Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

דבר ראשון אני יודע שהנושא "נטחן" כאן, אבל בחיפוש מצאתי מלא תשובות שסותרות אחת את השנייה.

אז בבקשה לא להתנפל עליי\ למחוק\ לנעול את הפוסט מבלי שאקבל תשובה.

לשאלה:

האם אני יכול לנהוג על רכב של אימא שלי(לא בדרך קבועה) שיש לו ביטוח חובה + מקיף תקף רק לגיל שלה ( 40+).

כלומר האם זאת עבירה ?

בחיפוש נתקלתי בכמה שאמרו ש " ביטוח חובה לרכב תופס על כולם"

אבל גם נתקלתי בכאלה שאמרו שאם נהג חדש נוהג על רכב ללא "ביטוח חובה לנהג חדש", אז זה נחשב לעבירה.

מה הנכון מבין שני אלה ?

תודה מראש.

פורסם

לפי מה שאני יודע, אתה רשאי לנהוג עם כל ביטוח חובה , גם שוטר לא יגיד לך כלום.

אבל ( תמיד יש אבל ) , במקרה של תאונה זה כבר סיפור אחר , אתה "אוכל" אותה מכל הכיוונים.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

תראה מה תעשה קח את התעודת ביטוח חובה ותסתכל בסעיף "רשאים לנהוג", תראה איזה סעיפים רשום ותקרא מאחורה את מה שרשום, בדרך כלל ואני מדגיש בדרך כלל ביטוח חובה תופס על כל נהג, אבל יש מקרים שבהם בעל הפוליסה מבקש להגביל את הביטוח חובה על מנת להוזיל במחיר, לכן אני אומר לך תבדוק בפוליסה עצמה מה רשום, ואם עדיין לא הבנת פשוט תתקשר לביטוח ותשאל זה לא עולה כסף.

בקשר לעיניין השני, במקרה שעוצר אותך שוטר זה לא ממש מעניין אותו אם יש עליך ביטוח צעיר וכו' הוא מה שמעניין אותו זה שעל האוטו יהיה ביטוח חובה וזהו, ולכן במקרה של משטרה אין לך מה לדאוג.

אם תעשה תאונה לעומת זאת או תאונה עם נפגעים חס וחלילה הסיפור יקבל תפנית שאתה עלול להצטער על הרגע שעלית על האוטו בלי ביטוח צעיר/חדש במשך הרבה מאוד זמן, אז בחיית שים עוד 1000 2000 שקל וסע בראש שקט, אה? :lol:

פורסם

כעיקרון, אם אתה לא נוהג על הרכב כדרך קבע, אז הביטוח חובה של אמך תופס גם עליך.

הביטוח המקיף לא תקף, ולכן במקרה של חלילה תאונה אין עבירה על החוק, אבל אמא היקרה תצטרך לספוג את מלוא עלות הנזק לרכב שלה ולרכב השני (אם יש).

הבעיה היא ההגדרה של "דרך קבע". אני לא שמעתי על הגדרה מסודרת לביטוי הזה, והוא עשוי להתפרש בכמה דרכים, חלקם לטובת חברת הביטוח. עכשיו לך תנהל קרב משפטי עם חברת ביטוח, וזה בשביל 300 ש"ח בשנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה עם מקרה של נהג צעיר?

מותר לי ליסוע ברכב של אחי שיש לו ביטוח רגיל ולא ביטוח של נהג צעיר?

כעקרון, כל עוד לרכבו של אחיך יש תעודת ביטוח חובה בתוקף, כל נהג בעל רשיון נהיגה בתוקף מורשה לנהוג ברכב,

כל עוד הוא (הנהג) עונה על הקריטריונים המצויינים בסעיפים אשר כתובים על גבי תעודת הביטוח.

בדרך כלל ישנו סעיף ממזרי (מבין כמה נוספים) שאומר כי מותר שנהג אחר ינהג ברכב רק אם יש לו נסיון בנהיגה ברכב זה/דומה מעל לשנה.

אבל, זה לא אומר שאם אתה מורשה אז וודאי אחיך ירשה.

בעיה נוספת (עבורך), היא הביטוח המקיף שבו מצויין בפירוש מי הנהג העיקרי או כמה נהגים משתמשים ברכב שלך (מעלה את מחיר הפוליסה) וגם את דירוג הנהג - חדש,צעיר.

