Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומאו MiTo הושקה בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המיטו מציעה תמורה טובה לעומת המתחרות שלה בארץ.

אלפא מיטו - מנוע 1,400 סמ"ק טורבו, 155 כ"ס, 145,000 שקל.

איביזה FR - מנוע 1,800 סמ"ק טורבו, 150 כ"ס, 132,000 שקל.

פיג'ו 207GT - מנוע 1,600 סמ"ק טורבו, 150 כ"ס, 144,000 שקל.

פולו GTI - מנוע 1,800 סמ"ק טורבו, 150 כ"ס, 149,000 שקל.

לדעתי עם שיווק נכון, אלפא יוכלו למכור את המיטו בכמות יפה.

ועוד משהו קטן, הגרנדה פונטו אבארט' יש לה את אותו מנוע ואותה שלדה, ככה שאפשא גם לנסות לייבא אותה במחיר זול יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעייה במחירים שרשמת שכבר אין FR חדשה ואולי נשארה פולו GTI אחת ככה שנאלץ לחכות למחירים החדשים שיגיעו הדגמים לארץ

רוני אתה כאן היחידי שנהגת על המיטו,אם תוכל ספר קצת איך היא מתנהגת במיוחד לעומת השירוקו אשמח מאוד

בכל מקרה היא כבר בארץ באולם התצוגה

פורסם

איזה מין טיעון זה? באותה צורה אתה יכול לומר שמגאן ספורט מבוססת על מגאן ועולה 70,000 שקל יותר, או שאודי S3 מבוססת על גולף 1.6 ועולה פי שלושה.

טל

טל, אבל הרי יש הבדל עצום בתוצר הסופי בין קונצרן שמתכנן פלטפורמה משותפת למספר דגמים מראש עם כל השיקולים הנילווים כוללל דגש מראש על דגמים ספורטיבים עתידיים (כמו במקרה של VAG עם VW/סקודה/סיאט/AUDI או פורד עם ה-C1) לבין יצרן שלוקח דגם קיים של מכוננית מאוד עממית שלא היה שותף בתכננה או בתכנון הפלטפורמה ומנסה לבסס על אותה פלטפורמה מכונית עם יומרות ספורטיבית או לפחות יומרות של הנאה מנהיגה וניחוח פרימיום (כמו במקרה של ה-MITO המבוססת על הגרנדה פונטו).

זו הסיבה, לצערי, שקצת קשה לי לקבל את ה-MITO כמוצר פרימיום, עד כמה שכיף לראות מכונית יותר עממית מאפלא.

אם אני זוכר נכון, את מבחן הדרכים שלה באוטו אתה ערכת, לא? היא לא הרגישה לך כמו גרדנה פונטו מאובזרת ?

פורסם
טל, אבל הרי יש הבדל עצום בתוצר הסופי בין קונצרן שמתכנן פלטפורמה משותפת למספר דגמים מראש עם כל השיקולים הנילווים כוללל דגש מראש על דגמים ספורטיבים עתידיים (כמו במקרה של VAG עם VW/סקודה/סיאט/AUDI או פורד עם ה-C1) לבין יצרן שלוקח דגם קיים של מכוננית מאוד עממית שלא היה שותף בתכננה או בתכנון הפלטפורמה ומנסה לבסס על אותה פלטפורמה מכונית עם יומרות ספורטיבית או לפחות יומרות של הנאה מנהיגה וניחוח פרימיום (כמו במקרה של ה-MITO המבוססת על הגרנדה פונטו).

זו הסיבה, לצערי, שקצת קשה לי לקבל את ה-MITO כמוצר פרימיום, עד כמה שכיף לראות מכונית יותר עממית מאפלא.

אם אני זוכר נכון, את מבחן הדרכים שלה באוטו אתה ערכת, לא? היא לא הרגישה לך כמו גרדנה פונטו מאובזרת ?

