רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם :] יש לי 2 שאלות שלא ממש קשורות אחת לשניה ואשמח לתשובות.. מה זה הטווין ספארק (TWIN SPARK) הזה שמופיע מידי פעם באלפות למיניהם? ובמה עוזר קאמשאפט חם? אמרו לי שהוא פותח את השסתומים לזמן רב יותר.. השאלה שלי האם זה לא מפריע לפעולה של הבוכנות? לא יכול להיווצר מצב של התנגשות? תודה מראש וסליחה על הבורות..
הודעה אחרונה מאת Alon_A, -
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כיצד והיכן מתבצע רישום של תמרורים במקומות עבודה צמודים לכביש - תיקון כביש, הרחבה וכדומה? האם בעירייה המקומית? מע"צ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
די! היום זה כבר ממש גרם לי לעצבים. היום בערב בעודי נוסע בכבישי מרכז העיר ירושלים, בדרך למצוא חניה, אני נוסע בערך על 40 קמ"ש ופשוט עולה על בור של 7 8 ס"מ עומק, האוטו כולו קפץ, מה שהיה יכול לגרום לפנצ'ר או עיקום הג'אנט, מזל שיצאתי מזה בלי נזק. ויותר מזה, כשחזרתי לבית, בדרך לפסגת זאב מזרח, לכבוד המסילת רכבת הם גרמו לפניה ימינה מהגשר להיות יותר זוויתית, משמע, אם עד היום היא הייתה 60 מעלות בערך, עכשיו זה 90 מעלות! בחיי שזה כבר מעצבן! כל יום יש בעיר יותר ויותר חורים ובורות שיכולים לגרום לתאונות אבל את אף אחד זה לא מעניין, ממש בושה!! הבור עצמו הוא ממש גדול יחסית ויש סיכוי טוב שכל אוטו שעובר יפגע בו, אבל למה לתקן כל עוד רק טרקטורים ואוטובוסים עם גלגלים עבים עוברים ש…
הודעה אחרונה מאת santin, -
-
לכל אלה שמתלהמים כאן בפורומים השונים על כמה שהאמינות היחסית של האירופאיות נמוכה מאלה של היפניות, היום נשחטה פרה קדושה בישראל... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3677232,00.html
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ביטוח צד ג' עולה באלף ש"ח יותר יקר מחובה מה ההבדלים בניהם?
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מוציא עכשיו רישיון לאופנוע, בדיוק היום הוצאתי תופס ירוק, עכשיו רציתי לשאול אם אני צריך לעשות את הבדיקת ראייה ואת הבדיקת רופא, יש לי רישיון כבר שנתיים, אני מוציא לאופנוע עד 33 כוח סוס (A1). עוד שאלה, בקשר להוצאה עצמה של הרישיון, כמה שיעורים אני צריך לעשות בתור אחד שיש לו רישיון כבר שנתיים?
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
-
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
צפיתי עכשיו באייטים של ערוץ 10 על "בעלי חרדת נהיגה". ואני פשוט לא מבין, למה לעזעזל לעודד את האנשים האלה? הם סכנה אמיתית לכל הסובבים אותם! גם אם נגיד הם הצליחו כביכול להתגבר על זה, פתאום בלאקאאוט באמצע הנהיגה, מה נעשה? מי ייקח עליהם אחריות? אין שום סיבה לעודד את האנשים האלה, אם הם לא מאמינים בעצמם על הכביש, יופי. לפחות הם מודעים לבעיה שלהם ונוסעים בתחבורה ציבורית. עדיף לנו, ובעיקר עדיף להם!
