רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
את חלק מהשאלות ניסיתי לשאול בעבר, אבל שכחתי מהאשכול ועכשיו אני לא מוצא אותו ככה שאני שואל אותם שוב. 1.האם מתקיים מתיישהו יריד לכל מיני דברים שקשורים לעולם הרכב? אם כן - מתי? 2.הצהבת פנסים - לרוב אני שם לב שברכבים גרמניים (בעיקר צ'מפיון למיניהם) הצהבת הפנסים מגיעה מוקד בהרבה מרכבים אחרים. למה זה ככה? האם זו איכות חומרים ירודה, או שאולי זה בגלל שVW מתאימים את הפנסים לאקלים איופאי ואצלנו הוא פשוט לא מחזיק? 3.חלונות חשמליים - שמתי לב, כשכל פעם מתקלקל חלון חשמלי ברכב כלשהו (VW, רנו, פורד), זה תמיד יהיה החלון אחורי-ימני. האם זה באמת בד"כ ככה, או שסתם נתקלתי בצירוף מקרים חריג? 4. בלא מעט רכבים שמתי לב שנכנסים מים לתוך פנס הרכב, וכתוצאה מכך נוצרים אדים על הפ…
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! קניתי אתמול רכב (גולף 2002) וחשבתי לקפוץ לאוטו-דיפו ולאבזר אותו טיפה בדברים חיוניים וקצת פחות חיוניים (600-700 ש"ח תקציב, טיפה גמיש). הרשימה כרגע: -כבלים להתנעה -שמן -עץ ריח אשמח להצעות נוספות! (כנ"ל, אם יש מקומות עדיפים על אוטו-דיפו בדברים אלה באיזור תל אביב אני אשמח לשמוע) תודה!
הודעה אחרונה מאת asad, -
-
- 5 תגובות
- 6 אלף צפיות
יש לי סובארו b4 2008 אני רוצה לצאת לצלם אותה קצת אבל אני לא מכיר ממש מקומות עם רקע טוב. אם מישהו יכול להמליץ לי על מקומות טובים (עירוני/לא עירוני לא משנה..) אני אודה לו מאוד.
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא יודע למה השרשור הקודם נמחק לי. האם אתם בעד או נגד? מדובר בשפורפרת קטנה מחברה מוכרת, שהחומר שבפנים הוא חומר מוליך צבע, מריחתו על קיטועים בפסי החימום האחוריים ברכבים ישנים אמורה להשלים את המוליכות החשמלית (לסגור מעגל חשמלי שנקטע עם הזמן) בפסי החימום ובכך לתקנם. מחיר סמלי של כ50 ש"ח לשפורפרת, שמגיעה עם מברשת מריחה ייעודית. בעד\נגד במכירת מוצר כזה בתחנות הדלק? למען הסר הספק, אני עורך סקר כזה כי אני מפעיל מאמצים לגרום לאחת הרשתות של תחנות הדלק בארץ לייבא ולמכור מוצר כזה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 866 צפיות
טורבו דיזל כמובן..
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3 אלף צפיות
סיבת הביטול היא המצב הכלכלי הירוד. הכתבה נמצאת במוסף ממון עמוד 5, ידיעות אחרונות.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ביקרתי היום בפ'גו , אלפא רומיאו ופולקסווגן. נתחיל ב207GTI , מנוע 1600 טורבו של BMW עם 175 כ"ס. 207GTI נראית מעולה בפרופיל שלה , אבל החזית נראית קצת מצועצעת לטעמי , יכול להיות שזה הגבוה שלה , בוא נגיד היא שג'יפ לא קטן. האגזוזים מאחורה נראים מעולה , אפטרמארקט משו. מבפנים , וואו , משו משו מזכירה לי מאוד את הנינג'ות היפניות ויכול להיות בגלל מושבי הריקארו מאלקנטרה בשילוב עור המדהימים שלה , מזכירים מאוד את המושבים של הEVO , עם התמיכה הכי טובה מבין השלוש שביקרתי היום ואני מרשה לעצמי לומר שאלו המושבים היפים והנוחים ביותר שמצאתי בהוט האצ'!! גם הדלתות זכו לדיפון אלקנטרה שנראה מעולה..חוץ מזה היא נראית ספרטנית ומאוד אפרורית במחיר הזה חסר כאן הבקרת אקלים אלקט' , אבל 207 קיבל…
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש לי פציעה ביד ימין כך שיותר קל לי להחזיק את ההגה ביד זו ובלי בעיה להעביר את ההילוכים ביד שמאל. הייתי רוצה לדעת מבחינה חוקית (לא מהבחינה הבטיחותית) האם זה בסדר לנהוג כך? אם אני נעצר ע"י שוטר האם יכולה להיווצר בעיה במידה והוא מבחין בהיתנהלות נהיגה שכזו? תודה מראש לעונים ושבת שלום לכולם.
