Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטויוטות האלה חמוצות!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

volk בשיא הרצינות אני אומר לך אתה חי בסרט . הבנו שאתה מאוהב עד עיוורון במכונית שלך זה לא אומר שהיא אלוהית או משהו שמתקרב לזה אפילו.

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ע רובוטים יש מישהו שמפקח, יש מישהו תמיד שמפקח, לא רובוט בודק את המכונית כשהיא יוצת מפס הייצור או קרובה לזה, על הרובוטים והתוכנות שריצות עאת הרובוטים יש פיקוח,
ראית פעם רובוט? (אמיתי, לא בקולנוע ב"שליחות קטלנית").

איזה מפקח ואיזה נעליים? אתה באמת חושב שיש מישהו שאומר לרובוט "נו-נו-נו"?

אתה באמת חושב שנהלי בקרת איכות של חברות ענק הם משהו שנתון לשיקול דעת של העובד?

הבט בסרטון הבא.

ככה בונים מיני. אתה מוזמן לחוות דעה מה מידת ההשפעה שיש לפועלי היצור על התהליך הזה.

http://www.youtube.com/watch?v=jypJlhoLwHA&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
אני מאמין שיש מקומות בעולם שיש בהם כוח עבודה לא טוב, לא סתם כולם שונאים את המוצרים מסין כי הם לא אמינים.
ילדים, אולי די לדבר על נושאים שאין לכם בהם מושג?

מה זאת אומרת "שונאים" ? מי שונא?

כל חברות האלקטרוניקה שעברו לייצר שם? נוקיה, שכמעט כל הטלפונים המאוד משוכללים שלה מגיעים משם?

המוצרים מסין "לא אמינים" בדיוק כמו שמכוניות אירופיות "לא אמינות" - בעיקר בראש של מי שרואים את העולם בצורה פשטנית.

פורסם

לא יודע מה יש להתרגש מריקול.

לדעתי יפה וראוי שיבואן יכריז על כך באופן רשמי ולא יתקן "על הדרך" בתור ג'סטה ללקוח כפי שצ'מפיון עושים.

תקלה ידוע במרימי שמשות של פולקסווגן היא רק דוגמה.

עדיף פשוט להשאיר את זה בגדר "מחלה" כפי שקורה לסליל הצתה בפוקוס?

פורסם

החלפת מרימי החלונות בגולף סימן 4 נעשתה במסגרת "ריקול" ולא "ג'סטה" ללקוח כפי שניתן להבין מדבריך. דווקא ההתיחסות לתקלות המנועים של טויוטה היא זו שמצטיירת, לדברי הלקוחות שנתקלו בהן במכוניותיהם, כ"ג'סטה" של היבואן, מה שכמובן מאפשר גם דחיית פנית לקוח לתיקון ע"ח היבואן/יצרן.

פורסם
והקשר לטורקיה הוא ?

שהרובוטים שמרכיבים את המכונית אוהדים של פנרבחצ'ה ?

אתם (וכל מי שמדקלם על אמינות של מכונית לפי ארץ מוצאה) עדיין לכודים בעבר הרחוק.

היום מכוניות מיוצרות בכל מקום בעולם (כדי שעלויות ההובלה לשוק היעד יהיו נמוכות) ע"י רובוטים (הדרך היחידה לאזן עלות הרכבה עם איכות הרכבה באופן שיצמצם למינימום את עלויות בקרת האיכות האנושית).

לרובוט לא ממש מזיז אם הוא מרכיב טויוטה בטורקיה, M-Class בארה"ב או C4 בסין.

זה בעיקר מזיז לאנשים שעדיין לא הסתגלו לעידן הגלובליזציה שבו אנו חיים.

דווקא במקרה הזה ידידי אתה טועה.

בזמנו דווקא קראתי רבות על הנושא בעקבות כך שהורי חיפשו לקנות כזו יד שניה מהשנתונים האלה (בסוף קנו קורולה 05)

והופתעתי לגלות שאחוז האוטומציה בקו הייצור הטורקי נמוך משמעותית ממקבילו היפני.

אל תתפוס אותי במספר אבל מדובר בסדרי גודל של 30 אחוז עבודת רובוט בטורקיה ביחס ל90 אחוז עבודת רובוט ביפן.

חלק מהרעיון בהעברת המפעלים למדינות אחרות (חוץ מהבדלים בשערי המטבע) הוא ניצול כוח העבודה הזול תוך חסכון בהקמת מפעלים מסובכים ומתוחכמים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טויוטה לא מייצרת את היאריס בצרפת, למשל, כי כח האדם שם זול.

מפעלי רכב נבנים כדי להיות קרובים לשוק היעד. זה הכל. ברובם המכריע (במצריים כנראה לא) רובוטים מבצעים את רוב עבודות ההרכבה של מכללים שיוצרו במקום אחר גם-כן ע"י רובוטים.

