Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נראה לי הגיוני.

באמצע כביש מהיר, פנצ'ר רציני לגלגל ובמקום לעצור בשול (לא שוליים) פשוט לנסוע על הג'אנט? זה לא יכול לגרום נזק רציני לרכב?

אל תשכחו שאי אפשר לנסוע מהר ככה, אם בכלל.

Insane things comes from insanely people.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה עולה הרבה כסף.

פשוט לנסוע על הג'אנט? זה לא יכול לגרום נזק רציני לרכב?

תסלחו לי שניכם, אתם פסיכים לגמרי

אז אני מבין ששניכם מעריכים את החיים שלכם במשהוא כמו 250 -400 ש"ח (או כמה שלא עולה צמיג לסקודה).:shock:

עדיף לסכן חיים מאשר לסכן צמיג?:shock:

לפחות אני לא המשוגע היחיד :-(

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

היי, אני פעם נסעתי עם פנצ'ר ולא סתם פנצ'ר:

פוצצתי צמיג + ג'אנט בתוך בור.

לא יכולתי לפתוח את הגלגל כי המפתח גלגלים היה שבור (רכב שכור), נסעתי עם זה 12 ק"מ במהירות נמוכה.

את הג'אנט ישרו בפנצ'ריה, שמו לי צמיג משומש ב50 ש"ח ושלום על ישראל.

אני יכול לאמר בלב שלם: כמעט בכל מחלף, יש אי תנועה שמאפשר חניית משאית בצורה בטוחה, אז אם יהיה לי חו"ח פנצ'ר בכביש מהיר, אני אסע באיטיות עם אורות אזהרה דולקים על השוליים עד למחלף הקרוב ע"מ למצוא מקום בטוח לעצירה.

מצידי שישרף כל האוטו בגלל פנצ'ר ותנו לי להשאר בחיים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

פתרון שמתאים למדינת חלם.

במקום לחייב בחוק מינימום נדרש לשוליים בכל כביש חדש שנסלל/ מפרץ עצירה כל קילומטר בכביש קיים, נקנוס נהגים שנאלצים להתקע בשוליים.

טמטום:evil:

פורסם

שמע,

קשה לי להאמין שאם יש תקלה שבגינה הרכב נכבה ולא מתניע תקבל קנס.

מצד שני אם יש פנצר (או שאם הילד צריך פיפי)לא יקרה כלום אם תיסע עוד כמה ק"מ ותחליף אותו בתחנת דלק או מפרץ.

אחרי הכל, זאת תקנה שבאה לשמור על בטיחותך ובריאותך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כל זה נכון שהפיתרון האמיתי והנכון הוא לצפות מתשתיות הדרכים להיות ידידותיות למשתמש, אבל כאשר הממסד מתייחס לנהג כמו לח*%א, אז הכבישים נראים כמו בית שימוש... אז אין מה לצפות לשינוי בעשורים הבאים.

ולמקרה הנ"ל, לדעתי, הפתרון נמצא באמצע.

יש כאן שתי גישות הנוקטות כל אחת צד קיצוני בדילמה, או עצירה במקום ותפעול התקלה על חשבון סיכון החיים, או משיכה של העניין עד נקודת עצירה קרובה במחיר של נזק למכלולים ובעקבותיו לכיס.

אז ראשית הגישה השנייה היא זו הנכונה, גם כאן וגם תמיד.

הפתרון שלי לסיפור הזה נמצא בדמות מיכל החומר הלא מוערך די צורכו "FAST" (רוכבי הדו"ג מכירים היטב). מיכל חומר דחוס המותז אל תוך הצמיג ושם הופך לקצף (זה בקווים כלליים, אל תיכנסו פה לאיך,מה וכמה), בהחלט מספיק כדי לכסות מרחק סביר ומעלה עד הגעה למקום מבטחים.

כל הסיפור של זיהוי הפנצ'ר, עצירה, תפעול ויציאה חזרה לוקחים כ- 4 דקות (בדוק).

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
תסלחו לי שניכם, אתם פסיכים לגמרי

רק אתה הגאון היחידי.

ג'אנט מגנזיום לרכב שלי עולה כ- 1000 ש"ח, וצמיג כ- 500 ש"ח. הקנס הוא 250 ש"ח.

מה עדיף?

לשלם 250 ש"ח קנס, או לשלם 1500 ש"ח על חלקים לרכב+ עגמת נפש ואולי גם כיוון פרונט ב- 250 ש"ח?

בנוגע לטיעון המטופש כאילו "יש סכנה לחיים", מדובר בשטויות.

גם אם אתה מגלה פנצ'ר וממשיך לנסוע עוד 10 דקות על השוליים עד להגעה למקום בטוח, גם אז יכולה לבוא משאית ולמעוך אותך. החלפת גלגל לקחה לי בפעם האחרונה 10 דקות בדיוק, אבל זה היה עם האונו, בפאביה יש ברגי הגנה וזה יקח מעט יותר זמן.