אקיצר, למען השקט הנפשי שלך (אם חס וחלילה יקרה משהו), של אחיך (אם חס וחלילה יקרה משהו לרכב שלו) ושאר ציבור הנהגים (תמיד טוב שיש בתאונה את הביטוח לתבוע) עשה ביטוח בכל מקרה.

אחי מעולם לא נתן לי את הרכב שלו יותר מלנסוע ברדיוס של 5 קילומטר! וגם זה רק שהתחננתי, הוא טען בגלל שלא היה לי ביטוח,

כשגדלתי הבנתי על בשרי למה כל כך חשוב לעשות ביטוח.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אוקיי, אז אם אני נוהג על רכב של אימא שלי, שיש לה ביטוח חובה, בדרך לא קבועה, אז זאת לא עבירה במקרה של בדיקת שוטר (הבנתי גם מה יקרה במקרה של תאונה).

תודה לכם :)

נ.ב

אני בכלל לא מתקמצן על 300 בשנה. פשוט יש לו שני רכבים ורק רכב אחד יש לו ביטוח מקיף של נהג חדש.

רכב של אמא שלי זה מרצדס, כלומר תוספת של ביטוח חובה לנהג צעיר + מקיף לנהג חדש = 5000 שקל בשנה. זה הרבה לא ? :D

פורסם

עלות ביטוח החובה לא מושפעת מדגם הרכב וממחירו, אלא רק מגיל הנהג, מינו וכמות כריות האוויר ברכב.

בקיצור, אני מנסה להגיד שתרחיב את ביטוח החובה של המרצדס לביטוח כל נהג, ואת הסיכון של הביטוח המקיף תיקח על עצמך.

פורסם
עלות ביטוח החובה לא מושפעת מדגם הרכב וממחירו, אלא רק מגיל הנהג, מינו וכמות כריות האוויר ברכב.

בקיצור, אני מנסה להגיד שתרחיב את ביטוח החובה של המרצדס לביטוח כל נהג, ואת הסיכון של הביטוח המקיף תיקח על עצמך.

ספר את זה לסוכן ביטוח, 8000 שקל תוספת לנהג חדש לשנה לBMW 745, ויש בה הרבה כריות אוויר

פורסם

רכב של אמא שלי זה מרצדס, כלומר תוספת של ביטוח חובה לנהג צעיר + מקיף לנהג חדש המקיף זה מה שהורג שם ולא החובה = 5000 שקל בשנה. זה הרבה לא ? :D

ספר את זה לסוכן ביטוח, 8000 שקל תוספת לנהג חדש לשנה לBMW 745, ויש בה הרבה כריות אוויר אני בטוח שזה לא החובה , כי לביטוח חובה אין שום קשר לזהות הרכב אם הוא פרטי כמובן

לשני הרכבים שלכם יש בעיה של "גניב" ערך גבוה , וידיעה של חברות הביטוח שבגלל ערך הרכב מעט אנשים יעיזו לנסוע בלי מקיף , ובכלכלה אם הביקוש הוא די קשיח אז אפשר להעלות מחירים , וזה בדיוק מה שחברות הביטוח עושות .

סוף כול סוף זו ישראל ובישראל אין תחרות אז חברת ביטוח לא מבטחת היא גובה כסף ומוודאת שלא תצטרך לשלם הרבה מידי

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
ספר את זה לסוכן ביטוח, 8000 שקל תוספת לנהג חדש לשנה לBMW 745, ויש בה הרבה כריות אוויר

לא יודע מה אמר לך סוכן הביטוח.

לפי המחשבון הזה מאתר משרד האוצר, ההפרש צריך לעמוד על 959 ש"ח. אני הייתי מציע לבדוק שוב מול הסוכן.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

הי עמית,

ברוך הבא לפורום.

לנושא זה עדיף היה לפתוח שרשור חדש ולא להקפיץ שרשור מלפני שנתיים.

לשאלתך- לאוטו אין תביעות , לבעל הביטוח כן. הפרמיה תהיה גבוה יותר בשל התביעות וכן בשל הרחבת הפוליסה לזו הכוללת נהג צעיר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...