Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטויוטות האלה חמוצות!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארנון, האם אתה מקבל שבדור הנוכחי של קליאו ו-207 יש הקצנה במגמה של ויתור על מכונית לנהגים לטובת מכונית לנוסעים (הגדרות מקוצרות שלי לטובת נוחות הניסוח)?

האם לדעתך, ועזוב עכשיו את ישראל, יש לכך קשר לירידה בנתח השוק באירופה בשנים האחרונות, דווקא בתקופה בה PSA מרחיבה את מגוון הדגמים שלה ועושה נפלאות בתחום מנועי דיזל, למשל?

אני שואל, אגב, בלי לדעת את התשובה וזו איננה פרובוקציה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעבר הבאתי גם נתונים רבים מחו"ל, אבל ברור שאף אחד פה לא רוצה ללמוד אלא רק ללמד.

ארנון - גם אצלך האחוזים יורדים בקביעות החל משנת 2002, וזה שאתה מדבר על ארופה, מעניין מה תהיה התוצאה בכלל העולם.

בקיצור - הדיון הפך סתמי - אני פרשתי

פורסם
תואם את התיאוריה שלך, אולי. כשאתה מצייר בעצמך את המטרה אחרי הירי, ברור שהפגיעה היא בול.

להזכירך, השאלה שנשאלה היתה אודות הדגמים העכשוויים, ה-207 והקליאו III; הזכרתי במפורש את ירידת קרנן יחסית ל-206, ולגביהן נענתה התשובה של PIZO (שאף התייחס והזכיר ספציפית את ה-207). שתיהן לא היו קיימות ב-2002, למיטב זכרוני, ואני חושב שגם לא בשנות ה-90. ומה לעשות, כשמדברים עליהן, האמירה "רמת מכירות עולמית הרבה יותר גבוהה מבעבר" פשוט איננה נכונה.

ולהזכירך, שוב, הנושא שהצגתי היה אופיין של המכונית הספציפיות הללו והאם יש, או אין, קשר למכירות המדלדלות ב-י-ש-ר-א-ל. לרגע לא טענתי (ואני לא טוען גם עכשיו) שאלו אינן מכוניות טובות, ואין לי גם ספק כי השינוי שנעשה בהן תואם במידה רבה את השינוי בטעמו של הלקוח האירופי (בעיקר). אבל באותה מידה אני גם בטוח שצריך להפסיק להשתמש בקלישאות הישנות ובסטריאוטיפים אודות "אופי צרפתי" - לטוב ולרע.

טל

קודם כל להכליל את 2008 שנת הקריסה הכלככלית העולמית החמורה ביותר מאז 1930 לחישוב סטטיסטי של מכירות רכב ב10-15 שנים האחרונות {כמו שרשמתי} זאת דוגמא קלאסית של ציור המטרה בעצמך אחרי הירי כשברור שהפגיעה זה בול!.דבר שני כמות המכירות העולמית{מה לעשות למרות שאנחנו בפורום ישראלי נקודת העניין היא גלובלית לשוק הרכב הישראלי אין ממש ערך}בפרוש עלתה, לא סוד שה206 מכרה יותר ה205 וקצב המכירות של ה207 עד לקריסה הכלכלית עמד על קצב שהיה שובר את השיאים של ה206.כנ"ל לגבי ה307 לעומת ה306 אלה דברים ידועים שפיגו הצהירה עליהן ואתה יודע אותם טוב מאד מפאת מקום עבודתך.מכיוון שהנושא הוא רכבים קטנים 206,307 אין טעם להשתמש בנתוני המכירה של הדגמים האחרים זה לא לעניין ולא קשור.יש שתי מסקנות:האחת זה שרכבים צרפתיים היום מיוצרים ברמת איכות שעלתה ב10 דרגות לעומת העבר ועדיין נשארו עם השיק הצרפתי של רכב מפנק,שקט בנסיעה,נוח,מאובזר,בטיחותי,ועדיין מהנה לנהיגה גם אם ..חס ושלום לא "מתקשר" כמו פעם..המסקנה השנייה היא שבתור ישראלים אנחנו תמיד מחפשים מה שלילי {זה הסמל הישראלי}במקום להתמקד במה שטוב ויש הרבה..כתבי הרכב מסתבר שלא מנותקים מהעם!!