הודעה אחרונה מאת vogivog, -
-
נכון, יש לי עויינות צרופה לרכב. הוא מסמל בעיני את כל מה שמשעמם "בספורטיביות", של היום. יותר מדי צמיגים, יותר מדי אחיזה, יותר מדי ESP, יותר מדי מומנט יותר מדי נמוך ויותר מדי הילוכים שמתחלפים ביותר מדי קלות. ההגה חסר תחושה לחלוטין והכובד המשתנה שלו מעצבן, כי אי אפשר לדעת אף פעם כמה חזק לסובב. בעצם זה לא משנה, כי אם הוא מחובר לגלגלים לא מרגישים את זה. אם הגלגלים מסתחררים (מתפרפרים, ב-פ' רפה ובזין על הזינוק) ההגה לא מספר. מבחינתו, אם ניתקת את ה-ESP זו בעיה שלך. אני לא מנתק. לא מתכוון לשחק משחקי "נחש אם יש אחיזה" בלי ההגה, על סמך הרעש, בטח שלא עם צמיגים ברוחב 225. 225! WTF?! אם הייתי כתב רכב שנאלץ לכתוב על שטויות הייתי גם מקטר על הכפתורים המעצבנים להתאמת טמפ'. מ…
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
קניתי מרצדס משנת 1993 עם גג בד והתברר לי כי קשה לבטח רכב כזה בביטוח מקיף. למי יש המלצה על סוכן ביטוח שיהיה מוכן לבטח רכב מסוג זה?
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אנחנו משפחה שרוצה לטייל בדרום אירופה. מאחר ואנחנו מחזיקים (ונקרעים) שני רכבים פרטיים חשבנו להשיט אחד מכלי הרכב לאירופה בקיץ ולטייל. ברור שזה לא לגמרי משתלם אבל בגלל האפשרות לקחת ציוד קמפינג מהארץ ארוז ברכב, נשמח לשמוע ממי שכבר עשה דבר דומה. נסיתי לברר אצל רוזנפלד בחיפה(חברת ספנות) לגבי לוחיות הזיהוי שיהיו על הרכב (אנטישמיות אתם יודעים..) וגם בממסי אבל אף אחד לא יודע. בפורום למטייל בישרו לי שבירדן ומצרים זה קיים(את זה כבר ניסיתי) אבל השאלה מה קורה ביוון, איטליה, קרואטיה, אלבניה וספרד. תודה, הצדרים.
הודעה אחרונה מאת upetar, -
- 1 תגובות
- 977 צפיות
אהלן חברים. הרכב שלי הוא 206 שנת 2000, הקלף בלוח שעונים שלי הוא שחור. משנתון 2002 ומעלה הקלף בלוח שעונים הוא לבן. אני רוצה להשיג את הקלף הלבן ולשים אותו אצלי. איך אפשר להשיג אותו? דרך פירוקיות? האם מוכרים קלף לבד בלי כל לוח השעונים? ומה העלות של הקלף?
הודעה אחרונה מאת ohanaohad, -
מה אתם אומרים,יש לה סיכוי להצליח? דווקא המחיר נראה סביר ביחס למתחרות.