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
השאלה בכותרת. זו סקודה פייבוריט 94 - הראש נפרץ. לפחות מתה בשיבה טובה (אם טיול שטח בשלוליות נחשב שיבה טובה)
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
לא שמעתי בדיוק אם הוציאו את התקנה או שמתכננים להוציא אותה, אבל התקנה אומרת שיחול איסור על החלפת גלגל בצידי הדרך אלא רק במקום המאפשר זאת בצורה בטוחה. הקנס על החלפת הגלגל בצידי הדרך יהיה 250 שקלים. ואני שואל, מי ישלם לי את הגרר ואת הג'נט שנפגע מנסיעה על כביש החוף עם פנצ'ר עד הגעה למקום שמאפשר החלפה בצורה בטוחה?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 2 תגובות
- 669 צפיות
בתאריכים 5-15 למרץ מתקיימת תערוכת המכוניות הענקית רציתי לדעת באיזה אתר ניתן לרכוש זוג כרטיסים ?? תודה רפי
הודעה אחרונה מאת nirrafi, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
צצה במוחי שאלה שלא נותנת לי מנוח: איך האוטו נוסע לאחור, הרי הצילנדרים מסובבים את גל הארכובה רק בכיוון אחד, אז איך האוטו נוסע לאחור (רוורס) ? מישהו יודע? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום, אני מודע לעובדה שהנושא חרוש עד אין סוף, אך באף אחד מהאשכולות שנפתחו, לא קיבלתי תשובה חד משמעית. וברשותכם אשאל הכל, כדי שיובהר לי לתמיד (ובכלל, ממליץ לעשות איזה נושא נעוץ, עם כל הFAQ שיכול להיות. אני מאמין שיש פה מלא אנשים עם נסיון שיכולים לתרום ידע) ועכשיו לנושא עצמו. מצאתי באתר של חנות בגרמניה פנסי אנג'ל לפולו שלי, המחיר ממש אטרקטיבי, ואני שוקל ללכת על זה, רק מפחד ממכס/מ.תחבורה ושות'. מחיר הפנסים+משלוח מגיע לכ200 יורו. (חישוב מהיר כ1100 ש"ח) דיברתי עם המוכר, סיפרתי לו קצת על החששות שלי עם המכס, הוא אמר שהוא מכיר את העניין, והציע לתת חשבונית עם מחיר נמוך. מה המחיר הדרוש על מנת לא לשלם מכס כלל? האם יש תנאים מסוימים לזה? האם הם יכולים לעלות על …
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן! חשבתי על לשדרג את הטאסות המגעילות של ההונדה סיוויק שלנו ל"מגנזיום". יש לי צמיגים חדשים של 16". באילו פרוקיות אפשר למצוא ג'אנטים בזול(איזור המרכז-ת"א..עדיף.)? שמעתי שבמושב קליה(ליד ים המלח) מוכרים ג'אנטים במחירים ממש ממש זולים(פחות מ600 לרבעייה).אני מניח שזה ממש לא נכון,מישהו יכול לאמת או להפריח את השמועה הזו? אני מחפש ג'אנטים של מותג מוכר כי אני מניח שמותגים עלומי שם יכולים להסתבר כמסוכנים. אני מעדיף גם מותג שהוא קצת יקר ממשהו ממש זול,כי חינכו אותי שזול מתחיל בז'. לא להיסתבך עם משהו עלום שם,נכון? יש טיפים כלשהם בקניית ג'אנטים?ממה להיזהר(כמובן אם זו יד שניה אז יש מצב שזה עבר תאונה ולאחר מכן יישור,יש עוד משהו?)?כמה תעלה לי עבודת צביעה ברמה טוב…
