Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לאחיזה בגשם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

האם זה הגיוני שהנעה קדמית(בורה) תיכנס להיגוי יתר(אם זה זה בכלל) בגשם?

אתמול קרה לי מקרה מוזר. אני רגיל שבד"כ בגשם הרכב מפרפר מהמקום(אני מדבר על לחיצות מתונות, לא חזקות)[הצמיגים הם DUNLOP SP SPORT SP200E אם זה משנה משהו]. אני עומד ברמזור, לידי מונית. אני לוחץ בצורה רגועה יחסית והרכב מפרפר, רק שהפעם התחת מחליק לי שמאלה והפרונט ימינה לכיוון המונית. אני משתלט וממשיך להאיץ נורמלי.

יש לי מס' שאלות: 1. למה הרכב מפרפר ביציאות מהמקום בעוד שרוב הרכבים האחרים לא.(ושוב, אני מדבר על לחיצה מתונה)

2. האם זה הגיוני שהרכב שלי נכנס להיגוי יתר?(או תת היגוי תתקנו אותי אם זה כך)

יש לציין שהרכב הוא בורה 1.6 ומסיבה כלשהי בד"כ מזנק מהמקום מאוד מהר( יותר מהרבה מהרבה רכבים שלחצו בוודאות חזק והיו אמורים די לחסל את הרכב שלנו).

פורסם

הרכב שלך מפרפר כי אתה לוחץ. בכביש רטוב יש הרבה פחות אחיזה לכן הוא מפרפר. בגלל שגלגלים הקדמיים מאבדים אחיזה אתה מאבד שליטה על הרכב אם זה קורה רק בזינוק זה לא היגוי יתר ולא תת היגוי זה פשוט איבוד אחיזה ולכן הרכב גם מאבד כיוון.יכול להיות שהצמיגים יבשים ולכן אוחזים פחות טוב ועל רטוב זה מורגש יותר. פשוט תתחיל את הנסיעה יותר בעדינות ורכב לא יפרפר.

לגבי הפסקה האחרונה שלך אתה מזנק מהר פשוט כי אתה חושב שהאנשים האחרים "לוחצים" איתך ובעצם הם סתם נוסעים נסיעה מנהלתית ולא מבינים מה אתה רוצה מהם.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לשאלתך למה הרכב מפרפר - כנראה עלית על הצבע של מעבר החציה ומפני שבארץ במקפידים להשתמש

בצבע זול ככל האפשר בגשם הוא הופך להיות חלק כמו קרח ...

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם
הרכב שלך מפרפר כי אתה לוחץ. בכביש רטוב יש הרבה פחות אחיזה לכן הוא מפרפר. בגלל שגלגלים הקדמיים מאבדים אחיזה אתה מאבד שליטה על הרכב אם זה קורה רק בזינוק זה לא היגוי יתר ולא תת היגוי זה פשוט איבוד אחיזה ולכן הרכב גם מאבד כיוון.יכול להיות שהצמיגים יבשים ולכן אוחזים פחות טוב ועל רטוב זה מורגש יותר. פשוט תתחיל את הנסיעה יותר בעדינות ורכב לא יפרפר.

לגבי הפסקה האחרונה שלך אתה מזנק מהר פשוט כי אתה חושב שהאנשים האחרים "לוחצים" איתך ובעצם הם סתם נוסעים נסיעה מנהלתית ולא מבינים מה אתה רוצה מהם.

אני ממש לא לוחץ חזק כשהרכב מפרפר. הצמיגים במצב טוב ולא יבשים.

לגבי האנשים, יש מספר אנשים שאני יודע בוודאות שלחצו. כמו למשל שני בחור צעיר בסאאב 9-3 2.0T שניסה מאוד להתחרות עם אבי ורק ברגע שאבי עזב את דוושת הגז הוא הצליח לעקוף. או בחור במאזדה 6 פרמיום שעמד לידי ברמזור ו'נילחם' איתי על כניסה לכביש צר יותר ואני יודע בוודאות שהוא ניסה מאוד להיכנס לשם ראשון(כמעט גם הצליח עד שלחצתי קצת יותר חזק).

ויש עוד מקרים שאני יודע בוודאות שאנשים ניסו לעקוף.

