Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה מקומם בזה?

חברות הליסינג הן חברות כלכליות ומה היבואנים, מלכ"ר?

הבעיה היחידה עם הליסינג הוא שהמדינה נתנה הנחה במיסוי על רכב צמוד (עם כל העיוות הנלווה בקביעת מדרגות השווי), מה שהפך את הפתרון של לתת רכב צמוד מטעם העבודה לפופולרי מעבר להצדקה הכלכלית "הנורמלית" שלו. זה הכל. כל השאר, כשר.

לא יעזור לך, גם אם תסביר עוד 70 פעם, או גם אם מדובר בכלל ברכב ממקום העבודה ולא מליסינג.

הקנאה מעוורת.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון שהיבואן זה גם גוף כלכלי אבל הליסינג זה גוף שדואג לאינטרס שלו הוא לא דופק את הלקוחות שלו ,לעומת היבואנים שבמודע כדי למכור יותר מוכנים לדפוק את הלקוחות הפרטיים שלהם והלקוחות דפוקים בכך שלא מתמרדים נגד מושחטים כאלו. אם היו עושים חרם צרכני על כלל היבואנים מי שהיה נפגע זה אלו שלא מוכרים ללסינג אז הם היו מורידים מחיר וגם היבואנים שכן מוגרים היו בסופו של דבר נפגעים מכיוון שמי שממן להם את החגיגה היו מפסיקים לקנות. אבל זה רק הדמיון שלי .

פורסם

קודם כל, מושחתים ולא מושחטים.

דבר שני, מה מושחת בלמכור במחיר שמוכנים לשלם?

השחיתות היחידה היא קיום עיוות המס הזה ע"י המדינה, מה שיוצר עיוות בכל שוק הרכב ממנו נהנים היבואנים, חברות הליסינג, המעסיקים שנותנים רכבים ואולי גם קצת העובדים (קצת, כי יש לרכב הצמוד מחיר כלכלי שלא תמיד מודעים לו). ואת כל החגיגה הזו מממן הציבור. אבל שיילך להתלונן לשלטונות, לא למי שמקבל מהם את ההטבה.

אני חושב שהכתובת הראשונה היא מגינת "החלשים" שלי יחימוביץ'. אכן סוציאליסטית לתפארת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא מבין, או שאתם צוחקים או שאתם באמת פראיירים שאין כדוגמתם.

המדינה נותנת הנחה במיסים לרכישת רכב על מנת שההנחה הזאת תגיע לאזרחים/קונים/צרכנים/אנחנו.

היבואן לוקח את ההנחה ובמקום להוריד את המחיר לנו הוא הופך אותה לרווח בשבילו.

מילא אם מקודם הוא היה מוכר במחירי הפסד אז הייתי מבין, אבל עובדה שאם אתה חברת ליסינג ובא לקנות אז מדיניות הקשחת המחירים הופכת לגמישה כמו מתעמלת אומנותית מסין בת 12.

בקיצור, המדינה באה לקראתנו, ואיכשהוא היחידים שמרוויחים מזה הם כמה משפחות בודדות.

ואתם - מבחינתכם זה סבבה לגמרי?

תאמין לי שלי 10K יותר או פחות בקניית רכב זה הרבה יותר משמעותי מ-10 מיליון לתשובה.

פורסם
האמת לא הבנתי איך מחיר הרכב בנוי משלושה חצאים שונים..

כשאתה משלם 150% ממחיר הרכב באירופה/ארה"ב, מה הבעיה שרכב יהיה בנוי משלושה חצאים? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני לא מבין, או שאתם צוחקים או שאתם באמת פראיירים שאין כדוגמתם.

המדינה נותנת הנחה במיסים לרכישת רכב על מנת שההנחה הזאת תגיע לאזרחים/קונים/צרכנים/אנחנו.

לא מותק.

היא נותנת את ההנחה כדי ליצור שוק לליסינג מגובה הלוביסטים.

בוקר טוב...

פורסם

אין ספק שהמיתון במשק נותן את אותותיו.

אנשים רבים דוחים את החלפת הרכב המתוכננת, לרוב בשל פיטורים\קיצוצים או בשל הפסדים כבדים באפיקי ההשקעה שלהם.

בנוסף, חברות הליסינג קונות היום הרבה פחות מכוניות, הן בשל חוסר דרישה והן בשל מחנק אשראי ע"י הבנקים.

