Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה 2 דוגמאות למה שאמר EXODUS -טרי הרגע התנור:

1) אני יוצא מהישוב שלי להביא את הילדים מהגן, מהישוב עד צומת בני דרור יש כביש מתפתל ארוך ונחמד.

עוד לא הספקתי לעבור את השער אני רואה מגאן סניק 2.0 אחרי בזוויות גלגול שלא היו מביישות ג'יפ ת"ער-אני חושב שהמונח דולק אחריי יתאים לאירוע.

אני בדרך כלל לא שם לב לאלה שמנסים לאתר מה כתוב בצד של האוטו שלי (זה 1.8? גם לי הייתה RSI) וכך קרה גם עכשיו , פשוט המשכתי להנאתי במהירות שעשתה לי נעים בגב בכביש הפתוח מבלי לסכן אף אחד.

אחרי שהגעתי לצומת והוא אחרי בכמה דקות - הוא פותח את החלון וצועק לי "אתה מטורף! איך אתה נוהג!"

ולשאלתך - הוא נהג פרוע כדי להשיג אותי בכלי רכב שלא מתאים למהירות שבה הוא נסע עקף חצי עולם רק כדי להגיד לי שאני לא בסדר - זה מתפרע! אני לעומת זאת השתמשתי ברכב ספורט כדי לקחת את הקווים של הכביש-זה נהיגה ספורטיבית!

אני חייב לציין שכל הזמן הוא היה מאחורי כלומר לא עקפתי אותו באיזשהי דרך.

2) אני ממשיך מבני דרור לכיוון בית יהושוע(מי שמכיר את הסיבוב המדהים הזה עד לאודים) , TT קוואטרו נעמד לידי.

עכשיו שיהיה ברור -אני תמיד נוהג בתנאים המתאימים לתנאי הדרך-כלומר אם הכביש פתוח אני לוחץ קצת.

ירוק, הוא פותח כמו משוגע ,חותך נהגים ונתיבים ואני לפניו נוסע כמו שתכננתי לנסוע , מגיעים לסיבוב של בית יהושוע,בוחר קו ארוך ולוחץ.

לא רלוונטי לכמה הגעתי - רק אציין שהוא החליט באמצע הסיבוב שהמהירות לא מתאימה לו ונעלם הרחק מאחור.

לכאורה מדובר באחד שלא יודע לנהוג\TT חרא של מכונית8) - אבל האיש לקח החלטה נכונה והאט!

החכמה בנהיגה בוגרת הוא לדעת מתי להפסיק כלומר מתי הכביש ותנאיו לא מאפשרים לך ללחוץ יותר ומחייבים אותך להאט או להמשיך לנסוע בתנאי הדרך.

בדרך חזור עם הילדים מאחורה זה כבר סיפור אחר לגמריי...שם כבר אפשר לבדוק מה כתוב בצד של האוטו:)

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ההבדל בינהם בכבישים הציבוריים הוא המינון.

אם אתה יכול להפסיק, זה ספורטיבי.

וגם למידת לקחים, אם אתה מחפש טעויות בנהיגה שלך, זה ספורטיבי.

אם אתה (או "החבר") בעצבים, רוצה להרוג את כל העולם, מחפש טעויות אצל כולם ולא אצלך, אתה מתפרע.

אולי לא הגדרה ממצת, אבל תובנה יפה מאוד!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה לא קל לתת הגדרה מדוייקת לביטוי נהיגה ספורטיבית.

אם תשאל אותי למה אני אוהב כדורסל אני יגיד לך כי זה כיף, אותו דבר לגבי נהיגה. נהיגה זה כיף, אני אוהב לנהוג - לא יודע לגבי ההגדרה ספורטיבית, כדורסל זה ספורט, למה ? ככה.

אני נוהג בישביל ההנעה, וכשיש לי הזדמנות אני נוהג בישביל לשפר את יכולות הנהיגה שלי ואת הידע שלי. מבחינתי זו ההגדרה של ספורטיביות - כשאדם שואף ללמוד לעשות משהו טוב יותר ממה שהוא עושה זאת כרגע, תוך כדי שהוא מודע למגבלותיו, פתוח ללמוד מאחרים וללמד את מה שהוא יודע. אני גם נהנה לנהוג עם אנשים באותה הגישה (ללא קשר ליכולות הנהיגה שלהם).. בדיוק כמו שאני נהנה לשחק כדורסל עם אנשים מסויימים ואם אחרים לא.

