רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
עוד מעט נגמר לי הביטוח ואני צריך את העזרה שלכם בבקשה, מה הביטוח הכי משתלם והכי חסכוני לנהג בגיל 21 מספר תביעות נגד הביטוח זה 1, והביטוח שמי זה אומר שרק אני נוהג הרכב הרכב: סיאט איביזה 1600 סמ"ק 2002 AKL זה הקוד של הדגם הרכב ידני בבקשה תגידו לי איפה אתם עשיתם את הביטוח רכב שלכם בתודה מראש מקווה שתעזרו בן
הודעה אחרונה מאת smallars, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קישור לידיעה: http://www.motocar.co.il/article/10605.aspx קודם כל על זה נאמר "דמעות תנין" אבל מה שמטריד באמת הם הדברים בסוף הידיעה: "בין המשתתפים היו מנכ"לים של יבואני רכב וחברות ליסינג, שהציעו להקים ועדה משותפת שתבקר את המחירים פעם בשלושה חודשים, ולוי הביע הסכמה עקרונית לרעיון זה" אם עד עכשיו אלו היו נבלה ואלו טריפה, והיתה עוד הנאה לשבת מהצד ולראות אותם מנגחים זה את זה, עכשיו עוד יחברו כולם יחד לתכס עצות על חשבון הלקוח ולחשבון הבנק שלהם. אללי, אייכה הממונה על ההגבלים העסקיים
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני אמור לקבל מחר בבוקר רכב ליסינג מאלדן ובחוזה היה רשום שהרכב הוא מקבוצת ליסינג 1. האם ידוע לכם איזה רכבים כלולים בקבוצת רישוי זו? תודה
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
ככה עוברים תאוריה 1 2
מאת dany-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3677549,00.html גם מצחיק וגם עצוב.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3677897,00.html אחד הגרועים.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מדובר בלאנטיס שלי שנת 96 שעברה תאונה לפני כמה חודשים לרכב אין פגיעה בשלדה והוחלף מכסה מנוע, גריל, פנס שמאלי ורדיאטור. כמה אחוזים התאונה הזאת נחשבת?
הודעה אחרונה מאת Edward216, -
-
- 1 תגובות
- 638 צפיות
הביטוח אוטוטו נגמר, וצריך לחדש. אפשר המלצות לחברות ביטוח? טלפון? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Edward216, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
יש לי שאלה, האם זה חוקי שהמפרידים בלוחית הרישוי במקומות אחרות? לדוגמא הלוחית שיש לכולנו היא: XX-YYY-XX, אם אני רוצה לשנות את המפרידים ולעשות כך XXY-Y-YXX. האם זה חוקי? האם לא יהיהו בעיות מיוחדות עם החוק? תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
כבר בחודש שעבר צצו בעשרות אתרים עותק של הלוגו החדש של סיטרואן, דבר שהיה צפוי למקושרים עסקית לחברה. עכשיו, גם באתר הרשמי של סיטרואן, החברה משיקה באופן רשמי את ה"זהות" החדשה של המותג. בנוסף יוצאת סיטרואן בקמפיין שמטרתו לבדל את סיטרואן מפג'ו ולהחזיר עטרה ליושנה, כל זאת תחת הסיסמא: CREATIVE TECHNOLOGIE. http://www.youtube.com/watch?v=1R7CwlhWYmc דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 11 תגובות
- 912 צפיות
שלום לכם, לפני כשבעויים עשיתי תאונה (ללא נפגעים) שלפי החוק הייתי אשם בה אחרי התאונה הלכתי לבית חולים עם עוד בן אדם שישב איתי באוטו כי היו לו כאבי בטן חזקים. בקיצור עברו שבועיים בנתיים שהאוטו טוטאל לוס ואני מחכה לאישור ממשטרה ואז מזמנים אותי למשטרה והחוקר אומר לי: בגלל שהלכת לבית חולים והוצאת משם אישורים ככה דפקת לעצמיך את הרישיון (אני נהג חדש וכשנה וקצת על הכביש). אני לא כל כך הבנתי למה, החוקר אומר לי כי ככה זה אין מה לעשות אני חייב לפסול לך רישון ל 30 יום ואז תקבל זימון לבית משפט ותיצטרך לעשות רישיון ותאוריה חדשים. הוא גם אומר שאין מה לעשות גם עורך דין לא יעזור והלך על הרישיון. אחרי שדיברנו והעברתי אליו כל מיני פרטים הוא ניהיה יותר רך ואומר לא יודע אם לעזור לך…
הודעה אחרונה מאת machinehead, -
- 4 תגובות
- 960 צפיות
כל היום אנחנו מסובבים על המיתון הענק שהתחיל להגיע גם אלינו ומסביב מתחילים לפטר אנשים בכמויות ומתחילים מבצעים בכל מיני תחומים, רק אצל יבואני הרכב אין שינוי משמעותי במחירים. זה באמת ככה או שבאולמות עצמם המצב שונה? אני שואל כי אני מתכנן לקנות רכב ואני לא יודע אם עדיף לחכות... תודה.