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותי איביזה קופרה 07, המכונית עלתה לכביש ב 2006, בזמנו הקסנון היה חוקי והיה ניתן להזמין מהחברה עוד טרם הקניה תוספת למכונית לקסנון שעלתה די הרבה ביחס לקסנון לא חוקי, ההזמנה לקסנון בוצעה דרך צמפיון וההתקנה בוצע אצל רדיו-מילאנו שהוא מתקין מורשה של צמפיון. בזמנו עוד לא היה צריך להכניס את הקסנון לתוספות של הרישיון כי זה עוד לא היה אסור, בשנת 07 יצע החוק שאומר שאין להתקין קסנון במכוניות שלא באות ככה מחו"ל וכי כל מכונית שיש עליה קסנון יהיה הדבר רשום בתוספות ברישיון (הבנתי שיש איזה שהיא פירצה עם מתקינים שפריצים על הפנסים אבל כרגע לא רלוונטי), בכל אופן כרגע ברישיוני אין ציון שיש לי קסנון דיברתי עם צמפיון והם לא ממש הסכימו לעזור לי הם הסכימו לשלוח לי חשבונית שקינתי את זה אצלם וכי…
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
שלום חברים, קיבלתי היום בדואר דו"ח תנועה של משטרת התנועה שבו רשום שביצעתי פנייה בצורה מסוכנת בחדוש דצמבר בירושלים לא עצר אותי שוטר. לא הייתה שם מצלמה. שום דבר! הדוח על סך 250 ש"ח איך קורה דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת zelik5, -
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
שלום לכולם , אני בדר"כ רק קורא בפורום אבל אמא שלי הייתה מעורבת בתאונה בשבוע שעבר, היא נסעה ומישהו יצא מהחניה בלי להסתכל ונכנס בה, שתי דלתות צד ימין נפגעו יש מעיכות די רציניות אבל הן נפתחות ונסגרות כרגיל. המוסכניק קבע שצריך להחליף את שתיהן בעלות של 5,500 ש"ח , עכשיו המחירון של הרכב הוא 10 א' ש"ח אבל האוטו ממשיך לסוע כרגיל בלי שום בעיה יש רק נזק קוסמטי, האם דו"ח השמאי שיקבע שהנזק הוא מעל ל-50% מערך הרכב יוריד לי את הרכב באופן מיידי מהכביש? הצד השני בעקרון מודה בתאונה. אנחנו רוצים להיפטר מהאוטו אבל לא מייד לאחר דו"ח השמאות אלא בעוד כמה שבועות לאחר שנמצא רכב אחר, האם הדבר אפשרי? תודה מראש לכל העוזרים רון
הודעה אחרונה מאת juvaliko, -
- 1 תגובות
- 656 צפיות
לפני יותר מחצי שנה עצר אותי שוטר בטענה שעקפתי בצורה מסוכנת למרות שלמעשה לא עקפתי ,אני אספר בקצרה אוטובוס ירד לשוליים רחבים (מי שמכיר את הכביש אחרי צומת כדרים לכיוון צומת שבע) ואני אפילו לא יצאתי מהנתיב כדי לעקוף אותו , השוטר הוא לקח לי את הרישיון ואמר לי להגיע להגיע לקצין שימוע , הגעתי אליו והוא החזיר לי את הרישיון והמליץ לי להגיע לבית משפט לפני המשפט ולסגור את העניין בבית משפט בצפת עם התובע המשטרתי שנמצא רק בימי ראשון בשעות מסויימות . אתמול הלכתי לדואר וקיבלתי דואר רשום מנצרת עם אישור מסירה , ישר חשבתי על הדו"ח והלכתי להסתכל מתי המשפט שלי משום מה זכרתי שהמשפט שלי הוא ב-2/11/09 והמשפט למעשה היה לפני כשבועיים ב-11/2/09 , מכיוון שאני חייל לא ייצא לי להגיע לסגור את זה …
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
לרגע חשבתי שקראתי את המודעה בעיתון פראבדה הסוביטי, אבל זה היה ידיעות אחרונות מהיום. מסתבר שבבית המשפט לתעבורה בנצרת, בחציון השני של 2008, 100% מהתיקים אשר הועלו לדיון, הנתבע הורשע.. מזכיר לי תקופות חשוכות של משטרים קומוניסטים אפלים. מהיכרותי עם הקורה שם (אני בין המורשעים), הרי מדובר על שופט שהינו מוטה בצורה חסרת פרופורציה לטובת הפרקליטות המשטרתית. המחפש צדק לצערי לא ימצא אותו בבית המשפט בנצרת.