בקשר לחבר שלך.. אני לא רוצה ולא יכול לשפוט אותו כי אני לא מכיר אותו ולא פגשתי אותו באופו אישי, אבל בכל זאת, מדבריך בפורום הבנתי שהוא חוצה קו שאני לעצמי לא מרשה לחצות, ואני לא רוצה לנהוג עם אנשים שחוצים אותו.

לדעתי, אם הוא מגיע למצב שצריכים להציב לו אולטימטום עקב העובדה שלא מרגישים איתו בנוח ברכב, זה מצב מאוד לא תקין ומאיד על חוסר אחראיות אישית.

כשאני ברכב עם אנשים אחרים אני מתאים את עצמי אליהם, ולא מצפה להפך. אם הוא לא יודע להציב לעצמו מגבלות כשהוא נוסע עם אנשים אחרים, אני לא יודע אם הוא יודע להציב מגבלות לעצמו. כשהו לבד ברכב ובתנאים מתאימים אולי זה בסדר לעשות מה שהוא רוצה, אבל אם אנשים אחרים - ממש לא !

תחשוב פעם הבאה, האם העובדה שאנשים מרגישים איתו לא בנוח מתקשר למושג ספורטיביות בצורה כזו או אחרת ? לדעתי, בדיוק ההפך. אולי זה מרמז על העובדה שהוא נהנה ממה שקורה סביבו כשהוא נוהג ככה, ולא מהנהיגה עצמה. ואולי לא, שוב, אני לא מכיר אותו באופן אישי.

אני גם מסכים עם הדברים של NTL83, קצר וממצה :wink:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
מציע לך לפקוח עיניים בסיבוב שבכביש 553. דווקא בגלל שהוא כל כך רחב ובנוי היטב, המשטרה לא פעם מציבה שם מארבים.

הוצאת לי את המילים מהמקלדת, לא פעם הפתיעו אותי בסיבוב.

נ.ב

רוי, הזכרת לי את המקרה עם הפיאט פונטו 92 השחורה שמאוד רצתה לתת בראש ל3 קליאו ספורט ופג'ו 106 אחת בדרך לרעננה בשבת בבוקר. :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

חברה - כאשר אתם נוסעים במסלול בארץ או בחו"ל ... זה ספורטיבי. מנחת ערד, פיק, נחשונינגרינג, מגרשי אלטרנטיבי ומסלולים, ראלי וספרינט בשטח מוגדר ... בכל אלו אתה נוהג "ספורטיבי" - קוים, זמנים, בלימות, העצות, מבט, כללים, הזנקות, פסילות, גביעים ותירוצים.

כאשר מי מאיתנו נוסע בכביש ציבורי , הן ב 12 בצהריים או 3 לפנות בוקר, קמ"ש אחד או מאה ועשרים מעל המותר בחוק או עוקף מימין ולא שומר מרחק תוך כדי זגזוג, או חוצה קו הפרדה לבן אפילו סנטימטר תוך כדי תכנון האפקס המושלם אי שם בנס הרים או סדום-ערד... עם כל הכבוד זה נהיגה "פרועה" . זה מסכן את האחרים בכביש וזה הוכח לא פעם אחת שזה גם מסוכן לאותו "נהג מומחה" שיודע ושולט היטב... עד הכתם שמן/אבק/חול/מים/קרטון על הכביש, כלב/ילד/חטייר חוצה בפתאומיות, אישה/זקן/סתם טמבל שבולם/פונה/עובר נתיב/ ללא צורך

אל תשלו את עצמיכם, כאשר השוטר ממלא את הדו"ח על מהירות מופרזת/נהיגה בקלילות דעת/בניגוד לתנאי הכביש/חציית קו הפרדה או רמזור, או את דו"ח התאונה חס וחלילה ... "אני רק נהגתי ספורטיבי" לא קו הגנה משכנע.

