רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי שברולט אימפלה LS 3.8 שנת 2001,יש בלוח שעונים מצד שמאל למעלה כפתור שנקרא TRAC OFF אני לא יודע ממש מה הוא עושה אם משהו יודע ויכול לעזור אשמח, שאלה נוספת האם לכל הדגמים יש חימום בכסאות ואיך אני יודע אם יש לי ואיך מפעילים אותו? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ronenlev, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברים אני רושם בשם חבר שלי כי המקרה הוא שלו. אז ככה יום שישי חיפה חבר שלי שבמקרה גם עובד איתי נוסע לעבודה, מי שמכיר את חיפה אז הוא עולה משפרינצק את דרך הים,ממש לפני הכיכר של הבית אבות נעצרת הונדה סיויק חדשה הוא נעצר מאחוריה ,כל זה בעליה, פתאום נהג ההונדה סיויק מתחיל לנסוע ברוורס כנראה בישביל להכנס לחניה שהייתה לצד הכביש חבר שלי צופר לבחור מספר פעמים וזה בשלו ממשיך בנסיעה אחורנית,מאחורה היה עוד רכב ולא הייתה אפשרות להתדרדר כדי למנוע פגיעה. בום פגיעה להונדה לא קרה כלום ולאוטו של חבר שלי התפוצץ הטמבון הקידמי. החליפו פרטים הכל טוב ויפה הבחור עם ההונדה ת"אביבי וזהו. במהלך השבוע חבר שלי מתקשר לבחור במטרה שהוא וחברת הביטוח שלו ידאגו לטפל בפגיעה של הרכב, הבחור ש…
הודעה אחרונה מאת yaba, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פשוט מדהימה... אין מילים http://www.autoblog.com/2008/08/15/when-words-are-not-enough-maserati-granturismo-s-on-video/
הודעה אחרונה מאת Spirit3, -
-
הגיע הזמן להחליף צמיגים בקורולה-ליסינג שלי. אחרי שהיה אצלנו לאחרונה נועם קום מפורום הייטק, והסביר כמה היום מבינים שחשוב להשקיע בצמיגים טובים ברכבי הליסינג - הייתי אופטימי. מסרתי את הרכב בתמימות וקיבלתי אותו חזרה עם רביעיית FEDERAL SS 657. הערב יצאתי מהעבודה, וכבר בסיבוב הראשון הבנתי את גודל הזוועה - פשוט אי אפשר לתאר כמה אין אחיזה בצמיג הזה בכביש רטוב. באותם סיבובים שאני נוהג בהם יום יום, ומכיר כל אחד באופן אישי, ברטוב וביבש, נאלצתי להוריד את המהירות בצורה מאד משמעותית כדי להמנע מהחלקות, הרכב פשוט היה כמו בלרינה על הקרח, בלתי נתפס. זה לא ברמה ש"חובב הגה" מתבאס שאין אחיזה בקצה העליון של הביצועים - זה פשוט סכנת נפשות לכל אדם ממוצע. דבר אחד שעוד טעון בדיקה זה ל…
הודעה אחרונה מאת כושי, -
שלום לכולם. היום (שישי) בשעה 6 וחצי בערב נסעתי בכביש החדש 431 שמחבר בין איילון דרום לנס ציונה\ראשון. הכביש היה ריק ונסעתי על 130 בערך, פתאום נדלקות כ100 מטר לפני אורות משטרה והתבקשתי לעצור בצד. לפי המודד מהירות, נסעתי על 134 קמ"ש והמהירות המותרת בכביש היא 100 קמ"ש. בדוח רשום שלאחר הפחתה נסעתי על 120. אני נהג חדש, ועוד חודש נגמר לי הנהג חדש (קיבלתי את תשלום האגרה לרישיון חדש), יכלו לקחת לי את הרישיון, אך זה נגמר בקנס של 750 שקל. השאלה המתבקשת היא - איך אני יידע כמה נקודות קיבלתי על העבירה הזאת, אם בכלל. האם זה שלא לקחו לי את הרישיון זה נס או שזה הנוהל הרגיל על מהירות? בכל מקרה, שיהיה לכולם חג שמיח ואל תסעו מהר! ניב
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אתמול בלילה חזרתי מחבר במושב שאני גר בו, החלקתי עם הרכב ( הכביש היה רטוב מעט ) והתהפכתי ממש ליד הבית. האוטו הוא סיטרואן קסארה שנת 2000, אני נהג חדש, כ9 חודשים נוהג. לאוטו יש טסט, ביטוח חובה, מקיף, וצד ג', היה שלט נהג חדש ( אם משנה ) וגם הייתי חגור. כמובן שהיום האוטו הובל למוסך, ו99% אם לא 100% שהאוטו לכביש כבר לא יחזור. דווח לחברת הביטוח שאני נהגתי באוטו ואת הסיפור עצמו. ( רק אני הייתי באוטו ) השאלה שלי מה הביטוח מכסה? האם דיווח למשטרה הכרחי אם אין נפגעים? ברכב הייתי מערכת שמע שהתקנתי, ופורקה מיד על ידי אחי לפני לקיחת האוטו למוסך, יש לזה השפעה? כמו כן האוטו עבר 290,000 קילומטרים, זה מוריד מערך הרב בביטוח? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. מה היתרונות והחסרונות של LPT(טורבו בלחץ נמוך)? הנמצא בוולוו 940 GLE? האם תצרוכת הדלק גבוהה יותר?
