Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לך אולי יש נסיון עם שוטר או שניים, לי יש נסיון עם מאות וגם עם התקנות שלהם.

בדרך מהירה שוטר יבקש ממך להשאר בתוך הרכב ובמשך כל הבדיקה הניידת שלו תהיה מאחוריך ולא מלפנייך!

בדרך עירונית זה סיפור אחר לגמרי אעפ"י שאני אתן לך טיפ קטן, בכל מקרה עפ"י התקנות ובכדי ששוטר ישמור על בטחונך הם מונחים לא לבקש ולא לאפשר לנהג לצאת מהרכב (יש בזה גם עניין של שליטה על הזירה אבל לא נכנס לזה כרגע)ולכן אם הוא כורז לך לבוא אליו (מה שלצערי הם עושים לפעמים) אתה מוזמן לשבת באוטו ולא לצאת עד שהוא יחליט שהוא יוצא אליך (אפקטיבי במיוחד בימי גשם).

בנוגע להגשת עזרה לרכבים התקועים בצד, אם הרכב עומד בצורה מסוכנת (בא נגיד שנתקע לך האוטו תוך כדי נסיעה בנתיב השמאלי בכביש 2)אז תמיד יעצור שוטר, יעצור את התנועה ויעזור לך לדחוף את האוטו לשוליים. תמיד!

אם אתה סתם תקוע בצד עם מנוע מעשן או פנצ'ר, שוטרים לא ינידו עפעף לכיוונך, בעיקר כי לכולם היום יש סלולרי ושרותי חילוץ, בעבר, לפני דור הסלולר הם היו עוצרים, שואלים לאן אתה רוצה להתקשר ולמי ומבקשים מהמוקד שיבצע את השיחה (כי אחרת אתה יכול להיות תקוע שם שבוע:wink: ).

בקשר לנשים שתקועות בצד הדרך, תלוי בשוטר אבל אני חייב להגיד שפני המשטרה, כפני העם.

השוטרים שלנו הם לא משבדיה (מנירוסטה) אז תגיד לי, מתי פעם אחרונה ראית בצד הדרך גברת עם פנצר ועצרת בכדי להחליף לה גלגל?

הנה שוטר שפועל נכונה ומציל חיים!

הנה שוטר אידיוט שלא פועל לפי התקנות!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא קרה לי ששוטר אסר עליי לצאת מהרכב, קרה שסימן לי לגשת לחלון הימני שלו, לא בצד של הכביש (בעליות של כביש 1). אבל ממה שאני נתקלתי הם בד"כ ניגשים לנהג. פעם אחרונה שעצרו אותי הניידת עצרה לפני והשוטר בא אלי.

פורסם

זה צריך להתנהל ככה, לאחר שהוא עצר אותך הוא צריך להעצר מאחוריך ולכרוז משהוא בסגנון של "מיצובישי, תכין רשיון נהיגה,רשיון רכב וביטוח ותשאר ברכב". בינתיים הוא ממלא אצלו פרטים איזה רכב הוא עצר, סוג, צבע ורישוי (בארה"ב הוא גם יוצר קשר עם המוקד ומוסר את כל הפרטים של הרכב בליווי המיקום, במקרה שיקרה לו משהוא, בארץ זה לא קיים כי בעקרון, אין חשש לחיי השוטרים).

אח"כ הוא יצא, יגש לחלון הימני, יקח את המסמכים ויתחיל בעניינים.

כל נוהל אחר הוא הפרה של הנהלים (לא שאתה זכאי לביטול הדו"ח בגלל זה אבל אם יצר הנקמנות בוער בך, אתה מוזמן להתלונן עליו, במקרה הזה זה אפילו רצוי כי העצלנות שלו מסכנת את החיים שלך ושל כל נוסע שהוא עוצר).

