Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומאו MiTo הושקה בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הפרטים כאן.

מחיר סביר ביותר ביחס ל"מתחרות" הלא כ"כ ישירות שלה.

יש פוטנציאל למכור כמות יפה, מקווה שמחלקת השיווק והשירות של סמל"ת תתעלה על עצמה הפעם ומצפה לראות אותה בקרוב במציאות.

נ.ב: 147K ש"ח כמחווה לדגם אחר שלהם? :wink:

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
השוק נשלט ע"י חברות הליסינג בלבד, אשר רוכשות את הרכבים הכי זולים גם במחיר של בטיחות לקוייה (ראו ערך יונדאי גטס GLF ושברולט אוואו).

אילו רק סמל"ת היתה מתמחרת את הגרנדה פונטו 1.4 עם התיבה הרובוטית במחיר שמתחרה ביונדאי גטס, והרכב היה מצליח גם בארץ מבחינת הליסינג. אני מניח שלא צריך להזכיר לך את הקורולה הרובוטית, שנמכרת פה בכמויות מרשימות.

אילו רק היו מייבאים את כל רמות הגימור של הגרנדה פונטו ללקוחות פרטיים, והרכב היה מצליח גם בארץ.

נכון שהשוק נשלט על ידי חברות הליסינג, אבל: א) שים לב שהשנה העוגה מתחלקת יפה בין 5 דגמים שונים, וחלק נכבד מהם אינו "מכוניות זבל" - מאזדה2, סוויפט וסיריון. ב) אף אחת מהן לא מגיעה מאירופה. מתי בפעם האחרונה הצליחה כאן סופרמיני אירופית? גם חברות הליסינג, מתברר, מעדיפות את תוצרת המזרח.

מצד אחד אתה יורד על חברות הליסינג שקונות את תחתית-החבית, ומצד שני דורש מסמל"ת לתמחר את הגרנדה-פונטו ברמה של גטץ GLF... איך בדיוק הם יעשו את זה - יזמינו את הג"פ עם כרית אוויר אחת? (וזה בהנחה הלא מציאותית שהם בכלל מסוגלים לתמחר את הגרנדה-פונטו כל כך נמוך). מצד שלישי אתה גם דורש מהם לייבא את כל רמות הגימור... אתה באמת חושב שסופרמיני ברמת גימור גבוהה עם תג מחיר תואם תצליח בישראל? על סמך מה? אתה יכול להצביע על מכונית כזו שזכתה כאן להצלחה בשנים האחרונות? בסגמנט הזה אנשים קונים בזול, ומי שיש לו קצת יותר כסף מחפש משהו יותר גדול, לא קטנה יקרה יותר. ככה חושב הלקוח הישראלי.

ולגבי התיבה הרובוטית של הקורולה... נו באמת. אתה יודע יפה מאד שזה היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. אתה יכול להצביע לי על עוד מכונית עם תיבה כזו שהצליחה? על סופרמיני אחת עם תיבה רובוטית שהצליחה? ולעומת זאת, תראה מה קרה ליאריס כשעברה לרובוטית, ואני בטוח שאם תאמץ קצת את המוח תוכל לחשוב על עוד דוגמאות (רמז: אופל, PSA). והנה, גם טויוטה והונדה מרימות ידיים ועומדות להביא לכאן תיבות אוטומטיות לדגמים שעד עתה שווקו עם רובוטיות (קורולה, סיוויק האצ'בק). למה, לדעתך?

אני לא אומר שסמל"ת הם סמל ומופת ליבואן טוב - המספרים שלהם השנה מחפירים - אבל אתה לא יכול להתעלם מהעדפות ונטיות השוק. בטח ובטח שאתה לא יכול לקחת דוגמה מהשוק האירופי (ע"ע אסטרה, קורסה, 207 וקליאו, למשל).

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

Guest ספורטמוטורי
פורסם
הרכב הזה פשוט מכוער.

לקחו את ה8C ודחסו אותה לחצי מהגודל.

אפילו הפנים של הרכב נראה די רע, לא קרוב ל147, בטח לא עם ההגה המוזר הזה.

אתה טועה ומאוד, אני לא אתחיל להסביר,אבל ברגע שתראה אותה מולך אני מאמין שתשנה את דעתך.

היא מעוצבת בצורה מאוד קפדנית,ולפי דעתי היא הספורטיבית הכי יפה על 160000 שקל,למה עד 160,כי השירוקו תהיה יותר יפה בעיני הרבה אנשים.:roll:

פורסם

המקצועיים בענף לא משוים אותה לפונטו.במבחן השוואה של המיטו 1.6 JTDM 16V עם המיני 1.6 קופר D (auto motor und sport 11/2008) -המיטו הפסידה בהפרש קטן (478 נקודות מתוך 650,המיני קיבלה 490) אבל היא עולה 15% פחות-בגרמניה.

