Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין שוני, אני אישית מרחיק רחוק מאוד בבטיחות בגלל המקרה שלי עם דו"ג.

כן, ברור לי שאין סטרילי, אבל יש 50% פגיעה ויש 20% פגיעה, אני מעדיף 20%

(יש סטרילי, המצב הנוכחי שלי, בתוך ממ"ד מול המחשב, הסיכוי להפגע כאן הוא ממש ממש נמוך)

אם אתה יודע שהאופנוע מסוכן לא פחות מהחלפת גלגל ברכב, והזמן שלך על האופנוע גדול פי מאות מאשר הזמן שאתה מחליף גלגל בשנה, אז למה אתה עדיין נוסע באופנוע?

אתה מצהיר כמה מסוכן להחליף גלגל ושאתה מעדיף לנסוע על הג'נט מאשר לעצור בצד ולהחליף אותו במשך 10 דקות פעם פעמיים בשנה, אבל על אופנוע שיש לך עליו שעות של רכיבה בשנה ומסוכן לא פחות אתה עדיין נוסע?

תאמין לי אתה הזוי. ואל תגיד לי שיש לך מגנים כאלה ואחרים באופנוע, שום דבר לא יעזור לך אם רכב יכנס בך (וראיתי מה קורה להארלי שעומד ברמזור ומישהו נכנס בו על 20 קמ"ש מאחורה, הבחור התפרק לגורמים).

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתחיל בכל החברים שכאילו "צוחקים" עליי:

כל אחד שמעיר לי הערות על כמות הק"מ שהרכב נוסע, או על נושא הפנצ'ר, או על זה שאני מעדיף לסכן את החיים שלי תמורת 1500 ש"ח- פשוט לא מכיר את הנסיבות.

כשאני קורא את ההודעות הללו אני פשוט מצחקק קלות ליד המחשב, עובר הלאה ולא מתיחס. אנשים כאלו שמרשים לעצמם להעיר הערות מיותרות למרות שלא מכירים את העיניין לעומק, לא מכירים אותי בכלל ואף פעם לא ראו ו/או דברו איתי- לא ממש צריך להגיב להם, בשביל זה יש מנהלים.

1. אין לי מושג על איזה עוול אתה מדבר, אבל אם אתה חושב שפגעתי בך בדרך כלשהי, אתה מוזמן לבוא ולהעלות את זה ולא לשבת בצד ולשחק אותה נעלב כמו ילדה קטנה. אתה אדם מסכן מאוד אם אתה נמנע מלהגיע למקומות ציבוריים שנמצאים בהם באותה עת אנשים שפעם פגעו בך.
  2. קשה לי להתעלם מהעקיצה במשפט השני שלך. אל דאגה, ידידי - הבקשה להישפט תצא בימים הקרובים. ניתן לביהמ"ש לומר את המילה האחרונה.

אלעד- אוקיי, אז הנה אני בא ומעלה את זה ולא יושב כמו "ילדה קטנה" לבקשתך בלבד.

אני מודע לעובדה שזה לא קשור לדיון הנוכחי, אבל בהתחשב שאתה ביקשת שאעלה את הדברים, אעשה זאת ברשותך:

תאריך: 18.10.2008, שעה: 18:06, שרשור מספר 1861132, הודעה 09 והודעה 11: אתה התחלת לתקוף אותי ללא כל סיבה, עם קללות, העלבות, השפלות כלפי כולם, בפורום, בפומבי+ התראה ומעקב לחודשיים ללא כל הצדקה הנראית לעין.

התשתמש "איתי 07" פרסם הודעה בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" בנוגע לרכישת פיאט גרנדה פונטו רובוטית, אני מצידי הזהרתי אותו מהתיבה הרובוטית, בכך שפעולותה אינה חלקה ויש מעט "טלטלה" בהעברת ההילוכים, בעיקר בין הילוך ראשון לשני. בתכל'ס, כדי להימנע מטלטול זה וכדי שהעברת ההילוכים תהיה חלקה יותר, הנהג צריך להיות מנוסה ולעזוב את הרגל מהגז ברגע שמרגישים שהגיר עומד להעביר הילוך.

כשרשמתי שלא נהגתי ברכב אלא ישבתי במושב הנוסע בלבד, התחלת עם ההתנהגות המעליבה.

