Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמר, אלו דברים בעלמא. אם אתה לא מכיר את מבנה העלויות אתה לא יכול להסיק כלום על הרווחיות הכוללת (לא גולמית, כוללת).

אני מכיר לא רע, אבל מנוע מלפרט.

כיוון שכך, בוא נסתכל על רשימת הנכסים שמחזיקות משפחות היבואנים בישראל - רק עפ"י כמות הנדל"ן ו/או חברות שנקנתה בידיהם בשנים האחרונות, אפשר להסיק שכסף לא קטן נכנס לכיסיהם וגם נשאר שם (כלומר היה רווח כולל)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה חושב שזה מה שמרוויחים על אוטו?

סמל"ת מוכרת את הגרנדה פונטו ב 99K ש"ח.

כשהיא נתקעה עם מלאי היא מכרה את הרכבים דרך ACE ונתנה:

-מערכת וקודנית במתנה.

-36K ש"ח ב 36 תשלומים שווים בלי ריבית ובלי הצמדה).

אחרי שגם קל אוטו (מי ששוק את המכוניות במצבע) ו ACE (שנתנו במה וגיבוי למבצע עם נוכחות של מכונית בכל סניף) גם הרוויחו משהוא מהמכירה הזאת הפונטו נמכרו ב 79K ש"ח. 20 אלף ש"ח פחות! :shock:

נראה לך שסמל"ת הפסידו על המכירה הזאת?

אם אומנם הפסידו 20K על הרכב.

אבל חסכו כסף על סוכני מכירות באולמות תצוגה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אני מכיר לא רע, אבל מנוע מלפרט.

כיוון שכך, בוא נסתכל על רשימת הנכסים שמחזיקות משפחות היבואנים בישראל - רק עפ"י כמות הנדל"ן ו/או חברות שנקנתה בידיהם בשנים האחרונות, אפשר להסיק שכסף לא קטן נכנס לכיסיהם וגם נשאר שם (כלומר היה רווח כולל)

בן נעזוב את איך השלטון הסוציאליסטי חילק את נכסי המדינה (אז לא קראו לזה הפרטה...). אני כותב בהתייחס לנתונים שנתת, לא ניתן לדעת רווחיות סופית לפי נתוני רווח גולמי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין קשר לחלוקת הנכסים ע"י המדינה (אגב, רוב ה"מתנות" ניתנו דווקא לגורמים אחרים, ולא למשפחות יבואני הרכב (דוגמאות: מבני תעשייה, צים, בתי הזיקוק).

אני לא מתווכח איתך על היכולת לדעת מהו הרווח הנקי לעומת הרווח הגולמי (אם כי החברות הציבוריות בהחלט מפרסמות מאזנים מלאים, ומהם ניתן ללמוד על הרווח הנקי - ע"ע "דלק מוטורס" לדוגמא), אלא על כך שהרווח ישנו - וזאת בהחלט ניתן להקיש על סמך העובדה שהחברות הללו קונות, משקיעות ובונות נכסים נוספים מעבר לעיסוק בתחום הרכב.

כדי לקנות מגרשים, חברות ביטוח, קבוצות כדורגל, חברות היי-טק או לבנות בניינים - צריך הון עצמי. במקרה של היבואנים, מן הסתם הם החלו בבניית הון זה בעסקי הרכב, ורק אח"כ החלו לגלגל אותו הלאה.

דוגמא קטנה - הצמד קז/שחר - הנה סכימה של עסקיהם (מתוך "גלובס"):

keqq360.gif

הדבר הזה לא נבנה על בסיס כסף של מישהו אחר (עובדה שאין להם אג"ח זבל). שניהם התחילו בתור יבואני רכב בלבד.

יבואן אחר - גיל אגמון לא מקבל מליונים רק בגלל הפנים היפות שלו. זה שהוא מוכר הרבה יותר מהמליונים הללו - הפך אותו ראוי בעיני תשובה לקבל את הכסף.

דברים דומים גם לגבי מש' חרל"פ, קרסו, מנור-לובינסקי , אונגר או כל יבואן אחר. ללא רווח נקי ממשי הם לא היו מגיעים למעמדם הכלכלי דהיום.

פורסם
אם אומנם הפסידו 20K על הרכב.

אבל חסכו כסף על סוכני מכירות באולמות תצוגה.

סוכני המכירות נשארו באולמות התצוגה.

אתה חושב שבגלל שהיה חודשיים מבצע באייס שלחו את כולם הביתה?

ועוד משהו, לכל יבואן יש אולם תצוגה או שניים שקשורים אליו, כל שאר האולמות הם סוכניות משנה שמנוהלות בידי זכיינים.

ממש כמו סניף של מקדונלדס.

ולכן לא עולה להם כסף שהזכיין מחזיק גם 90 סוכנים באולם שלו.

פורסם
סליחה?!

הממשלה זה אתה ואני וכולנו. אם הממשלה נותנת הטבה זה על חשבון מי שלא נהנה ממנה.

הממשלה זה אולי אתה אבל לא אני..

הם הנציגים של העם ואנחנו העם שנותן לנציגים שלו לעשות מה שהם רוצים ולא מתקוממים כנגדם. האשמה היא שלנו בלבד.

אין גם מה לבוא בטענות אל היבואנים - כמו שכבר נאמר פה מספיק - הם נמצאים כדי להרוויח כסף ולא כדי שאתה תקנה רכב במחיר זול. העובדה שהנציגים שלנו נותנים להם לעשות ככל העולה על רוחם היא גם בעיה שלנו ואם אנו לא נקים צעקה שכנגד, נמשיך לשלם הרבה וזה מה יש.

בריאות לכולם!

פורסם
אני כותב בהתייחס לנתונים שנתת, לא ניתן לדעת רווחיות סופית לפי נתוני רווח גולמי.

אתה צודק וכנראה שהוויכוח הזה באמת מיותר כי הרי כולנו כשאנחנו הולכים בדיזינגוף אנחנו משליכים מטבעות מועטים מידי פעם למשפחות יבואני הרכב שמקבצות נדבות בשביל לחלץ אותם מחרפת רעב.:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באירופה מאזדה 3 חדשה (1.6 אוטו') עולה כ-15K אירו. תורידו את המחיר ליבואן שקונה כמה מאות (או במקרה, זה כמה אלפי) מכוניות ויצא לכם מחיר ממש מצחיק.

תוסיפו לזה מיסים+עליות להביא את הרכב ועדיין ישאר לכם המון כסף עד 111K ש"ח.

• תוכן חדש...