פורסם
ארנון, האם אתה מקבל שבדור הנוכחי של קליאו ו-207 יש הקצנה במגמה של ויתור על מכונית לנהגים לטובת מכונית לנוסעים (הגדרות מקוצרות שלי לטובת נוחות הניסוח)?
חד משמעית כן.

יותר מכך - אני חושב שהיצרנים מוותרים על "נהגים שנוהגים" לטובת "נהגים שמתניידים".

תנוחת הישיבה של הנהג נעשית גבוהה יותר ויותר - כי הרוב חושבים שג'יפ הוא כלי רכב אולטימטיבי - רואים את כולם מלמעלה.

ההגאים נעשים קלים יותר ומתקשרים פחות בכוונה - כי הרוב מודדים את טיבו של הגה במספר האצבעות שדרושות כדי לסובבו בעמידה, ואין להם שום עניין בהגה כבד שנעשה קל לקראת אובדן אחיזה.

אם מגמת הויתור על הנהג היתה באשמת הנוסעים, 107 היתה יכולה להיות מכונית נפלאה לנהג (אף אחד לא ממש מתכנן שם על נוסעים), והיא לא.

האם לדעתך, ועזוב עכשיו את ישראל, יש לכך קשר לירידה בנתח השוק באירופה בשנים האחרונות, דווקא בתקופה בה PSA מרחיבה את מגוון הדגמים שלה ועושה נפלאות בתחום מנועי דיזל, למשל?
על זה באמת אין לי שום יכולת לענות.

ראשית, PSA מוכרת היום -ובכל שנה מ- 1998 ועד היום- יותר כלי רכב משמכרה ב- 1997 (השנה האחרונה לפני תחילת התקופה ה"מעוצבת" - אם תרצה).

גם נתח השוק שלה היום ובכל שנה מ- 1998 ועד היום- גדול יותר מזה שהיה לה ב- 1997.

אין לי מושג אם העובדה ש- PSA מחזיקה היום נתח שוק של 13% - לעומת 15% ב- 2002 קשורה למאפייני צי הרכב הנוכחי.

זה בהחלט יכול להיות בגלל שהקהל לא אוהב אותו.

זה יכול להיות בגלל שהוא מיושן מדי (307) והקהל לא ממש משתכנע שה- 308 היא משהו חדש לגמרי.

אבל זה גם יכול להיות בגלל שבסגמנטים ספציפיים (למשל קטנות) התחרות מצד היפניות והקוריאניות רבה יותר.

זה יכול להיות בגלל שיצרנים שלא היו חזקים ב- 2002 התחזקו מאז.

זה יכול להיות באשמת שערי חליפין.

אין לי מושג ואין לי מספיק נתונים כדי לבסס תיאוריה.

ארנון - גם אצלך האחוזים יורדים בקביעות החל משנת 2002,
השאלה היתה אם הויתור על הנהג מצד PSA פגע במכירות. התשובה שלילית, כי שנת השיא מבחינת נתח השוק היתה 2002 - הודות ל- 307.

וזה שאתה מדבר על ארופה, מעניין מה תהיה התוצאה בכלל העולם.
אני אנסה לחפש את הנתונים, אבל יש סיכוי סביר שבשאר העולם PSA התחזקה אפילו יותר מאשר באירופה.
פורסם

PIZO, יש לך דרך מוזרה מאד לנהל דיון.

"קודם כל להכליל את 2008 שנת הקריסה הכלככלית העולמית החמורה ביותר מאז 1930 לחישוב סטטיסטי של מכירות רכב ב10-15 שנים האחרונות {כמו שרשמתי} זאת דוגמא קלאסית של ציור המטרה בעצמך אחרי הירי"... נו באמת. להזכירך, מי שהעלה את נושא המכירות בעולם היה אתה, לא אני. בשאלה שפתחה את הדיון מבחינתי התייחסתי במפורש לשוק הישראלי. אחרי שטענת את מה שטענת, בסך הכל העמדתי אותך על טעותך. שנית, אתה לא דיברת על 10-15 השנים האחרונות ואל תנסה להציג את זה כאילו כן, שכן הנושא היה ספציפית הדור האחרון של מכניות סופרמיני. שלישית, בכוונה לא דיברתי על כמויות מכירה אבסולוטיות אלא על נתח שוק. אני מקווה שאתה מבין את ההבדל. אם תבדוק את הנתונים שהעלה ארנון תראה שמאז 2002 יש ירידה עקבית בנתח השוק של PSA באירופה, ו-2008 איננה מהווה שנה חריגה כלל מבחינה זו.

