רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 31.7 אלף צפיות
שלום לכולם. דבר ראשון אני יודע שהנושא "נטחן" כאן, אבל בחיפוש מצאתי מלא תשובות שסותרות אחת את השנייה. אז בבקשה לא להתנפל עליי\ למחוק\ לנעול את הפוסט מבלי שאקבל תשובה. לשאלה: האם אני יכול לנהוג על רכב של אימא שלי(לא בדרך קבועה) שיש לו ביטוח חובה + מקיף תקף רק לגיל שלה ( 40+). כלומר האם זאת עבירה ? בחיפוש נתקלתי בכמה שאמרו ש " ביטוח חובה לרכב תופס על כולם" אבל גם נתקלתי בכאלה שאמרו שאם נהג חדש נוהג על רכב ללא "ביטוח חובה לנהג חדש", אז זה נחשב לעבירה. מה הנכון מבין שני אלה ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
מה הטעם שלייצר גם ברלינגו וגם פרטנר? הכל דומה חוץ מהסמל לא כך? ועוד פיאט ג'מפי ופיאט סקודו, ולא חסרות דוגמאות, מה איך זה הולך מבקשים מחברה מסויימת "להעתיק" מהם רכב ולהחליף לו שם?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 2 תגובות
- 598 צפיות
שלום יש לאימא שלי רכב מושכר עכשיו אני יודע שאם אני נוהג עליו אין ביטוח וכול זה אבל השאלה שלי אם שוטר תופס אותי ומבקש תפוליסה לא רואים שום דבר שמזכיר שהיא לא תופסת לנהג צעיר. אז רציתי לדעת איך שוטרים יודעים שאין באוטו ביטוח צעיר?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 797 צפיות
לפני כמה חודשים שינו את יחידות המדידה של בדיקת העשן לרכב דיזל במכוני הרישוי. זה עובד ככה: בעבר יחידות המדידה היו בHartridge היום המדידה היא לפי ערך K יחס השינוי לפי המדידה החדשה הוא כזה K -----------Hartridge 0 --------------------0 10------------------ 0.2 20------------------ 0.5 30------------------ 0.8 40------------------ 1.1 50 ------------------1.5 60 ------------------2 70 ------------------2.6 80 ------------------3.5 90 ------------------5 100----------------- 8 העליה של שני המדדים אינה מגבילה באופן יחסי, כיוון שיחידות המדידה שונות לגמרי (אחד מדידת כמות חלקיקים בעשן והשניה כהות עשן) חשוב לדעת.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 943 צפיות
ומה ההבדלים בינה לבין ה1600 המוצלחת ? .. ********* www.carfolio.com הודעות שלמות בפונט מודגש רק המנהלים יכולים לכתוב, וגם זאת רק כשהם מבצעים פעולות ניהוליות. *********
הודעה אחרונה מאת matan323, -
- 5 תגובות
- 11 אלף צפיות
נפלתי היום מגובה 1.70 בערך... בקיצור כנראה שיש לי שמה שבר,הרגל ממש התנפחה. השבר כנראה בחיבור בין כף הרגל לרגל עצמה. בהנחה שזה שבר מבחינת החוק מותר לי לנהוג? במידה של גבס קל.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
ביטוח סחר-שאלה
מאת dino- 3 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בעל ביטוח סחר יכול להשתמש בו גם ברכב הפרטי שרשום על שמו? או רק ברכב אחר למטרת בדיקה,סחר וכו" ? הכוונה לנסוע ולהיות רגוע. תודה לביטוח סחר > איחוד המוסכים סוכנות לביטוח 053-8094177
הודעה אחרונה מאת dino, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב , אבא שלי נתפס ע"י דבורה , מהירות די גדולה מהמותר . מבקש המלצה לעורך דין טוב באזור הצפון . תודה.
הודעה אחרונה מאת Gabi, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://news.walla.co.il/?w=/1/1434205
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם אני עומד לטוס לחו"ל לשבועיים וצריך להחליט איפה להשאיר את הרכב. לא כ"כ בא לי להשאיר אותו ברחוב ליד הבית. האם יש למישהו נסיון עם חניות לטווח ארוך באזור המרכז (פתח תקווה)? אשמח לקרוא את ההמלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
אם כתוב למשל שרכב עושה 7.6 ליטר ל 100 ק"מ, איזו פעולת חישוב אני צריך לעשות כדי להגיע למספר הק"מ שהוא עושה ל 1 ליטר? (כלומר, ק"מ לליטר) תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 9 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אחרי פסילת רישיון של שנתיים היא נגמרת בעוד כחודש. מה אני צריך לעשות כדי לקבל את הרישיון בחזרה? אני צריך טסט, תאוריה, שיעורים? והאם יוחזר לי גם הרישיון לאופנוע לאחר חידוש הרישיון? תודה מראש רז ס.