רוצה להאמין שבמפעל טויוטה בטורקיה 70% מהעבודה מבוצעת ע"י רתכים, פחחים וצבעים אנושיים?

בבקשה.

פורסם

אין כאן צורך באמונה, מדובר בעובדות.

לא תמיד אתה יודע ומכיר את התמונה המלאה, מה אפשר לעשות...

למה פיאט מרכיבה את הדובלו בטורקיה? גם היא רוצה להיות קרובה לשוק היעד?

נ.ב. לטויוטה יש שיתוף פעולה עם פיג'ו / סיטרואן בייצור מכוניות קטנות והיאריס כנראה משתמשת במכלולים דומים , אם לא היה פרוייקט או שיתוף פעולה עם צרפת שבטח נתנה מענקים או הנחות במיסוי ,

אני מעריך שגם היאריסים היו מורכבות בטורקיה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא תמיד אתה יודע ומכיר את התמונה המלאה, מה אפשר לעשות...
בשביל זה אנחנו מחזיקים מומחים כמוך, כפי שמייד יתברר.
למה פיאט מרכיבה את הדובלו בטורקיה? גם היא רוצה להיות קרובה לשוק היעד?
לא. זה לזכר ג'ובאני אניילי שמאוד אהב רחת לוקום, עליו השלום.

נ.ב. לטויוטה יש שיתוף פעולה עם פיג'ו / סיטרואן בייצור מכוניות קטנות והיאריס כנראה משתמשת במכלולים דומים , אם לא היה פרוייקט או שיתוף פעולה עם צרפת שבטח נתנה מענקים או הנחות במיסוי ,

אני מעריך שגם היאריסים היו מורכבות בטורקיה.

אני אוהב את הטון הידעני שבו אתה משתמש כדי לפתח תיאוריות שלא מבוססות על כלום.

לטויוטה ולפיג'ו יש שיתוף פעולה ביצור מכונית עירונית והמפעל נמצא בכלל בצ'כיה.

אין לו שום קשר למפעל הצרפתי של טויוטה, למרות שאתה מעריך שממשלת צרפת בטח נתנה הנחות במיסוי ושהיאריס כנראה משתמשת במכלולים דומים (היא לא).

פורסם

נכון, השתמשתי במלים כמו כנראה, מעריך בדברים שאני לא בטוח בהם.

ולא בביטויים נחרצים כמוך בהקשר הטורקי. אתה מוזמן להוכיח לי שאחוז האוטומציה בטורקיה ויפן הוא שווה.

יש לך הזדמנות להוציא אותי קטן , לא חבל לפספס?

בנוגע לייצור בסין שדובר עליו קודם, בתור מי שהתעסק בהעברת ייצור לסין בכמה הזדמנויות, יש שם הרבה מאוד דרגות איכות, אשר מתחילות באיכות "פח אשפה" , ממשיכות לאיכות "זבל" , איכות "סבירה" איכות טובה " וגםן איכות "פרימיום" , שואלים אותך מראש במה אתה מעוניין ובדרך כלל אתה מקבל מה שאתה משלם עליו. (לטוב ולרע)

עם זאת, אני רוצה לציין שיצא לי להזמין חלק פלסטיקה מקורי ממפעל VW בסין (דרך EBAY) ,חלק מקורי של החברה עם מק"ט זהה והכל, והאיכות שלו פחות טובה מהחלק המקורי שהוא החליף (MADE IN GERMANY).

כנראה שלא סתם הוא עלה רבע מחיר, למרות שמדובר באותו מק"ט ולמרות שהמוכרים הוכיחו שמדובר בחלק שהוא מקורי ומיוצר עבור השוק המקומי. (כמובן שהזדכיתי עליו וקניתי במקומו חלק מקורי MADE IN GERMANY שעלה לי פי 4)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
נכון, השתמשתי במלים כמו כנראה, מעריך בדברים שאני לא בטוח בהם.
אם אתה לא בטוח, אל תעריך.
יש לך הזדמנות להוציא אותי קטן , לא חבל לפספס?
חבל, בטח שחבל. אני כבר מזמין מטויוטה את תיעוד מערך היצור שלהם ברחבי העולם. הם ישמחו לשתף איתנו פעולה אחרי שאסביר להם שאני לא רוצה לפספס.

מה השורה התחתונה? Volk ידידנו ממתין לתשובה.

סין זו איכות יצור נמוכה או לא?

N95 זו איכות נמוכה? iPhone זו איכות נמוכה? ה- T61 שאני עובד עליו עכשיו? החלליות שהם שולחים לחלל?

בעולם נגוע הגלובליזציה שלנו למיקום הגיאוגרפי של המפעל יש משמעות מינורית כשמדובר במוצרים שהרכבתם אוטומטית ברובה.