שאלותיי הם:

א. האם רק הנהג מרגיש את הבעיות של הגיר הרובוטי? האם הנוסע שלידו לא מרגיש בדיוק, אבל בדיוק את אותו הדבר? לנוסעים יש בולמ"ז בכיסאות כדי "לרכך" את פעולת הגיר?

ב. אתה השתמשת בביטויים כלפיי כמו: "מאיפה לך עזות המצח...", "אתה פשוט חוצפן ממדרגה ראשונה", "חסוך מאיתנו תגובות כאלה", "אתה צריך להתבייש"... ואם זה לא מספיק הענקת לי התראה על "שפה לא נקייה" ומעקב לחודשיים, ואני שואל, האם השפה שלי לא היתה נקייה או דווקא שלך?

ושוב, פותח השרשור לא ביקש עצה לדוגמא על תנוחת נהיגה, מהלך דוושות, התנהגות הרכב, תחושות ההגה החשמלי וכ', שזה דבר שרק אם מישהו נוהג ברכב יכול להרגיש. אני כתבתי על הגיר הרובוטי והוא בלבד, שאת התופעות הנלוות אליו מרגישים כל נוסעי הרכב ללא יוצא מהכלל.

גם לתאריך 13.3.09 מתוכנן מפגש של מועדון פיאט בהרצליה, סמוך למקום המפגש שלכם, וגם הפעם לא אגיע.

למרות שאיני מחזיק עוד פיאט, במידה והמפגש היה עובר למקומות אחרים (כדוגמת יקום או איקאה בנתניה) הייתי מגיע, ומחנה את הרכב רחוק כדי לא להפריע למפגש, ואף מצלם ומעלה מאות תמונות כמו תמיד.

יכול להיות שאני אדם "מסכן מאוד" בכך שאני בוחר לא להגיע לאירועים במקומות ציבוריים שבהם נוכחים אנשים שפעם העליבו אותי ("העליבו אותי" זה תיאור חלש מידי למה שקרה באותו שרשור), אבל אני בניגוד לאחרים לא שוכח את האנשים שפעם פגעו בי, ופשוט מתרחק מהם.

לשם הבהרה, טעויות קורות. לדעתי טעית בגדול באותו שרשור, אולי זאת רק דעתי בלבד. אבל עצם העובדה שלא היית מספיק "גבר גבר" כהגדרתך, להתנצל בפומבי באותו שרשור על ההשפלות ושות' בשרשור, או על ההתראה והמעקב לחודשיים, זה אומר הכל לדעתי.

פורסם
אתה ילד(לא בצורה מזלזלת אלא עובדתית), עם מודעות לחיים של ילד ועם 0 אחריות כלפי אחרים של ילד ולכן אתה מרשה לעצמך לקשקש את השטויות שאתה מקשקש כאן.

חכה שתתחתן, יהיו לך ילדים ונראה אז איך תגיב כשתקרא את גבב השטויות שכתבת כאן.

גיל 22 זה לא ילד, ממש לא.

לא הבנתי איפה השטויות שרשמתי, אתה מוכן לצטט?

יניב, לא רוצה לפגוע, אבל אנשים כמו גיא בדר"כ לא מוצאים את החצי השני

(משהו בסגנון "כל העולם נגדי", ע"ע "למה צוחקים עלי שאני נוסע באוטו פחות ממה שאני הולך ברגל")

אלעד, זה בסדר, גם הוא פעם יחטוף סטירה, ואז הוא יבין שאי קבלת דוח לא הופך אותו לנהג יותר טוב או פחות טוב, סתם עניין של מזל.

זה עיניין של מזל, ברור!

קרו לי כמה פעמים שקיבלתי "כמעט" דוחות על מהירות, מזל שהיתה משאית כדי להסתתר מפני השוטר, אז הוא לא ראה אותי בכלל, חשב שפניתי שמאלה. אבל אני באופן כללי נוהג כחוק.

לטענתו "כולם מעליבים", כי הוא לא יודע לקחת דברים בסבבה, כסף זה נראה בשבילו כמו הכל בחיים, הוא הוציא עכשיו 100K על רכב ומוכן למות בשביל זה.

לדעתי זה נראה טיפשי, מסתבר שגם לדעת אחרים.

אני לא מוכן למות עבור שום דבר וכסף זה לא החיים, אך אתה לא יכול להתעלם מפוטנציאל הנזק לרכב.

במידה ויש תנאי תאורה טובים ושוליים שמכסים את כל הרכב, אין שום סיבה לנסוע על צמיג מפונצ'ר.

