Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים בליסינג - FEDERAL 657 - סכנת נפשות

misterb
שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הגיע הזמן להחליף צמיגים בקורולה-ליסינג שלי. אחרי שהיה אצלנו לאחרונה נועם קום מפורום הייטק, והסביר כמה היום מבינים שחשוב להשקיע בצמיגים טובים ברכבי הליסינג - הייתי אופטימי.

מסרתי את הרכב בתמימות וקיבלתי אותו חזרה עם רביעיית FEDERAL SS 657.

הערב יצאתי מהעבודה, וכבר בסיבוב הראשון הבנתי את גודל הזוועה - פשוט אי אפשר לתאר כמה אין אחיזה בצמיג הזה בכביש רטוב.

באותם סיבובים שאני נוהג בהם יום יום, ומכיר כל אחד באופן אישי, ברטוב וביבש, נאלצתי להוריד את המהירות בצורה מאד משמעותית כדי להמנע מהחלקות, הרכב פשוט היה כמו בלרינה על הקרח, בלתי נתפס. זה לא ברמה ש"חובב הגה" מתבאס שאין אחיזה בקצה העליון של הביצועים - זה פשוט סכנת נפשות לכל אדם ממוצע.

דבר אחד שעוד טעון בדיקה זה לחץ אוויר, למרות ששאלתי ואמרו שמילאו 32. מחר בבוקר אני אבדוק. אם ניפחו הרבה יותר מדי זה יכול להסביר את זה.

נגיד שהלחץ תקין - אני בבעיה - צריך לשכנע את החברה שהצמיגים האלה חרא וצריך להחליף אותם. מבחינתי גם שייקחו אותם חזרה ואני אשלם את ההפרש על צמיג יותר איכותי.

אז כמה שאלות :

- אני צריך דרך מעשית להוכיח באותות ובמופתים לקצין הרכב שהאחיזה (ברטוב) גרועה משמעותית מהצמיגים המקוריים.

אין לי בעיה לגייס לצורך העניין עוד קורולה עם צמיגים מקוריים. השאלה מה המבחן הכי פשוט ומובהק שיוכיח את הנקודה גם לאחד שלא מבין ממש בנהיגה. כי הרי ברור שהוא יגיד לי "אז תסע יותר לאט בסיבובים, מה הסיפור ?".

- איזה צמיג מומלץ ברמת מחיר נורמלית של עד 400 ש"ח לצמיג ? (195-65-15).

- למישהו יש נסיון עם הדגם הספציפי הזה (בכביש רטוב) ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

כדאי באמת לבדוק לחץ. אצלי שהחליפו צמיגים אחד מהם היה 45 והשני על אותו סרן - 27.

היום כביש רטוב הוא לא פונקציה כי כל הג'יפה עולה למעלה. זה הכי מסוכן. ראיתי מלא רכבים מפרפרים בזינוק ואני באלגנטיות נוסע בזכות 4X4 :lol:.

אולי כדי לבדוק זינוק על רטוב בשתי מכוניות ולראות. זה יכול להיות פשוט אבל בעייתי.

אני פשוט בקשתי מקצין רכב לעשות סיבוב ממושך וכך הוא עשה. בסופו החליט להחליף לי צמיגים.

באוטו ליסינג שלי החליפו לי לאליאנס שדווקא בסדר גמור אבל נראה לי שנגמרים תוך איזה 30 אלף.

ב400 ש"ח לצמיג 15 אתה יכול להוציא מותגי פרימיום כמו פיראלי 6000 המצויינים או קונטיננטאל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מביע כאן עמדה לגבי הפדרל, אבל בדיקה של צמיג חדש לגמרי (לפני שעבר לפחות 200 ק"מ) על כביש חלק לגמרי (גשם ראשון אחרי הרבה זמן) היא לא מדד לגבי יכולת האחיזה של הצמיג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכביש שבו אני נוסע היה רטוב כבר בבוקר - כל הלילה ירד גשם. ובבוקר עוד הייתי עם הצמיגים המקוריים והשחוקים מאד שלי - ולא הייתה שום בעיה חריגה.

אם כבר בערב המצב של הכביש היה צריך להשתפר כי הגשם במשך היום שטף את הג'יפה.

בקשר ל"הרצה" לצמיגים - לא מכיר. לא זוכר תופעה כזאת, והחלפתי כמה סטים בחיים..אבל אולי יש בזה משהו.

בדיקה בהאצה לא אומרת הרבה, אני צריך משהו "מדיד", שאפשר להראות ולא רק בתחושה סובייקטיבית.

בלימת חירום אולי ? גם בעייתי כי יש פקטור של נהג/זמן תגובה וכו'.

חשבתי על 'מעגל החלקה' בכיכר - אבל נראה לי שהפרשי המהירויות להחלקה לא יהיו מספיק מובהקים (בתחום שגיאת המדידה).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנסוע למגרש פתוח ביום גשום, להציב קונוס. לבוא במהירות 50 קמ"ש ולבלום בלימת חירום כשמגיעים לקונוס עם הרכב עם הצמיגים התקינים. לשים עוד קונוס היכן שהרכב עצר. להוכיח שהרכב עם הצמיגים הלא-תקינים בולם הרבה אחר כך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

.