עם זאת,השם (מילנו-טורינו ) מרמז על הודאה בפשרה המשפחתית. זה בין אלפא לפיאט.

פורסם

לפני יומיים אני עומד ברמזור ברוטשילד בחושך ולפני אני רואה 2 אורות בלימה עגולים

ואני אומר לעצמי הפולו הזאת יפה מידי... ואז אני רואה סמל של אלפא במרכז (קצת מבלבל צבע שחור בלילה)

לאחר מכן היא יצאה מהרמזור בזריזות ונעלמה מעבר לפינה. אם היתה בתקציב שלי בהחלט

הייתי שוקל קניה.

pic03.jpg

09.alfa.romeo.mito.r34.160.jpg

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
ומצד שני דורש מסמל"ת לתמחר את הגרנדה-פונטו ברמה של גטץ GLF... איך בדיוק הם יעשו את זה - יזמינו את הג"פ עם כרית אוויר אחת? (וזה בהנחה הלא מציאותית שהם בכלל מסוגלים לתמחר את הגרנדה-פונטו כל כך נמוך

טל,

אם נצא מנקודת הנחה שיבואן רכב לעולם לא ימכור רכב במחיר הפסד אז אנחנו מגיעים למסקנה שכאשר סמל"ת מכרו את הג"פ בסניפי אייס ב 79K ש"ח (עם רדיו דיסק וקודנית במתנה ובתשלומים ללא הצמדה וריבית)הם לא הפסידו כסף אלא פשוט קיצצו ברווחים ,הככל הנראה, מרשימים שלהם כי במכירה הנ"ל היתה גם באמצע היד של "קל-אוטו" שבטח לא עשו את השיווק "לשם שמיים" (אם אתה הולך לענות לי שהרכבים נמכרו כרכבי יד שניה-חדשים אני יכול להגיד לך בוודאות מוחלטת ומנסיון אישי לחלוטין שעם מעט עקשנות ועם קצת עמידה על שלך, קיבלת את הפונטו הנ"ל כשברשיון הרכב כתוב בעלים קודמים:00)

אם הג"פ הייתה מתומחרת מלכתחילה וכל הזמן במחיר הזה, יש לי תחושת בטן חזקה שהיינו רואים אותה על הכביש בכמויות שראינו את האונו הזכורה לטוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למי שכתב שהיא לא נראית טוב - טעות חמורה. צפה בה במציאות ואז תדבר. נכון שבמבט בזווית ישרה מלפנים יש בפנסים משהו מוזר, אבל מכל זווית אחרת היא נראית פשוט מצוין, והפנים שלה איכותי ומעוצב מאוד.

אגב, מבחן דרכים בוידאו לגרסה הספציפית הזאת אפשר למצוא בחתימה שלי... :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נכון שהשוק נשלט על ידי חברות הליסינג, אבל: א) שים לב שהשנה העוגה מתחלקת יפה בין 5 דגמים שונים, וחלק נכבד מהם אינו "מכוניות זבל" - מאזדה2, סוויפט וסיריון. ב) אף אחת מהן לא מגיעה מאירופה. מתי בפעם האחרונה הצליחה כאן סופרמיני אירופית? גם חברות הליסינג, מתברר, מעדיפות את תוצרת המזרח.

מצד אחד אתה יורד על חברות הליסינג שקונות את תחתית-החבית, ומצד שני דורש מסמל"ת לתמחר את הגרנדה-פונטו ברמה של גטץ GLF... איך בדיוק הם יעשו את זה - יזמינו את הג"פ עם כרית אוויר אחת? (וזה בהנחה הלא מציאותית שהם בכלל מסוגלים לתמחר את הגרנדה-פונטו כל כך נמוך). מצד שלישי אתה גם דורש מהם לייבא את כל רמות הגימור... אתה באמת חושב שסופרמיני ברמת גימור גבוהה עם תג מחיר תואם תצליח בישראל? על סמך מה? אתה יכול להצביע על מכונית כזו שזכתה כאן להצלחה בשנים האחרונות? בסגמנט הזה אנשים קונים בזול, ומי שיש לו קצת יותר כסף מחפש משהו יותר גדול, לא קטנה יקרה יותר. ככה חושב הלקוח הישראלי.