הודעה אחרונה מאת MOSHE18, -
מרצדס הציגו את הדור הבא של ה-E... מנועים: 1.8 טורבו 2.2 טורבו דיזל 6.2 ליטר V8 המפיק 550 כ"ס AMG ומנועים היברידיים...
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
חברים יקרים לצערי או לשמחתי אני שוב מעדכן לאחרונה יבואנים רבים תקועים עם מלאי גדול של צמיגים ישנים ולא מומלצים כלל יש יבואנים אשר מוכרים את הצמיגים החדשים שברשותם משנת 2003-4-5-6-7 במחירי נטו לצמיגיה ובהנחה של 80 אחוז ממחיר מחירון יש חובה על כל צמיגאי להרכיב את הצמיגים כאשר תאריך יצור הצמיג כלפי חוץ לצמיגים רגילים ולא עם חץ בכיוון נסיעה לדעתי האישית הימנעו ככול האפשר מלהרכיב צמיגים סינים במחירים זולים ( אסור לי לפרט שמות אבל זה באינטרנט ) כאשר יהיו בעיות לא יהיה עם מי לדבר היבואן יחפש אך להתחמק מהאחריות על הצמיגים(להזכירכם אין הצמיגאי אחראי כלל לצמיגים שהורכבו ברכב רק היבואן נותן אחריות לצרכן ) במידה ויש חלוקי דעות בין היבואן לצרכן יש לפנות למשרד התחבורה…
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
כשקניתי את התמה טורבו שלי קיבלתי מהבעלים הקודמים של האוטו דיסק עם תוכנה שנקראת COMPACT98 אשמח לדעת למה היא משמשת.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
יש ללחוץ על הגדלה לראייה ברורה
הודעה אחרונה מאת אביחי א., -
אתה יודע שאתה בעל מיאטה אם... r אתר הבית שלך הוא Miata.net Forum .. r צרחת בקולי קולות כשראית את הסריטה הראשונה.. r אתה תמיד הולך לאחור לאחר שהחנית את האוטו.. r אתה מבקש העברה על מנת להאריך את זמן הנסיעה לעבודה.. r אתה משקיע יותר זמן מחקר בקניית שמן מנוע מאשר בבחירת רופא.. r אתה הענקת לאוטו שלך שם פרטי.. r אתה מחזיק בארנק תמונות של האוטו שלך, לא של האשה והילדים.. r אתה מדבר על האוטו שלך עם כל מי שעומד לידך לפחות 2 שניות.. r אתה מחזיק בתא המטען ווקס ומטליות נקיות, שיהייה, על כל צרה שלא תבוא.. r אתה עומד ארוכות ליד האוטו ומעריץ את מעשה ידיך לתפארת בטיפול הווקס האחרון.. r אתה נוסע 50 ק"מ על מנת להחליף שמן מנוע.. r אתה מתייחס למזגן ולרדיו/ד…
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 1 תגובות
- 865 צפיות
זכור לי כי לחלק מהלנסר שיובאו היה "באדג'" מקדימה על הגריל - 4wd איזו הנעה כפולה זו היתה?