- איזה צמיג מומלץ ברמת מחיר נורמלית של עד 400 ש"ח לצמיג ? (195-65-15).

?

כל אלה יהיו יותר טובים מפדרל (אגב, פדרל זה עוד לא הכי גרוע).

במחיר שקנו לך את פדרל אפשר לרכוש קלבר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שבועיים החלפתי סט צמיגים 195/65R15 בתל אביב (אם זה רלוונטי אני יכול לתת כתובת מדוייקת). רכשתי צמיגי pirelli p400 aquamile ב 320 ש"ח כ"א כולל מע"מ עם חשבונית.

LEON אדומה

GOLF כחולה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איפה רכשת?

אני מחפש רביעייה במידה קרובה: 195/60R15 לטויוטה קורולה של ההורים שלי. ועוד לא נתקלתי במחירים הגיוניים לצמיגים של יצרן מוכן.

בקשר לצמיגים של פדרל... לדעתי צמיגים ירודים במיוחד (יצא לי לנהוג ברכב ליסינג של אלבר ש"זכה" בכאלה)

אם היה לי רכב בליסינג ולא הייתי מצליח להוציא מהם צמיגים נורמלים, הייתי מציע לשלם את ההפרש ביניהם לבין צמיגים איכותיים או לפחות של יצרן נורמלי.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מביע כאן עמדה לגבי הפדרל, אבל בדיקה של צמיג חדש לגמרי (לפני שעבר לפחות 200 ק"מ) על כביש חלק לגמרי (גשם ראשון אחרי הרבה זמן) היא לא מדד לגבי יכולת האחיזה של הצמיג.

למה אתם ממשיכים להתווכח, שמר נתן את התשובה הנכונה.

ואני מסכים איתו ב-100% וגם מנסיון אישי.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אצלי במאגאן הברידגסטון המקורים מסרו את נשמתם לבורא לאחר 60K ק"מ, הרכב חזר מטיפול נעול ב 4 צמיגי GT CHIPRO 128 , מעולם לא היו לי צמיגי זXX כאלה.

בכביש יבש הכל סביר , ברטוב הצמיגים פשוט לא אוחזים והרכב עצבני לחלוטין..

בודק אפשרות להוסיף מכיסי ולהחליף למשהו סביר יותר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברות הליסינג עשו חוזה עם יבואן בשם חצב , שמביא את מותג פדרל , יחד עם עוד כמה מותגים קיקיוניים אחרים .

מישהו מעלי טען בצדק , שפדרל זה עדיין טוב יחסית לשאר "המותגים" שיכולת לקבל ...

בצע חיפוש , היה פה פעם בחור עם סיפור כמו שלך , שעשה את המוות לחברת הליסינג , וקיבל לבסוף צמיגים טובים , בתוספת תשלום סימלית .

הנה מצאתי בשבילך .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=167003&highlight=%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באלבר יש גם צמיגים של "TOYO", שהם בסדר לענ"ד. צמיגי "FEDERAL" הם באמת לא הכי טובים שיש, אבל הם לא כל כך גרועים כמו שהכותב מתלונן. אולי באמת הבעיה שהם חדשים ו/או לא מנופחים ללחץ המתאים (שהוא שונה מצמיג לצמיג, על אותו רכב)?

דני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איפה רכשת?

אני מחפש רביעייה במידה קרובה: 195/60R15 לטויוטה קורולה של ההורים שלי. ועוד לא נתקלתי במחירים הגיוניים לצמיגים של יצרן מוכן.

אייל.

ב"צמיגי חנניה" בתל אביב. כמה שזכור לי זה ברחוב יעקב וסרמן בצד ימין אחרי שאתה חוצה את שד' שלמה המלך. דבר שם עם בחור בשם ויליאם

LEON אדומה

GOLF כחולה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון :

לחץ אוויר תקין.

הבעיה שלמחרת הכבישים כבר היו יבשים, והפלא ופלא - בכביש יבש הצמיגים אוחזים מצויין (אפילו יותר מדי טוב לטעמי - קשה לי לשחק עם הזנב עכשיו). זה לעומת הצמיגים המקוריים כמו שאני זוכר אותם מסוף חייהם, לא כשהם היו חדשים.

אז עכשיו נותר רק לחכות לגשם הבא ולקוות שהבעיה הייתה באמת בק"מ הראשונים של הצמיג..ואז אולי אפילו אני אמליץ עליהם.

במזדה 3 2 ליטר שהייתה לי קודם גם שמו לי FEDERAL, הדגם הספורטיבי שלהם, ואהבתי אותם מאד, יותר מהמקוריים, והם עלו פחות מחצי מהמקוריים (500 לאחד).

אגב - הTREAD WEAR שלו הוא 420, שזה מאד גבוה אם אני זוכר נכון (כלומר צמיג חסכוני ופחות אוחז בהגדרה).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...