Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.

אף אחד מכם לעולם לא נסע בכביש מהיר דו-מסלולי,נגיד כביש 6,ובנתיב הימני אין עומס אבל כל 300 מ' בערך מכונית,מהירות הטור 90 - 100 קמ"ש והנתיב השמאלי פנוי כמעט לחלוטין ואתם,צדיקים שלי,נוסעים בימין - עוקפים וחוזרים לימין ועוקפים וחוזרים לימין ועוק.. או שפשוט משייטים לכם בשמאל ואם מגיח איזה מישהו שנוסע יותר מהר פשוט מפנים לו את הנתיב לשניה וחוזרים לשמאל?

אף פעם?

מישהו?

צדיקים שלי...

או שפשוט מצטדקים,מתחסדים,שחצנים ו-לא מדייקים באמירת האמת..

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחותי שלחה לי מייל : יש ניידות סמויות וגלויות שתופסות על נסיעה בנתיב השמאלי מעל 40 שניות שלא לצורך 1000 שקל קנס ו 10 נקודות - יש דבר כזה ?

מי ייתן ואכן עושים זאת.

אני סקפטי.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

שני דברים:

- המייל משום מה נכתב בשפה מתלהמת, כאילו "הנה עוד גזרה של המנייאקים נפלה עלינו" כלומר מי שכתב את זה, חושב שזה בסדר לנסוע בשמאלי, ומזהיר את שאר הנוסעים בשמאל, תיזהרו נפלה גזרה חדשה ומעכשיו יש לנסוע בשמאלי שלא לצורך במשנה זהירות, פן יבוא איזה סמוי ו'ינקנק' אותו. :? כלומר עוד פעם, המשטרה לא בסדר ואנחנו בסדר.

- לגבי ה"מצטדקים". למה אתה קורה לנו מצטדקים? אתה לא מאמין שאשכרה יש פה אנשים שכן מקפידים על חזרה לימני לאחר עקיפה? גם כשאני נע מהר ועוקף מידי פעם רכבים, אני תמיד חוזר לימין, גם אם לפרק זמן קצר, עד שאצטרך לעקוף שוב. SIMPLE AS THAT.

בלי קשר לזה, גם אם אני עוקף שני רכבים נגיד, כל הזמן יש הצצות במראה על מנת לראות מה יש מאחורי ואני לא מפריע לאף אחד.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
כיום "מומחי נהיגה" נהיו חכמים יותר,הבינו שנתיב ימני מהיר הרבה יותר,וכאשר יש שם רכב איטי הם מיידעים אותו שעליו לפנות את הדרך ע"י הבהוב באורות הגבוהים.:shock:

כמה שאתה צודק.

תופעה שכבר לא פעם אחת שמתי לב אליה.

ברמונדו בקשר למכתב אתה צודק ב 100%.

פורסם
אז ככה.

אף אחד מכם לעולם לא נסע בכביש מהיר דו-מסלולי,נגיד כביש 6,ובנתיב הימני אין עומס אבל כל 300 מ' בערך מכונית,מהירות הטור 90 - 100 קמ"ש והנתיב השמאלי פנוי כמעט לחלוטין ואתם,צדיקים שלי,נוסעים בימין - עוקפים וחוזרים לימין ועוקפים וחוזרים לימין ועוק.. או שפשוט משייטים לכם בשמאל ואם מגיח איזה מישהו שנוסע יותר מהר פשוט מפנים לו את הנתיב לשניה וחוזרים לשמאל?

אף פעם?

מישהו?

צדיקים שלי...

זה נקרא תרבות נהיגה, ותתפלא יש אנשים שלמדו כך לנהוג והם גם מיישמים.

מי ישמע מה כבר ביקשו מנהג לעשות, לחזור לנתיב לאחר עקיפה וואו קשה לבצע ...

פורסם

לגבי הקנסות והמשטרה - לחוק צריך לציית גם אם אנחנו לא אוהבים אותו והבקורת שלי לא נגעה לעניין זה.

התחשבות בנהגים אחרים יכולה להתבצע גם ע"י פינוי הנתיב כתגובה להבהוב אורות או פשוט ע"י מבט במראות מידי פעם וכאשר מזהים רכב מהיר לפנות לו את הדרך.זו לא בושה.יש נהגים שנוסעים לאט ממני ואותם ארצה לעקוף ויש כאלו שנוסעים מהר ממני ולהם אפנה את הנתיב.אני פשוט חושב שאין סיבה לשחק "טטריס" על הכביש אם כל 10-15 שניות צריך לבצע עקיפה ולחזור לנתיב (כמובן שזו עדיין עבירה,וזה קצת חדש לי,אבל תמיד טוב ללמוד דברים חדשים).אני רוצה לציין שבכביש 6 כמעט ולא נתקלתי בבעיות כאלו אבל בכביש החוף בהחלט הבעיה קיימת ושם אני הרבה פעמים נשאר בימין למרות המהירות האיטית יותר כי העקיפות הללו נהיות מתישות והרבה נהגים בהחלט תופסים את הנתיב השמאלי ולפעמים זו ממש מלחמה.ולסיום - מניסיוני בכביש 6 הרבה נהגים משייטים בנתיב השמאלי ואם מגיע רכב מהיר אז מפנים לו את הנתיב.לא זוכר ששמעתי שם צפירות.מהבהבים,מפנים וממשיכים,רגועים.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

