Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטויוטות האלה חמוצות!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חייב להוסיף משהו.

בסופו של דבר, ארנון, אם זה לא ממש משנה, למה כשקניתי את הפטישון האחרון... הקפדתי שהוא יהיה תוצרת גרמניה (בוש) ולא אחד מהסדרה שלהם שמיוצרת בסין? (PRC ככה היה כתוב על פטישון בהספק נמוך יותר). ואני מחזיק מבוש חברה רצינית מאוד.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
אין לי כל כוונה להיתווכח עם מישהו אבל בסרטון קצרצר על איכות ההרכבה הסינית :
אין לי כוונה להתווכח איתך אבל בסרטון הזה רואים פולקסווגן טרנספורטר MkIII.
פורסם
הסדרה הירוקה של מברגות (למשתמש הביתי)

של "בוש" מיוצרת בסין.

הסדרה הכחולה, שנחשבת לאיכותית יותר -

אני לא יודע איפה היא מיוצרת.

מיוצרת חלקה בסין, וחלקה בגרמניה.

ואם אין חשיבות להבדל לפי דברים שנאמרו בשרשור למה היצרן עדיין כותב את ארץ הייצור על המוצר?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
"לו כל דבר בחיים היה בטוח כמו פולקסווגן-אאודי"

אלעד, הסרטון הזה הוא דווקא דוגמה מצויינת לדרך שבה כל-אחד מאיתנו חווה "מציאות" סובייקטיבית משלו בגלל אמונות ותחושות בטן.

איך?

התחלנו את הדיון על סין, והמציאות היא שבסין אפשר לקבל את כל המגוון - מזבל מוחלט ועד לאיכות גבוהה מאוד.

אבל זה לא מתאים לתחושות הבטן של חלק מהאנשים - חלקם משוכנעים שמסין יוצא רק זבל.

זה גרם ל M B3 למצוא את הסרטון המדובר - שתמך בתחושת הבטן שלו - ולהביאו כדוגמה לאיכות הסינית הירודה.

הסרטון תמך במסקנה שלו - איכות ההרכבה הסינית עלובה - והסתדר עם תחושות הבטן שלו. מבחינתו זו עובדה מוגמרת.

רק מה הבעיה ? שבכלל לא מדובר במכונית סינית.

מדובר בפולקסווגן טרנספורטר.

וכאן שנינו, אני ואתה (או לפחות אני), נפלנו בדיוק כמו M B3 בגלל אמונות ותחושות בטן.

למה ?

כשראיתי את הסרטון הזה לראשונה לפני חודשים רבים הזדעזתי, ומייד גיבשתי לי מסקנה - הטרנספורטר הזה היה מלכודת מוות.

זה הסתדר לי עם כל תחושות הבטן שלי (מכונית ישנה, מנוע אחורי) והפך בראשי לעובדה מוגמרת.

אתה ראית את הסרטון הזה וגיבשת לך מסקנה - הטרנספורטר הזה הוא מלכודת מוות - וגם שיחררת אמירה צינית כלפי מוניטין הבטיחות של היצרן.

שנינו לא היטלנו ספק במה שאנחנו רואים, בדיוק כמו M B3 ובדיוק כמו שאר משתתפי השרשור.

כל אחד רואה את העולם דרך החוויה הפרטית שלו - זה קנה מוצר זול מסין והסיק מכך שכל התוצרת הסינית איומה.

זה רכש לפטופ של לנובו והרגיש ירידה באיכות על שום היותו סיני - למרות שכבר שנים רבות כל הלפטופים של IBM מיוצרים בסין אצל לנובו.

אז מה כל הנאום הזה קשור לטרנספורטר ולמה אני מכה על חטא שלא היטלתי בו שום ספק?

בגלל זה:

http://www.youtube.com/watch?v=uykStESm3vw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

כאחד שכידוע לא ממש נמנה על אוהדיך בפורום, קבל שאפו על הפוסט הזה.

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

עבודת בילוש יפה.

עם זאת, אני לא מבין את הרלוונטיות של מבחן ריסוק של רכב שיצא לשוק לפני כ30 שנה, וכבר כמעט 20 שנה לא נמכר. (במדינות שהן לא עולם שלישי)

דווקא במקרה של דגם שייצורו הופסק, הסיכוי שכל קווי הייצור הועברו כמו שהם לסין (למשל) גבוה משמעותית ממקרה הקורולה הטורקית שעבורה הוקם מפעל מיוחד במקביל למפעל היפני. (תוך חסכון בעלויות אוטומציה)

אגב, עוד אנקדוטה קטנה בעניין הזה : לפי מה שהבנתי ותקנו אותי אם אני טועה - הRUNX שיוצרו באותן שנים בבריטניה במקביל לסדאנים הטורקיות לא סבלו מהבעיות הנ"ל !

עריכה: בנוגע לסוגיית לנובו:

מעניין מאוד שאתה אומר את זה, אבל IBM לא יצרה בעצמה את המחשבים שלה, שנים לפני שהעבירה את החטיבה ללנובו. אתה יודע מי יצר אותם בשביל IBM? לנובו.

