רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני יאיר בן 17 ושבוע הבא נגמר לי המלווה. עכשיו, אני יודע שהרבה יחשבו שאני סתם עוד מישהו שקיבל רישיון ולא יודע לנהוג, אבל הקטע זה שמאז שאני קטן אני חולם על מכוניות ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות בשביל לשפר את הנהיגה שלי מכל הבחינות, כדי להרגיש בטוח וגם כדי לדעת מה אפשר לעשות ומה לא. שמעתי על נהיגה מתקדמת ושמעתי גם על נהיגה מונעת ורציתי לדעת מה מומלץ מה לא, והאם יש עוד אפשרויות של אולי ללמוד לבד או כל אופציה אחרת? תודה רבה! ** סימני פיסוק הם לא מילים גסות. השתמש בהם להבא, הפעם הוספנו אותם עבורך. בפעם הבאה פשוט נמחק את ההודעה. הנהלת הפורום. **
הודעה אחרונה מאת erezoni11, -
- 2 תגובות
- 831 צפיות
ערב טוב. בדקתי הרבה ברשת וכל אחד אומר נתונים סותרים לגמרי לגבי צריכת הדלק של האימפלה 3.8 אוטומט. למישהו יש נתונים אמיתיים מהרכב הנ"ל? אני מודע שכל אחד נוהג אחרת אבל מעניין אותי לדעת תכלס מהחברה פה על מה מדובר, כי חלק אומרים שהרכב משיג כ 1-10 בעיר וחלק אומרים 1-5 ללא לחיצות מוגזמות! תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת vo364, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול... לפני כמה ימים התחיל רעש מהגלגל כאילו תקוע שם אבן בחריץ או מסמר/בורג ,עברתי על הגלגל והחריצים ולא מצאתי שום גוף זר. הרעש הוא סוג של טיקטוק שמתגבר (בכמות הטיקטוקים) ככל שנוסעים מהר יותר ולהפך. מדובר בקליאו 93 תודה.
הודעה אחרונה מאת Niki P, -
-
אני מקווה שפה זה המקום לשאול, בכל אופן, השבוע עשיתי קורס חביב וקיבלתי שיעורי בית. אני צריכה להתאמן על קוים, לאחר שכמעט הורדתי כמה קטנועים בעיר ככה, החלטתי שלא רצוי להתאמן שם. אני מחפשת כביש באיזור המרכז לצאת אליו ולהתאמן בו, (במהירויות שפויות כמובן ובהישארות בנתיב שלי). למישהו יש המלצה?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
גיסי זכאי להנחה יפה בקניית רכב חדש עקב מבצע של מועדון הוט. הוא מוכן להיות רשום בהזמנה ואפילו ברשיון רכב יחד איתי או אישתי כדי שנוכל להנות מהמבצע. בה בעת הוא מבקש להוריד אותו מרשיון רכב כעבור תקופת מה כי לא מתאים לו שיופיעו שני רכבים על שמו. גם דרישה זו נראת לי הגיונית ורלוונטית. השאלה שלי האם פעולת גריעת אחד הבעלים הרשומים מרשיון רכב תגרום לשינוי במספר בעלים קודמים? אם לא, מה הדרך הנכונה לבצע רישוי? בעלות משוטפת, בעלים נוספים וכדומה. כי במקרה שכן נראה לי עדיף לוותר על 7K הנחה ולשמור על יד ראשונה. כי גם ככה אני יכול להוציא מהם איזה הטבה בסך 2500-3000 שקל. אשמח לשמוע עיצה מלומדת בעניין. תודה.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, שאלה לבעלי גולף/פולו/בורה/ כל רכב אחר של קונצרן VW שמגיע עם מראה ימנית פצפונת, רכשתי גולף לפני כשבועיים, ואני לא מצליח להתרגל למראה הימנית הקטנה.. (כיוונית מראות כמו שצריך אבל אני לא מרגיש שיפור), מה עושים? אני לא רוצה לשים פנורמית אבל אני גם נאלץ לסובב את הראש בכל מעבר נתיב לצד ימין.. רעיונות? תודה,
הודעה אחרונה מאת stealtho, -
-