פורסם

קשקוש לגבי FAST, כאשר הצמיג מרוקן מאויר, יש למלא אותו ואז להכניס את החומר ע"מ שיהיה אפקטיבי.

גיא, הקשקוש היחידי הוא אתה.

בכמה תאונות נתקלת שרכב נכנס ברכב שנסע לאט, בכמה תאונות נתקלת שרכב נכנס ברכב עומד בשול הדרך ?

אתה יודע למה זה קורה ? יש בעיה לאנשים הם מסתכלים רק לנתיב הנסיעה שלהם, ללא התבוננות למה שקורה סביבם, בדיוק כמו כשאנשים עוברים נתיב ללא איתות וללא מבט במראה האם הנתיב פנוי.

בקיצר, אתה תעצור במקום לא בטוח כי אתה דואג לאיזה חתיכת פח מסריחה ולכיס שלך, מקסימום יהיה עליך הודעת אבל בפורום וכולם ירשמו שם "משתתפים בצער המשפחה".

יניב, שביט ואני, נמשיך לנסוע עם הרכב עד למקום מבטחים ושם נעצור, כי אנחנו מעדיפים לשלם 1500 ש"ח ולא לסכן את החיים שלנו.

אין מה לעשות, כסף זה לא הכל בחיים, אתה רוצה שאני אכיר לך כמה אנשים שאין להם כסף ויש להם בריאות והם מאושרים ?

אתה רוצה שאני אכיר לך כמה אנשים שיש להם כסף ואין להם בריאות והם לא מאושרים ?

אני מצטער, אבל אני מעדיף להיות בלי כסף, בריא ושלם, מאושר !!! (וזה מה שאני וככה זה ישאר)

פורסם
בנוגע לטיעון המטופש כאילו "יש סכנה לחיים", מדובר בשטויות.

אתה מסטול לגמרי, הא?

אנשים נהרגים לך מול העיניים ואתה אומר שטויות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לטעמי, קניסה בגין חניה / עצירה בצד הדרך במקום מסוכן, הינה אקטואלית בהתחשב במקום ובנסיבות ושאין לקנוס ללא הבחנה.

אלא מה, שלצערנו, שיקול הדעת של השוטרים מוכר לנו ונכתבו עליו לא מעט דברי שבח והלל ... משמע - שנקבל דו"ח :roll:.

פורסם

תרשה לי לומר לך שהוא לא הגאון היחידי.

אתם ממש טועים ומטעים פה. אם לכם החיים שווים 1500 שקל אז שיבושם לכם.

בפורום פה לשכנע אחרים שאתם אלה שצודקים ואולי לשכנע גם אחרים להחליף גלגל ברגע שהוא קורה גם אם אין שול בצד נראה לי דרסטי מאוד. האם סיימת את 7 שנות לימודי הרפואה וקיבלת כבר את הרשיון להרוג שאתה משחק כך בחיי אדם?

פורסם
שמע,

קשה לי להאמין שאם יש תקלה שבגינה הרכב נכבה ולא מתניע תקבל קנס.

מצד שני אם יש פנצר (או שאם הילד צריך פיפי)לא יקרה כלום אם תיסע עוד כמה ק"מ ותחליף אותו בתחנת דלק או מפרץ.

אחרי הכל, זאת תקנה שבאה לשמור על בטיחותך ובריאותך.

מה שאתה אומר לגבי הבטיחות הוא נכון ואין לי כוונה להתוכח על זה, אבל יש דברים אבסורדים ביותר.

על הנייר, מותר לנסוע עם רכב לא תקין בכביש? לא! רכב עם פנצ'ר הוא רכב לא תקין.

אז אם אני עוצר להחליף גלגל אני עובר על החוק, אם אני ממשיך לנסוע ככה אני עובר על החוק ומסכן לא רק את עצמי אלא את הסובבים אותי במידה ואני מאבד שליטה ברכב (בניגוד לתאונה ששם רק אני נפגע ומי שנכנ בי). ככה או ככה אני עבריין.

מעבר לזה, הרי אסור לעצור בצד בשביל שום מקרה חוץ מבעיה שלא מאפשרת המשך נסיעה ברכב (נסיעה עם פנצ'ר לטענת המשטרה כן מאפשרת וזאת לא תקלה שמתירה עצירה בצד), והרי לא אתה ולא אני מכונאים וחוקית אסור לנו לתקן את הרכב. אי לכך ובהתאם לזאת, אין שום סיבה שנהג יצא מהרכב בזמן עצירה בשוליים נכון? אז למה הם מחייבים אותי באפוד זוהר?

אני יודע שזה קטנוני אבל תחשוב כמה כסף התגלגל מהאפודים המסריחים האלה שמעשית אין בהם עכשיו שום שימוש (ועדיין מחייבים אותנו באפודים האלה).

