Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צצה במוחי שאלה שלא נותנת לי מנוח:

איך האוטו נוסע לאחור, הרי הצילנדרים מסובבים את גל הארכובה רק בכיוון אחד, אז איך האוטו נוסע לאחור (רוורס) ? מישהו יודע?

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

אתה רציני? רק למקרה שכן - יש ברכב המודרני אלמנט נפלא הנקרא "תיבת הילוכים". יש לו ארבעה עד שמונה הילוכים קדמיים, לרוב, ואחד אחורי. אני יודע, זה נשמע מוזר, אבל מסתבר שזה עובד!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה רואה את הגלגל שיניים הקטן בצד ימין של התרשים, זה שיושב על ציר נפרד ?

כשמשלבים להילוך רוורס, גלגל שיניים זה משתלב, והופך את כיוון הסיבוב.

שים לב שבכל ההילוכים הקידמיים התנועה עוברת דרך שני גג"שים, וברוורס דרך שלושה, כלומר מתקבל כיוון סיבוב הפוך.

פורסם
אתה רואה את הגלגל שיניים הקטן בצד ימין של התרשים, זה שיושב על ציר נפרד ?

כשמשלבים להילוך רוורס, גלגל שיניים זה משתלב, והופך את כיוון הסיבוב.

שים לב שבכל ההילוכים הקידמיים התנועה עוברת דרך שני גג"שים, וברוורס דרך שלושה, כלומר מתקבל כיוון סיבוב הפוך.

הבנתי, תודה!

פורסם

כמו רוגטקה.יש רצועת גומי גדולה בגיר שנמתחת כל זמן שאתה נוסע קדימה.

כשאתה שם ברוורס היא משתחררת וסוחבת את האוטו אחורה.

פורסם

דווקא אני חשבתי שהרכב נוסע לכיוון שמסתכלים אליו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עדיף שהרכב ייסע לאן שאתה מסתכל רוב הזמן.

בגיר ידני יש עוד גלגל"ש שמשנה את כיוון הסיבוב זה נכון, בתיבה אוטומטית יש עוד חבק בתיבה שנתפס על תוף שמחובר לסטאליט נוסף שמשנה את כיוון התנועה, זה גם מה שגורם לרעש כאשר נוסעים אחורנית, הגלגל שיניים לרוב קטן יותר ולכן מסתובב מהר יותר, דבר שגורם לרעש.

ד"א ברכבי ספורט מסויימים בשביל לחסוך בגלגל"ש משולבים 2 הילוכים ביחד.

פורסם

הרעש נובע מכך שברוורס ניכנס הסופרצ'אג'ר לפעולה ומי שמכיר זה הרעש מהשרשרת של הפולי שלו

בגלל זה הרוורס הוא הילוך מאוד חזק :wave2:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
ואני תמיד ידעתי שהרעש נובע מכך שגלגלי השיניים של ההילוך האחורי הם "דוג" :roll:

זה בדיוק הגורם לרעש, הרי יחסי העברה של הרוורס די דומים לאלו של הראשון והוא לא משמיע רעשים כאלו, נכון?

פורסם

גם לפי מה שאני ידעתי הם "דוג".

חוצמזה - זה נותן את התשובה לפותח השרשור - יש כלבים שמושכים את המכונית אחורה כשאתה משלב לרברס 8)

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

הסיבה לכך שבתיבות הילוכים מסויימות יש רעש אופייני לנסיעה לאחור, היא שבתיבות אלו אין סינכרומש להילוך האחורי, אלא גלגל השיניים עצמו זז (כמו בציור). כדי לאפשר את זה, השיניים בגלגל המדובר ובגלגלים הנוגעים בו חתוכות בקו ישר. בשאר הגלגלים השיניים חתוכות בזווית (שלא כמו בציור הנ"ל, שאינו מדוייק מבחינה זו). זו הסיבה לכך שקשה יותר לשלב הילוך אחורי בתיבות אלו (שהן הרוב).

דרך אגב, בתיבות הילוכים שמיועדות למירוצים לפעמים משתמשים בגלגלי שיניים ישרים לכל ההילוכים ואז יש את הרעש הזה גם בנסיעה קדימה. הסיבה - קצת יותר יעילות על חשבון נוחות (במכונית מירוץ זה סביר, במכונית נוסעים - לא).

דני

• תוכן חדש...