הודעה אחרונה מאת Eliran_S, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי חבר לפני רכישה של אימפרזה טורבו שנת 99 אני חושב ששמעתי פעם שהטסט שלה עולה בסביבות 2700 שקל והוא לא מאמין לי (יכול להיות שאני טועה)
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
תחנת התדלוק בשם הזה נמצאת באזור התעשייה תלפיות, ותדלקתי שם היום במחיר 5.69 אם אני זוכר נכון, כשהמחירון היום 8.33, כלומר כאילו 260 אג' הנחה. לכן אם אין מי שיידע בעיה לגבי המקום, אני חושב לתדלק שם כשאהיה באזור.
הודעה אחרונה מאת דג קר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
יש גרסה חדשה לאלפא 159. http://www.italiaspeed.com/2009/cars/alfa_romeo/02/159_my/1902.html תמונות http://www.italiaspeed.com/2009/cars/alfa_romeo/02/159_my/gallery/gallery.html במקום המנועים שהיו לאלפא בשנים האחרונות שמבוססים על מנועי GM יש סידרה חדשה של מנועים. העיקרי בנפח 1.8 טורבו,עם 170-200 כ"ס(במיטו יש 240 מאותו מנוע) בנתיים אופציית ההילוכים היא: M32 six-speed manual or the Aisin-supplied six-speed Q-Tronic automatic בקרוב פיאט מתחילים לייצר את הגיר החדש שלהם C635 שהוא ימכר כגיר רגיל 6 הילוכים,גיר רובוטי ועם קלאץ' כפול. http://www.greencarcongress.com/2008/01/fiat-to-develop.html
הודעה אחרונה מאת yossi7, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
גם לאחר שהחלפתי צמיגים עדיין רעשי החוץ חזקים האם זו מחלה של מזדה 3 הפופולרית?
הודעה אחרונה מאת CooL_DuDu, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אשמח לשמוע כיצד לנהוג בצורה מיטבית בזמן החלפת גלגל על ציר סואן
הודעה אחרונה מאת RON23, -
-
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מה זה גיר רובוטי ? גיר רובוטי וטיפטרוניק זה אוץו דבר רק שם שונה? בשביל מה זה קיים ברכב ? איך מישתמשים בדבר כזה ? שמתי לב שיש רק 3 הילוכים בזה איך עובדים אם זה באיזה מהירות מותר לינסוע בזה האם אפשר להעביר בזמן נסיעה למצב אוטומטי ברגע שזה היה על הגיר "ידני" אני ממש לא מבין בזה שום דבר אם למישהו יש איזה מהמר על זה אני מאוד ישמח תודה רבה ושבוע טוב {ממה שנישאר ממנו }
הודעה אחרונה מאת General M, -
- 0 תגובות
- 917 צפיות
אשמח לעזרה בהשגת Repair manual ל מרצדס C240 1998 (רצוי בצורת קובץ). חרשתי את הרשת ונאדה, לא מצאתי כלום. אם מישהו יוכל לעזור אשמח מאוד.