פורסם
אני ממש לא לוחץ חזק כשהרכב מפרפר. הצמיגים במצב טוב ולא יבשים.

לגבי האנשים, יש מספר אנשים שאני יודע בוודאות שלחצו. כמו למשל שני בחור צעיר בסאאב 9-3 2.0T שניסה מאוד להתחרות עם אבי ורק ברגע שאבי עזב את דוושת הגז הוא הצליח לעקוף. או בחור במאזדה 6 פרמיום שעמד לידי ברמזור ו'נילחם' איתי על כניסה לכביש צר יותר ואני יודע בוודאות שהוא ניסה מאוד להיכנס לשם ראשון(כמעט גם הצליח עד שלחצתי קצת יותר חזק).

ויש עוד מקרים שאני יודע בוודאות שאנשים ניסו לעקוף.

עזוב אחי, בורה 1.6 מהמקום קופצת כמו ג'אסטי 1.2.

היה לי בורה 1.6 מליסינג, הרכב לא רע בעקיפות וכאלה.

אבל באופן כללי הוא עגלה.

אם אתה אשדודי ואתה רוצה לבדוק את זה שלח ה"פ.

פורסם

הצמיגים האחוריים, אותו דבר כמו מקדימה?

לי קרה מקרה עם הפאסאט, צמיגים אחוריים זבל (תודה רבה אבא) וצמיגים קדמיים מצויינים (אחרי הרבה שיכנועים וריבים), ובגשם, בעיקר סיבובים אני מאבד קצת את התחת.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
עזוב אחי, בורה 1.6 מהמקום קופצת כמו ג'אסטי 1.2.

היה לי בורה 1.6 מליסינג, הרכב לא רע בעקיפות וכאלה.

אבל באופן כללי הוא עגלה.

אם אתה אשדודי ואתה רוצה לבדוק את זה שלח ה"פ.

אכן אני אשדודי אבל לרוב הרכב לא ברשותי. וגם אם כן, אני לא מארגן תחרויות ושטויות.

ודרך אגב, לא פעם גם בורה 2.0(וכן, הנהג לחץ) הייתה במראה האחורית שלנו.

הצמיגים האחוריים, אותו דבר כמו מקדימה?

לי קרה מקרה עם הפאסאט, צמיגים אחוריים זבל (תודה רבה אבא) וצמיגים קדמיים מצויינים (אחרי הרבה שיכנועים וריבים), ובגשם, בעיקר סיבובים אני מאבד קצת את התחת.

הצמיגים הקדמיים אותו הדבר.

פורסם
דרך אגב, לא פעם גם בורה 2.0(וכן, הנהג לחץ) הייתה במראה האחורית שלנו.

איך אתה יודע שאותו נהג לחץ? ראית מד סיבובי מנוע שלו עם חץ בסביבות 6000סל"ד?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אכן אני אשדודי אבל לרוב הרכב לא ברשותי. וגם אם כן, אני לא מארגן תחרויות ושטויות.

ודרך אגב, לא פעם גם בורה 2.0(וכן, הנהג לחץ) הייתה במראה האחורית שלנו.

הצמיגים הקדמיים אותו הדבר.

אל תעלב, אבל אתה עדיין ילד אתה עוד תתבגר.

ותזכר בשטויות שדיברת.

מאיפה לך לדעת שהנהג לחץ?

אני פעם הייתי כל כך משוכנע שהצלחתי לקחת במוו 328 שהתחלתי להתלהם.... עד שבמסלולים בא בחור עם 328 והראה לי מאיפה הגנן תופס את הגזר :wink:.

פורסם

וסבא שלי השאיר הרבה מאוד אבק עם ההונדה ג'אז שלו לבחור עם STI שניסה לעקוף אותו.

נו באמת, אתה משווה פה בין שקית צ'יפס לארוחה כפולה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
אל תעלב, אבל אתה עדיין ילד אתה עוד תתבגר.

ותזכר בשטויות שדיברת.

מאיפה לך לדעת שהנהג לחץ?

אני פעם הייתי כל כך משוכנע שהצלחתי לקחת במוו 328 שהתחלתי להתלהם.... עד שבמסלולים בא בחור עם 328 והראה לי מאיפה הגנן תופס את הגזר :wink:.