ואתה יודע מה? אצלי כל הניידים בעבודה הם T61 ויש לי גם ניסיון עם T41/2/3 ואין שום הבדל באיכות. גם היום, בכל ביקורת על סדרת ה T של לנובו, מוזכרת האיכות הגבוהה שלהם.

אולי הבדלי האיכות שאתה מרגיש הם פסיכולוגיים יותר מאשר אמיתיים?

מה שקרה לי הוא בדיוק ההפך, גם אני חשבתי ככה ולכן עודדתי המשך רכישת מחשבי סדרות T ו X מסדרת THINKPAD ,כי הייתי נאמן גדול של המותג הזה במחשבים ניידים במשך שנים רבות מאז שמכרתי/השתמשתי בכאלה מאמצע שנות ה90 עד תחילת שנות ה2000, אבל בסופו של דבר גם המחשבים איכזבו בחברה וגם קיבלתי בראש על ההמלצה שלי.

לדעתי ההבדל טמון בעיקר במה שעידן רשם : העובדה שכאשר לנובו ייצרו את המחשבים עבור IBM, אנשי בקרת איכות מחמירה של IBM עצמה ישבו להם על הווריד ,ולא התפשרו באף סעיף איכות. ולאחר תקופת צינון מסויימת המושכות עברו באופן מלא לחברת לנובו.

מספיק שתניח לנובו T61 ליד לנובו T20 ותראה את ההבדלים באיכות הפלסטיקה לעומת הדגם הישן.... אפילו בלי להדליק את המחשב...

חבר שרכש לאחרונה מחשב מדגם חדש לגמרי מסדרת THINKPAD שאני חושב שנקרא SL500, סובל מבעיות פלסטיקה ואיכות רבות -ראית פעם מחשב של IBM שהפקד ווליום נשאר תקוע אחרי שלוחצים עליו? או שכל הפלסטיקה מקרקשת כאילו זה מוצר של 2 שקל? והוא קנה אותו בסביבות ה8K

אגב, שלא תבין אותי לא נכון - מדובר עדיין במחשבים מהמובילים בשוק, והייתי מעדיף אותם על פני לא מעט יצרנים אחרים,

אבל הם כבר לא בשפיץ.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אגב, עוד אנקדוטה קטנה בעניין הזה : לפי מה שהבנתי ותקנו אותי אם אני טועה - הRUNX שיוצרו באותן שנים בבריטניה במקביל לסדאנים הטורקיות לא סבלו מהבעיות הנ"ל !-ע"פ אייל.

טעות!התקלות שהיו בדגם הטורקי היו גם היו בrunx מנועים שבקו, סעפות נסדקו, ומחשבים הוחלפו בסדרתיות.מכיוון שהrun x נמכר בכמויות הרבה יותר קטנות מהסדאן אתה שומע/קורא על התקלות יותר בהקשר של הסדאן.

פורסם
הסדרה הירוקה של מברגות (למשתמש הביתי)

של "בוש" מיוצרת בסין.

הסדרה הכחולה, שנחשבת לאיכותית יותר -

אני לא יודע איפה היא מיוצרת.

גם הכחול סיני, למרות שבתור בנאדם שעובד עם זה הכחול בסדר גמור.

אני מעדיף את הכלים היפניים של מאקיטה

פורסם

uykStESm3vw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לפי מה שכתוב בסרטון, הריסוק של הרכב הכתום,

זה לא מבחן ריסוק רשמי.

במבחן הזה, מילאו את תא המטען בסחורה כבדה,

ולכן אפקט הריסוק רציני כ"כ

It was over 2tons of load added. They ended up reinforcing the rear suspension because the weight was more than what the VW was rated for. They had to make those modifications for the purpose of safety. If the rear suspension gave out, the truck may have swung in either direction. No stock VW of that style would be able to carry that much weight. At least not safely. I personally owned a 71 bus, They are surprisingly solid in a crash. I crashed at 40 mph into a Saturn and drove away fine

פורסם
עם זאת, אני לא מבין את הרלוונטיות של מבחן ריסוק של רכב שיצא לשוק לפני כ30 שנה, וכבר כמעט 20 שנה לא נמכר.
בטח שלא הבנת.

כדי להבין הייתי צריך לקרוא בעיון את כל מה שנאמר.

מכיוון ש-כרגיל- אתה לא טורח לקרוא שום דבר שאחרים כותבים -כי אתה בטוח שאתה ממילא יודע מה הם רצו להגיד- אתה גם לא תבין איך פתאום צץ בדיון הזה מבחן ריסוק של רכב שיצא לשוק לפני 30 שנה.

אתה גם לא תבין שזה לא מבחן ריסוק.

אבל אתה גם לא תשאל ולא תבדוק את עצמך.

רק תכתוב "אני לא מבין את הרלוונטיות" ותחזור לפזר את הגיגיך.

למה שמישהו ירצה לנהל איתך דיאלוג אם אתה מתעניין רק במה שיש לך להגיד?

פורסם

הטרנספורטר הזה הוכנס בקיר בטון במהירות 100 קמ"ש

גם וולוו שהיא שיא הבטיחות תגמור ככה על קיר בטון במהירות כזו...

• תוכן חדש...