את כל זה אתה אומר מכיוון שנוכחת בישיבות הדירקטוריון של פיאט אוטו ושמעת אותם, בהבלחה רגעית לאחר אי אלו בקבוקי קיאנטי, אומרים בהאי לישנא: "הי ג'וזפה, מה דעתך לשנות טיפה את המרכב של הפונטו, תצא אחלה אלפא, לא?"...

תכנון רכב לוקח זמן רב, גם כזה המבוסס על פלטפורמה קיימת. פרט למיטו (ול-GP אבארת') קיימות גם גרסאות ספורטיביות של הקורסה (הן מצד אופל והן מצד ווקסהול), החולקת אתן את הפלטפורמה וזכו לביקורות טובות בעיתונות העולמית.

המקרה של וואג שציינת אינו שונה במאום מהמקרה של ה-GP/מיטו/קורסה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הגרנדה פונטו היא מכונית בינונית למדי המבוססת על פלטפורמה שאינה מבריקה בתחום הספורטיבי או התקשורת עם הנהג.

לכן הבסיס איתו אלפא התחילה הוא לא גבוה במיוחד.

נכון, אפשר להפוך כל פלטפורמה לספורטיבית יותר (בדגש על יותר) אבל שמתאים לגרסה "ספורטיבית" של הגרנדה פונטו זה לא מה שאני מצפה מאפלא.

מאפלא רומיאו אני מצפה לרגש, הנאה וחיבור עם הנהג ברמות אחרת לחלוטין. אני לא רוצה להוציא את מיטב כספי על אפלא לוהטת וכל הזמן לחשוב שאני נוהג בפונטו משודרגת.

פורסם

נהגת על הגרנדה פונטו? כי מאנשים שנהגו (להבדיל מקראו) ויודעים דבר או שניים על נהיגה ספורטיבית שמעתי דברים הפוכים. בינתיים דבריך נשמעים כמו ססמאות ומה לעשות, it doesn't cut it in my book. וזה אלפא, לא אפלא.

לגבי פלטפורמות וכו', אפילו בין הלאון ספורט-אפ 185 כ"ס והלאון FR הרגשתי הבדלים משמעותיים - בתחושות, בהתנהגות וביכולת, וכל ההבדל היה הסט-אפ וצמיגים אחרים, אם זכרוני אינו מטעני. גם בין אלפא 146, למשל, לאחיותיה לפלטפורמה (טיפו, טמפרה, בראבה, מריאה) יש הבדלים של ממש. אז תרשה לי להניח, שניתן ליצור מכוניות שונות לחלוטין על אותה הרצפה. למען הסר ספק, נהגתי בכל המכוניות אותן הזכרתי בפסקה הזו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה שטויות, מה שכתבת לגופו של העניין, זה לא היה להיט ולזה בחרת שלא להתייחס.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
טל,

אם נצא מנקודת הנחה שיבואן רכב לעולם לא ימכור רכב במחיר הפסד אז אנחנו מגיעים למסקנה שכאשר סמל"ת מכרו את הג"פ בסניפי אייס ב 79K ש"ח (עם רדיו דיסק וקודנית במתנה ובתשלומים ללא הצמדה וריבית)הם לא הפסידו כסף אלא פשוט קיצצו ברווחים ,הככל הנראה, מרשימים שלהם כי במכירה הנ"ל היתה גם באמצע היד של "קל-אוטו" שבטח לא עשו את השיווק "לשם שמיים" (אם אתה הולך לענות לי שהרכבים נמכרו כרכבי יד שניה-חדשים אני יכול להגיד לך בוודאות מוחלטת ומנסיון אישי לחלוטין שעם מעט עקשנות ועם קצת עמידה על שלך, קיבלת את הפונטו הנ"ל כשברשיון הרכב כתוב בעלים קודמים:00)

אם הג"פ הייתה מתומחרת מלכתחילה וכל הזמן במחיר הזה, יש לי תחושת בטן חזקה שהיינו רואים אותה על הכביש בכמויות שראינו את האונו הזכורה לטוב.