פורסם
על דבר אחד לא יכולה להיות מחלוקת והוא שהמצאותה של ניידת ללכידת עברייני מהירות על השוליים אינה תוצאה של ויכוח כזה.

חיכיתי למשפט הזה.

למה אף אחד לא עונה על זה?

לג'טה מותר לעמוד בשולי הכביש ולצלם? זה לא מסוכן?

בכלל, קשה לי להאמין שמישהו פה ימישך לנסוע עם פנצר בגלגל.

או אם תראו את המכונית האהובה עליכם מתחילה להתחמם, בטח תמשיכו לנסוע נכון?

ומה בכלל עשיתם עד עכשיו?

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

הללללללללו!!!!!!!!!!!!!!! תתעוררו איפה אתם חיים ? במדינה של מפגרים.אני בן 42 מאז שאני ילד אני שומע שאין מים במדינה מה קרה מאז חוץ מייקור המים וזיבולי המוח של כל האחראים לנושא כלוםםםםםם!! אותו דבר עים כל מה שקשור לכבישים ולסידרי התנועה במדינה. בימקום לסלול כבישים ודרכים שמתיאמים לשנות האלפיים מה עושים? מחוקקים חוקים של מפגרים.תפסיקו להיתעסק בתפל תתחילו להיתעסק בעיקר :evil::evil::evil::evil::evil:

פורסם
רק אתה הגאון היחידי.

ג'אנט מגנזיום לרכב שלי עולה כ- 1000 ש"ח, וצמיג כ- 500 ש"ח. הקנס הוא 250 ש"ח.

אני לא גאון ולא מתיימר להיות אחד, אבל עובדה שאנשים הבינו מה הייתה כוונתי. מי דיבר על הקנס בכלל? (עזבו שמתברר שהחוק בכלל לא קיים). אני מדבר על סיכון הנהג ברגע שהוא יוצא להחליף גלגל באמצע כביש ירושלים ת"א כדי שחס וחלילה הג'נט לא יתעקם לו.

שילך לעזאזל הג'אנט ביחד עם הצמיג. חיים של בן אדם שווים הרבה יותר מכמה מאות שקלים !

זו הייתה כוונתי. אם לא הבנת אותה, חבל.

אם מחליפים גלגל בצד כמו שצריך ונוקטים בכל אמצעי הבטיחות, הסיכוי שיקרה משהו קטן.

סיכוי, גם אם הוא קטן, הוא עדיין קיים (אפקט הייתכנות). עדיף לנסות ולמנוע אותו, או למזער אותו ככל האפשר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בתי באה הביתה על הג'אנט, קרעה צמיג 225 50 17 חדש עם 0 200 ק"מ עליו (ולא שלא הרגישה מהרגע הראשון,נדלק CHECK TIRE PRESSURE כתום + פעמון) והסבירה שפחדה לעמוד לבד בחושך. הצדקנו אותה וקניתי צמיג ב-1300 ש"ח.

פורסם

גיא, ההתעקשות שלך לדוש בשרשור ההוא אומנם מעוררת השתאות, אולם כבר גובלת בסוג של אובססיה.

זכור לי שמיד לאחר המקרה קיימנו ביננו חליפת ה"פ שבה כל אחד מאיתנו שטח בפני האחר את עמדותיו באריכות.

באמת שאין לי מה להוסיף מעבר למה שכבר נכתב, מעבר לעובדה שההתראה ניתנה על דעת ההנהלה כולה ושלא מצאתי דופי באופן שבו התבטאתי, למרות ששבתי וקראתי את הדברים ואף נועצתי בעמיתי להנהלה.

צר לי שאני נאלץ לדון ברפש הזה לעיני כל. זה ממש לא התענוג שלי ואני בטוח שהדיון ביננו מעניין רבים מהקוראים כקליפת השום (במיוחד לאור העובדה שאין קשר בינו לבין נושא השרשור).

זוהי כמובן זכותך המלאה להמשיך לנטור לי טינה - אני מצדי אמשיך לישון טוב בלילה (אם הייתי מודאג מכל משתמש שנוטר לי בגלל שפעם נתתי לו התראה, כבר מזמן הייתי מתאבד).