נ.ב. לא סביר שפולקסווגן (או כל יצרן אחר) מייצרת את אותו החלק במקומות שונים בעולם ברמת איכות\גימור\חומרים\ווטאבר שונה ונותנת להם את אותו המק"ט.

פורסם

מסכים שזה לא נשמע סביר שאותו חלק שמיוצר במקומות שונים ובאיכות שונה מקבל אותו מק"ט, זאת הסיבה שהזמנתי אותו מלכתחילה, הנחתי שמדובר בחלק 1ל1. כמובן תמיד קיימת האופציה שכל העסק מזוייף, החלק הוא חיקוי והאישורים מזוייפים.

בקשר ל T61, מדובר באיכות נמוכה יותר מאשר למשל ה T20 שבבעלותי שמשרת אותי כבר עשור (בזמן האחרון בעיקר לסריקה וניקוי תקלות של רכבי VAG של חברים ומשפחה) או ה T41/2/3 שהם האחרונים שיוצרו ע"י IBM עצמה , אבל זה קשור בעיקר להעברת המושכות ללנובו שכנראה היווה שינוי הרבה יותר רציני ממה שנהוג לחשוב.

אני מכיר כמה עמיתים מחברות הייטק מובילות, שסיפרו שהחברה בה הם עובדים החזירו סטוקים שלמים של X61/T61 וקנו DELL במקומם. (אגב המחשבים של DELL שנמכרים בארץ מיוצרים בפולין / אירלנד)

בקשר לנוקיה, יכול להיות לך אותו מכשיר מאותו דגם שמיוצר בסין וגם מיוצר בגרמניה/ פינלנד וכו'. גורמים שעוסקים בכך / פריקים לעניין טוענים שאחוז התקלות במכשירים הסיניים גבוה יותר ,אבל אני אישית לא יכול לאושש את הנתון הזו בשום צורה.

אין כאן שורה תחתונה, ניתן רק לומר שבדרך כלל אתה מקבל מה שאתה משלם עליו.

אם פעם נייד מסדרת T היה מתחיל מ 10K, היום אתה יכול לקבל אותו חדש במחיר נמוך משמעותית.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני יכול להעיר הערה בדיון האקדמי המרתק שלכם?

יש לי נסיון אישי (החברה של אבא שלי) עם ייצור בסין, תופעה מאוד נפוצה בסין היא שאתה נותן להם מפרט של חומרים ממנו מיצרים את החלק, הם מאשרים אותו וגובים ממך מחיר בהתאם לחומרי הגלם האיכותיים שאתה דורש,הם שולחים לך לאישור דוגמאות שמייצרים מהחומר שאתה דורש, אתה מאשר להם ייצור, משלם ואז מקבל מליון חלקים מפלסטיק שהם מיחזרו מגומי של צמיגים משומשים של סקודות סוביטיות או השד יודע מה ועם בקרת איכות שכלל לא קיימת.

לסינים יש מוניטין של אלפי שנים של סוחרים ממולחים ולא הכי ישרים.

נכון, כשהם רוצים וצריכים הם מייצרים מוצרים מפוארים אבל רק תן להם לעגל פינות והם ישר מעגלים כל ריבוע.

דרך אגב, ההבדל בצמיגי איכות בין צמיג המיוצר בגרמניה או צמיג מדגם זהה של אותה חברה המיוצר בסין הוא לא פחות מתהומי!

עלות הייצור וכח האדם המאוד זולה שם גורמת לכל חברות הענק לנהור לשם לייצר אבל שלא יהיו טעויות, הם אוכלים ערמות של קש מהסינים, במיוחד בתחום הזיופים ובתחום גניבת חומר גלם איכותי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עלות הייצור וכח האדם המאוד זולה שם גורמת לכל חברות הענק לנהור לשם לייצר אבל שלא יהיו טעויות, הם אוכלים ערמות של קש מהסינים, במיוחד בתחום הזיופים ובתחום גניבת חומר גלם איכותי.

נכון ולא נכון.

חברות זרות רבות שמעבירות את גורמי הייצור שלהם לסין (ובכלל למזרח,כולל תאילנד או טאיוון) דואגות שהאחראיים על בקרות האיכות יהיו אנשים "משלהם",זאת על מנת להבטיח שלמרות המעבר לייצור במזרח האיכות תשמר באותה רמה.

לגבי תחום הזיופים, הוא מתחלק בסין ל-2:

1.זיופים ברמות כאלה ואחרות, החל משעון של ברייטלינג שייראה די דומה למקורי כל עוד לא תשים לידו את הדגם המקורי (וגם ככה לא תספיק,כי השעון יפסיק לעבוד אחרי שבוע) ועד לחיקויים המחתרתיים שה ברמה יותר גבוהה,דבר שמתבטא בכך שהמנגנון יחזיק יותר זמן.