ולגבי התיבה הרובוטית של הקורולה... נו באמת. אתה יודע יפה מאד שזה היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. אתה יכול להצביע לי על עוד מכונית עם תיבה כזו שהצליחה? על סופרמיני אחת עם תיבה רובוטית שהצליחה? ולעומת זאת, תראה מה קרה ליאריס כשעברה לרובוטית, ואני בטוח שאם תאמץ קצת את המוח תוכל לחשוב על עוד דוגמאות (רמז: אופל, PSA). והנה, גם טויוטה והונדה מרימות ידיים ועומדות להביא לכאן תיבות אוטומטיות לדגמים שעד עתה שווקו עם רובוטיות (קורולה, סיוויק האצ'בק). למה, לדעתך?

אני לא אומר שסמל"ת הם סמל ומופת ליבואן טוב - המספרים שלהם השנה מחפירים - אבל אתה לא יכול להתעלם מהעדפות ונטיות השוק. בטח ובטח שאתה לא יכול לקחת דוגמה מהשוק האירופי (ע"ע אסטרה, קורסה, 207 וקליאו, למשל).

טל

אף אחת מהם לא מגיעה מאירופה, אלא כולם מיפן מהסיבה הפשוטה: הלקוח הישראלי חושב שהיפניות אמינות, וכל האירופאיות מתקלקלות שלא עוברות 100K (תופעת העדר. אחד קונה- כולם אחריו). אי אפשר לשנות סטיגמה, בישראל כל אחד חושב שהוא מבין בנושא, כי פעם בשנות ה- 70 היה לו פיאט, והיא בילתה הרבה במוסך.

מתי הצליחה כאן סופרמיני אירופית? אני מחזיר אותך ברשותך לשנת 1990, אשר החלה להיות משווקת הפיאט אונו לאחר מתיחת הפנים. היבואן הציע שלל רמות גימור (נחשב הרבה לאותה תקופה), מבחר מנועים, מזגנים מקוריים, וגימיקים טכנולוגיים כמו חלונות חשמל קדמיים, נעילה מרכזית וכ'.

הרכב הזה נחטף כמו לחמניות חמות ונמכר במספרים גבוהים מאוד עד סוף שנת 1996. חברות ההשכרה היו לקוחות נאמנים של סמל"ת ורכשו כמויות גדולות של מכוניות. באותה תקופה האונו היתה הסופר מיני הנמכרת בישראל!

בשנת 1993 סמל"ת הציעה את הפיאט אונו 70S, מנוע 1372 סמ"ק שסיפק 71 כ"ס עם חלונות חשמל קדמיים, נעילה מרכזית ומזגן מקורי בכ- 36,000 ש"ח, והמון קנו.

בשנת 1995 הגיע המחליפה, הפונטו, לאולמות התצוגה וזו לא נשארה אדישה. הרכב נמכר בכמויות גבוהות וכיכב בתוכניות טלוויזיה כמו "עשינו עסק", עם אברי גלעד וכ'.

חברות הליסינג מעדיפות את תוצרת המזרח כי זה מה שהכי זול. יכול להיות שרכבי יונדאי נקנים ע"י דולר ופיאט ע"י האירו ולכן זו קצת בעיה, אבל את הגרנדה פונטו מנוע 1250 סמ"ק ידנית, אין לסמל"ת בעיה למכור דרך סניפי "אייס" בכ- 70,000 ש"ח (שכחתי מחיר מדוייק), ועוד לתת מתנות ללקוח כמו רדיו דיסק וקודנית חינם.

קצת נדהמתי כשנכנסתי ל"אייס" כדי לרכוש דשן לגינה, ובמעמד התשלום קיבלתי ספח הנחה לרכישת גרנדה פונטו חדשה עם 0 ק"מ במחיר הנמוך בכ- 20K מהמחיר המקורי. במקרה אחר נסעתי לחוצות המפרץ כדי לתקן מכשיר סלולרי באורנג', ונכנסתי שם אח"כ לסניף אחר של "אייס" ופתאום נתקלתי בתוך החנות בפיאט גרנדה פונטו לבנה ונוצצת, שמחכה שמישהו יקנה אותה. אז מה הבעיה לשווק לליסינג במחיר הזה?

הגרנדה פונטו "אקטיב" עם מנוע 1250 סמ"ק המצויידת בגיר ידני נמכרת רק עם 2 כריות אוויר, לעומת 6 כריות אוויר בדגם ה"מפואר". שים לב שיש כאן פגיעה בבטיחות, מפני שאת הציון של 5 כוכבי בטיחות הרכב השיג בבחינה עם 6 כריות אוויר.