פורסם

נהיגה ספורטיבית:

אם תשבו פעם ליד מישהו שנוהג נהיגה ספורטיבית, לא תראו שום דבר מיוחד.

הוא ינהג בצורה עדינה, סיבובי הגה איטיים, ותנועות הגוף שלו יהיו זורמות.

עד שתפנו את המבט אל מד המהירות או אל החלון הקידמי ותסתכלו על הקצב המהיר שבו הנוף נמרח.

נהיגה פרועה:

בדיוק ההיפך מהנהיגה הספורטיבית.

כלומר, תראו נהג שמבצע המון פעולות נהיגה מרשימות, בצורה תזזיתית, באגרסיביות, עם המון תיקונים, ובתנועות מהירות שאינן זורמות אלא מקוטעות.

עד שתפנו את המבט אל מד המהירות או אל החלון ותסתכלו על הקצב האיטי שבו נדמה לכם שאתם בקושי מתקדמים.

דני G.

פורסם
התחמקותית\מתחמקת, זה כיף. כוחות\תאוצה(לכל מני כיוונים) הם ששובים את ליבנו כנהגים ספורטיביים הלא כן?

ואני רוצה לראות אותך צופה את "דוד פיגומים" ב B2500 החבוטה שלו סוטה לך לתוך הנתיב. לך תזרום איתו ועם נהגי המוניות\משאיות\סתם זקנות על הכביש - הכביש אינו מקום צפוי וביתר שאת כאשר מהירות נסיעתך גוברת. זה לא שח מט.

ראשית, לא כל נהג מהיר הוא ספורטיבי - ולא כל נהג ספורטיבי יהיה בהכרח מהיר(ליגות עבירות או TRIAL, לדוגמה, בהן הטכניקה חשובה יותר ומהירות עשויה להיות בעוכריך).

שנית, לעניין הכוחות/תאוצה וכו'. רעייתי שתחיה מטורפת על רכבות הרים, בה היא יכולה לחוות את כל אותם כוחות G שדיברת עליהם. זה עדיין לא הופך אותה לנהגת ספורטיבית...

כל אחד נהנה מאספקטים אחרים בנהיגתו, כך שאינני מוצא בהכרח מכנה משותף ש"שובה את לב כולם".

ולעניין "דוד פיגומים, מוסא במשאית וחבריהם", אתה אמור לצפות דברים כאלה, כאשר אתה מסתכל מספר רכבים קדימה וצופה את התנהגות הרכבים הנעקפים. אינך בטוח, אין לך שול מצד שמאל למקרה חירום, המתן עם העקיפה לרגע המתאים. נהגים כאלה, המשייטים מבלי משים בנתיבם נסחפים שמאלה ולאחר מכן ימינה וחוזר חלילה.

משום מה, יש לי את התחושה שחברך, עקב נהיגתו ה"מתחמקת" המלווה בשמירת מרחק מינימלית וניצול כל פירצה לעקיפה ממוקד על הקצה הקדמי של מכוניתו וקצת מעבר לזה - ואינו צופה לפנים. הרחקת המבט תאפשר נהיגה לא פחות מהירה אך נעימה וזורמת יותר, עם פחות טלטולים עקב האצות ובלימות ותיקונים קלים בהגה, טלטולים שהם חלק מאותם "כוחות" שאתה מדבר עליהם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
נהיגה ספורטיבית:

אם תשבו פעם ליד מישהו שנוהג נהיגה ספורטיבית, לא תראו שום דבר מיוחד.

הוא ינהג בצורה עדינה, סיבובי הגה איטיים, ותנועות הגוף שלו יהיו זורמות.

עד שתפנו את המבט אל מד המהירות או אל החלון הקידמי ותסתכלו על הקצב המהיר שבו הנוף נמרח.

נהיגה פרועה:

בדיוק ההיפך מהנהיגה הספורטיבית.

כלומר, תראו נהג שמבצע המון פעולות נהיגה מרשימות, בצורה תזזיתית, באגרסיביות, עם המון תיקונים, ובתנועות מהירות שאינן זורמות אלא מקוטעות.