פורסם

1. כמות הפעמים שיצא לי לראות בחורה תקועה הוא אפסי וגם בפעמים האלה כבר היה מישהו שניסה לעזור לה (ואולי לעצמו).

2. אני לא צריך ניסיון אישי עם שוטרים כדי לראות מה הם עושים עם אחרים, תאמין לי שלא משנה מה עשה אותו הנהג, לראות אותו יוצא אל השוטר בחורף כשיורד מבול (בכביש של דברת בצפון), לי זה גרם לרחם עליו.

3. מעולם לא נתקלתי מניסיון אישי או ממקרים של אחרים שהשוטר ניגש לחלון הימני של הרכב, תמיד זה היה לחלון הנהג גם בדרכים בין עירוניות מהירות עם שוליים ברוחב הרכב בלבד (השוטר עמד על הפס הצהוב).

בקיצור, השוטרים בישראל, הנהלים זה מהם והלאה.

בכל כלל יש יוצא מהכלל, רק חבל שבמשטרת ישראל אין הרבה יוצאים מהכלל שמקפידים על נהלים.

ועוד שאלה, אם יש איסר על הנהג לצאת מהרכב, אז איך שוטר יכול להראות לך בממלז על כמה נסעת? הרי אתה מחוייב לצאת מהרכב כדי לראות את זה (או שהוא מביא אליך את הממלז?).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לפי מה שהבנתי שכתוב היום "בידיעות האחרונות" מותר לחנות בשולי הדרך ולתקן פנצ'ר.

ציטוט: " באגף התנועה של משטרת ישראל הבהירו אתמול כי אין כל הנחיה חדשה שקובעת כי אסור להחנות רכב בשולי דרך ולתקן נקר, בניגוד למה שפורסם באחד מכלי התקשורת"

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

תבין, זה לא שיש חוק שאומר שלנהג אסור לצאת מהאוטו, תקנות הבטיחות של השוטרים מנחות אותם לבקש ממך להשאר ברכב ולצאת אליך (שוב, בכדי שאם חו"ח מישהוא יפגע, זה יהיה השוטר ולא אתה).

ברגע שהוא כבר יצא וניהל את ענייניו מולך, במקרה הצורך (כמו ממל"ז) הוא יבקש ממך לגשת לניידת ולראות את התוצאה בצג.

בכל מקרה, אם טרחת לראות את שני הקישורים שצרפתי, ראית שגם בארה"ב יש שוטרים שלא מקפידים על הכללים, כל עוד אי ההקפדה פוגעת בהם, שיהיה להם לבריאות, ברגע שאי ההקפדה עלולה לפגוע בך (כמו שהוא כורז לך לגשת אליו או שהוא נעמד מלפניך) זכותך לעמוד על זכויותך, במיוחד שמדובר בבטיחות.

גם אותי עצר פעם שוטר בכביש 2 ( באזור רשפון בכיוון צפון איפה שאין בכלל שוליים) ונעמד לפני.

הפעלתי וינקר, יצאתי לעקיפה ונעצרתי לפניו.

עכשיו שיעשה מה שהוא רוצה.

פורסם

מי שלא ראה חדשות.

אז קצין תנועה מאגף התנועה הסביר באופן מפורש שלמרות מה שנכתב בעיתון - אין שום כוונה להתחיל לתת דו"חות לרכבים שנתקעו בצידי הרכב עקב תקלה מכנית או פנצ'ר.

התקנה הייתה קיימת מאז ומתמיד, והקצין הסביר שהם עד עכשיו לא אכפו אותה ואין להם כוונה להתחיל מעכשיו.

אבל מה? קודם כל להכפיש ולהתלהם.

רבים לא מבינים את זה, אבל חלק ניכר ממה שכתוב בעיתון זה דברים שהקשר ביניהם לבין המציאות הוא רופף ביותר.

הם מעוותים דברים בצורה מדהימה.

