Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחד הדברים שאימצתי לי משהייה של כמה חודשים בארה"ב (ומיילים רבים על הכביש) הוא כאשר אני רואה מרחוק רכב על השוליים (כן, גם ניידת משטרה) באופן אוטומטי, כמו כל הנהגים האחרים, עובר נתיב אחד שמאלה. ובעצם משאיר את הימני נקי בטווח של 100-200 מטר מהמקום המסוכן. לאחר מכן, ברגע שניתן חוזרים לימני.

מה שקורה בארה"ב זה שישנה איזו הבנה שבה כל הנהגים שרואים רכב בשול משתדלים לפנות את הימני, או לפתוח רווחים בנתיב השמאלי על-מנת לאפשר מעבר של רכבים מהנתיב הימני אל השמאלי ובכך להקטין משמעותית את החשש לפגיעה ברכב תקוע על אנשיו. כמובן, הדבר לא נעשה תוך סיכון הסביבה ואף אחד לא נדחף לשמאלי אם לא מתאפשר. אך עצם זה שרכב אחד שם לב לבעיה בשול וסטה נתיב אחד שמאלה יוצרת מצב בו שאר הנהגים שמים לב לרכב שסטה, רואים את הבעיה ונוהגים כמוהו.

גם היום, בארץ, אני נוהג בצורה הזו. רואה רכב בשול, משתדל לעבור נתיב אחד שמאלה או מרווח קצת את הנתיב "שלי" למקרה שמישהו יסטה מהימני אליו. מציע לכם גם לנהוג כך ואולי נצליח להשריש לאט לאט לתודעה של חלק גדול מהנהגים את הנקודה ובכך למנוע תאונות רבות אחרות שנגרמות בשוליים.

:mm_yeah: יופי של גישה ! אני עושה אותו הדבר.

רק אוסיף שבמידה והשמאלי אינו פנוי ואין באפשרותי לעבור נתיב, אני נצמד לקצה השמאלי של הנתיב שלי ומאט את המהירות תוך שאני מקפיד להיות עירני לנעשה עם הרכב שבשול ומוכן לבלימה או כל פעולה אחרת באופן מיידי.

דני G.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום בבוקר, בכביש החוף ליד שפיים, לכיוון דרום. אוטובוס על השוליים מחליף גלגל. אוטובוס שני (טכני, לא יודע איך קורים לרכב התיקונים הזה) חוסם את הנתיב הימני ו"מגן" על העובדים.

למרות שאני מבין את הסיבה, נראה לי שאם לא ניתן להחליף גלגל (שמאלי) בבטחה, יש לגרור את האוטובוס מהמקום ולא לחסום נתיב, ליצור פקק ולסכן נהגים. טוב שההגה בידיים של אגד:?:

:turn-l:
פורסם
:mm_yeah: יופי של גישה ! אני עושה אותו הדבר.

כשהשמאלי פנוי, אני עושה את אותו דבר כשאני רואה מישהוא בנתיב ההתמזגות מימין בדרך מהירה.

קצת דרך ארץ, מה קרה?:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...