עד שתפנו את המבט אל מד המהירות או אל החלון ותסתכלו על הקצב האיטי שבו נדמה לכם שאתם בקושי מתקדמים.

דני G.

בגדול אני מסכים אתך, אבל...

גם מי שנוהג נהיגה ספורטיבית כהגדרתך, אם הוא עושה זאת באופן שיוצר הפרעה/דאגה/עצבנות בקרב משתמשי הדרך האחרים, לטעמי זה כבר נחשב לנהיגה פרועה, שהרי נהיגה פרועה היא בעיני המתבונן, ולא רק בעיני הנהג.

ולגבי פותח השרשור - נראה שהחבר שלך נוהג נהיגה פרועה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ולסיכום :

הרבה נאמר כאן, נכון ולא נכון, כי נכון אין וגם על זה שאינו נכון ניתן לקטרג, לגבי הדפקט עם הפרוג'קטור בחלון האחורי, לא אמרתי שהוא חבר ואני לא מצדיק את מעשיו, עוד דוגמא לפסיכוטים בכביש.

אני חושב שההבדל בין נהיגה פרועה לספורטיבית הוא די ברור :

סע מהר, סע פרוע, תעוף לתעלה, תעלה על עצים ותתגרזן על עמוד - כל זמן שאתה לא מסכן אף אחד אחר חוץ מעצמך, אתה נוהג "ספורטיבי". פרוע? זה לסכן אנשים אחרים שבסך הכל רוצים להגיע הביתה בשלום.

להתפרע או לנסוע "ספורטיבי" בתוך העיר למשל זה הינו הך, לדהור בכבישים עירוניים ולשכוח מהאפשרות שאיזה ילד ירוץ לכביש, זו התפרעות לשמה וזה דבר שאני רואה כמעט כל יום (ובדרך כלל יש להם דוד אחורי שעושה הרבה רעש וצלצולים)...

קיצר, אני חושב שלכל אחד שפעימות מנוע גורמות לו לאקסטזה קורה לא פעם שבא לו להתחרע על הכביש ברגעים מסוימים, ההבדל הוא לדעת מתי אפשר ומתי לא.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

אני לא מסכים איתך , נהיגה ספורטיבית לא נימדדת באגרסיביות או בנהיגה חלקה אך מהירה זה כמובן תלוי הרבה ברכב וגם בנהג אבל לא לפי זה צריך לקבועה .

זיגזוגים בין לכוניות אי שמירת מרחק ויציאה לעקיפות מסוכנות זאת ממש לא נהיגה ספורטיבית זאת היתפרעות גם עים הנהג הוא שומאכר שנוסעה על ניסן סקאייליין GTR חדשה כך שהסיכוי לאבד אחיזה בסיבובים הוא נמוך מאוד, לדעתי הסיכון בלצאת לעקיפות מסוכנות

ולחתוך מכוניות הוא סיכון לא קטן יותר מאשר לנסועה בכביש בנעירוני ב200 קמ"ש פתוח וללא עקומות חדות ובתנאי שהראות טובה למרחקים גדולים.

כידועה לך בכביש לצערינו אנחנו לא תלויים רק בעצמיינו אלה אחד בשני, כך שטעות של נהג אחד יכולה ליגרום לנהג אחר לסבל בלי שהוא יוכל למנועה את זה באזשהיא צורה , תמיד מישהוא יכול ליבלום בפיתאומיות ללא סיבה שצפיתה אותה מראש תמיד מישהוא יכול ליסטות מהנתיב תמיד איזה ילד יכול לרוץ לך לכביש וכו" ואני מציין פה דברים שבדרך כלל קורים באחוזים גבוהים יחסית , אז בנהיגה "ספורטיבית" של חבר שלך בתנאים כאלו אתה מגדיל את האחוזים האלו פי כמה וכמה לתאונה, חישוב פשוט.

ואני לא מדבר כמובן על דברים לא צפויים אחרים שזה התשתיות (בורות בכביש), כתמי שמן, מצב הצמיגים ותקינות שאר המערכות.

