם הרכב הזה כל כך פופולרי שפשוט כמעט ואין ממנו למכירה?
- 4 תגובות
- 971 צפיות
שלום אתמול עשיתי תאונה והרכב שלי פיאט בראבה 98 כנראה יהיה טוטאל לוס כי הנזק גדול. השאלה היא כזאת האם אני יכול בכלל לקבל החזר כספי על האותו (לפי המחירון) בזמן שיש לי רק ביטוח חובה+צד ג' או שאפשר לקבל כסף על טוטאל לוס רק עם יש לך ביטוח מקיף? בתאונה היו מעורבות 3 מכוניות סה''כ אם זה משנה.. תודה רבה לעוזרים!
- 3 תגובות
- 4 אלף צפיות
תודה, ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת אלי_לוי, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 11 אלף צפיות
שלום, שמעתי בזמנו (לא זוכר איפה) שאסור לזרוק מצבר ישן סתם ככה לפח. האם זה נכון, ומה עושים איתו?
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,690 אורחים (הצג רשימה מלאה)