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יום אחד מתנ"א תתפוס גם אותך (אותי היא כבר תפסה מספיק) אז לפחות שנדע כיצד להתנהג. מקרה ישן משנת 2001 שמלמד כיצד להתמודד עם ידידנו השוטרים ושלל התובעים שבשירותה, גם היום. לשתוק זה גם משהו שצריך ללמוד. חי המנהלים מוזמנים להעיף אם כבר דובר בנושא.
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים היום נסעתי עם חבר בשד' הנשיא בחיפה (מכיוון סטלה מאריס לכיוון מרכז הכרמל), ונסענו אחרי אוטובוס. מסתבר, כמו שרואים שקורה לפעמים, וכמו שקראתי כאן גם פעם, שהאוטובוס עבר בכתום ואני חושב שאנחנו עברנו באדום מלא. אני מאמין שדמיינתי, גם כי בדיוק רכב יצא לנו מול הפרצוף מימינינו מהכביש שמשתלב, אבל איזשהו פלאש הדהד לי בראש (יכול מאוד להיות שזה סתם דימיון מפותח, באמת). השאלה אם מישהו מכם יודע אם קיימת בצומת מצלמה. הצומת היא הצומת המרומזרת לפני גן האם מכיוון מלון נוף. ז"א לכיוון מרכז הכרמל, צומת מרומזרת אחת לפני הכרמלית. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Ran_16, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מדבר על הדגם שעולה 190 אלף שקל. שמתי לב שיש אתרים שכתוב בהם שיש לגירסא הזאת 180 כוחות סוס, וזמן תאוצה מ0-100 ב9.50 שניות, ובאתר של אלפא כתוב שיש 185 כוחות סוס, וזמן תאוצה מ0-100 ב8.80 שניות, הייתי גם בסוכנות של אלפא ושאלתי את הנציגה כמה כוחות סוס יש לאוטו והיא אמרה 185. למה כמעט בכל אתרי הרכב כתוב שלדגם הזה יש 180 כוחות סוס, בעוד שאלפא טוענת שיש 185, מהי האמת? ועוד שאלה בנוגע לגיר הרובוטי, שהוא במצב אוטומט, יש הבדל בינו לבין גיר אוטומט רגיל? כי הבנתי שהגיר מעביר הילוך צריך להוריד את הרגל מהגז, ובמה עוד שונה הגיר הזה שהוא במצב אוטומט לבין גיר אוטומט רגיל?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
היכן ניתן לראות תמונות פנים האוטו של סיאט איביזה 2003 75כ''ס? אני רוצה לראות את התמונות של פנים האוטו הכוונה לאיפה שהמזגן וכו'. זה דגם הסיגנו sigeno. (עם הפנסי ערפל שמגיע עם החברה - זה ההבדל) תודה רבה לעוזרים הנחמדים כמה שיותר תמונות יותר טוב
הודעה אחרונה מאת Guy20, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם הסביר את הכותרת קצת ביותר פרטים. לדוגמא ואני רוצה לקנות מאזדה 3 יד שלישית, והבעלים סתם דוגמא טוען שכל הידיים היו פרטיות, איך אפשר להוכיח זאת? עם סתם דוגמא מדובר ברמאי הטוען שכל הידיים פרטיות אך הוא מסתיר את העובדה שהרכב במקור היה מליסינג? איך אפשר לדעת עם רכב שעבר מספר ידים אכן היה בליסינג? תודה ניב
הודעה אחרונה מאת ronenlev, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
מחר אני הולך למוסך של חבר לעשות חידוש פנסים לרכב יש לי סובארו אימפרזה שנת 2001 ניו אייג ואני גם צריך להחיליף לוחיות מכיוון שהן שבורות ודהויות כבר רציתי לדעתצ מה המחיר הכי נמוך שיקחו ממני ואיפה ומה המחיר הכי גבוהה שיכולים לקחת ממני והאם תוספת של מסגרת כסופה כרוך בתשלום והאם זה תקין לעבור איתו טסט ? תודה
הודעה אחרונה מאת bara_fxp, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם המידע הזה יועיל למישהו אז: יוניון מוטורס החלו לפתוח הזמנות לקורולה האוטומטית שתגיע כבר בפברואר 1.6 , 124 כ"ס, ברמת גימור GLI + מערכת בקרת יציבות (VSC) ו-4 כריות אוויר.
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי נתקלתי באתר הזה שמוכר את מאזדה 3 החדשה למרות שלא שמעתי1ידעתי שהושקה בעולם/בארץ: http://www.free.co.il/AuctionDetails.aspx?auctionID=326 מה זה אומר ?