אם פעם ייצא לכם להיות קשורים לאיזשהיא ידיעה בעיתון (ואני מקווה שידיעה משמחת) אתם תראו הבדלים מדהימים בין מה שקרה בפועל לבין מה שכתוב בעיתון, אי-דיוקים וכו'.

יש פנצ'ר? אם אתם רוצים תחליפו בצד הדרך, המשטרה ממליצה למען ביטחונכם שלא תעשו את זה.

מי שלא רוצה להרוס את הצמיג שלו כי הוא יקר לו או הג'אנט של הרכב מאוד חשוב אז שיעשה את זה, האחריות מוטלת עליו.

דו"ח הוא לא יקבל.

ד"א, המשטרה לא אחראית על פיתוח הכבישים ועל זה שיהיו לנו שוליים רחבים.

האחריות שלה זה אכיפה.

נגיד לתפוס נהג שיכור שנוהג זה אחריותה (ואז יבואו כל מיני אנשים וינסו לטעון גם בעד הנהיגה בשכרות - כולה כוס, מה קרה?)

התשתיות בארץ - ממש לא.

למשטרה יש מחדלים, אבל זה לא אחד מהם, ולדעתי היא פשוט שק חבטות של כולם.

מי שמכיר את המערכת מבפנים יודע שמהשטרה נראית חסרת אונים כי פשוט כל הגופים סביבה שאמורים לתת לה כוח (בתי המשפט וכו') פשוט סותרים לה כל המן בפנים.

זה מעגל הרסני.

פורסם

איזה אוף טופיק קטן בקשר למה שאמרת, אתמול התראיין המפכ"ל ואמר שהם מתקשים להתמודד עם משפחות הפשע (תשבו מהר ותחזיקו משהוא יציב שלא תיפלו) כי רשויות המס מסרבות לשתף איתם פעולה ולדרוש הצהרות הון מכל מי שנחשד כמעורב בפשע המאורגן. :shock:

פורסם
מי שלא ראה חדשות.

אז קצין תנועה מאגף התנועה הסביר באופן מפורש שלמרות מה שנכתב בעיתון - אין שום כוונה להתחיל לתת דו"חות לרכבים שנתקעו בצידי הרכב עקב תקלה מכנית או פנצ'ר.

התקנה הייתה קיימת מאז ומתמיד, והקצין הסביר שהם עד עכשיו לא אכפו אותה ואין להם כוונה להתחיל מעכשיו.

אבל מה? קודם כל להכפיש ולהתלהם.

רבים לא מבינים את זה, אבל חלק ניכר ממה שכתוב בעיתון זה דברים שהקשר ביניהם לבין המציאות הוא רופף ביותר.

הם מעוותים דברים בצורה מדהימה.

אם פעם ייצא לכם להיות קשורים לאיזשהיא ידיעה בעיתון (ואני מקווה שידיעה משמחת) אתם תראו הבדלים מדהימים בין מה שקרה בפועל לבין מה שכתוב בעיתון, אי-דיוקים וכו'.

יש פנצ'ר? אם אתם רוצים תחליפו בצד הדרך, המשטרה ממליצה למען ביטחונכם שלא תעשו את זה.

מי שלא רוצה להרוס את הצמיג שלו כי הוא יקר לו או הג'אנט של הרכב מאוד חשוב אז שיעשה את זה, האחריות מוטלת עליו.

דו"ח הוא לא יקבל.

ד"א, המשטרה לא אחראית על פיתוח הכבישים ועל זה שיהיו לנו שוליים רחבים.

האחריות שלה זה אכיפה.

נגיד לתפוס נהג שיכור שנוהג זה אחריותה (ואז יבואו כל מיני אנשים וינסו לטעון גם בעד הנהיגה בשכרות - כולה כוס, מה קרה?)

התשתיות בארץ - ממש לא.

למשטרה יש מחדלים, אבל זה לא אחד מהם, ולדעתי היא פשוט שק חבטות של כולם.