בסגמנט הזה אנשים קונים בזול, נכון, אבל לא כולם. סמל"ת היתה צריכה להשכיל, ולייבא אולי לא את כל רמות הגימור, אבל לפחות את מנועי ה- 16V (בנזין), וגרסאות עם 4 חלונות חשמל, חישוקי סגסוגת, פנסי ערפל קדמיים וכ', שיתנו תחושה ללקוח שזה לא רכב "ליסינג".

הריי מעטים האנשים שירכשו רכב מודל 2009 עם מנוע כ"כ חלש, (8 שסת'). זאת ועוד, 50% ממקום הפיזי בתא מנוע בגרנדה פונטו בכלל לא מנוצל, לא הבנתי מה זה צריך להיות.

לגבי התיבה הרובוטית של הקורולה- אכן יוצא מהכלל, וזה בזכות יבואן נורמלי שיודע איך "לדחוף" את המכוניות שלו לליסינג טוב מאוד, ואת הלקוחות הפרטיים מחייב בנסיעת מבחן, שלא יבואו אליו בטענות אח"כ.

יש לציין שהתיבה בפונטו יותר טובה מזו בקורולה, פשוט עובדת טוב יותר ופעולתה נעימה יותר לנהג ולנוסעים, ולאחרונה הוספה מערכת למניעת הדרדרות.

העדפות ונטיות השוק ברורות בהחלט- אבל אילו היתה לסמל"ת מחלקת פרסום טובה, מחלקת שיווק/מכירות טובה, מחלקת שירות טובה- היו יכולים לגרום למכירת כמויות גבוהות יותר משמעותית ממה שמוכרים כעת.

אותו לדבר בנוגע לאלפא רומיאו: בשנים הראשונות האלפא 147 שווקה כאן במחיר תחרותי, אבל סמל"ת חשבה שיש לה זהב ביד והעלתה את מחירי המכוניות האלו, ועכשיו הם מוכרים בשנה כמויות מגוחכות. רק לאחרונה פתאום הם השכילו וקיצצו את מחיר האלפא 159 בעשרות אלפי שקלים.

את לנצ'יה שלא מיובאת כלל אין צורך להזכיר אני מניח.

את קאיה? הקוריאנים אמרו לסמל"ת שלום והעבירו את הזיכיון לרמי אונגר, שעושה עבודה מצויינת, שים לב לזינוק המשמעותי במכירות.

אז את האלפא מיטו הם יימכרו בישראל במצב הזה? :?

פורסם
למי שכתב שהיא לא נראית טוב - טעות חמורה. צפה בה במציאות ואז תדבר. נכון שבמבט בזווית ישרה מלפנים יש בפנסים משהו מוזר, אבל מכל זווית אחרת היא נראית פשוט מצוין, והפנים שלה איכותי ומעוצב מאוד.

אגב, מבחן דרכים בוידאו לגרסה הספציפית הזאת אפשר למצוא בחתימה שלי... :wink:

כשהיא תגיע לארץ נדבר על לראות אותה במציאות. אבל נכון לעכשיו גם בוידאו (שתמיד נראה הרבה יותר טוב מתמונות רשמיות לדעתי, בכל מכונית) היא פשוט לא נראית טוב. משהו בצורה הזורמת שלה נקטע בגלל האורך הקצר ויוצר פרופורציות מוזרות מאוד, שלא לדבר על זה שהיא נראית צרה וגבוהה מדי (תוצאה של העיצוב המולבש מה8C) וחרטום שנראה כמו של תלמיד כיתה ו' עם גשר.

במפנים היא נראית טוב יותר, אבל ההגה הזה כל כך מכוער... (גם את הצורה החדשה של ההגאים של מרצדס אני לא סובל).

Insane things comes from insanely people.

פורסם

מוזר מעט הויכוח הזה על עיצובה של המיטו. מותר לחשוב שהיא מכוערת, או יפהפיה עוצרת נשימה ולהיות צודק בשני המקרים. אפילו מותר, ישמור השם, לחשוב שהיא מכוערת ולשנות דעה ב 180 מעלות לאחר ראייתה במציאות. פשוט לא מבין על מה הויכוח. גם אני חושב שהיא סובלת מעיצוב יתר ונסיון שלא עולה יפה להדמות ל 8C, אבל אני גם חושב שסיאט לאון היא מכונית מדהימה בעיצובה, אז מה אני כבר מבין.

פורסם

זה אמנם OFFTOPIC לדיון הזה, אבל הלאון ממש מכוערת, מבפנים ובמבחוץ. וחבל, כי היא תמורה טובה למחיר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...