"מכיוון שהנושא הוא רכבים קטנים 206,307 אין טעם להשתמש בנתוני המכירה של הדגמים האחרים זה לא לעניין ולא קשור". שוב, א-ת-ה זה שהתחיל להתייחס למכירות באופן כללי, לא אני. קרא שוב את ההודעה הראשונה שלי בענין ושם דיברתי ספציפית על המכירות של הדגמים המדוברים בישראל, לא על כלל המכירות של PSA או רנו. א-ת-ה טענת למכירות "הרבה יותר גבוהות" של מכוניות צרפתיות, בכלל. העמדתי אותך על טעותך.

"המסקנה השנייה היא שבתור ישראלים אנחנו תמיד מחפשים מה שלילי"... פה כבר איבדת אותי. יש לך כנראה בעיה קשה בהבנת הנקרא, או שאתה מבין מה שאתה רוצה להבין. אני רק יכול להפנות אותך שוב להודעה שפתחה מבחינתי את הדיון.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אני אנסה לחפש את הנתונים, אבל יש סיכוי סביר שבשאר העולם PSA התחזקה אפילו יותר מאשר באירופה.

כשני-שליש ממכירות PSA מרוכזות במערב אירופה, כך שאני בספק אם מה שקורה בשאר העולם ישפיע משמעותית על נתח השוק הכללי. מעבר לכך, אין כל סיבה לחשוב שהביצועים היחסיים בשאר העולם יהיו שונים דווקא לצד זה או אחר.

טל

פורסם
הצרפתיות הקטנות אכן פחות מהנות ומתקשרות לנהיגה מהתקופה של10-15 שנים אחורה,ההתמקדות של היצרנים הצרפתיים לבנות היום רכבים ברמת איכות ובטיחות ברמה הגבוהה ביותר גובה את שלה במשקל גבוה יחסית לעומת יפניות מקבילות,מצד שני תכנס אל התא נוסעים של ה207 ואח"כ לסוויפט או המזדה 2 ותבין איזה שידרוג עברו הצרפתים בזמן יחסית קצר והגיעו למצב שהאיכות ותחושת המסיביות של הרכב עולות בהרבה על אלה של היפניות וכל זאת עדיין מבלי לאבד תחושה טובה מאד בנהיגה עדיין בצמרת הסגמנט.אין ספק שהיצרנים הצרפתיים שינו כיוון לטובה עבור 95% מהצרכנים שלה וזה מתבטא ברמת מכירות עולמית הרבה יותר גבוהה מבעבר,אין צורך לציין שהדוגמא שנתת לרמת המכירות בארץ היא קצת מגוכחת מכיוון ששוק הרכב הישראלי הוא רק טיפונת לא ממש חשובה באוקיאנוס שנקרא שוק הרכב העולמי.

טל שביט אתה צריך ללמוד לקרוא את מה שאחרים מגיבים ולא רק מה שאתה חושב!זאת המהות של פורום.אני חייב לציין שבמקום להתייחס למהות הדיון אתה תוקף בצורה אישית ולא עניינית, אתה מעוות את הרשום והנתונים כדי להצדיק בכל מחיר!! את מה שאתה רושם בין אם זה נכון או לא..אני חייב לציין שבתור מישהו שקרא את הכתבות שלך בעבר בהחלט בעניין השנים לא עשו עמך חסד.

פורסם

מי שבינתיים ממציא התייחסויות מהאוויר, מתייחס לדברים שכלל לא נאמרו ומגיב בצורה בלתי עניינית לחלוטין זה אתה. לכל הטענות שלך הגבתי, אחת לאחת, ענינית, אז ממש לא ברור לי מדוע אתה טוען שאני לא קורא את מה שאחרים כותבים. לא תקפתי אותך אישית בשום שלב, בניגוד למה שאתה עשית כרגע, למעט ההצהרה שיש לך כנראה בעיה בהבנת הנקרא - אמירה שאתה מחזק מחדש בכל תגובה שלך. לך אחורה לשלב בו הצגתי את הנושא הזה לדיון, ראה מה כתבתי, ראה מה אתה כתבת בתגובה, ראה כיצד הגבתי, ואחר כך אתה מוזמן להראות לי - ספציפית, עם ציטוטים ממוקדים, כפי שאני טרחתי לעשות כשהגבתי לך - תימוכין לטענה שלך שלא קראתי את דבריך, או שעוותתי אותם. לזרוק אמירות זה קל.