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי אנשים היום אני נמצא בשלילה של 4 חודשים. רציתי לדעת מה אני צריך לעשות ביום שהיא תגמר. למה לא אמרו לי אם אני צריך תאוריה או טסט וכל העסק? אם יש מקום שאני יכול לפנות אליו כדי לקבל פרטים נוספים, זה גם יהיה טוב. תודה רבה! ** ההודעה נערכה לפנים משורת הדין ע"י הנהלת הפורום **
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש לי שלוש שאלות קצרות: * האם ביטוח מקיף חובה לעשות? * מה הוא מכסה בגדול? * אם יש לי רכב בן 10 שנים, כדאי לי בכלל לעשות מקיף?
הודעה אחרונה מאת roeelo, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
3 שנים לאחר שיצאה הקליאו הנוכחית לשוק היא עוברת מתיחת פנים קלה שתוצג לציבור בתערוכת ז'נבה הקרובה. ה"רענון הנוכחי" כולל שינוי מספר אביזרים חיצוניים, הוספת גירסת GT מיוחדת ללוין של הקליאו ומערכת ניווט TOM TOM בילט אין בתוספת של פחות מ 500Euro (רק לי זה נשמע המון ?) בכל מקרה, אין ממש הרבה פרטים על ה GT החדשה מעבר לעובדה שהיא תצוייד בגירסת מתלים מיוחדת ובצסע כחול חדש ויפה . הנה התמונות.
הודעה אחרונה מאת vitali24, -
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
מהן היתרונות/חסרונות בכל אחת מהן?
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
הייתי היום בת"א וחציתי מעבר חציה שולי של כביש צר כשהיה לי רמזור אדום (בתור הולך רגל כמובן). פתאום צץ לי שוטר עם חיוך של סיפוק על הפרצוף, לקח רשיון נהיגה ושאל אם יש לי עברות קודמות אמרתי לו שאין לי עברות בכלל ובחיים לא היה לי (וגם לא היה לי אזהרות למיניהן). בדק במסוף וראה שזה נכון ובסוף נתן לי אזהרה בתור הולך רגל. למה בדיוק האזהרה הזאת תקפה? אם נניח עוצר אותי שוטר על עברת תנועה או משהו אני ישירות מקבל דו"ח עכשיו?
הודעה אחרונה מאת AVI32, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 930 צפיות
כתבה נלקח מאתר וואלה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1430626 פשוט כואב הלב לראות למה שהמשבר הכלכלי בעולם גורם.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב ! לקוח שלי בעל גולף 1600, שנת יצור 89, הסתייע בשרותי הגרר של חברת ממסי, בהיותו מנוי שלהם מטעם חברת הביטוח, בגרירה אלי בגלל צינורית מים בחיבור לצוק האוטומטי שנקרעה, והמים נזלו דרכה, הרכב נגרר אלי בתאריך ,31/12/08. הצינורית הוחלפה בחדשה, ובוצעה בהזדמנות שיפוץ לקרבורטור. בץאריך 28/1/09, בשעות הערב, באיילון , התפוצץ לפתע צינורית זוית, בחיבור למשאבת המים, הלקוח התקשר שוב לחברת ממסי, וביקש מכונאי דרכים, שיספק עזרה ראשונה, צינור חילופי, או חיתוך קצה הצינור הישן, ולו רק על מנת להגיע הביתה, ולא להשאיר את הרכב באיילון, בכלל הפרעה לתנועה וסיבות נוספות. המוקדנית הבהירה, שמכונאי הדרכים יגיע, אך יגבה תשלום של 450 שקל. תמורת החלפת צינור(שוד וגזל באור היום....או הלילה במק…
הודעה אחרונה מאת M B3, -
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
היי אני מחפשת מורה לנהיגה באיזור חולון או ראשל"צ על רכב אוטומט שמגיש מהר לטסטים ועדיף עם אופציה לקבלנות. אשמח להמלצות תודה!
הודעה אחרונה מאת ronad, -
חלק מהיבואנים הורידו מכירות ב-80%!!!! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3666088,00.html שימו לב רק בכתבה, שהיחידה שכמעט לא ירדה במכירות (רק 6%) היא VW. מה שמראה את העיוות העצום בשוק הרכב. אולי מזדה 3 היא הרכב הנמכר ביותר בשוק. אבל אין ספק שמבחינת לקוחות פרטיים הבחירה שונה לחלוטין. אז מה טויוטה? עדיין אין הנחות?