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אני נהג צעיר וחדש ללא מלווה, בן 18 עוד מעט. יש לי בעיה-אני מאוהב קשות באלפא 147 בפרט, ובתחום הרכב בכלל. החלום הכי גדול שלי זה אלפא כזאת בחניה, ואין לי ספק שלאחר הצבא אני ארכוש אחת. בינתיים החלום הוא בגדר חלום ואני מעוניין לפחות לנהוג באחת כזאת, אבל לא נראה לי שבאלפא יתנו לנהג חדש 147 להסתובב איתה.. חשבתי ללכת עם אחד ההורים, לקחת את האלפא לנסיעת מבחן ובדרך שאני אנהג קצת, האם זה מותר? ואיך זה בכלל הולך נסיעות המבחן באלפא? בא איתנו מישהו מהסוכנות או שמשאירים ערבון ומקבלים אוטו? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני יודע שאם רכב אחר פוגע ברכב שלי ויש ירידת ערך אני יכול לתבוע את ההחזר הכספי על זה.. מה קורה במידה ואני פגוע ברכב שלי, האם אני גם אמור לקבל החזר ?
הודעה אחרונה מאת miki69, -
סאנרוף לסופר לנסר 1 2
מאת itay24-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
עיינתי והתלבטתי המון בנושא זה ואשמח לשמוע הצעות נוספות: יש לי סופר לנסר שנת 97 גיר רגיל.[נקודה] יש לצין כי האוטו שמור בטירוף.[נקודה] לא נגעו באוטו הכל הכל מקור.[נקודה] אני מעונין לעשות לאוטו סאנרוף.[נקודה] השאלה האם כדאי?[רווח] האם זה מוסיף למחיר האוטו?[רווח] האם זה מוגדר כפגיעה במרכב (ואם אני עושה זה רק בחנות שם בגנות שמאשרת הכל ברשיונות,לא קומבינות)?[רווח] והכי חשוב לי לדעת, האם לרכב בשווי 24000 שקל שווה להשקיע 4500 שקל לסאנרוף.[נקודה] מה אתם הייתם עושים? אגב,צירפתי מס תמונות של האוטו,לפני מס ימים עשיתי רשת קדמית בעצמי,[רווח]מעשי ידי להתפאר,[רווח]אשמח לתגובות מקצועיות תודה רבה ואחלה יום,ולמנהלי הפורם ישר כח.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, היום אשתי תפסה אותי מלקק את המסך. הנה הסיבה. ליאור.
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, בעקבות השרשור שפתחתי בנושא מראה ימנית בגולף, התחלתי לחפש ברשר עצות/מדריכים לכיוון מראות (למרות שאני מאמין שאני אכן יודע לכוון מראות ). נתקלתי במדריך זה: http://rabbitownersclub.com/vw/showthread.php/adjust-your-mirrors-like-racecar-1968.html?t=1968&highlight=adjusting+mirrors מה דעתכם? אשמח לתגובות
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
-
- 1 תגובות
- 926 צפיות
אני רוצה להיות בטוח לגבי ג'סטי 91 האם צריך להוסיף אשלג ן תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
לפניי מספר שנים רכשתי רכב יד שנייה וכבר בשבוע הראשון שהיה בבעלותי החלטתי למסמר בעזרת ניטים את כל הסמלים/כיתובים שעליו ע"מ שלא ייפלו/ייגנבו אם הזמן, הדבר אכן הוכיח את עצמו והסמלים נשארו במקומם שלמים מספר שנים עד אתמול בבוקר כאשר ניגשתי אל הרכב גיליתי על תא המטען רק חצי סמל אך "למזלי" הגנב/פרחח לא היה מספיק עקשן ופשוט ברח מבלי לגרום שריטות/שקעים או נזק נוסף לבגאז. נקודה למחשבה ,אומנם אני יצאתי "בזול" הפעם אך העניין עלול היה להסתיים בנזק הרבה יותר גדול וכבד לרכב באם אותו פרחח היה קצת יותר עקשן ונחוש לגנוב את הסמל. המשך יום נעים וקחו את החיים בקלות.