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
רציתי פורשה. 944 - זולה, אמינה, שימושית. פגשתי את ג'רמי, התעניינתי, ראיתי כמה מכוניות, אפילו התחלתי לנסות למכור את הקא. עבר זמן קצר ונתבשרתי - אני הולך להיות אבא לתאומים! תכנית הפורשה חטפה טוטאלוס במקום, עכשיו צריך למצוא משפחתית ראויה. געגועי ל-147 העלו את ה-156 לדימיוני מייד. עברו כמה ימים ובשיחה עם ג'רמי אני מתבשר - יש אחת פוטנציאלית, עומדת בכל הדרישות - מנוע, אבזור וקילומטראז'. ישנן שתי בעיות: 1.אנחנו לא יודעים אם היא ספורטוואגון (או בעברית - סטיישן) או סדאן. 2. המחיר, אוי, המחיר. הרבה מעל לתקציב. עברו הימים ואני חסר מנוח. החלטתי, אני נוסע לראות במה מדובר. אין לי מה להפסיד חוץ מכמה שעות וכמה ליטר דלק. הגעתי אל הכפר בו היא היתה ומייד הבחנתי בה - לב…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בס"ד שלום לחברי הפורום. אני בן 17 וחצי ומוציא רישיון למשא קל (C1 עד 12 טון ), לא היה לי מעולם רישיון לרכב פרטי או אופנוע. השאלה שלי היא זאת האם אחרי ה- 3 חודשיים של המלווה מותר לי להסיע יותר מ- 2 ? והאם אני יקבל נהג חדש שנתיים ? שאלה נוספת ע"פ החוק מותר לי לגשת לטסט בגיל 17 וחצי אבל את הרישיון אני מקבל בגיל 18 ובנתיים יהיה לי רק לרכב רגיל על שאני יגיע לגיל 18 השאלה שלי היא האם ברישיון שאני יקבל יהיה רשום B + C1 או רק B ? חבר שלי שהוציא שלושה חודשיים לפני 18 קיבל רישיון חדש שבו רשום לו C1 וגם B האם זה יגיע לי גם ? או שזה איזשוהי טעות ? נושא אחר, אני עושה עכשיו רישיון לאופנוע 125 סמ"ק בגיל 18 אני ירצה להגדיל את הרישיון ל- 500 סמ"ק השאלה שלי היא …
הודעה אחרונה מאת עופר 1991, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 735 צפיות
אהלן, קראתי הרגע כתבה בוואלה על ליסינג - http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1441396 היה כתוב שמחירה של האודי A6 חדשה בליסינג הוא 53 אלף מקדמה + 6500 שקל כל חודש למשך שלוש שנים. זה יוצא 287K. בעוד שכתוב שמחירה של האודי בחנות הוא 400 אלף. איך זה הגיוני? ובכלל האם כדאי לעשות ליסינג על רכבים שהם מעבר למאזדה 3 וכדו'? אני יודע שבחו"ל מאוד משתלם לקנות בליסינג רכבים וכך ניתן לאפשר לעצמך לנהוג ברכב שבלי ליסינג לא היית יכול לנהוג בו. נ.ב. אם מישהו יודע - מהם בערך מחירים של רכבים כגון פאסאט, BMW סדרה 3/5, מאצדס C קלאס/E ולקסוס GS ? נ.ב.2 אני ממש בור בכל נושא הליסינג, כך שאם השאלות ברמה נמוכה אין צורך ללעוג.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
רציתי לספר לכם על סוג של הונאה אליה נפלתי קורבן כאשר נהגתי לפני חצי שנה באילון, נגעתי ברכב שיהיה לפני ולא גרמתי לו שום נזק. הנהג יצא וביקש פרטים נתתי לו למרות שהיה ברור כי שום דבר לא קרה , וצילמתי את הרכב שלו בפלא פון. עברו כמה חודשים שכחתי מהנושא ואז קיבלתי תביעה שכוללת פנסים מנופצים ד"וח שמאי וכ' וכ'. עד לנזק של כ 2300 ש"ח. שזה פחות או יותר הסכום המקסימלי שעדיין לא משתלם להפעיל ביטוח. הבנתי כי מעבר ללפרסם את המקרה אין לי יותר מדי מה לעשות נכנעתי ושילמתי את הסכום. הזהרתי את החברה כי אפרסם את המקרה. כמובן שלא זכיתי לשום התיחסות . בכל מקרה שיהיה לנו רק טוב דניאל מצרף את המכתב ששלחתי אליהם ולא זכה לשום התיחסות מצידם …