מתגבר או לא, אני לא מתעסק בשטויות ולא כלום. אני יודע שהנהגים שאמרו לחצו מ-סיבה שונה בכל מקרה.

במקרה עם הסאאב אותו הנהג ברמזור לא יכל לחכות שיתחלף לירוק וכשהתחלף זינק די מהר וכמו שאמרתי, רק לאחר שאבי הפסיק להאיץ הנהג הצליח לעקוף אותנו. וכמו שאמרתי, הנהג של מאזדה 6 פרמיום 'נילחם' איתי על כניסה לכביש צר וכמעט הצליח עד שהוספתי גז. לא יודע עד כמה הוא לחץ אבל זה לא היה בקטנה. והמקרים נמשכים...

בכל מקרה לא ממש מעניין אותי שטויות או לא. עניין אותי רק מה קרה שם ולמה האוטו החליק.

וסבא שלי השאיר הרבה מאוד אבק עם ההונדה ג'אז שלו לבחור עם STI שניסה לעקוף אותו.

נו באמת, אתה משווה פה בין שקית צ'יפס לארוחה כפולה.

ואתה משווה בין ג'אז לבין STI.

בניגוד האמת ממה שניראה לכם פה אני לא חיי על פוזה ומסתמך על מחשבות שטותיות שיש לי בראש. אבל בכל מקרה זה לא משנה כל העניין הזה.

פורסם

ענו לך בדיוק והביאו לך את זה בדיוק כמו שצריך.

אתה עדיין ילד על הכביש.(פחות או יותר גם במדרכה)

יורד גשם,הכביש רטוב,אתה עומד במקום,אז לא תגיד לנו שאתה לא נותן גז במידה זאת או אחרת

כי הגלגלים שלך לא מפרפרים בלי סיבה.

קל לדבר אה?

אבל לעשות,סיפור שונה לגמרי.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

לא יודע איך התחת החליק לך, זה לא הנעה אחורית. מה שקרה כנראה זה שבגלל שהגלגלים הקדמיים איבדו אחיזה (בגלל שאתה לוחץ) אז החלק הקדמי פשוט החליק לכיוון המונית וזה היה נראה לך כאילו החלק האחורי מחליק.

ואם יורשה לי, תפסיק לחשוב שכולם לוחצים או שכולם מתחרים בך, או נלחמים איתך. והבורה 1.6 אוטומט היא בהחלט לא רכב מהיר, בטח שלא בהשוואה לסאאב או בורה 2 ליטר.

וגם אם חלק הנהגים אולי יוצאים מהר מהמקום (מבחינת מהירות התגובה שלהם), זה לא אומר שהם לוחצים או משהו.

פורסם
ענו לך בדיוק והביאו לך את זה בדיוק כמו שצריך.

אתה עדיין ילד על הכביש.(פחות או יותר גם במדרכה)

יורד גשם,הכביש רטוב,אתה עומד במקום,אז לא תגיד לנו שאתה לא נותן גז במידה זאת או אחרת

כי הגלגלים שלך לא מפרפרים בלי סיבה.

קל לדבר אה?

אבל לעשות,סיפור שונה לגמרי.

לא חושב שאתה יכול להסיק מסקנות כמו 'אתה עדיין ילד' וכדו'. ממה שידוע לי עד עכשיו, אתה לא מכיר אותי.

ואמרתי שאני לא לחצתי חזק. זאת אומרת כמו לחיצה רגילה בעיר. לא עד החצי אפילו. והאוטו התחיל לפרפר.

אולי אני טועה, וזוהי אכן לחיצה שנחשבת 'חזקה' ולכן האוטו פרפר. אבל ללחוץ 'חזק', לפי מה שידוע לי זה ללחוץ כאשר מחפשים האצה מהירה יותר.

פורסם

"אפילו לא עד החצי". אתה רוצה לצאת שלא יפרפר לך תלטף את הגז.

אתה לא רוצה,תעשה מה שטוב לך.

ואני מניח שאני כן יכול להסיק שאתה עדיין ילד.

לא מוביל לשום מקום,ענו לך.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

• תוכן חדש...