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
בצע חיפוש!
הודעה אחרונה מאת game_cube, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, שמתי לב שיש על הLT שמסתובבות בארץ גם גרסאות של TDI, יש כסוף ויש עם I אדומה ואם אני לא טועה עם DI אדומים, וכפי שידוע לי יש גם 3 נפחים לרכב - 2800 2500 ומנוע יותר קטן 2300 או משהו בסגנון. הצבע מראה על מנוע ? אם כן אשמח לדעת איך זה הולך ואם הדבר קיים גם בטרנספורטרים ואיך זה שם מופיע. מקווה שהסברתי את עצמי טוב.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 2 תגובות
- 719 צפיות
מישהו יודע ?
הודעה אחרונה מאת Edward216, -
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
http://www.hnn.co.il/gallery6744.html לאחרונה אני נתקל בהמון תאונות דרכים שבהן מעורבות או מאזדה 3 או אוטובוסים, כמעט באותה מידה, לרוב אלו אוטובוסים של אגד, תסתכלו טוב בתמונות הללו ותראו את הזוועה שנמנעה אילו רק היו שם בני אדם. מזל, ובאמת מזל גדול שחנו שם רק קטנועים (לפחות החניה חינם). אני רוצה לראות את הפנים של בעלי הקטנועים שירדו מהרכת אחרי יום עמוס לימודים ועבודה. זאת פשוט קטסטרופה מה שניהיה כאן במדינה עם נהגי האוטובוסים, הם נדחפים במילימטרים ספורים בין מכוניות, זכות קדימה אצלם נשמעת רק כזכות שלהם, אינם מסתכלים במראות שהם נכנסים ויוצאים מתחנות וגורמים לנהגים לבלום בחוזקה או לסטות לנתיב ממול. פשוט אין אף אכיפה על אוטובוסים, מתי מישהו מכם ראה שוטר תנועה רושם דו''ח…
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה איך מוכרים רכב ישן לפירוק?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
נסגר מגזין רכב 1 2
מאת 323BG-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום רב, חודש שעבר קיבלתי הודעה מ - SBC כי המגזין "רכב" נסגר לאחר 89 גליונות. יש בידי את כל הגליונות פרט לאחד, גליון מספר 5. פניתי לחברה בבקשה לספק לי את הגליון החסר, אך הם טוענים שאין בידיהם גליון זה וגם אין אפשרות הדפסה לפי הזמנה. האם מישהו יודע מה ניתן לעשות במקרה זה? אולי מישהו יודע איך ליצור קשר עם יעקב צלאל? הוא היה העורך של "רכב" בתחילת דרכו... תודה.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, אני תמיד תופס את ההגה ביד אחת בכל דרך ובכל מצב(אפילו בסיבוים הכי מסוכנים) וככה אני נהנה מהנהיגה ומרגיש שככה אני שולט 100% ברכב, אבל אבא שלי מתעקש שאסור לנהוג ביד אחת וככה זה לא בטוח לכביש, ואני אמרתי לו שככה אני מרגיש שולט ולא רוצה לנהוג שתי ידיים כי אז אני ארגיש כמו איזה סבתא ב80 שהוציאה רשיון חדש ומפחדת לנהוג, אז מה דעתכם בנושא הזה? ומה עדיף לנהוג ביד אחת או שתיים? ומבחינת חוק האם שוטר יעצור אותי בצד בגלל נהיגה ביד אחת ? תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי חברה כרגע חזרתי מ"קורס נהיגה מתקדמת" מטעם הבית ספר,הקורס הוא