ובקשר ללוי יצחק - עד כמה שזכור לי, ישראל הינה מדינה דמוקרטית וחופשית וכפועל יוצא יש כאן חופש עיסוק.

כל מי שרוצה יכול לפתוח משרד ולהנפיק מחירון משלו.

ירצה השוק - יקבל אותו, לא ירצה - לא יקבל אותו.

פשוט מאד.

לוי יצחק כיום הינו מונופול מבלי שהוא ירצה בכך כלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפי מה שאני הבנתי, היבואנים מתכוונים בכלל להעלות מחירים בכמה אחוזים ולא להוריד - דווקא חכמים, מה אכפת להם אם אנחנו ממשיכים לקנות?

הבעיה לא בממשלה ובטח שלא ביבואנים שלא נמצאים שם ליופי אלא בשביל להרוויח כסף. הבעיה היא בנו האזרחים הפשוטים, הלקוחות הפרטיים, אנחנו ממשיכים לקנות ולא יוצאים 'כעם אחד' נגד המחירים המופקעים שדורשים מאיתנו בעבור מכוניות חדשות, אנחנו שמוכנים לשלם מחירים כפולים אם לא יותר מהמחירים שלקוחות משלמים ברוב המדינות האחרות בעולם.

אבל תמיד היינו עם שלא מסוגל להתאגד ביחד כנגד העוולות שאנחנו חושבים שעושים לנו, מי אמר 'אני לא פראייר'?

בריאות לכולם!

פורסם

ובדיוק בשבי ללטפל בכשלי שוק כאלה יש את הממשלה. רק שגם שם שולטת, כנראה, גישה לפיה כדאי לעזור למי שאחרי זה עשוי להעסיק אותי...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בקשר למחירי הרכבים החדשים, נראה לי שחוץ מ5,000 שקל לכאן או לכאן, שינוי גדול לא יהיה בגלל שכמו שכבר רשמו כאן, המיסים מהווים חלק גדול ממחיר הרכב בעת הקניה.

אתה חושב שזה מה שמרוויחים על אוטו?

סמל"ת מוכרת את הגרנדה פונטו ב 99K ש"ח.

כשהיא נתקעה עם מלאי היא מכרה את הרכבים דרך ACE ונתנה:

-מערכת וקודנית במתנה.

-36K ש"ח ב 36 תשלומים שווים בלי ריבית ובלי הצמדה).

אחרי שגם קל אוטו (מי ששוק את המכוניות במצבע) ו ACE (שנתנו במה וגיבוי למבצע עם נוכחות של מכונית בכל סניף) גם הרוויחו משהוא מהמכירה הזאת הפונטו נמכרו ב 79K ש"ח. 20 אלף ש"ח פחות! :shock:

נראה לך שסמל"ת הפסידו על המכירה הזאת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבעיה לא בממשלה

סליחה?!

הממשלה זה אתה ואני וכולנו. אם הממשלה נותנת הטבה זה על חשבון מי שלא נהנה ממנה.

פורסם
נראה לך שסמל"ת הפסידו על המכירה הזאת?

רווח זה דבר מורכב.

גולמית, סביר להניח שלא הפסידו. אבל תפעולית ובקיזוז עלויות מימון, לך תדע...

אם היו לי דוחות של חברות ייבוא רכב הייתי יודע כמה הם רווחיים.

פורסם

תראה את המשכורת שמשלמים לעומר ;-)

(לפי הצהרתו; ועיני לא צרה, להיפך אני מפרגן לעומר - רק לא לצ'מפיון)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
רווח זה דבר מורכב.

גולמית, סביר להניח שלא הפסידו. אבל תפעולית ובקיזוז עלויות מימון, לך תדע...

אם היו לי דוחות של חברות ייבוא רכב הייתי יודע כמה הם רווחיים.

אם להסתמך על הצהרות של גופים שונים לפיהם חב' הליסינג מקבלות מעל 20 אחוזי הנחה, ועל הגיון שאומר שהיבואנים לא יפסידו כסף גם במכירה לחברות הליסינג (ירוויחו פחות, אבל עדיין ירוויחו - ראה דו"חות כספיים משנים קודמות של "דלק מוטורס" אשר מתבססים על מכירות ליסינג), אפשר בהחלט להניח שמתח הרווחים הוא, נקרא לזה, נאה... :roll:

פורסם

שמר, אלו דברים בעלמא. אם אתה לא מכיר את מבנה העלויות אתה לא יכול להסיק כלום על הרווחיות הכוללת (לא גולמית, כוללת).

• תוכן חדש...