בנוגע לכך שאתה בוחר שלא להגיע למקומות ציבוריים שבהם גם אני עלול לנכוח - באמת שכל שנותר לי לומר זה שהסגפנות שבה אתה נוקט כלפי עצמך כבר מעוררת רחמים. אתה יודע מה? בגלל שאני חפץ ביקרך וגם בגלל שאני בחור טוב, אני מוכן להעביר לך בכל חודש מראש את רשימת האירועים והמקומות שאני מתכוון לנכוח או להיעדר מהם, כך שחלילה לא תפסיד אירועים חשובים שממילא לא התכוונתי להגיע אליהם.

מעניין שלא בחרת לענות על מה שכתבתי על הניסיון הנואל שלך לעקוץ אותי בכך שקיבלתי דו"ח. אתה יודע, יש פתגם שאומר "אל יתהולל חוגר כמפתח". אתה מתפאר בכך שבמשך חמש שנים אתה נוהג ללא דו"ח. כשתנהג עשר שנים ללא דו"ח, אתה מוזמן לחזור ולהתרברב בנתון הזה. עד אז, יש מקום אחר שהייתי שולח אותך אליו, אילולא חששתי מכך שהדבר יעליב אותך עד כדי פגיעה בעצמך.

הדיון הזה מבחינתי סגור, וזאת הפעם האחרונה בהחלט שאני אי פעם מתייחס אליו (גם ככה הקדשתי לעניין הזה יותר מידי זמן שממילא אין לי בשפע).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
תדמיין לך את המצב:

יש פנצ'ר בגלגל, אין אפשרות להמשיך לנסוע,חייבים לעצור בשוליים.

החלטת לא להחליף גלגל אלא להזמין גרר.

זמן המתנה לגרר הוא בסביבות 3 שעות. זמן החלפת גלגל בסביבות חצי שעה (בהגזמה).

אם משאית עם נהג שיכור תפגע ברכב שלך שעומד בשוליים, יש סיכוי טוב שלא תשרוד, אפילו אם המשכת לשבת ברכב.

בקיצור,אם תזמין גרר במקום להחליף גלגל, תישאר במצב מסוכן מבחינת משאית עם נהג שיכור שעתיים וחצי יותר.

כמובן, במידה ועוצרים בשוליים בצד ימין של הכביש, החלפת גלגל בצד שמאל של הרכב יותר מסוכנת וצריך להפעיל את ההגיון ולהשתדל כמה שיותר להתרחק מהכביש, להעמיד משולש במקום הנכון,להפעיל אורות חרום, ללבוש ווסט זוהר תקני.

שי ז, לא תמיד אפשר למצוא מקום בטוח, במיוחד אם יש גדר הבטיחות.

מי לעזאזל יושב ברכב כשהוא עומד בשוליים?

מקרה יותר קיצוני: חזרנו מהופעה עם חברים מאוחר בלילה, גשום, אני נוהג.

שלושה רכבים לפניי התרחשה תאונה ב'לייב'. תוך כדי שעצרתי בזריזות - הדבר הראשון שעשיתי הוא להוציא את הנוסעים מהרכב בהקדם האפשרי. (זה היה כביש ללא שוליים- איילון דרום בתקופת השיפוצים).

אכן, כמה דקות אחר כך משאית נעצרה סנטימטרים ספורים מהרכב שלי.

פורסם

יש לך אפודים לכל נוסעי הרכב? אם לא זאת עבירה להוציא אותם ללא אפודים

ולשאלה שלך מי יושב ברכב? אלה שעוצרים כדי לדבר בנייד שלהם כי ככה אי אפשר לתת להם דוח על דיבור פלאפון (הרי הם לא בנסיעה).

אלה שעוצרים לאכול\לשתות משהו כדי להתרענן באיזה כביש נידח בימי הקיץ הלוהטים

אלה שהמנוע התחמם להם ועוצרים בצד כדי שיתקרר ואז מנסים להמשיך בנסיעה

אלה שמחכים שהשוטר בניידת יסיים לכתוב להם את הדוח על זה שעקפו בצורה חוקית בכביש מהיר בעל 3 נתיבים

וכ"ו וכ"ו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בכלל, קשה לי להאמין שמישהו פה ימישך לנסוע עם פנצר בגלגל.

או אם תראו את המכונית האהובה עליכם מתחילה להתחמם, בטח תמשיכו לנסוע נכון?

ומה בכלל עשיתם עד עכשיו?

על גבי הפורום כולם גיבורים גדולים. "לא נעצור", "שילך ל- ^%$# הג'אנט והצמיג", "האוטו הוא כולה חתיכת פח, מחר אני קונה אחר"...