-
- 1 תגובות
- 937 צפיות
מערכת בנזין -קיטור של ב.מ.וו , מנצלת את החום הלא מנוצל בצנרת האגזוז להנעת קיטור , במשולב עם הבנזין , ניתנת להוספה לרכבים קיימים. http://www.gizmag.com/go/4936/
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני קורא על TSI של VAG וTHP של PSI שמציגים אותם כמנועים הסכוניים יותר מהרגילים באותם נפחים. זה קצת לא מסתדר לי מבחינה הגיונית. מה גם ששני מנועי טורבו הנפוצים בארץ גם זה של סובארו וגם זה של VAG אינם מצטיינים בתצרוכת דלק. מה שונה הפעם?
הודעה אחרונה מאת gil, -
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
אני מעוניין להפוח את השעונים בלוח השעונים ללבנים מעוצבים-יש לי חבר גרפיקאי שעושה לי את זה אבל איך לעזאזל אני פותח את הלוח בלי לפגוע בכלום----עזרו לי גולף שנת 2000 1.6 אוטו
הודעה אחרונה מאת hotride, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכלום. אני נמצא רגע לפני קניה של רכב מסוג פיג'ו 206 CC. מחיר הביטוח של הרכב לנהג צעיר הוא לא נתפס (מעל 7,500 אלף בשנה כלל חובה ) עד היום הייתי מבוטח במצד ג' וברוך -ה' לא היה לי תאונה גם לא הקטנה ביותר. אני לא מפחד מתאונוה כמו שאני מפחד מהאפשרות שיגנבו לי את הרכב. מבירור שעשיתי ראיתי שהמחיר לביטוח צד שלישי כלל חובה הוא בסה"כ 3,500 אלף . רציתי לדעת אם יש ביטוח על בסיס צד ג' שבתוספת תשלום יבטח גם אפשרות גנבה . (אני מבקש לא למתוח ביקורת על הגישה שלי, גם אם נראת מוטעת ) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת gil_24, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פורום CF, שלום! רציתי לשאול שאלה בנודע לדבר שאפשר לקרוא לו 'בעיית תנועה'. לפני כחודש בערך נסעתי בכביש 3 נתיבים או יותר. אני בימני, ופונטו לבנה בשמאלי. שנינו רצינו להיכנס לנתיב האמצעי, שנינו אותתנו והתחלנו להיכנס לנתיב בו-זמנית. נהג הפונטו נסג שמאלה תוך כדי צפצוף מוגזם [ואצלי לצפצף חצי דקה ברצף, ועוד צפצופים כל פעם שהוא ראה אותי בהמשך הקטע זה מוגזם] ואני נכנסתי לנתיב האמצעי. מהו הדין במקרה כזה? מי היה צריך לסגת? תודה רבה לעונים.
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום אחרי הצהורים חלפה מולי רנו סימבול אדומה
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
-
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. יש לי שני הורים שעובדים במשרה מלאה ואני חושש שלא יתאפשר לי לנהוג יותר מידי פעמים בשבוע יחד איתם. כמה פעמים בכל זאת מומלץ לנהוג עם ההורים? בתודה, אמיר
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הנה: עד כמה יכולות להיות בקשות הזויות?!
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה אני בעיצומי הרישיון נכשלתי בתאוריה וערערתי אליה...וכמובן הערעור הצליח ואז הוא אמר לי שיעשו לך בעיות בגלל שהרופא סימנה שיש לך בעיה רופאית...זה שחתם לי על הערעור...הסגן שם לא יודע תשם שלו בעיה נירולוגית נירופסימרטוריס שזה רק משו בעור לא אמורים בכלל לעשות בעיות אם זה גם הרופא וגם המורה אמר... השאלה היא אמרה חודש ימים שזה יקח עד שיחזירו לי את התופס מבדיקת רופא של משרד הרישוי?הצד האדום כמה זמן זה יקח פחות או יותר?הוא צריך לחתום איפה שהאדום הזה למטה בצד שבו ממלאים פרטים רפואיים
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,330 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- baer
- IsraCar
- Bull-81
- רפי לין
- mcshmupi
- orankohn
- lka
- Emanuel5
- Night Driver
- fatboy1340
- Coresh
- נחוץ