של חברה בשם "פרש". למה שמתי גרשיים? בגלל שזה לא היה בדיוק קורס נהיגה מתקדמת - היו 4 תרגילים:ירידה לשוליים,מסלול קונוסים,נסיעה ברוורס והתחמקות ממכשול בעת עצירת חירום. עכשיו לעניינינו: מאז שהתחלתי לנהוג(חוץ מבשיעורי נהיגה ששם מלמדים את טכניקת ה"יד רודפת יד" - נגיע אליה בהמשך),אני משתמש בטכניקת ההיגוי ,וקראתי שפה בפורום עוד הרבה משתמשים בה והיא נחשבת לעדיפה ולזאת שצריך להשתמש בה. שהתחלנו לנסוע,המדריך (מורה נהיגה רגיל אני מניח) שם לב שאני מסובב ככה את ההגה,ושאל לפשר הדבר. אמרתי לו שכך מלמדים בבתי הספר לנהיגה מתקדמת,ושאני נוהג ככה מאז ומתמיד. הוא מצדו אמר שהוא אף פעם לא ראה\שמע על טכניקת היגוי כזאת,ואמר ש…
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
- 1 תגובות
- 650 צפיות
שלום מזה זמן מה אני לא רואה בחניות גיליונות חדשים של רכב האם הוא נסגר?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
האם ביטוח מקיף מחייב אותי שיהיה לי 2 צרורות של מפתחות? מה קורה אם הרכב נגנב נניח,ויש לי רק צרור אחד של מפתחות.פשוט שקניתי את הרכב קיבלתי רק צרור אחד של רכב. הרכב יד 4 שנת 96.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם מקרה ממש מוזר וראשוני שקרה לי עם הרכב : לפני כשעה התנעתי את האוטו והתחלתי לנסוע כחצי קילומטר בערך. מד הדלק שלי הראה על טיפה יותר מחצי טנק. כעבור החצי קילומטר, הסתכלתי על מד הדלק והמד הראה לי אותו הדבר, בדיוק כמו ברגע ההתנעה. המשכתי כמה מטרים ספורים, הסתכלתי שוב על המיכל והמחוג בפתאומיות ירד לחצי טנק בדיוק. מישהו יכול להסביר את המקרה? הרי זה לא יכול להיות שהדלק "מתבזבז" כל כך מהר. בדרך כלל לוקח לאוטו שלי לפחות 10 ק"מ של נסיעה עד שהוא יורד בכזאת מהירות ולא על מרחק נסיעה של חצי קילומטר. הרכב הוא C5 שצריכת הדלק הממוצעת שלה היא 10 קילומטר לליטר. להזכיר שהשעה הייתה 3 בבוקר והאוטו היה קר. תודה , ניב
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
את השאלה הזו אני שואל את עצמי בכל אימת שעוצר אותי ואת חבר שלי מישהו ברמזור או בחניה ושוטף אותו "אתה נוהג כמו משוגע" או "אתה מוכן להרגע?" (הבוקר) "אתה לא נורמלי" וכו'. אמת, הוא נוהג בצורה שמפחידה את רוב האנשים שנכנסים איתו לרכב(לעיתים עד כדי אולטימטום), אבל לשם כך קנה רכב ספורטיבי. הוא לא נוהג רק לשם הגעה מנקודה לנקודה על המפה אלא גם כדי לקבל את מנת האדרנלין היומית שלו (ושלי).. אני רוצה לחשוב שהוא לא מסכן את הנהגים האחרים בכביש יותר מאשר נהג ישראלי טיפוסי, הם בדרכם והוא בדרכו (אציין שיש לו 12 שנה נסיון בנהיגת כביש ספורטיבית ומעולם לא הייתה שם תאונה), אבל ברור ונהיר לי שזה מסכן את שאר משתמשי הכביש יותר מאשר אם היה נוהג כמו סבתא. האם לדעתכם מדובר בעבריין?? אשמח לשמו…
הודעה אחרונה מאת edan82,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,635 אורחים (הצג רשימה מלאה)