2.זיופים מקוריים, למה הכוונה ? מכיוון שהרבה חברות מייצרות בסין,ברגע שיש פגמים בייצור הם פשוט משמידים את הסחורות הפגומות.

אבל, לפני ההשמדה של הסחורות הפגומות חלק מהסחורות האלו פשוט נעלמות או נקנות על ידי סינים,שהם עושים את התיקונים הדרושים ומוכרים את זה בתור "זיוף" איכותי.

דוגמא לכך היא תיקים של LV, חלק ניכר מהתיקים מיוצרים בסין,כאשר המפעלים לא מקבלים את כל חומרי הגלם הדרושים לייצור התיק,לאחר הייצור בסין התיקים עוברים לאירופה לביצוע פינישים,העניין הוא שבדרך נעלמות חלק מהסחורות ומגיעות די מהר לשווקים בתור תיקים כביכול מזוייפים,וחלק מגיע אפילו לחנויות הרשמיות של LV בסין בתור מזוייפים.

כדי לייצר בסין לא מספיק להעביר את המפעל, צריך לדעת את כל השטיקים הקטנים כדי למזער את הנזקים האפשריים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

קודם כל - לזיכרוני קוודא במפעל בטורכיה ישאחוז רובוטים גדול יותר מאשר ביפן, הייתה איזו כתבה שרק הגיעה הקורולה הטורכית שלא הצלחתי לגלגל אותה.

.

אז אתה מעדיף לשלם 10,000 ש"ח כדי להחליף ממיר ומחשב במכונית שמלכתחילה עלתה לך 50% יותר מהמתחרות (כי היא אמינה) - העיקר שכשהבומבה תבוא אתה תדע שלא רק אתה נדפקת, אלא כל מי שקנה את המכונית הזו איתך.

זה בסך הכל משתלב היטב עם ראיית העולם הפוליטית שלך:

לא אכפת לך שיהיה כאן איום ונורא, כל עוד אתה יודע שאתה ממרר לערבים את החיים גם כן.

תהיה בריא.

ארנון - טוב לדעת שאתה יודע למה טוב לקנות יפנית - כי היא שומרת על הערך שלה הרבה יותר טוב מהארופאיות.

אם תקנה מגאן או קורולה חדשה - הן יעלו אותו הדבר, מה יהיה המחיר בעוד 5 שנים? צודק, על הארופאית אתה תפסיד עוד 50% מהירידת ערך.

אם אתה מעדיף לקנות משומשת - אולי באמת תצטרך לרדת בשנתחון ליפנית - אבל אחרי 5 שנים תוכל למכור אותה במחיר גבוה יותר משהיית מוכר את הארופאית החדשה יותר

אין מה לעשות - היפניות שומרות ערך טוב יותר!

בקשר לאמינות - אין טעם לתת דוגמאות - יש מספיק סקרי אייכות ברשת שמכילים עשרות אלפי רכבים - זה בטוח אמין יותר מ 20 שנה היה לי רכב וכו...

ודבר אחרון - ייצור בסין. יש לי הרבה ניסיון עם ייצור בסין. חברות ענק שמייצרות בסין מחזיקות צוות שלם של אייכות ומנהיגות שיטות ייצור קפדניות מאוד - אחרת הסינים מסוכנים.

מניסיוני האישי (חברה קטנה) הסינים מחפשים להקל על עצמם כל הזמן, האייכות ירודה וחייבים להתעקש, לבדוק ולאיים כל הזמן כדי לקבל אייכות סבירה. אולי בתוך כמה שנים הם ילמדו לייצר גם באייכות גבוהה ואז בכלל יהיו לנו המון בעיות :-)

פורסם

בקשר ל T61, מדובר באיכות נמוכה יותר מאשר למשל ה T20 שבבעלותי שמשרת אותי כבר עשור (בזמן האחרון בעיקר לסריקה וניקוי תקלות של רכבי VAG של חברים ומשפחה) או ה T41/2/3 שהם האחרונים שיוצרו ע"י IBM עצמה , אבל זה קשור בעיקר להעברת המושכות ללנובו שכנראה היווה שינוי הרבה יותר רציני ממה שנהוג לחשוב.

מעניין מאוד שאתה אומר את זה, אבל IBM לא יצרה בעצמה את המחשבים שלה, שנים לפני שהעבירה את החטיבה ללנובו. אתה יודע מי יצר אותם בשביל IBM? לנובו.

ואתה יודע מה? אצלי כל הניידים בעבודה הם T61 ויש לי גם ניסיון עם T41/2/3 ואין שום הבדל באיכות. גם היום, בכל ביקורת על סדרת ה T של לנובו, מוזכרת האיכות הגבוהה שלהם.

אולי הבדלי האיכות שאתה מרגיש הם פסיכולוגיים יותר מאשר אמיתיים?

emotion of motion

• תוכן חדש...