מי שמכיר את המערכת מבפנים יודע שמהשטרה נראית חסרת אונים כי פשוט כל הגופים סביבה שאמורים לתת לה כוח (בתי המשפט וכו') פשוט סותרים לה כל המן בפנים.

זה מעגל הרסני.

הקצין משטרע הזה גם נתן דוגמאות על מה יותר חשוב צמיג או החיים , ואני שואל, היכן השוטרים רושמים דוחות אים לא בשוליים אז מה יותר חשוב???? החיים או הדוח, שנית זה ביכלל לא משנה אים הניידת חונה ליפני או אחרי הרכב שעצרה, ולגבי ההישתלחות במישטרע ,יש את כל הסיבות ומי שנותן אותן זה שוטרי התנועה, ואני לא אתחיל לימנות את הסיטואציות שהיתי עד להם אישית , גם כמיתנדב ולא במישטרת התנועה וגם כאזרח מין השורה, ואני יכול לומר רק דבר אחד ביזייון!!!!
פורסם

אני לא רוצה להתחיל לדבר על מצב המשטרה, רמת ואיכות השוטרים ומה הסיבות לכך ואיך ניתן לפתור את זה ($$$$) וכו' - זה סיפור שלא ייגמר.

וד"א, גם המתנדבים האלה לא תורמים, בד"כ עושים יותר נזק.

אני לא חושב שגוף כמו משטרה צריך להחזיק מתנדבים אבל שיהיה.

להיות שוטר נהיה לי תחביב לשעות הפנאי.... :roll:

גם אני מכיר את המשטרה (יותר מדיי טוב).

הם לא מציאה גדולה (בלשון המעטה) - אבל על כך שהשוליים צרים אין להם אשמה, זה לא אחריותם.

ויש לי עוד שאלה אלייך.

אני בתור אדם זמני מאוד יקר לי.

אם אני אלך להתנדב לגוף כלשהוא בזמני החופשי זה יהיה גוף שאני חושב שמגיע לו שאני יעזוב הכל ואלך לעזור ולעשות משהו מועיל.

אם אתה קורא למשטרה - משטרע והם ביזיון כדבריך - מה אתה מחפש שמה?! ולמה הם מקבלים אותך?

אלו המתנדבים של המשטרה? הולכים "לעזור" ואז חוזרים הביתה ומלכלכים עליהם באינטרנט?

פורסם
אני לא רוצה להתחיל לדבר על מצב המשטרה, רמת ואיכות השוטרים ומה הסיבות לכך ואיך ניתן לפתור את זה ($$$$) וכו' - זה סיפור שלא ייגמר.

וד"א, גם המתנדבים האלה לא תורמים, בד"כ עושים יותר נזק.

אני לא חושב שגוף כמו משטרה צריך להחזיק מתנדבים אבל שיהיה.

להיות שוטר נהיה לי תחביב לשעות הפנאי.... :roll:

גם אני מכיר את המשטרה (יותר מדיי טוב).

הם לא מציאה גדולה (בלשון המעטה) - אבל על כך שהשוליים צרים אין להם אשמה, זה לא אחריותם.

ויש לי עוד שאלה אלייך.

אני בתור אדם זמני מאוד יקר לי.

אם אני אלך להתנדב לגוף כלשהוא בזמני החופשי זה יהיה גוף שאני חושב שמגיע לו שאני יעזוב הכל ואלך לעזור ולעשות משהו מועיל.

אם אתה קורא למשטרה - משטרע והם ביזיון כדבריך - מה אתה מחפש שמה?! ולמה הם מקבלים אותך?

אלו המתנדבים של המשטרה? הולכים "לעזור" ואז חוזרים הביתה ומלכלכים עליהם באינטרנט?