(ואתה מוזמן לראות את חילופי הדברים שלי עם ארנון כדי לראות איך מקיימים דיון ענייני שמתייחס למה שנאמר ולא למה שנדמה שנאמר.)

טל

פורסם
ארנון, האם אתה מקבל שבדור הנוכחי של קליאו ו-207 יש הקצנה במגמה של ויתור על מכונית לנהגים לטובת מכונית לנוסעים ...?

האם לדעתך ... יש לכך קשר לירידה בנתח השוק באירופה בשנים האחרונות

עניתי שאני לא יודע לשים את האצבע על הסיבה לירידה בנתח השוק, אבל ה- 207 בוודאי אינה אשמה בכך.

אותה "הקצנה במגמה של ויתור על מכונית לנהגים" כנראה נעמה מאוד לקהל היעד, כי ה- 207 היתה המכונית הנמכרת ביותר באירופה בשנת 2007 - ונתח השוק הכולל של PSA היה 13.1%, כמעט כמו ב- 2008.

גם עם נתח שוק של 13% במערב-אירופה (לעומת 15% בשיא), PSA עדיין היצרנית השניה בגודלה ביבשת.

ב- 1997 היא היתה החמישית בגודלה, וזו עוד אינדיקציה להצלחת התוכנית העסקית שלה - זו שמעדיפה נוסעים על נהגים.

פורסם

מקור השרשור הזה לא כל כך עניין אותי.

אבל מה שתפס לי את העין היה מה שטל כתב.

"בדור הנוכחי של קליאו ו-207 יש הקצנה במגמה של ויתור על מכונית לנהגים לטובת מכונית לנוסעים"

זה נכון מאד - ולא רק ב 207 ובקליאו אלא בכל סוגי הרכב.

יוצא לי הרבה מאד פעמים לנסוע על רכבים מתחילת ואמצע שנות ה 90 (BX GTI, 205, 306 וכו') ושם פתאום אתה מגלה שאתה מעורב ומרגיש בכל מה שהולך. ההגה, הצמיגים, הבולמים ורעש המנוע.

אתה לא צריך מד סלד כדי לדעת מתי להעביר הילוך.

וזה כיף. אתה מרגיש שאתה נוהג. בא לך פתאום בלילה לרדת למטה, להדליק את הרכב ולגנוב סיבוב בלי שאשתך תרגיש (כי היא תחשוב שאתה דפוק במוח. מה אתה מסתובב בשכונה כמו ערס?)

ואז אתה חוזר למזדה ומגלה שאתה בתוך חללית מבודדת שעושה הכל כדי להוריד ממך את נטל הנהיגה.פתאום נהיית חננה.

וכשאתה חושב על זה אתה מבין שאולי כאן הנקודה. הנהיגה הפכה לנטל שאיש ההיטק הממוצע חייב לסבול בדרך לעבודת 18 השעות שלו. אז מנסים להמתיק לו את הגלולה. שקט, סטריליות, כיסא גבוה, כורסאות עור שוקעות, DVD עם 400 רמקולים, רק שיגמר.

הרי היום הכל ירוק, שקט וצמחוני.

הגה מתקשר? עם מה? עם WIFI או בלוטוט'?

ונראה אותך גבר גבר לוחץ על הדוושה עד הסוף. הרעש של המנוע הנחנח האשכנזי הזה יוריד לך את החשק תוך שניה.

מי נהנה מנהיגה? החוליגנים.

אז שאלה במטותה מהם, שיסתדרו בבקשה עם גולף GTI משנת 88.

חבל לא? זאת דעתי לפחות.

למרות זאת - מזדה 5 יודעת לחשוף שיניים כשתוקעים בה את הדורבנות חזק. יעיד השוטר המזדרח שזינק עלי בלילה חשוך מהניידת עם הדבורה שלו..

• תוכן חדש...