ועוד לא הגעתי לקטעה של הנהג בעצמו כי אנחנו אנושיים וטועים גם אבל אני עכשיו יוצא איתך מנקודת הנכה של חבר שלך הוא בעצם מיכאל שומאכר שנוסעה על סקייליין GTR ותיראה לכמה סכנות אתה חשוף בנהיגה "ספורטיבית" בכביש ציבורי הומה מכוניות.

אני גם כמו חבר שלך הייתי מחפש רק את הפירצה הקטנה הזאת כל הזמן כדי ללחוץ בגז כמה שיותר ,אבל לאור המצבים הלא נעימים להייתי ניכנס בגלל זה התחלתי להבין מה קורה פה בעצם, ויצאתי כמה פעמים בנס ממש בנס מי כמה וכמה סיטואציות קשות.

ואני לא אחד שנוהג מהיום ואני נהג משאית גם במקצועה שלי(חבל שבארץ זה לא ממש נחשב למקצועה ) הייתי גם נהג בצבא ובעבודה .

כך שאני מבלה הרבה מאוד בכבישים על כלים מאוד כבדים (40 טון) ולא קלים בכלל ועשיתי כמה וכמה קורסים והישתלמויות בנהיגה ספורטיבית וגם לבד אני בכיף שלי במינחת בערד מדיי פעם ,כך שאני יודעה שאני הרבה יותר מפוקס בנושא הנהיגה מעבר לכל נהג ישראלי ממוצע ויודעה לנתח מצבים ולצפות אותם מראש הרבה לפני ולישלוט על הרכב כאילו הצמיגים הם כפות הרגליים שלי,ואני יודעה איפה אפשר ללחוץ ואיפה לא.

אני לא אומר את זה בקטע של להישתחצן ממש לא אלה אני בא להעביר כאן נקודה חשובה, אובר ביטחון עצמי יכול להרוג אותך (או מישהוא אחר) כי 12 שנה של נהיגה "ספורטיבית" בכבישים עמוסים ציבוריים עברו בשלום עד עכשיו אבל מחר יכול לקרות משהוא ואז זה מאוחר מדי ומה הנזק אתה לא יודעה ,כדאי להקדים תרופה למכה ופשוט להירגעה ואים מעירים לחבר שלך כל פעם אז יש לזה סיבה.

תגיד לא שיעשה כמוני אני גם כמוהו זקוק למנת האדרנלין שלי, וכולנו אוהבים את זה לא רק הוא כשיש חשק אז אני נוסעה לי מאוחר בלילה לאיזה איזור תעשייה או משהוא נתוש כזה בלילה וזה תמיד מקום שאני מכיר אותו היטב את כל העיכולים שלו והבורות שלו (בדרך כלל באיזורי תעשיה הכביש תמיד משובש) ושם אני יודעה שאני כמעט היחידי שאין שם הולכי רגל ולא ילדים בשעה כזואת.

והראות היא טובה גם אים יבוא אוטו אני יראה אותו מרחוק וככה אני מקטין מאוד את הסיכויים שלי לתאונה ובמיוחד אני לא מסכן את הסובבים אותי אלה רק את עצמי , אבל ביום אני נוסעה רגועה כמו כולם אני לא יגיד כמו סבתא אני לוחץ מדיי פעם אבל בקיו ישר ובהתאם לתנאיי הדרך .

לסיכום מה שחבר שלך עושה זאת נהיגה פרועה לכל דבר לא משנה עד כמה שפיץ הוא יהיה ועל איזה אוטו זה יהיה זה ממש לא משנה כי לא הכל בשליטתו (יותר מדיי לא בשליטתו)נקודה...

נהיגה ספורטיבית רק במסלולים מגרשים סגורים כל מקום שלא מסכן את הציבור שלא אשם בכלום , במקומות נטושים כאלו בשעות שיש הכי פחות מכוניות על הכבישים זה עדיין עבירה ומבחינת החוק היבש זה לא משנה מה השעות ואיפה אבל מבחינה היסתברותית ומוסרית זה עוד איכשהוא יכול להיסתדר במוח.

תקנו אותי אים אני טועה, לילה טוב.

ROVER 600 TI

פורסם

my 50 cent:

נהיגה ספורטיבית אמיתית היא לדעת שאתה יכול לשבת במושב של הנוסע שליד הנהג ולהיות רגוע,גם במהירויות מאוד גבוהות מתוך ידיעה שהכל תחת שליטה ומתבצע ברכב מתאים.