מה גם שאני לא יודע מה נחשב מקום בטוח, האם חניה ברחוב בן יהודה בת"א זה מותר כי זה לא כביש מהיר? שם לא תיכנס בי המשאית שמביאה סחורה לחנויות?

באמצע כביש הערבה, עוברים כמה ק"מ עד שמגיעים למקום שאולי מאפשר עצירה כדי להחליף גלגל, אתה הית נוסע באמצע כביש הערבה בלילה בחושך על 20 קמ"ש במשך 10 ק"מ ומתפלל שלא תבוא מאחורה משאית על 100 קמ"ש כשבתוכה נמצא נהג שיכור\עייף\מסטול שלא מסתכל על המד מהירות שלו?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אין בעיה, אם זה נראה לך כ"כ דרסטי, תשאיר לי בפורום טלפון שלך, אנחנו נעשה את ההסכם הבא:

אם יש לי פנצ'ר ברכב, אני עוצר אותו באותו רגע, גם אם זה במקום לא בטיחותי, קופץ מעבר לגדר הבטיחות, מצלצל אליך להגיד שנתקעתי, אתה תבוא להחליף לי גלגל, אני אשלם לך הוצאות דלק + 100 ש"ח שכר טרחה.

אני חוזר ואומר: נסעתי עם פנצ'ר, יותר מפעם אחת.

פעם אחת גם נסעתי עם פנצ'ר 12 ק"מ !!!

קרה משהו ? לא !

אני גם אגיד לך יותר מזה:

אני עצלן, כבר פעמיים קמתי בבוקר והיה לי פנצ'ר ברכב, אתה יודע מה עשיתי ? הנעתי את האוטו ונסעתי ככה לפנצ'ריה, מרחק של 1 ק"מ מהבית סה"כ.

קרה לי משהו ? לא.

אז בנתיים מי שמקשקש כאן זה אתה.

תומר, ממה שאני יודע, בכביש הערבה, אין שום בעיה לעצור, יש שם "שוליים" מכורכר, חופשי חופשי.

אתה רוצה לחדש לי משהו ? (אני באמת אשמח, כי לא שמתי לב לבעיה בדרך הביתה לפני חודש)

יניב הוא לא מסטול, פשוט החתיכת פח הזו שווה זהב בעיניו, אתה מכיר את האלו ש "אם יקרה משהו לאוטו אני אמות" ?

זה גיא.

פורסם

בואו נעשה דבר כזה:

אתם תמשיכו לנסוע על צמיג בלי אוויר ותקרעו אותו וכמו כן תהרסו את הג'אנט, ואני אעצור על השוליים, אדליק איתות חירום וגם את האורות חניה, אלבש את האפוד הזוהר ואחליף את הגלגל.

למעשה גם בפעם האחרונה כשנתקעתי עם פנצ'ר בחושך מוחלט (אומנם בתוך עיר, אבל כביש ראשי) העמדתי את הרכב בצד, בלי איתות חירום (חיברתי פנס למצית כדי שיאיר לי אז פחדתי שיגמר המצבר), וגם לא לבשתי את האפוד הזוהר, פשוט לא נוח- הוא גדול עליי. נחשו מה? לא קרה כלום.

אם יקרה משהו בעתיד? רק אלוהים יודע, אבל אני לא הולך לבזבז אלפי שקלים על תיקונים ברכב בגלל רשלנות שלי.

פורסם

שמע, גינס עכשיו בחופש, שהוא יחזור אני אספר לו כמה אתה קוקוריקו, אולי תקבל איזה שיא חדש על זה, מי יודע.

יודע למה אני אומר ככה ?

גם אני נסעתי 215 קמ"ש עם אופנוע, לא קרה כלום, זה אומר שזה בסדר ? אתה רוצה שאני אשמיע לך כמה אנשים שנפצעו בתאונות דרכים ? בקיצר, אתה מתגרה בגורל שלך, אבל לא משנה מקסימום יהיה לאוראל חלקים בפירוק :lol:

אגב, אני מוסיף משהו על רכב שנכבה ולא מניע: אפשר לצאת מהאוטו לדחוף ! זה לא מוריד מהכבוד של אף אחד.

אני בעבר נתקעתי עם הרכב, בצומת הולץ, עכשיו נראה אתכם נעמדים באמצע הצומת.

אז פשוט יצאתי מהרכב ודחפתי אותו לצידי הדרך למקום בטוח והמתנתי לשגריר.

מי שרוצה למות, שימות, אבל אח"כ אל תבואו לבכות "העלו את תעריפי הביטוח" "יש הרבה תאונות" "מגבירים אכיפה"

כי אתם יוצרים את זה לעצמכם, בין אם מקמצנות, בין אם מדאגה לפאקינג חתיכת פח שגם ככה מתישהו היא תמכר לאחר.

• תוכן חדש...