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר שלי הלך להוציאה רשיון לאמבולנס, והוא נשלך לבדיקת עיניים עבור הרשיון והוא נכשל בבדיקה ונימצא שהוא חייב להרכיב מישקפיים . השאלה שלי האים הוא צריך להרכיב משקפיים עכשיו לתמיד גם ברכב הפרטי שלו או ש רק ברכב ביטחון בתפקיד (אמבולנס)? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 0 תגובות
- 567 צפיות
שלום לכולם אומנם זה פרום למערכות שמע, אבל זה הכי קרוב לתחום שאולי תוכלו לעזור לי. קיבלתי אזעקה להתקנה (אני מתקין במקצועי) מלקוח שיחד איתה קיבלתי את דך מידע שאינו כולל א תיכנות האזקה. למערכת קיים לחצן תיכנות אבל לא רשום כיצד לתכנת את הפונקציות השונות לדוגמה נעילת דלתות אוטמיטית עם פתיחת הסויץ. לצערי אין שום שם חברה או יצרן על עבי האריזה או בחוברת. אני מצרף תמנות של האריזות והשלט (מפתח) השלט כולל מיקום למפתח הרכב בדומה למכניות גרמניות. אשמח לפתרונות ומידע ציון תמונות מוקטנות שצורפו
הודעה אחרונה מאת zion_p2, -
- 1 תגובות
- 724 צפיות
שלום רישיון הרכב פג, ובבוא היום הבעלים מעוניין להוריד אותו מהכביש- האם הוא צריך לשלם את האגרה על התקופה שלא היה רישיון? תודה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
שלום. יש לי אונו 94,הרכב עבר טסט לפני 3 חודשים והיום נעצרתי על ידי ניידת בדיקה. הוא מצא את הליקויים האלה: 1.חופש בתיבת ההגה. 2.סרן קדמי (תפוח). 3.פגוש קדמי רופף. בנוסף,קיבלתי דו"ח 1000 על נהיגה ברכב לא תקין (סעיף 20 ) אפשר לערער על הדו'ח? איך מערערים ? איך אני אמור לדעת שיש לי ליקויים כאלו,הם מצפים מכל נהג לרדת מתחת לרכב פעם בחודש? קיבלתי אישור לנסוע ברכב עד סוף היום 25.1,אני אוכל לטפל בליקויים במשך השבוע? בלי לנסוע בנתיים ברכב? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
McLaren P11 Jaguar XK diesel Peugeot 408 Clio Renault Scenic ג'יפון Mini E-Class Convertible והכי חשוב Chery A6 coupe הסינית שעוצבה ע"י ברטונה ונראתה מסתובבת במפעל לוטוס שכנראה הם עשו את כל העבודה.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
זיהוי רכב סיני 1 2 3
מאת יוסי פרנקוס-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 31 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
איך קוראים לדבר הזה? זו לא חידה, אני באמת לא יודע. רק תגידו לי ממה הוא מורכב.
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
-
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, בהמשך לשאלותיי בנוגע לטוטל לוס רציתי לדעת אם למישהו מכם יש ניסיון עם תביעת צד ג'. אני מתכוון לתבוע את המקיף שלי עבור הנזק של הטוטל לוס. את אובדן הפרמיה היחסי (חצי שנה מאז תחילת הביטוח) אני רוצה לתבוע מהביטוח של צד ג' שגם אשם בתאונה. סוכנת הביטוח שלי טוענת כי בלתי אפשרי לתבוע את החלק היחסי של הפרמיה, אולי אולי דרך בית משפט ובטח לא דרכה. נשמע לכם הגיוני?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כולם מכירים את המצלמות שברמזור, אלה שמזהות מיד אם אתה עובר באור אדום, באטליה מצאו דרך להגדיל את מספר הדוחות. לכתבה http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3207005,00.html
הודעה אחרונה מאת guy858,
-
מי מחובר 27 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,690 אורחים (הצג רשימה מלאה)