אתה מתעלם מהמציאות הישראלית. למכונית סופרמיני אירופית הסיכויים להצליח מלכתחילה ירודים - בוודאי אם יש לה תיבה רובוטית. כן, זה עד כדי כך פשוט.

אף אחת מהם לא מגיעה מאירופה, אלא כולם מיפן מהסיבה הפשוטה: הלקוח הישראלי חושב שהיפניות אמינות, וכל האירופאיות מתקלקלות שלא עוברות 100K (תופעת העדר. אחד קונה- כולם אחריו). אי אפשר לשנות סטיגמה, בישראל כל אחד חושב שהוא מבין בנושא, כי פעם בשנות ה- 70 היה לו פיאט, והיא בילתה הרבה במוסך.

מתי הצליחה כאן סופרמיני אירופית? אני מחזיר אותך ברשותך לשנת 1990...

כאן נכנסת לפירוט מיותר לגמרי. אני יודע שפ-ע-ם מכוניות סופרמיני אירופיות נמכרו כאן מצויין. דגש על פעם. זה לא סוד (וזה קרה גם אחרי הפיאטים שהזכרת, ע"ע פיז'ו 206). המטרה בשאלתי לא היתה שבאמת תספר לי איזו מכונית אירופית נמכרה כאן היטב ומתי, אלא להמחיש את הנקודה שזה היה מזמן. היום פני הדברים אחרת, ומה שאמרת כאן רק מחזק את זה.

העדפות ונטיות השוק ברורות בהחלט- אבל אילו היתה לסמל"ת מחלקת פרסום טובה, מחלקת שיווק/מכירות טובה, מחלקת שירות טובה- היו יכולים לגרום למכירת כמויות גבוהות יותר משמעותית ממה שמוכרים כעת.

אולי. אולי לא. אני שוב אומר: במונחים יחסיים, הג"פ נמכרת לא רע בכלל. מה זה אומר "יחסיים"? שב-2007, הג"פ היתה הסופרמיני האירופית הנמכרת ביותר בישראל, ונדמה לי שגם ב-2006. וב-2008, הסופרמיני-תוצרת-אירופה היחידות שנמכרו יותר מהג"פ היו הפאביה החדשה והפולו. ונחש מה? אצל שתיהן, שני-שליש מהמכירות ומעלה היו של גרסאות אוטומטיות. עם תיבות רגילות. אתה פשוט לא יכול להתעלם מהאפקט הזה.

אותו לדבר בנוגע לאלפא רומיאו: בשנים הראשונות האלפא 147 שווקה כאן במחיר תחרותי, אבל סמל"ת חשבה שיש לה זהב ביד והעלתה את מחירי המכוניות האלו, ועכשיו הם מוכרים בשנה כמויות מגוחכות. רק לאחרונה פתאום הם השכילו וקיצצו את מחיר האלפא 159 בעשרות אלפי שקלים.

סמל"ת העלתה גם את מחירי המולטיפלה באותו זמן. גם שם נראה לך שהם חשבו שיש להם זהב ביד? חשבת שאולי (אולי, באמת שאין לי מידע בענין) העלאת המחירים הוכתבה על-ידי היצרן? או אולי עליית האירו, ששינתה את כל מאזן הכוחות בשוק שלנו?

את לנצ'יה שלא מיובאת כלל אין צורך להזכיר אני מניח. לא, דווקא צריך. אתה לא באמת חושב שאפשר למכור לנצ'יה בישראל, נכון? איפה בכלל מוכרים לנצ'יה בכמויות משמעותיות חוץ מאשר באיטליה? לנצ'יה זה מותג מת. לא בהכל אשמה סמל"ת...

את קאיה? הקוריאנים אמרו לסמל"ת שלום והעבירו את הזיכיון לרמי אונגר, שעושה עבודה מצויינת, שים לב לזינוק המשמעותי במכירות. אני מסכים איתך שהטיפול בקיה לא היה מדהים, אבל בוא לא נסחף. זינוק יחסית למה? הכל יחסי. אבסולוטית, המכירות של קיה רחוקות מלהרשים.