בפועל 90% יעצרו בצד מיד עם גילוי הפנצ'ר, וגם מי שלא יודע להחליף יעצור ויקרא לגרר. רק ביום ראשון ראיתי טויוטה קורולה על השוליים ליד חיפה עם פנצ'ר בכביש חשוך בשוליים, והאנשים בכלל עומדים על הכביש.

הללללללללו!!!!!!!!!!!!!!! תתעוררו איפה אתם חיים ? במדינה של מפגרים.אני בן 42 מאז שאני ילד אני שומע שאין מים במדינה מה קרה מאז חוץ מייקור המים וזיבולי המוח של כל האחראים לנושא כלוםםםםםם!! אותו דבר עים כל מה שקשור לכבישים ולסידרי התנועה במדינה. בימקום לסלול כבישים ודרכים שמתיאמים לשנות האלפיים מה עושים? מחוקקים חוקים של מפגרים.תפסיקו להיתעסק בתפל תתחילו להיתעסק בעיקר

ככה זה במדינה הזאת. במקום לפתור את הבעיה, עוקפים אותה.

למה להשקיע כסף כדי לבנות מפרצונים לעצירה בטוחה כשאפשר לדפוק דוחות על הדרך?

זו הייתה כוונתי. אם לא הבנת אותה, חבל.

סיכוי, גם אם הוא קטן, הוא עדיין קיים (אפקט הייתכנות). עדיף לנסות ולמנוע אותו, או למזער אותו ככל האפשר.

הבנתי בדיוק את הכוונה המקורית שלך, אבל אתה צריך להבין שיש לך סיכוי להיפגע בכל מקום.

פיגוע, תאונה, דריסה בתוך הולך רגל, ירי, התקף לב וכ' (חלילה). הכל כתוב למעלה, אתה לא יכול לשנות את הגורל שלך.

מעניין שלא בחרת לענות על מה שכתבתי על הניסיון הנואל שלך לעקוץ אותי בכך שקיבלתי דו"ח.

הדיון בנושא השרשור ההוא כבר נטחן עד תום, הבנתי כבר שאיננו מצליחים להגיע לעמק השווה בנושא הזה. מלבד זאת, גם אתה לא ענית לי על השאלה, גם לא בה"פ שלאחר המקרה, ואני מצידי פשוט התייאשתי. השאלה היא: האם לדעתך רק הנהג מרגיש את התנהגות התיבה, או כל הנוסעים? אבל עזוב, רובנו יודעים במילא את התשובה.

בעיניין הדו"ח לא הגבתי בכוונה כי אני לא מעוניין לקבל איזו התראה בטעות, מכיוון שאולי התשובה שלי לא היתה מוצאת חן בעניך, אבל אם אתה מתעקש: אתה עשית את כל הטעויות האפשרויות בנסיעה בכביש החוף באותו היום.

אסור היה לך בשום אופן לעבור לנתיב השמאלי הקיצוני ולעקוף את הרכב ואח"כ לחזור לימני הקיצוני, וזה לא משנה אם היו בכביש 3 נתיבים או 4 נתיבים.

מבחינת החוק ניתן לעקוף רק בשמאלי, אך במדינת ישראל הנהגים סיפחו את הנתיב השמאלי (או הנתיבים השמאליים) והגדירו אותם כהנתיב האיטי, בפועל אני מוצא את עצמי פעם אחר פעם עוקף מכוניות בימני. חבל על מאמץ הבהוב האורות וכ', פשוט עוקפים מהנתיב הימני, אין שום ברירה אחרת.

בנוגע לאותו מקרה- רמת השכל של השוטרים בישראל שואף לאפס, מבחינת השוטר היה נראה לו שאתה זיגזגת בין הנתיבים וסיכנת את התנועה, אני בטוח שאם היית ממשיך בנתיב הימני הוא לא היה עוצר אותך, ולא היה שם לב בכלל שעקפת את הרכב ההוא.

תלמד להבא בכביש לא להיות צודק, אלא להיות חכם. אתה רואה ניידת במראה? האט, תן לה לעבור. רוב הסיכויים שיש בפנים מתנדבים עם פנקס דוחו"ת שצריך למלא, ויעשו הכל כדי למלא אותו. אתה היית הקורבן התורן במקרה.

פורסם

בוא נחזור לנושא, יש את אוף טופיק בשביל לריבים.