אני אתן דוגמא לנהיגה ספורטיבית:

אחרי החתונה שלי נסעתי עם אישתי יום אחד מנתניה לבת ים, היינו עדיין ברכב של החתונה (SLK350), נסענו בכביש החוף רגוע ובכיף, ובאיזשהו שלב שאלתי את אישתי אם היא רגועה ונוח לה,אחרי שענתה לי שכן אמרתי לה להסתכל באיזו מהירות אנחנו.

המהירות היתה הרחק אחרי 200 קמ"ש.

אישתי פשוט לא הרגישה כי למרות שהיו רכבים בכביש כל הפעולות היו זורמות, בלי בלימות מיותרות וכל מיני דרמות.

נהיגה פרועה זה כאשר אתה יושב ליד מישהו שנוהג במהירות 30 קמ"ש ואתה רק מתפלל שהנסיעה תעבור בשלום מתוך ידיעה שלנהג אין שליטה אמיתית ברכב שממילא לא מתאים למה שהוא מנסה לבצע.

דוגמא לנהיגה פרועה:

יש לי חבר טוב פה בהונג קונג שיש לו ג'יפ ML320, חסר כל יומרות ספורטיביות,גבוה, בקיצור הרכב האחרון עלי אדמות שהייתי חושב לנסות איתו נהיגה ספורטיבית.

הבעייה מתחילה כשחבר שלי חושב שיש לו כישורי נהיגה כמו של מיכאל שומאכר, הוא פשוט טס עם הרכב, לא מאט בפניות ללא התחשבות בכך שזה רכב עם נטייה לא קטנה להתהפכות,הוא גם לא נוסע בצורה מתחשבת כשיש איתו אנשים נוספים ברכב (פעם אחת נסענו איתו ועם אישתו עם עוד זוג חברים שהאישה בהריון- בסוף הנסיעה האישה נכנסה לשירותים ופשוט הקיאה ונשבעה שאיתו היא לא עולה יותר לרכב שוב פעם).

כשאישתי ואני נוסעים איתו ברכב אני אומר לה דבר ראשון לשים חגורת בטיחות.

זו התפרעות לשמה.

שורה תחתונה, אתה יכול לנהוג ספורטיבי ובטוח גם ב-200 קמ"ש ולהרגיש הכי נינוח בעולם, ואתה יכול לנסוע עם מישהו שב-60 קמ"ש יוציא לך את המיץ.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ברגע שאתה מסכן אנשים זאת נהיגה פרוע. גם אם יהיה לך כישרון של אלף נהגי ראלי וכשרון של אלף נהגי פורמולה אחת, ברגע שאתה מסכן נהג אחר עם הנהיגה שלך- זאת נהיגה פרוע.

אחרי קריאה של הדיון כולו אני מאוד מודאג שכמעט אף אחד לא העלה את הסוגיה ש ל פגיעה בנהגים אחרים.

פורסם

ל EDAN82 יש לך טעות גבר.

זה שנסעתה ב200 קמ"ש זה עדיין לא נקרא נהיגה ספורטיבית ,נהיגה ספורטיבית היא לא בהכרך נהיגה מהירה.

זה שאישתך לא הרגישה את המהירות הגבוהה בנסיעה זה הודות לכמה סיבות 1. רכב מנהלים יוקרתי מבית מרצדס עים מיתלים

רכים וטובים מנועה 3500 סמק" שהוא שקט מאוד גם במהירויות כאילה נותנים את ההרגשה של השלווה והרוגעה גם במהירות גבוהה ושלא נישכח את בידוד הרעשים המצויין כל זה נותן אפקט כזה של רוגע כי זו מטרתו של הרכב הזה בסך הכל והוא בנויי למהרויות של 250 קמ"ש גם, אל תישכח שבגרמניה המדינה של מרצדס יש כבישים ללא הגבלת מהירות וכולם טסים שם אז לדברים כאילו הוא נועד.