אז את האלפא מיטו הם יימכרו בישראל במצב הזה? :?

רוני אתה כאן היחידי שנהגת על המיטו,אם תוכל ספר קצת איך היא מתנהגת במיוחד לעומת השירוקו אשמח מאוד

בכל מקרה היא כבר בארץ באולם התצוגה

לא, הוא לא היחיד... :wink: השירוקו שייכת לקטגוריה אחרת, ומרגישה ככה.

לא. היא לא הרגישה כמו ג"פ מאובזרת, ובמקרה זה היה אחד הדברים הראשונים שכתבתי עליה.

אני לא יודע מאיפה התיאוריות שלך, אבל הן פשוט לא נכונות. קח סיבוב על אודי TTS ועל גולף 1.6. שתיהן על אותה פלטפורמה, והגולף רחוקה מלהיות בעלת תכונות ספורטיביות כלשהן. אף אחד לא יטען שה-TTS היא גולף 1.6 עם מנוע קצת יותר חזק...

ב-מ-ק-ר-ה יצא לי לנהוג בשבוע שעבר, בזו אחר זו, על שירוקו 2.0 TSI ועל גולף 1.4 TSI. הקשר בין השתיים רופף ביותר, תאמין לי.

הגרנדה פונטו היא מכונית בינונית למדי המבוססת על פלטפורמה שאינה מבריקה בתחום הספורטיבי או התקשורת עם הנהג.

לכן הבסיס איתו אלפא התחילה הוא לא גבוה במיוחד.

נכון, אפשר להפוך כל פלטפורמה לספורטיבית יותר (בדגש על יותר) אבל שמתאים לגרסה "ספורטיבית" של הגרנדה פונטו זה לא מה שאני מצפה מאפלא.

מאפלא רומיאו אני מצפה לרגש, הנאה וחיבור עם הנהג ברמות אחרת לחלוטין. אני לא רוצה להוציא את מיטב כספי על אפלא לוהטת וכל הזמן לחשוב שאני נוהג בפונטו משודרגת.

ראה תשובתי הקודמת. ובענין זה, נסה לחשוב איזה מכוניות השתמשו בפלטפורמה של פיאט טיפו, למשל...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

עברתי על רשימת המנועים שיש למיטו בחו"ל.

אותם מנועים של הפונטו.

הם הבינו שבארץ אפשר למכור רק מכוניות ספורטיביות עם גיר רגיל,אז זה מה שהם עושים.

the choice of three 1.4-litre petrol engines:

a 94bhp naturally-aspirated and 118bhp and 153bhp turbocharged units.

There are two turbocharged diesels: a 89bhp 1.3-litre and this, the 118bhp 1.6-litre.

מי שאומר שזה רכב מכוער.

מה הייתם לוקחים?

09-mito-sa.jpg06-gti-s-a.jpg

טל.

אודי TT זה שקודה בתחפושת.

ולא תמיד היצרנים מצליחים למכור אותם רכבים בשתי שמות.

כמה מייבך מכרו ב 2008,בערך 100?

אלפא לא הצליחו למכור את ה 155.

GM ארה"ב יש להם רשימה ארוכה של מכוניות בסיגנון.

אייל

פורסם

רגע, ה155 הגיעה לארץ? לא ראיתי אחת בארץ מעולם.

בכל אופן, הMITO היא לא בדיוק יפה, אבל אני חושב שהיא מראה שלאיטלקים יש חוש הומור.

מי שלא נהג עליה לא יכול לתת את דעתו על רמת החיבור לכביש (גם אני לא) ועל כל ההרגשה של הנהיגה.

בין הפולו לMITO, מעדיף את הMITO בלי לחשוב על זה אפילו.

פורסם

לידי חונה אחת 155 לפעמים, של שגרירות קניה (או מדינה אפריקאית אחרת). מצחיק לראות 75 קצת יותר ארוכה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...