במקום לחייב בחוק מינימום נדרש לשוליים בכל כביש חדש שנסלל/ מפרץ עצירה כל קילומטר בכביש קיים, נקנוס נהגים שנאלצים להתקע בשוליים.

לפני שנתיים נסענו כל המשפחה לטיול באיטליה חוץ מהעובדה שהיה בנ-זונה, ראיתי בצידי הדרך כל מיני מפרצים בהם היה טלפון עם קישור כנראה למרכזיה של הכביש המהיר [נסענו באוטוסטרדה del sole] ושולחנות וכיסאות מעץ שנפוצים גם בארץ. יכלו להיכנס לשם כמה מכוניות קטנות [מישהו אמר פיאטים קטנים?]. בקיצור היה כל מה שנדרשו בשביל להיחלץ משם. גם השול היה מאוד רחב בשביל מכונית ממוצעת שם.

לאחרונה נסעתי לפולין וגם שם אפשר היה לראות מפרצים אומנם לא נפוץ כמו באוטוסטרדות שבאיטליה.

חבל שאנחנו לא מעתיקים מאלה שהמציאו את האוטוסטרדה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מי שמכיר אותי יודע שאין זה אופייני לי לצדד בדברי המשטרה.

אבל, במקרה הנ"ל אני חושב שזו המלצה מצוינת, ואני אסביר.

כל פגיעה של רכב בגוף האדם היא קטלנית. על כן ראשונה במעלה היא מניעת חשיפת גופנו למכוניות אחרות.

מי שחושב ששוליים רחבים בני 10 מטרים (ואני מגזים כי אין כאלו) מספיקים בשביל הבטיחות - טועה. 10 מטרים נעלמים תוך חלקיק שניה כאשר הרכב האחר הנוסע בכביש בינעירוני / מהיר וסוטה לעברינו.

מן העבר השני - נסיעה איטית בשולים הימניים בלבד ! פחות מסוכנת משום שאינה חושפת את האדם בגופו כלפי הסכנה ומשום שכל עוד הרכב נע, הפרש המהירויות בינו לבין שאר התנועה קטן יותר מאשר במצב עמידה. אם נפעיל את איתותי המצוקה הסיכוי שלא יבחינו בנו קטן אפילו יותר.

אגב, הנסיון בארצות אחרות מראה שנסיעה איטית כזו אינה גורמת לתאונות מרובות משתתפים אבל כן מונעת פגיעה בנפש.

לא מעט יצרני רכב משתמשים היום בצמיגי runflat (בעיקר ברכבים יקרים), כשעניין הפנצ'ר והצורך להמשיך לנסוע למקום בטוח הוא אחד השיקולים לכך.

מהו מקום בטוח ? תחנת דלק, כביש צדדי, כביש שירות, חניון, או רחוב צדדי בשטח עירוני.

מה לא מקום בטוח ? שולי הכביש, תחנת אוטובוס או טרמפיאדה על הכביש, רחוב סואן, צומת.

אם אין ברירה וחייבים לעצור - כלומר המנוע כבה, הרכב עולה בלהבות, מישהו קיבל התקף לב או כל דבר שלא משאיר ברירה, יש להיצמד לימין ככל האפשר, לצאת מהרכב ולעבור מאחורי גדר הבטיחות. אם אין גדר יש לנסות להתרחק לעומק השטח. אם אין שולים בכלל (למשל במחלף שקוע) יש לשבת במכונית, להפעיל איתותי מצוקה, להיות חגורים, להצמיד את כל הגוף למגע מלא עם המושב, להסתכל במראות כל הזמן ולהיות "בכוננות ספיגה". כמובן יש להודיע מיד למשטרה ולגרר על מנת שתחולצו מהר ככל האפשר מהמקום.

וטיפ קטן -

טכנולוגית הצמיגים ללא פנימית שבשימוש היום - מונעת במרבית המקרים ירידה פתאומית של לחץ האוויר בצמיג. אי לכך, נסיעה עם צמיגים תקינים, בדיקה תדירה של לחץ האוויר בצמיגים ומבט זריז עליהם לפני כל יציאה לנסיעה בכביש מהיר, יכולה למנוע כמעט לחלוטין את הסיכוי לאבדן מלא של האוויר באמצע כביש מהיר. אם מצב כזה יקרה, יהיה הדבר רק בגלל חתח / קרע / דקירה של חפץ עבה - ואלו מאורעות מאד מאד נדירים.

דני G.

• תוכן חדש...