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי שמחירי היפניות הועלו עקב התחזקות היין מ-2008 ל-2009 עכשיו אני מגלה שגם האירופיות עלו...הסיבה התחזקות בשער היורו לאחרונה http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3222502,00.html http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3224386,00.html מצב שיוצר דיי חוצפה, מצד אחד המיסוי ירד מ-75% ל-72% ושימו לב ליורו http://www.bankisrael.gov.il/heb.shearim/pict.php?table=_27&day=24&month=02&year=2009&period=365 יש לציין שהיורו היה בשפל לא הורידו כלל מחירים. זה מראה רק עד כמה אין תחרות בארץ, והייבואנים עושים מה שבא להם ולוקחים רווחים. וגם מוכיח למה הייבוא אישי מתחזק.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 3 תגובות
- 648 צפיות
עפ"י הכתבה, מכוניות לא מזהמות יהנו מהטבה במס, עפ"י מיטב הבנתי המכוניות שיהנו מההפחתה הגדולה ביותר הם המכוניות ההיברידיות, שאר הרכבים יהנו מהטבה עפ"י מידת הזיהום, עפ"י מיטב ידיעתי זיהום האוויר במכוניות החדשות (לפחות המשפחתיות) זהה או דומה מאוד בין כל הרכבים, אז איך יעבוד השינוי במיסוי אם כל הרכבים שווים/ דומים והאם היבואנים יסכימו לדבר כזה, נניח שמאזדה עדיפה על פורד בזיהום האוויר, היא תקבל הנחה משמעותית מה שיגרום לכולם לרכוש אותה ולא לרכוש את הפורד איך יגיבו לכך יבואנ הרכב?
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- 3 תגובות
- 794 צפיות
אני צריך עזרה מישהו יכול להגיד לי את המפרט הטכני של ניסאן פרפקט 2001 1.6 בבקשה זה חשוב!
הודעה אחרונה מאת radikb, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אם יש לי מסך דבל דין מובנה וזה דלוק אבל רק על MP3 ולא תמונות ווידיוא האם אקבל קנס ?כמה? ואם יש לי רדיו DVD עם מסך מובנה קטן 4" האם גםם אקבל קנס? תודה.
הודעה אחרונה מאת haim-fr, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, איפה אני יכול למצוא רשימות של רמות המיגון השונות המוגדרות ע"י חברות הביטוח לצורך ביטוח מקיף לרכב. לדוגמה אני מעוניין לדעת מה ההבדל בין רמת מיגון 30 ל-40 בחברת מגדל. חיפשתי בכל רחבי האינטרנט ולא מצאתי שום דבר שימושי.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
היום הגה חגגו את העשור לייסודם בהזמנה של 15 מועדוני לתחרות רכב. כל פרטי התתחרות נשארו סודיים - מה שהיה ידוע זה רק שהתחרות תהיה על רכב שיספק הגה... הגענו לבוקר - כ 30 איש. עברנו תדריך, ורק אז - לאחר הדגמת המסלול הראשונה נפלה הפצצה: המסלול יערך ברוורס !!! כל המסלול - ג'ימקנה מלאה - ברוורס. אחד אחד עלו נציגי המועדונים - רק לראות כמה קשה זה לבצע את התירגול ברוורס ללא לעוף מהמסלול, להפסל או סתם לסבסב את הרכב. בין סיבוב לסיבוב "נהננו" כולם מסופת חול ורוח במהירות של כ 50 קמ"ש שהעיפה חול רב על המסלול, על הקהל ואפילו על החומוס והפסטרמות שחולקו בנדיבות על ידי צוות הגה. סוף היום, 5 וחצי שעות לאחר מכן, הסתיים היום. רוב אלופי הגימקנות מצאו את עצמם מחוץ ל…
הודעה אחרונה מאת RoyCo, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 752 צפיות
שלום, האם למישהו יש למכירה / מסירה ? אולי מישהוא מכיר מקום / ספר מומלץ ? ואחרון חביב - ספרות מוסך לרכב - מישהו מכיר/יודע ? לילה טוב
הודעה אחרונה מאת Shin A, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפי מה שראיתי ב-ebay, יש לוח שעונים לבן אורגינל שעולה 35פאונד. ויש לוח שעונים לבן שעולה 5פאונד. עכשיו לפי מה שהבנתי, הלוח של ה-5פאונד זה פשוט הדפסה. למישהו יש מושג איך עושים את זה, או קישור לאיזה אתר שאפשר להדפיס משם העתק של הלוח שעונים?{לרובר 214 95+} תודה מאור
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,649 אורחים (הצג רשימה מלאה)