הודעה אחרונה מאת פולו,גולף, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חזרתי כהרגלי מהעבודה, נסעתי על כביש 4 מכיוון צפון (מאיזור תחנת המשטרה בזכרון) לדרום. עברתי את פסי הרכבת ליד זכרון יעקב לכיוון אור עקיבא, ושמרתי מרחק מהרכב שלפניי הרכב שמלפנים בלם בפתאומיות. תוך כדי, אני בולם אחריו והמרחק ביננו מצטמצם (לא היה מגע), ואז הגיע רכב מאחורי שלא הספיק לבלום, נכנס בי ודחף אותי קדימה אל הרכב שמלפנים. הרכב שלי חטף מכה בפגוש האחורי, הפגוש הקדמי נשבר באמצע אך עומד במקומו והגריל נשבר גם כן. דווקא מאחור הפגיעה הייתה מינורית מכיוון שהלחיצה שלי על הברקס הייתה מספיק חזקה כדי להחזיק את הרכב במקומו - אך לא מספיק חזקה כדי לעצור את התנופה של הרכב הפוגע ונוצר מצב שנדחפתי קדימה לעבר הרכב שהיה מלפני. החלפנו פרטים וצילמנו את הנזק בשלושת הרכבים, כשחז…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום,אני צריך מורה נהיגה מראשון לציון בלבד,כבר ניסיתי 2 מורי נהיגה שהמליצו לי עליהם,לא מראשון ואמרו שאי אפשר ושעדיף לי מורה נהיגה מראשון,הכי חשוב שהיה לו גם ידני וגם אוטומט,שיזרום במהלך השיעור ובלי צעקות,ושיש לו אחוזים גבוהים שעוברים טסט ראשון. תודה מראש,לי-חן
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
שלום, באתר יד-2 פתחו מחירון של מכוניות משומשות. המחירים שם גבוהים מאשר בלוי יצחק, בדקתי מחירים של כמה ספורטיביות שאצל לוי יצחק נשחטות במחיר כל הזמן, כאן המחירים הרבה יותר ראלים וקרובים לעסקאות שנסגרות בפועל. ועל כך אני שמח. מעתה אימרו אני דורש על הרכב מחירון יד2
הודעה אחרונה מאת PRODRIVE, -
- 1 תגובות
- 672 צפיות
אחת הסיבות שקרייזלר רוצים את השותפות עם פיאט זה הגיר הכפול שלהם. ביום שזה יצא לשוק תהייה מסיבה בסמל"ת. יעשו מבצע,כל מי שקונה מכונית אוטומטית מקבל אחת הילוכים במתנה. פיאט רוצים את השילדה של קרייזלר,שהם קיבלו במתנה ממרצדס. מה יעשו עם כל מנועי הדיזל של פיאט בארה"ב אני לא יודע. http://www.autoblog.com/2009/02/16/fiat-planning-to-ship-500-alfa-romeo-940-to-u-s-next-year/
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 1 תגובות
- 743 צפיות
מי שמע על חברת הביטוח סיני ברעננה?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אנשים! אתמול בערב נסעתי מכיוון כביש 5,צ. ירקון לכיוון צומת מורשה. נסעתי ברמזור שפונה שמאלה לכיוון צ. גהה. כשהתקרבתי,ראיתי מרחוק שהירוק מהבהב אבל הספקתי לעבור את הפס של הצומת בדיוק כשהתחיל להיות כתום.ודאי. איך שאני מסיים את הפניה שמאלה,כבר כשהתיישרתי,אני שם לב להבזק מאחורי. היה נדמה לי שצילמו אותי וכנראה שכך... אבל על מה??? אח"כ כשחזרתי לצומת שוב מאותו הכיוון הסתכלתי שוב וראיתי שיש מצלמה רק מכיוון צ. רעננה לכיוון מורשה ואילו מהכיוון שהגעתי אני,לא היתה מצלמה. אז ההבזק היחידי ההגיוני הגיע מהמצלמה שמכיוון צ. רעננה. אז צולמתי או לא? ועל סמך מה אם חציתי רק בכתום את הפס? תודה לכולם!!!