לא יודע באיזו מדינה נמצא הכביש 6 הזה שאתה מדבר עליו, אבל בישראל זה אחד הכבישים היותר מסוייטים לנסוע עליהם, כי לרוב נתקעים שם אחרי כאלה שנבהלים מעצם המהירות המטורפת שהם נוסעים בה (110 קמ"ש שלמים !) ומזדרזים ללחוץ על הברקס כל הזמן, כדי חס וחלילה לא לעבור את המהירות המקודשת. תוסיף לזה את השוליים הצרים עד כדי גיחוך, והצפיפות שם מלחיצה ומעצבנת.

לגבי העקיפות אליהן התייחסת - אם אני עוקף רכב אחד (כמובן במגבלות המהירות הקבועה בחוק ;-) ), בעוד 300 מ' יש רכב נוסף, אני יותר מהיר מהרכב הזה, ואין אחריי רכב מהיר יותר - כמובן שאשר בשמאלי ואמשיך לעקיפה נוספת. אין סיבה לזגזג כל היום (משום מה, כאשר אני נוסע במהירות המירבית המותרת, רוב האחרים נוסעים במהירות נמוכה בהרבה, כך שיוצא לי לעקוף כמה מכוניות ברצף :roll:). אם מדובר במכונית בודדת, אני חוזר מיד לימין, גם הפרש המהירות בינינו הוא 50 קמ"ש (לא תאמין עד כמה אנשים נוטים להאט בכבישים).

הדבר החשוב הוא להציץ במראה כל פרק זמן סביר (שניות, לא שנים) כדי לוודא שלא מגיע מישהו עוד יותר מהיר ממך (עם אלה לא מתעסקים, כיוון שאנחנו נוסעים במהירות הקבועה בחוק, סביר להניח שמדובר בעבריינים ממהרים), ואם כן - לפנות לו את הדרך גם אם יש מישהו איטי בימין בעוד 300 מ' (אל תדאג, כמעט לא קורה, כולם שומרים על השמאל באדיקות).

פורסם

בסך הכל היוזמה מבורכת - דרך הביצוע שגויה.

הרבה אנשים בארץ, אחרי ששכחו את מה שעשו במבחן התיאוריה לא יודעים כלל את "מדע" הנתיבים.

פתאום לקום ולהתעורר ולחלק קנסות של אלף ש"ח זה פשוט גורם לדיכאון ולעצבים ולא לשום דבר אחר.

נכון שזה מעצבן שנוסעים 70 קמ"ש בנתיב שמאלי בכביש מהיר, אבל אפשר להציב שלטים גדולים (במקום לראות את הפרצופים של לבני ביבי וברק כל מטר) ולהזכיר לנהגים את מהות הנתיב השמאלי. לעשות מן קמפיין כזה... עצוב כמובן שהגענו למצב כזה שצריך לעשות כאלה דברים, אבל אני מאמין שזה יהיה צעד נבון. לאחר מכן, אפשר להתחיל עם הקנסות הכבדים, והנקודות.

פורסם
אז ככה.

אף פעם?

מישהו?

צדיקים שלי...

ברור שבמקרה שסיימתי עקיפה אבל יש לפני עוד רכב איטי אני לא אחזור לימין ל-10 שניות ואצא שוב לעקיפה (אלא אם כן יש מאחורי רכב שבא במהירות). אבל ברגע שסיימתי לעקוף את המכונית או טור המכוניות, אותו הרגל שהטמעתי עוד משיעורי הנהיגה: מראה ימנית, וינקר, חזרה לימין. גם ב-4 בלילה, גם באמצע המדבר, גם ב-300 קמ"ש.

מעבר לזה שיש חוק יש כללי התנהגות בסיסיים בכביש (או אמורים להיות).

פורסם

מעניין איך יתנהל המשפט

חשוד - אדוני השופט אני תזמנתי 39 שניות בנתיב.

שוטר - אנחנו עקבנו אחרי החשוד משך 43 שניות וסימנו לו לחזור לנתיב הימני. לאחר שהוא סירב והמשיך לנסוע בשמאלי הוא חזר רק לאחר שהפעלנו אורות גבוהים. אני דורש שלילה.

• תוכן חדש...