הודעה אחרונה מאת topy9100, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, האם לפי החוק אני צריך להחזיק את המסמכים המקוריים ברכב או העתק שלהם? תודה,
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול בתוכנית Pimp My Ride שמוקרנת סוף סוף גם בערוץ הכבלים(ערוץ 6) שדרגו שברולט אימפלה מבציר 1965 בפרק מיוחד שבו מתארח ארנולד שוורצנגר מושל קליפורניה ושמוקדש לקידום צריכת ביו-דיזל ורכבים ידידותיים לסביבה. החבר'ה שתלו באימפלה מנוע ביו-דיזל של GM בנפח 6.5 ליטר שמאוכלס ב 800 כוחות סוס מדהימים(כן, כן לא טעות קולמוס או הקלדה). אין כיום מנוע מסוג זה לשום יצרנית בעולם. בתחרות לרבע מייל מול למבורגיני חדשה(שנתון 2007) האימפלה נצחה בגדול תוך כדי שהיא מראה את האגזוזים שלה כמה וכמה פעמים ללמבורגיני. ביו-דיזל, נקי יותר, חזק הרבה יותר וחסכוני במיוחד וכל זה מבלי לקזז עוצמה והספק. מרשים.
הודעה אחרונה מאת שי אליאסי, -
- 2 תגובות
- 850 צפיות
מישהו יודע החל מאיזה שנתון צריך אישור בלמים לטסט? והיכן מוציאים אישור כזה? יש לי טסט עוד שבועיים ל205 שלי, יש למישהו עצות על מה לשים דגש?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
המדינה הכי עשירה בעולם,חבל שאין לנו נפט בישראל. uJW8jKZ1n-M דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. מה דעתכם חברה ?
הודעה אחרונה מאת T_A, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היום בעודי משייט לי בכביש במהירות 110 קמ"ש עוקפת אותו משמאל שברולט אופטרה, מכסה המנוע היה רופף ונראה כאילו עוד שנייה הוא ייפתח ויעוף לשמשה הקדמית ויגרום לתאונה. ממש לא היה לי מה לעשות, די נצמדתי לנהג וניסיתי לסמן לו לכיוון המכסה מנוע, ניסיתי לסמן לו לעצור, שלא לדבר על זה שירד גשם ורוח שרק החמירו את המצב והוא חשב שאני משוגע הוא פשוט הגביר מהירות ונעלם ביציאה הראשונה שהייתה, השאלה איך אפשר לגרום לבנאדם או מה עושים במקרה כזה על מנת למנוע תאונה?