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
טוב. את האמת הגעתי לכאן מסיבה די פשוטה. אני מחפש משהו אחר לעשות, ממה שאני עושה כרגע בקיבוץ שלי. לפתע, בהברקה של רגע, חשבתי על...[כולם יושבים?] להיות נהג לימוזינה! אז הגעתי לפורום שלכם דרך איזה לינק כלשהו באתר כלשהו שכבר אינני זוכר מה הוא היה, וכעת אני כאן. אז אם אתם יכולים לעזור בעניין [לעזור זה גם להגיד את האמת על המקצוע הזה, אפילו אם היא שלילית] אם למי מכם יש מידע על התחום, על איך מגיעים להיות נהג לימוזינה וכו... תודה. אה.. אני נוהג על טויוטה קורולה בעיקר, כי זה הרכב הכי נפוץ בקיבוץ.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 940 צפיות
לפני שנה וחצי עשיתי תאונה קלה בת"א והיום קיבלתי זימון לחקירה בת"א בסלמה (כנראה מתנ"א) יש למישהו מושג למה מזמנים אותי???
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
http://www.citroen.com/
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 4 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני גר בירושלים ורוצה ללכת ולעשות תאוריה, איך אני עושה את זה? מפה הבנתי שצריך לקבוע תור, מחבר הבנתי שפשוט הולכים כמו פעם, איך זה הולך? ומאיזה שעות עד איזה שעות אפשר לעשות תאוריה? תודה.
הודעה אחרונה מאת WRX, -
- 12 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום, רציתי לספר לכם על התאונה שהתרחשה היום בכביש 60 בשומרון, ברכב היו 4 נוסעים, 3 גברים ואשה, בני כ-19-20. 2 מהם הכרתי. בתאונה נהרגו 2 מכריי והאשה באופן מיידי. נסיבות התאונה - כניראה שתיית יתר ונהיגה. הרכב הישראלי התנגש במונית פלסטינאית כשרצה לעקוף משאית. כביש 60 הנו כביש מסוכן אם הרבה פניות וסיבובי ושטחים מתים. הרכב הישראלי נחתך ל-2 לאורכו (!) ו3 נוסעים כולל הנהג נהרגו מייד. הרביעי שישב מקדימה מצד ימין ניצל. היום בבוקר עשיתי סיבוב בעיר (אריאל) והעיר מלאה במתאבלים, 3 משפחות סובלות ביום שבת יפה שכזה לכאורה. חברים, לא לשתות ולנהוג, לא לסמוך בנהגיה על אחרים ולא לעשות מעשים פזיזים - זה הורג אותנו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 21 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
שלום לכולם. רכב החברה הזמני שקיבלה בת הזוג שלי (זמני למשך השבוע-שבועיים הקרוב ואז היא מקבלת את לאנסר אקזקיוטיב אגדית חדשה מחברת הליסינג) חטף 2 מהלומות בדמות דפיקה+שריטה ורגע לפני שהוא מוחזר אני מתלבט מה לעשות.. הפעם הראשונה הייתה כאשר החברה ירדה ממדרכה ובדרך למטה שפשפה את הדלת הימנית האחורית באותם עמודים קטנים בגובה ברך בערך שנמצאים על ספי המדרכה למניעת חצי חנייה על המדרכה (היא יצאה מחניה פנימית ולא באמת נסתה להחנות). המכה השאירה שריטה רחבה לאורך הדלת האחורית. חשבתי כבר שהמכה לא רצינית ואולי גם ככה יתעלמו ממנה שכן הרכב הוא כבר "רכב זונה" ישן (מאזדה 3 עם 70K) של החברה, אלא שהיום החלטתי בחוסר תשומת לב להיכנס לחניה אחרת תוך כדי טיפוס על מדרכה ופגשתי בדרך אדנית …