2. בטח נסעתה במהירות כזאתי בכביש יחסית ישר ופתוח ללא פיתולים חדים כי אים הייתה ניכנס לעקומה חדה במהירות כזאתי

זה ממש לא היה מרגיש נוח ולא יודעה איך זה היה ניגמר.

זה שנסעתה ב200 ואף אחד לא הרגיש זה רק אומר שאתה נהג טוב זתאמרת שהתיכנון הנסעיה שלך היה טוב השתכלתה רחוק תיכננתה את העקיפות שלך כבר ממיזמן ובגלל זה לא עשיתה תנועות חדות עים ההגה ,זה ניקראה שיוט מהיר ונהיגה מסוכנת .

נהיגה ספורטיבית זה לדעת את קצה גבול היכולת של האוטו שלך ולהביא אותו לזה וכמובן לישלוט בהכל כמה שיותר באלגנטיות זה תלוי, זה לא בהכרך נהיגה מהירה זה הרבה שינויי כיוון והעברות מישקל נכונות לדעת מתיי לבלום וכמה ומתיי להאיץ .

זה גם תלוי כי סתם דוגמא: אים אתה רוצה לעשות הקפה במסלול ואתה רוצה לעשות את זה על זמן כאילו בזמן הכי קצר

אז זאת צורה אחת של נהיגה, כמה שפחות החלקות זנב זה לדעת איך לגשת נכון לפנייה ובמהירות המתאימה ומתי להתחיל לצאת מימנה זה גם כמובן תלוי גם ברכב עצמו הבהנעה שלו .

אבל אתה יכול לעשות הקפת מסלול בשביל הכיף זתאמרת אתה לא רוצה פה זמן אז רמת האחיזה לא כל כך חשובה פה אתה רוצה לעשות הרבה פאוורסליידים ושינויי כיוון חדים יותר מה שנותן את ההרגשה של נהיגה פרועה ורק לתת לכוחות ה G ליתקוף אותך מי כל כיוון,אבל זאת עדיין נהיגה ספורטיבית.

חבר שלך בג'יפ ניסה לעשות נהיגה ספורטיבית אבל בגלל שזה על הכביש זה הופך את זה אוטומטית להיתפרעות .

ובגלל שזה לא רכב שבנוי לשינוי כיוון כאילו חדים ומרכז כובד גבוה זה ניראה מכוער מהצד זה ניראה ממש היתפרעות .

ROVER 600 TI

פורסם

ההבדל בין נהיגה ספורטיבית לנהיגה פרועה, הוא כמות הערות שאתה מקבל מהסובבים אותך.

אי שם בעבר, חברי כינו אותי אותי "מקס הלוחם בדרכים" על פי סרט שיצא באותה תקופה לאקרנים, ואכן הייתי מנצל את הרכב עד אחרון סוסיו ועד סף ביצועיו (סובארו פשע קופה).

אך לא זכור לי, ולו מקרה אחד שמישהו טרח לעצור על ידי ברמזור וכיו"ב ולהעיר לי על נהיגתי.

מאז החלפתי מספר רכבים, חלקם זריזים יותר חלקם זריזים פחות, בכולם הכרתי ואני מכיר את המגבלות ומנצל את יכולות הרכב, אני מטיבעי בן אדם שממהר תמיד, בעבודה ובכל תחום.

ושוב במשך כל התקופה שאני נוהג מעל 25 שנה, אף אחד לא רדף אחרי כדי להעיר לי על נהיגתי.

נראה לי שחברך נוהג בסגנון שבו הוא מקפח את זכות האחרים.

זה שלדוגמא יש רווח בין רכב לרכב, זה רווח שנהגים משאירים לעצמם כדי לבלום בבטחה, ולא כדי שמישהו יזגזג להם בין הרכבים.

אם יש רמזור אדום ומישהו מאט ( ואני לא מתכוון לכאלה שעוצרים 200 מטר לפני הרמזור), זאת לא סיבה להאיץ לעמוד לפניו ועוד לדפוק ברקס חזק בגלל המהירות.

אז בפירוש, חברך לא נוהג נהיגה ספורטיבית, הוא כנראה נוהג "נהיגה פרועה" שמקפחת את זכות האחרים.

• תוכן חדש...