הודעה אחרונה מאת אלי_לוי, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אבא שלי קנה טויוטה קורולה חדשה .. הגשים חלום הוא משזמין לפני ומשלם ומקבל את האוטו שבועיים אחר כך. .. בינתיים הוא קיבל את המספר של הלוחית רישוי .. היא מסתיימת ב66 - שזה אומר שנים מוקדמות יותר .. לא של 2009 .. מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שמעתי את הצליל והתאהבתי בו כמו כולם.. אז אני יודע שפורק לחץ בא עם טורבו אז דוגרי איזה מכוניות בארץ יש להם את זה?? תודה, אוהד
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 3 תגובות
- 885 צפיות
שמעתי שיש קשר בין שתי המספרים האחרונים של המספר רישוי וכל מיני דברים.. כמו שיבוא אישי הוא 00 או משו בסגנון יש עוד דברים כאלה ואם כן אפשר לפרט?? תודה, אוהד
הודעה אחרונה מאת ohadaridor, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
נתקלתי בפרסומת למוצר יחודי, לגילוי מכמונות מהירות בדרכים, באמצעות הסלולרי כפי הקישור להלן. המעניין הוא, כי החברה מתחייבת לדווח ולהזהיר ממרחק של כ3 קילומטר, על כל מכמונת בקטע הקרוב, כולל מכמונות זמניות, ארעיות וניידות. השאלה היא, האם מישהו התנסה כבר? האם זה באמת עובד? כלומר: האם שווה להשקיע כחמשה עשר שקלים מידי חודש, ואז כל הלחץ מהמכמונות והדוחות אמור לרדת. או שכל העסק עדיין לא הוכיח את עצמו, וכל הדבר הזה, מהווה מלכודת כספים לנהג התמים? http://www.netroads.net/sherut.htm
הודעה אחרונה מאת RON23, -
- 3 תגובות
- 963 צפיות
יצא לי כבר יותר מפעם אחת להחסיר פעימה בנסיעה על כביש 20 ,היום זה היה כבר שיא,מישהו בלם לפני וגם אני,במראה ראיתי משאית טריילר ונגררת שלה גודלת לי בתוך המראה,פחד אלוהים תאמינו לי,אין לאן לברוח,ופתאום עשן לבן מגלגליה של המשאית, לא מאחל לאיש לחוות זאת. שתפו אותי בחוויות מאין אלו שקרו לכם על הנתיבים האימתניים והמסוכנים הללו. אני עד עכשיו איני רגוע,עבורי זו היתה טראומה לא קטנה,סעו בזהירות אנשים.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 5 תגובות
- 873 צפיות
לקראת תערוכת ז'נבה סאאב\GM חושפת תוספת חדשה לליין ה 9-3 שלה. רכב שמזכיר מאוד את האודי allroad במאפיינים ובפלח שוק אליו הוא פונה. הרכב מצויד במערכת בעלת שם קוד XWD או בתרגום חופשי במיוחד Cross Wheel Drive, מערכת מתוחכמת המחלקת את הכוח שמועבר עלידי המנוע בין הציר האחורי והקדמי. כ"כ, הרכב הוגבה ב35 מ"מ מה9-3 הרגילה . מנוע 4 צילינדר מוגדש המפיק 210 כ"ס יזיז את המוטציה בעזרתו האדיבה של גיר ידני עם 6 הילוכים או אוטומטי לסיכום- סקנדינבים ותושבי נווה אטיב בחורף קשה יכולים למצוא בה עניין.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כתבה מעניינת - לקוחה מאתר מוטוקאר... http://www.motocar.co.il/article/10549.aspx
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
לחבר ישנו רכב ישן בן 20 שנה שללא טסט כבר חודש חמישי בפתח, וללא ביטוח. כמו שהבנתי ישנו אישור ליומיים לנסיעה על הרכב שאפשר להוציא ממשרד הרישוי שעולה כ40 שקל, איך זה עובד? מה התנאים להוצאת אישור כזה? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 876 צפיות
אני מתכנן לצאת לטיול של 7 ימים לאנגליה,לונדון. הטיול הוא טיול לפני הצבא-אין לי ווותק בנהיגה- כך שלא יתנו לי להשכיר רכב. התיכנון הוא יציאה בסוף יוני וחזרה לארץ אחרי 7 ימים. השמח לקבל המלצות על אטרקציות מוטוריות בעיר עצמה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אנשים, קוראים לי יאיר אני בן 17 והייתי רוצה לשאול אותכם משהו: הייתי רוצה לדעת אם יש לכם איזשהו מקום שאתם יכולים להמליץ לי עליו שאני אוכל לעבוד שם וללמוד על מכוניות. בהודעה זאת הוסרו רצפים של שלוש נקודות ונוספו סימני פיסוק תקניים.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
שיפור נהיגה
מאת aviad10-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בירשותי כבר שנתיים רשיון ואופי הנהיגה שלי גרוע אני ממש נוהג כמו מופרע האם יש מקום בו אני יכול לשפר/לנרמל את סגנון הנהיגה שלי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://www.baltimoresun.com/news/local/carroll/bal-md.fastcar07feb07,0,787895,full.story רכב מדהים שגם חוקי לכביש (בארצות הברית כמובן). יש שם גם סירטון. תהנו.
הודעה אחרונה מאת raz_t13, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אור חניה בצבע אדום או כחול עובר טסט? זה דיי דחוף אז אשמח לתשובה כמה שיותר מהר ומי שיודע בטוח, תודה
הודעה אחרונה מאת YairGil, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,635 אורחים (הצג רשימה מלאה)