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. השבוע קבלתי מכתב מחברת אוויס באיטליה, ובו הם מודיעים לי כי עברתי עבירת תנועה בזמן שהיתי באיטליה,וברכב ששכרתי מהם. לא ידוע לי על שום עבירה שעברתי,לא נעצרתי על ידי שוטר תנועה ולא הוצמד לי שום דו'ח,מה שידוע לי זה שמדובר בעבירת תנועה בתוך כיכר,(הובטח לי עותק של הדו'ח בעתיד). האם מישהו יכול ליעץ לי כיצד לנהוג?,אין לי בעיה לשלם במידה ומדובר באמת בעבירה שאני עברתי,אבל בכל זאת אשמח לעצה מבעלי נסיון. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת יוסיסופר, -
- 6 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מקווה שהמנהלים יסכימו... הסיפורים שלך המשפחה שלי: 1.צומת הגבעה הצרפית; ירושלים. הרמזור מתחלף ורכב אמריקאי לפני בולם במהירות (אוקסימורון?). אבי בולם אחריו ועוצר מספר מטרים בודדים ממנו. המשפחה מרגישה טלטול חזק ברכב (כל כך חזק עד שהסאנרוף שלנו נפתח מעצמו!). יוצאים החוצה מהרכב ורואים דייהו ישנה עם חיילת במושב הנהג על סף דמעות נוסעת רוורס... הנזק אצלה היה גדול יותר! 2.יומ-יומיים אחרי שקרובת משפחה קנתה 206, היא עוצרת ברמזור ורכב מדרדר עליה. לא מעצבן? יומיים אחרי זה נהגת ליסינג סתומה נכנסה בה ביציאה מחנייה וגרמה לעיקום בכנף האחורית. *כל המקרים תוקנו ולא נשארו סימנים, חוץ מהדלת בדאז' של המאזדה מהמקרה הראשון, שנפתחת קצת קשה יותר. (דלת מייבוא)* לא לנסות את…
הודעה אחרונה מאת $DRAGSTER$, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לדעתי היא ממש יפייפיה בפנים! http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1435412
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
במוו מתעקשים להמציא סגמנטים חדשים לעולם הרכב (כמו למשל ה X6). הרכב החדש , 5GT נקרא כך למרות העובדה שיש לו 4 דלתות, רוב רכבי ה GT המסורתיים היו רכבי קופה. במוו מצהירים שברכב החדש יש את הטוב מכל העולמות, גם מכונית מנהלים מפנקת, גם מכונית GT קלאסית וגם מכונית ספורטיבית. לפחות לפי איך שזה נראה מהתמונות, לרכב יש דלת חמישית שאכן יכולה להיות פתרון מעניין ולשמש גם כדלת רגילה לתא מטען וגם כדלת חמישית. המושבים האחוריים יכולים לזוז קדימה ואחורה ב 10 ס"מ על חשבון תא המטען. כשהם במצב המרווח שלהם, ה-5GT מציעה לנוסעים בה מרווח רגליים זהה לזה שבסדרה 7 ומרווח ראש זהה לזה שב X5 . הרכב יוצג בתערוכת ז'נבה הקרובה.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 709 צפיות
שלום ,אני צריך את זמני הפתיחה של אולמות התצוגה של: מרצדס - באיזור ת"א ובאיזור חיפה ב.מ.וו - גם אותם איזורים יגואר - אותם איזורים ואינפיניטי [אפילו שאני לא בטוח שיש בכלל, אולי בתוך האולמות של ניסאן אולי מישהו יודע? בכל מקרה, זה ממש חשוב אז בבקשה תעזרו לי תודה מראש, אוהד
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,635 אורחים (הצג רשימה מלאה)