איםהית קורא את כל מה שכתבתי הית שם לב שהידגשתי שאני לא מיתנדב במישטרת התנועה! אני לא מעונין לפרט היכן אני מיתנדב ולמה זה עיניין שלי.כל ההיתיחסות שלי בנושא המדובר היא למישטרת התנועה ואני ממש לא להיתנצל.:evil:
פורסם
איםהית קורא את כל מה שכתבתי הית שם לב שהידגשתי שאני לא מיתנדב במישטרת התנועה! אני לא מעונין לפרט היכן אני מיתנדב ולמה זה עיניין שלי.כל ההיתיחסות שלי בנושא המדובר היא למישטרת התנועה ואני ממש לא להיתנצל.:evil:

צר לי לאכזב אותך,

אבל המשטרה כגוף פועלת באופן דומה מאוד ברוב

אם לא בכל אגפיה. "המישטרע" כמו שאתה קורא

לה היא לא רק משטרת התנועה אלא גם יחידות הסיור,

הבילוש, המודיעין והחקירות. אז אל לך להכפיש את המקום

שבו אתה "מעביר את זמנך הפנוי".

מעניין אם קצין המתנדבים שלך יודע

שכך אתה מכנה את יחידות התנועה.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים אבל לצערי כניראה שאני לא מסביר את עצמי מספיק ברור ולכן המהות לא מובנת.כל אחד זכאי לחשוב כרצונו ולהביע את דעתו ולך אמיר בניזרי קצין המיתנדבים שלי מודע לדעותי ולא חולק עליהם במיקרה הספציפי של משטרת התנועה .אתה מיתנדב???????????????תודה אני מיציתי את השירשור הזה

פורסם

הגם שכפי שציינתי באחת ההודעות אני מסכים לחלטין עם המלצת המשטרה, קשה לי עם הסתירה הגסה שבהתנהגותה.

הכיצד הם יכולים לציין בצורה כה ברורה שמסוכן לעצור בשולי הדרך, ובו בעת למדוד מהירות באמצעות הממל"ז תוך כדי עמידה באותם שוליים מסוכנים ?

האם הפקרת חיי השוטרים ומשתמשי הכביש האחרים היא כורח המציאות בדרכם לעצירת עברייני המהירות ?

לדעתי זו צביעות.

דני G.

פורסם

אחד הדברים שאימצתי לי משהייה של כמה חודשים בארה"ב (ומיילים רבים על הכביש) הוא כאשר אני רואה מרחוק רכב על השוליים (כן, גם ניידת משטרה) באופן אוטומטי, כמו כל הנהגים האחרים, עובר נתיב אחד שמאלה. ובעצם משאיר את הימני נקי בטווח של 100-200 מטר מהמקום המסוכן. לאחר מכן, ברגע שניתן חוזרים לימני.

מה שקורה בארה"ב זה שישנה איזו הבנה שבה כל הנהגים שרואים רכב בשול משתדלים לפנות את הימני, או לפתוח רווחים בנתיב השמאלי על-מנת לאפשר מעבר של רכבים מהנתיב הימני אל השמאלי ובכך להקטין משמעותית את החשש לפגיעה ברכב תקוע על אנשיו. כמובן, הדבר לא נעשה תוך סיכון הסביבה ואף אחד לא נדחף לשמאלי אם לא מתאפשר. אך עצם זה שרכב אחד שם לב לבעיה בשול וסטה נתיב אחד שמאלה יוצרת מצב בו שאר הנהגים שמים לב לרכב שסטה, רואים את הבעיה ונוהגים כמוהו.

גם היום, בארץ, אני נוהג בצורה הזו. רואה רכב בשול, משתדל לעבור נתיב אחד שמאלה או מרווח קצת את הנתיב "שלי" למקרה שמישהו יסטה מהימני אליו. מציע לכם גם לנהוג כך ואולי נצליח להשריש לאט לאט לתודעה של חלק גדול מהנהגים את הנקודה ובכך למנוע תאונות רבות אחרות שנגרמות בשוליים.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...